ΠΑΙΔΕΙΑ

“Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού”

για τους κατοίκους Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

 

Δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια (webinars) σε θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Τα σεμινάρια απευθύνονται στους κατοίκους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, η συμμετοχή είναι δωρεάν και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων αλλά και γενικότερα του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Αττικής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

  1. Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
  2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
  4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
  5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
  6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
  7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
  8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν σε παραπάνω από μια ενότητες, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://forms.gle/maDeisKob7PWq32aA

 Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας  στα τηλέφωνα: 2132004817 και 2132004826

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»).

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό, καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2021 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, με υποδειγματική ακρίβεια στη διοργάνωση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό SARSCov-19.

Στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής 2021 του Ομίλου, έλαβαν μέρος 63 έφηβοι και ενήλικες σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Έγχορδα, Μονωδία, Παραδοσιακά Όργανα, Κιθάρες και Πνευστά. Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος ΚαλκάνηςΜέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, κορυφαίοι σολίστες, εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών και έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (12 – 15 ετών) το 2ο Βραβείο μοιράζονται η 13χρονη Άννα Βασιλοπούλου από τα Τρίκαλα και η 12χρονη Κυριακή – Νεφέλη Μπογιατζή από τις Αφίδνες, ενώ Έπαινο απέσπασε η 14χρονη Ελένη Σιούλα, από την Αθήνα.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (15 – 18 ετών) το 1ο βραβείο απέσπασε ο 16χρονος Έντμοντ Κόνα από τον Άλιμο, το 2ο Βραβείο ο 17χρονος Ιωάννης Λογιάδης από την Αγία Παρασκευή, το 3ο Βραβείο ο 16 χρονος Αλέξανδρος Κιντής από τον Άγιο Δημήτριο, ενώ Έπαινο απέσπασε η 16χρονη Αθηνά Αλυγιζάκη από τη Νέα Σμύρνη.

Στην κατηγορία Πιάνο Ενηλίκων το 1ο βραβείο μοιράζονται ο Νικόλαος Παππάς (21 ετών) από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Φλόκας (23 ετών) από του Ζωγράφου, το 2ο Βραβείο έλαβε η Μαρία Κουτσαμπάρη (21 ετών) από τη Θεσσαλονίκη,  το 3ο Βραβείο μοιράζονται η 26χρονη Λυδία Ιατράκη από τον Γέρακα και ο 18χρονος Ανδρέας Τσουβαλάς από τη Γλυφάδα, ενώ Έπαινο απέσπασαν η 18χρονη Αγγελική Διαμαντή και η Αλκυόνη Μπουζιώτη (21 ετών) από την Αθήνα.

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά):Βλαχογιάννη Μάνια, Δεστούνης Κωνσταντίνος, Θώμου Λητώ, Μαντζουράτου Δήμητρα, Παπαγεωργίου Μιχάλης, Παπαστεφάνου Αλεξάνδρα.

Στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων το 1ο Βραβείο έλαβε ο 12χρονος Λαέρτης Μπάλα (βιολί) από το Ελληνικό, το 2ο Βραβείο η 15χρονη Ελπίδα Κόλλια (βιολοντσέλο) από την Κυψέλη και το 3ο Βραβείο  η 14χρονη Άρτεμις Σεφέρη (βιολί) από το Ελληνικό. Με έπαινο βραβεύτηκαν ο 15χρονος Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος (βιολοντσέλο) από την Αθήνα, ο 15χρονος Ορέστης Τάσσης (βιολοντσέλο) από την Ηλιούπολη και ο 15χρονος Δημήτρης Κοσμάς (βιολί) από τα Άνω Πατήσια.

Με το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» τιμήθηκε η 15χρονη Νικόλ Παππά (βιολί) από τη Νέα Σμύρνη, που συγκέντρωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων». Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 150 ευρώ και απονέμεται για πρώτη φορά από τον Όμιλο, λόγω του εξαιρετικά υψηλού, ερμηνευτικού επιπέδου των διαγωνιζομένων, μετά από πρόταση του Προέδρου του διαγωνισμού, μαέστρου και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.

Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής του φετινού μουσικού διαγωνισμού απονεμήθηκε στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων».Τέλος με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκε ο 10χρονος Πλάτων Σεφέρης από το Ελληνικό (βιολί – εκτός συναγωνισμού).

