ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τσουγκράνες στα χέρια και φορώντας γάντια, οι μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας , ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Η Γη μας χρειάζεται. Φυτεύουμε Ελπίδα!». Η δράση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην οδό Μαραθωνομάχων. Ο δρόμος ομόρφυνε με 130 θάμνους και καλλωπιστικά φυτά και μικροί μεγάλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ανάσα με περισσότερο πράσινο στην πόλη.

Την ίδια μέρα με φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα και δεντρολίβανο, μύρισε η πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη όπου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ethelon του Μy market εργαζόμενοι και εθελοντές φύτεψαν 150 αρωματικά φυτά, καθάρισαν την πλατεία από τα γκράφιτι, περιφερειακά το σιντριβάνι και έβαψαν τα παγκάκια.

Στόχος της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι να συνεχίσει τις δράσεις για την ανάπτυξη πρασίνου στην πόλη με φορείς και συλλόγους, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση μικρών και μεγάλων έτσι ώστε η προστασία του περιβάλλοντος  να γίνει τρόπος ζωής.

Τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα τελέσει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Μετά από δύο χρόνια που, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είχαν εκ των πραγμάτων κλείσει οι πόρτες της φιλανθρωπικής αυτή δράσης, η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσει και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Η Δωροέκθεση, ο θεσμός που «συμβάλλει στην πληρότητα του έργου της αγάπης», όπως τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ και στηρίζει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η τοπική μας Εκκλησία, περιμένει και εφέτος την δική σας πολύτιμη συμπαράσταση, αφού η αγορά των δώρων από την Δωροέκθεση αξίζει διπλά: δίνουμε χαρά στα πρόσωπα που θα προσφέρουμε τα δώρα και βοηθάμε οικονομικά το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η τοπική μας Εκκλησία, εν μέσω όλων των δυσχερειών, μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα, καθημερινά διανέμονται μέσα από τα συσσίτια της Μητροπόλεώς μας περισσότερα από 7.500 γεύματα αγάπης σε συνανθρώπους μας – Πειραιώτες και όχι μόνο –  οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης. Τόσο το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά, συμπαρίστανται εμπράκτως στον αγώνα επιβίωσης οικογενειών που στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα με μεγάλα χρηματικά ποσά που διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων καθώς και για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Θυμίζουμε ότι επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη  τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά  για ενίσχυση και αρωγή προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Αυτά τα Χριστούγεννα ,ας γίνουν τα δικά μας χέρια, η παρηγοριά και η ανακούφιση για τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, τους ασθενείς αδελφούς μας, τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά που περιμένουν καρτερικά την δική μας βοήθεια.

Η παραλαβή των προσφορών πραγματοποιείται στους χώρους της Δωροέκθεσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 41 22 625.

Στο πλαίσιο των τοπικών δράσεων εξωραϊσμού των συνοικιών του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη, η Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου θα πραγματοποιήσει αισθητικές παρεμβάσεις στο λόφο του Βώκου   το Σάββατο  27 Νοεμβρίου  στις 9:30 το πρωί.

Η δράση περιλαμβάνει δεντροφυτεύσεις, εξωραϊσμό του χώρου, καθαρισμό και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) , μαθητών και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι  η συντήρηση και η ανάπτυξη πρασίνου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.  

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Φώφης Γεννηματά, καθώς επίσης και στα μέλη, τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ για τον άδικο και πρόωρο χαμό της Προέδρου τους.

Έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο έως την τελευταία στιγμή με θάρρος και αξιοπρέπεια. Η αγωνιστικότητα, το πάθος και η γενναιότητα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς όλους.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Αποχαιρετάμε σήμερα μια γενναία γυναίκα, έναν άνθρωπο μαχητή της ζωής και μια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα. Έδωσε μάχες, κέρδισε αγώνες. Αποτέλεσε παράδειγμα σθένους και αξιοπρέπειας τόσο στον προσωπικό όσο και πολιτικό της βίο.  Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της και στους συνεργάτες της.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχής αρωγός στους ευάλωτους δημότες από το 1998 παραμένει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη μέσω του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, το οποίο παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας σε μη αυτοεξυπηρετούμενους πολίτες με προβλήματα υγείας, κοινωνικών δυσχερειών και οικονομικής δυσκολίας.

Το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” συνιστά μία από τις σημαντικότερες παροχές κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου, διότι προσφέρει άμεση βοήθεια σε άτομα και στήριξη των οικογενειών αυτών, συντελώντας στην αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αφορά κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας, που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, και άτομα με αναπηρία ή κινητικές δυσλειτουργίες, που ζουν μόνα τους και που το εισόδημα τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Η υλικοτεχνική υποδομή του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” προσφέρεται μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη (ΔΗΚΕΝΙΡ) ως φορέα υπεύθυνου διαχείρισης του έργου της Ε.Ε.Τ.Α.Α, με την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και στελεχώνεται από 1 κοινωνιολόγο/κοινωνικό λειτουργό, 1 νοσηλευτή και 3 οικογενειακούς βοηθούς. Η επιλογή για την ένταξη των ωφελουμένων στο Πρόγραμμα γίνεται κατόπιν κοινωνικής έρευνας και στη συνέχεια, αφού πληρούνται οι προϋποθέσεις, προσφέρονται συστηματικά και κατά περίπτωση: ενημέρωση του εξυπηρετούμενου, αξιολόγηση και ιεράρχηση ατομικών και κοινωνικών αναγκών, παροχή πληροφοριών για δικαιώματα και υπηρεσίες που αφορούν τους ωφελούμενους, συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων, περιποίηση τραυμάτων, πρόληψη και περιποίηση κατακλίσεων, διαμεσολάβηση και βοήθεια στην διεκπεραίωση με υπηρεσίες, εκπαίδευση για την καθημερινή υγιεινή, διασφάλιση ατομικής υγιεινής, διατήρηση της υγιεινής και καθαριότητα της οικίας, προετοιμασία φαγητού, βοήθεια στη μετακίνηση, αγορές ειδών πρώτης ανάγκης τροφίμων και ατομικής υγιεινής, διεκπεραίωση υποθέσεων προς ΔΕΚΟ, Τράπεζες, κλπ.