Στα Έγχορδα Ενηλίκων ο 20χρονος Αιμίλιος Μπάρτζης (βιολί) από την Ελευσίνα απέσπασε το 1ο Βραβείο, το 2ο Βραβείο ο 19χρονος Αλέξανδρος Σιουπούλης (βιολοντσέλο) από την Αθήνα και το 3ο Βραβείο η 21 ετών Τατιάνα Λύτρα (βιόλα) από την Αγία Παρασκευή. Με έπαινο τιμήθηκαν ο 23χρονος Φίλιππος Κετεντζιάν (βιόλα) από Αγία Βαρβάρα και ο 25χρονος Αλεσάντρο – Αντόνιο Τσέφας (βιολοντσέλο) από την Αργυρούπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Γεωργιάδης Γιάννης, Μανιάς Αντώνης, Ρούτση Μιρέλα, Ρωμανός Ιωάννης, Σουλκούκης Ζήσιμος, Τσάνη Στέλλα.

Στην κατηγορία Μονωδία το 1ο βραβείο απονέμεται στη Δέσποινα Ανδρανιώτη (26 ετών) από την Καβάλα ενώ το 2ο Βραβείο στον Γεώργιο Καλμούκη (23 ετών) από την Τρίπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αγγελοπούλου Λυδία, Βλαχογιάννη Μάνια, Καραγιάννη Βασιλική, Καρύδη Σταματίνα, Κορωναίος Αντώνης, Πολυχρόνου Μίνα, Χατζηφωτίου Ζαφειρώ.

Στην κατηγορία Παραδοσιακά Όργανα το 1ο Βραβείο έλαβε ο 15χρονος Νικόλαος Βογιατζής (κρητική λύρα) από τον Άλιμο, το 2ο Βραβείο ο 16χρονος Μάριος Βενέτης (λαούτο) από τη Χίο και το 3ο Βραβείο ο 15χρονος Νικόλαος Λουκάκης (μπουζούκι) από το Ηράκλειο Κρήτης.  

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Βαλάση Στέλλα (σαντούρι), Κουζηνόπουλος Ιορδάνης (λαούτο), Μπουνταλάκης Μανώλης (κρητική λύρα), Παούρης Μιχάλης (μπουζούκι). 

Στην κατηγορία Κιθάρα Εφήβων ο 14χρονος Αθανάσιος Ασημακόπουλος από το Περιστέρι, έλαβε 2ο Βραβείο.

Στην κατηγορία Κιθάρα Ενηλίκων με 2ο Βραβείο τιμήθηκαν οι Δημήτριος Βαλαβάνης (21 ετών) από τη Βέροια και Μιχαήλ Γραμμάτικας (21 ετών) από την Αθήνα.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Μαστοράκης Βασίλης, Μπότσης Άγγελος, Σουρβίνος Μιχάλης, Τοσικιάν Γιώργος, Φάμπα Εύα.

Στην κατηγορία Πνευστά Εφήβων το 1ο και το 2ο Βραβείο απονέμονται αντίστοιχα στη 15 χρονη Χριστίνα Καλαμπαλίκη (τρομπέτα) και τη 17χρονη Ναταλία Καλαμπαλίκη (τρομπόνι) από τη Θήβα. Το 3ο Βραβείο έλαβε η 15χρονη Βαρβάρα Γκουράρου (τρομπέτα) από τη Λειβαδιά. Με έπαινο τιμήθηκαν ο 13χρονος Ορφέας Μπούσιος (τρομπόνι) από το Νέο Ηράκλειο και ο 13χρονος Σπύρος Μεταλληνός (κλαρινέτο) από το Παλαιό Φάληρο. Τιμητικό Έπαινο έλαβε ο 11χρονος Άγγελος Ριζογιάννης (TenorTuba – εκτός συναγωνισμού) από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τέλος στα Πνευστά Ενηλίκων  η 19χρονη Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) από την Καλαμπάκα Τρικάλων έλαβε το 1ο Βραβείο. Το 2ο Βραβείο απέσπασε η 20χρονη Δήμητρα Κωστίκα (φλάουτο) επίσης από τα Τρίκαλα, ενώ το 3ο Βραβείο πήγε στην 21 ετών Ευαγγελία Νικολούζου (κλαρινέτο) από την Αθήνα. Με τιμητικό έπαινο τιμήθηκε η Ευαγγελία Χαρκοφτάκη (κλαρινέτο – εκτός συναγωνισμού).

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αυγερινός Κώστας, Μαυρομάτης Στάθης, Νούσιας Κώστας, Σαμπροβαλάκης Ιωάννης, Σκαρλάτος Θανάσης, Ωραιόπουλος Χρήστος.

Την επιμέλεια της οργάνωσης του Μουσικού Διαγωνισμού είχαν οι μουσικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Μάνια Βλαχογιάννη και Κώστας Νούσιας. 

Online αφήγηση παραμυθιού για παιδιά

 

 

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει Το Μαγικό Τετράδιο, σειρά αφηγήσεων με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο και δραστηριότητες για παιδιά. Την σειρά επιμελείται και παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Δαφνή. Το νέο παραμυθένιο ταξίδι πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:30.

 

Η ιστορία μας ξεκινά στο χιονόλευκο Αγρίνιο, παραμονές Χριστουγέννων. Εκεί, ο Μπάρμπα-Θόδωρος με την οικογένειά του ετοιμάζουν μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Δεν λογαριάζουν όμως δύο ερωτευμένα… πρόβατα που έχουν στο μαντρί τους, τα οποία αποφασίζουν να κλεφτούν τελευταία στιγμή παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους… Ακολουθεί μια περιπέτεια με δράση, απρόοπτα και πολύ γέλιο!


Κι αυτή τη φορά για το ταξίδι, παίρνουμε στις αποσκευές μας χαρτόνια, μαρκαδόρους και νερομπογιές για να δημιουργήσουμε τις δικές μας γιορτινές κάρτες για όλους.

 

Η σειρά εκδηλώσεων Το Μαγικό Τετράδιο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Πραγματοποιείται κάθε μήνα, online, μέσω Zoom. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά.

 

Η Ελένη Δαφνή γεννήθηκε στον Πειραιά το 1988. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί ενδεικτικά με τους σκηνοθέτες: Θωμά Μοσχόπουλο, Κώστα Καζάκο, Παντελή Δεντάκη, Κοραή Δαμάτη, Μίχαελ Ζάιμπελ κ.ά. σε έργα όπως "Ο γιατρός της τιμής του" Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, "Ο Κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του Μάττι" (γιατρός) του Μ. Μπρεχτ, "Οι αλλοπαρμένοι" (Ιωάννα) των Μίντλετον και Ρόουλεϋ, “The show" (Γκλόρια) της Κατερίνας Παπαναστασάτου, "Το ξόρκι της αποκριάς" Ομάδα Φλου κ.α. Στην τηλεόραση, έχει πάρει μέρος στις σειρές "Έρωτας μετά" (ALPHA) και "Επιστροφή" (ANT1). Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Γέφυρα. Από το 2019 ασχολείται με το παιδικό θέατρο στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Oμάδα Φλου). Φέτος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την συγγραφή και αφήγηση παιδικών παραμυθιών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ημερομηνία εκδήλωσης

 

 

 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, 10:30

 

 

 

Διεύθυνση

 

 

Online μέσω Zoom

 

 

 

Παρακολούθηση

 

 

 

Eλεύθερη με προεγγραφές στο: https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2021/to-magiko-tetradio-proorismos-christougenna

 

 

Πληροφορίες

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το «Σπίτι της Άρσης Βαρών» μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο και στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πριν λίγες μέρες,  ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ενημερώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για την εξέλιξη των εργασιών και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Μάρκο Κούτρα και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου κα Χαρά Μπράβου, επισκέφθηκε το ολυμπιακό ακίνητο. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 εξοπλισμένα εργαστήρια για τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ περιβάλλοντος χώρου ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, για τη χρηματοδότηση του έργου και τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Η μετατροπή του Σπιτιού της Αρσης Βαρών σε κέντρο εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών στην εικόνα της πόλης. Μαζί με το Κατράκειο που βρίσκεται παραπλεύρως του Πανεπιστημίου,  το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδη», το κλειστό Γυμναστήριο και το πολυσήμαντο έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης, ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια πόλη σα τη δική μας για να «απογειώσει» από κάθε άποψη τη λειτουργική ταυτότητα της».

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) για το σχολικό έτος 2021-2022, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, και γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α. Ε. (www.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη για το σχολικό έτος 2021-2022, οι δραστηριότητες που θα προσφερθούν είναι: Θεατρικό παιχνίδι, Γυμναστική, Pilates, Πινγκ-Πονγκ, ‘Μαλλιά κουβάρια’, Παιχνίδια με την Τέχνη, Μουσικοκινητική / Σύστημα Orff, Ζωγραφική, Χορωδία, και Λογοτεχνία, ενώ οι έγγραφες στα ΚΔΑΠ με τα vouchers θα πραγματοποιηθούν την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου στη ΔΗΚΕΝΙΡ, Κύπρου 7, Ρέντης, τηλέφωνα επικοινωνίας 210 4819007 και 2104821555. Περισσότερες πληροφορίες για τις αιτήσεις και τις δράσεις μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας: 2104915168 και της Θεμιστοκλέους 7, Ρέντη: 2104829358.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) εντάσσονται στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” και συνιστούν μία πολιτική ίσων ευκαιριών συμβάλλοντας στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ουσιαστική στήριξη των γονέων που έχουν την επιμέλεια τέκνων μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών φροντίδας από οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Αυτό επιτυγχάνεται με την υλοποίηση δράσεων απασχόλησης παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών με σκοπό τη δημιουργική τους απασχόληση για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός του σχολικού ωραρίου, ενώ η εφαρμογή σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών και οργανωμένων εξατομικευμένων και ομαδικών δραστηριοτήτων συντελεί στη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόµενες/οι (µισθωτές/οι ή αυτοαπασχολούµενες/οι) και οι άνεργες/οι. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονοµική κατάσταση (οικογενειακό εισόδηµα φορολογικού έτους 2020) και η κατάσταση απασχόλησης. Εξαιρούνται των ανωτέρω περιορισµών (ύψος οικογενειακού εισοδήµατος και οικογενειακής κατάστασης) τα προς φιλοξενία παιδιά/άτοµα µε αναπηρία, σε αντίστοιχες δοµές. Οι ενδιαφερόµενες/οι εφόσον επιλεγούν µε σειρά µοριοδότησης, λαµβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειµένου οι ίδιες/οι να επιλέξουν το Φορέα/∆οµή που επιθυµούν να φιλοξενηθεί το τέκνο τους. Ο τρόπος κι η διαδικασία υποβολής και ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης καθώς και οι τεχνικές λεπτοµέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούµενων στοιχείων, περιγράφονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και στις σχετικές οδηγίες που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α - .Α. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα αντίστοιχα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Αθήνα: 213-1320600 & 210-5214600.

Πληροφορίες για τα ΚΔΑΠ του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη θα δίνονται:
Μέχρι 31 Ιουλίου 2021
Για τη Δημοτική Ενότητα Νίκαιας, στο 10 Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, τηλ.: 2104915168
Για τη Δημοτική Ενότητα Ρέντη, στην οδό Θεμιστοκλέους 7 Ρέντη, τηλ.: 2104829358
Για όλο τον Αύγουστο 2021
Στη ΔΗΚΕΝΙΡ, Κύπρου 7, Ρέντης, τηλέφωνα επικοινωνίας 210 4819007 και 2104821555

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2021

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2021, με λήξη την 20η Ιουλίου 2021. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα είδη του λόγου: ΔιήγημαΝουβέλαΠοίησηΠαιδικό παραμύθιΠαιδικό – νεανικό διήγημα.

Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του Ομίλου και αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και συγγραφείς. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στο facebookμετά την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2021 και στην οποία θα αποδοθούν τα βραβεία στους διακριθέντες και τ’ αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει με τη φυσική παρουσία όλων των συντελεστών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

·         Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι βραβευθέντες με Α΄ βραβείο στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του Ομίλου τα 3 τελευταία έτη, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς τους μέχρι και Β' βαθμού.

·         Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε περισσότερες από μία (1) κατηγορίες, με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) έργο ανά κατηγορία, τηρώντας για κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται αναλυτικά στις κατηγορίες (π.χ. υποψηφιότητα σε 3 κατηγορίες, 3 φάκελλοι, 3 καταθέσεις συμμετοχής).

·         Τα έργα (όλων των κατηγοριών), θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα. Επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις, τοπικής διαλέκτου ή ξένες, αν το απαιτεί το έργο, αλλά θα υπάρχει απαραίτητα και σημείωση με επεξήγησή τους.

·         Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

·         Η βαθμολόγηση θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά (χωρίς από κοινού συζήτηση) από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πρώτη ιδιότητα, αυτή του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες θα είναι ισότιμες, ο μέσος όρος θα υπολογιστεί με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής. Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές να ξεπερνούν τις 10 στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο έπαινοι συμμετοχής. Η κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει Βραβεία, Επαίνους και Αναμνηστικά.

·         Τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό τους.

·         Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληρεί όλους ανεξαιρέτως τους όρους και τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού (γενικούς και ειδικούς ανά κατηγορία), θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.

·         Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό, δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμoύ.

·         Η αποστολή των έργων θα πραγματοποιηθεί από την 20η Μαϊου ως την 20η Ιουλίου 2021, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.

Αναλυτικά η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής ανά κατηγορία: www.clubunesco.gr.

 

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

  Η Πρόεδρος, Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη

O Γενικός Γραμματέας, Δημήτριος Πολλάτος

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της τοπικής μας Εκκλησίας επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τους νέους, ανακαινισμένους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό και του δόθηκε η δυνατότητα να τους ευχαριστήσει και να τους συγχαρεί για την μεγάλη τους προσφορά στο εκπαιδευτικό έργο της Μητροπόλεώς μας, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη σχολική περίοδο που προηγήθηκε.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, μπορείτε στο παρακάτω video να δείτε τους ανακαινισμένους χώρους, στους οποίους οι μαθητές και οι μαθήτριες απασχολούνται δημιουργικά και βάζουν τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί το μέλλον τους.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται, σε διαφορετικούς χώρους – επίσης ανακαινισμένους – το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  10ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2021

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος προκηρύσσει τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2021, με λήξη την 20η Ιουλίου 2021. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα είδη του λόγου: ΔιήγημαΝουβέλαΠοίησηΠαιδικό παραμύθιΠαιδικό – νεανικό διήγημα.

Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που ορίζεται από το Δ.Σ. του Ομίλου και αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και συγγραφείς. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στο facebookμετά την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2021 και στην οποία θα αποδοθούν τα βραβεία στους διακριθέντες και τ’ αναμνηστικά διπλώματα στους λοιπούς συμμετέχοντες. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει με τη φυσική παρουσία όλων των συντελεστών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

·         Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Από τον διαγωνισμό εξαιρούνται οι βραβευθέντες με Α΄ βραβείο στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς του Ομίλου τα 3 τελευταία έτη, τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καθώς και οι συγγενείς τους μέχρι και Β' βαθμού.

·         Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος σε περισσότερες από μία (1) κατηγορίες, με ένα αδημοσίευτο σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, διαδίκτυο) έργο ανά κατηγορία, τηρώντας για κάθε συμμετοχή ξεχωριστά, τους όρους που ακολουθούν και αναφέρονται αναλυτικά στις κατηγορίες (π.χ. υποψηφιότητα σε 3 κατηγορίες, 3 φάκελλοι, 3 καταθέσεις συμμετοχής).

·         Τα έργα (όλων των κατηγοριών), θα είναι γραμμένα απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα και όχι σε κάποια τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα. Επιτρέπεται να υπάρχουν λίγες λέξεις, τοπικής διαλέκτου ή ξένες, αν το απαιτεί το έργο, αλλά θα υπάρχει απαραίτητα και σημείωση με επεξήγησή τους.

·         Με την αποστολή του έργου, ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται πως το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Οι συμμετέχοντες συμφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού και αποδέχονται την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

·         Η βαθμολόγηση θα γίνει ατομικά και ξεχωριστά (χωρίς από κοινού συζήτηση) από τα μέλη της κριτικής επιτροπής με πρώτη ιδιότητα, αυτή του αναγνώστη. Οι βαθμολογίες θα είναι ισότιμες, ο μέσος όρος θα υπολογιστεί με ίση συμμετοχή κάθε ενός αναγνώστη, στην αντίστοιχη κατηγορία συμμετοχής. Για να προκύψει βαθμολόγηση για βραβεία θα πρέπει οι συμμετοχές να ξεπερνούν τις 10 στη συγκεκριμένη κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθούν μόνο έπαινοι συμμετοχής. Η κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει Βραβεία, Επαίνους και Αναμνηστικά.

·         Τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό τους.

·         Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν πληρεί όλους ανεξαιρέτως τους όρους και τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού (γενικούς και ειδικούς ανά κατηγορία), θα αποκλείεται, χωρίς ειδοποίηση του διαγωνιζομένου.

·         Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό, δεν επιστρέφονται, ενώ τα μη διακριθέντα έργα θα καταστραφούν μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμoύ.

·         Η αποστολή των έργων θα πραγματοποιηθεί από την 20η Μαϊου ως την 20η Ιουλίου 2021, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.

Αναλυτικά η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής ανά κατηγορία: www.clubunesco.gr.

 

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

  Η Πρόεδρος, Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη

O Γενικός Γραμματέας,  Δημήτριος Πολλάτος

Διαδικτυακή Ημερίδα

«Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία»

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, συνεπής στις πρωτοποριακές εκπαιδευτικές της πρωτοβουλίες και δράσεις, διοργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα «Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία» την Τρίτη 20 Απριλίου, 2021. Στόχος της εκδήλωσης είναι να εκκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας, και να εξετάσει τη διερεύνηση προτάσεων και λύσεων προκειμένου η ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο γνώσης, που θα αποτελέσει τη βάση της νέας επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 12 μ.μ., με την κεντρική ομιλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Λεωνίδας Κόσκος. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, θα μιλήσει στη θεματική ενότητα «Η Μάθηση της Μάθησης» για τους νέους στόχους της εκπαίδευσης και κατά πόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να συνδέσουν τους σπουδαστές με τις νέες αγορές εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του frm MO, Toyota Motor Corporation, EVP & COO Toyota Motor Europe και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Τάκη Αθανασόπουλου.

Στη θεματική συζήτηση «Επανεκπαίδευση και Απόκτηση νέων ικανοτήτων» θα συμμετέχουν ο Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Γενική Διευθύντρια Marketing ΝΑ Ευρώπης της Google, Μαρία Φουντά, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του kariera.grΘεόφιλος Βασιλειάδης, ενώ στην επόμενη ενότητα «Βελτίωση Ικανοτήτων: Αντιστρέφοντας τον Κύκλο της Επαναλαμβανόμενης Εργασίας» ο Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης θα αναλύσουν τον ορισμό της επίκαιρης τάσης του Upskilling.

OΑριστοτέλης Βαβουγυιός, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας θα συζητήσουν για τις «Δεξιότητες και Επαγγελματικά Προσόντα», ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη θεματική ενότητα «Κοινωνικές Δεξιότητες: Εύκολες ή Περίπλοκες;» με τη Λήδα Σγουράκη, Regional Manager της Randstad Hellas και τη Σοφία Πρωτόπαππα, Διευθύντρια Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας του Hellenic American College.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη με εγγραφή στο link

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή να μας καλέσετε στα 2103680927 και 2103680007.

«Αναζητώντας το 1821» είναι το διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων, παρατηρητικότητας και μνήμης για παιδιά 8-14 ετών που διοργανώνουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Σκοπός αυτής της  δράσης είναι η γνωριμία και η αποτύπωση μορφών, εικόνων και άλλων στοιχείων της συγκεκριμένης περιόδου όπως παρουσιάζονται   στη λογοτεχνία, στη ποίηση, στη ζωγραφική, δημοτικό τραγούδι  κλπ. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, κρυπτόλεξα, αναζήτηση σε ηλεκτρονικές πηγές  συνδυάζοντας γνώσεις, γνωριμία με τις συλλογές των βιβλιοθηκών, ψυχαγωγία  και αναδεικνύοντας τη «χαρά του παιχνιδιού».

Οι νικητές θα κερδίσουν βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

Διάρκεια:  18/3/2021 -10/4/2021

To παιχνίδι ξεκινά ΕΔΩ   https://forms.gle/xwNTaqTGeXZEXMtS9

Όροι παιχνιδιού: Οι σωστές απαντήσεις θα ανακοινωθούν μετά την λήξη του παιχνιδιού και   θα αναρτηθούν στη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο FB  και στις αρχικές σελίδες των βιβλιοθηκών: Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη rentislib.openabekt.gr, Βιβλιοθήκη Νίκαιας nikaialib.openabekt.gr Όσοι απαντήσουν σωστά, μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για την ανάδειξη εξι (6) νικητών που θα κερδίσουν από ένα δώρο. Οι τελικοί νικητές θα ειδοποιηθούν με email είτε τηλεφωνικά για την παραλαβή των δώρων τους.

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