 

Στατιστικά στοιχεία Σεπτεμβρίου 2021

 

Φαγητό – Σίτιση  155

Νοσηλευτική Φροντίδα  75

Συνοδεία / Διαμεσολάβηση με φορείς  65

Υγιεινή και καθαριότητα οικίας  56

Αγορές ειδών πρώτης ανάγκης  52

Ατομική Κοινωνική Στήριξη  51

Ενημέρωση για παροχές που δικαιούνται  47

Κοινωνική Στήριξη Οικογένειας  30

Υποβοήθηση μετακινήσεων  29

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου του 2021 στον Δήμο Νίκαιας -Αγ.Ι. Ρέντη από τα 200 άτομα που εξυπηρετούνται καθημερινά από το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, 155 ωφελούμενοι έλαβαν φαγητό - σίτιση, 75 έλαβαν Νοσηλευτική Φροντίδα, 65 συνοδεύτηκαν σε φορείς ή οι υπεύθυνοι του προγράμματος ανέλαβαν να διαμεσολαβήσουν για αυτούς, 56 έλαβαν υγιεινή και καθαριότητα οικίας, για 52 ωφελούμενους χρειάστηκε να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης, 51 έλαβαν ατομική κοινωνική στήριξη, 47 από αυτούς ενημερώθηκαν για παροχές που δικαιούνται, 30 έλαβαν Κοινωνική Στήριξη Οικογένειας, ενώ 29 από τους ωφελούμενους χρειάστηκε να υποβοηθηθούν για την υποχρεωτική μετακίνησή τους.

 

Ειδικά για τη σίτιση, διευκρινίζεται ότι διανέμονται καθημερινά 180 μερίδες, σε ποσότητες μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες, με την κάθε μερίδα να αντιστοιχεί σε ένα κιλό φαγητού, το οποίο καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες διατροφής ενός ατόμου.

Tρίμηνο δωρεάν σεμιναριακό κύκλο ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης με τίτλο ''Ευτυχία & Διαπροσωπικές Σχέσεις'' διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας στον χώρο της (Αρκαδίου 23) από τις 10 Νοεμβρίου έως τις 26 Ιανουαρίου. Εισηγήτρια είναι η Μαρία Κουρούπη, ψυχοπαιδαγωγός, life/business coach και εκπαιδευόμενη ψυχοθεραπεύτρια. Κάθε σεμινάριο θα είναι βιωματικό και διαδραστικό με πρακτικές ασκήσεις, γι’ αυτό και θα ενθαρρυνθεί η ενεργή αλληλεπίδραση των μελών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, με μέση διάρκεια μία ώρα. Οι ομιλίες θα διεξαχθούν δια ζώσης για περιορισμένο αριθμό ατόμων (έως 7 άτομα) σύμφωνα με το πρωτόκολλο covid-19. Οι  υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν ζωντανά να τις παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.

Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου θα απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα

Ποιες είναι οι συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων;

Υπάρχουν απλοί, πρακτικοί τρόποι για να τις ενσωματώσουμε στη ζωή μας;

Ποια λάθη κάνουμε συνήθως στις σχέσεις μας με τους άλλους;

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ευτυχισμένες και ουσιαστικές σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο;

 

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι οι εξής: 10 & 24  Νοεμβρίου, 8 & 22 Δεκεμβρίου, 12 & 26 Ιανουαρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 210 4936680 και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Κοντά στους μαθητές  ευπαθών κοινωνικών ομάδων βρέθηκε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, προσφέροντας σε 187 οικογένειες τα απαραίτητα σχολικά είδη καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η ανταπόκριση του κόσμου  στην πρόσκληση του Δήμου ήταν συγκινητική και μ’αυτό τον τρόπο, μαθητές 4-18 ετών,απέκτησαν όλα τα απαραίτητα για τη σχολική περίοδο είδη.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου  παραμένει σταθερά προσανατολισμένη σε προγράμματα που στόχο έχουν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τα είδη μοιράστηκαν στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δήμος Περάματος πραγματοποίησε διανομή τροφίμων και προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος της «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδροµής του Ταµείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ), την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021. Μέσω αυτού του προγράμματος ωφελούνται περίπου 500 νοικοκυριά.

Παράλληλα, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, έγιναν διανομές τροφίμων και προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περάματος, το οποίο στηρίζει πάνω από 100 νοικοκυριά. Οι ποσότητες των ειδών που διανέμονται είναι ανάλογες των μελών της κάθε οικογένειας.

Οι διανομές αυτές έλαβαν χώρα με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας λόγω της πανδημίας, τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Περάματος βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευάλωτων, οι οποίοι χρειάζονται την αλληλεγγύη και την υποστήριξη όλων μας. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία και εξυπηρέτηση των δικαιούχων νοικοκυριών από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής:

« O Μίκης Θεοδωράκης συνέδεσε τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας με τη μουσική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση σε πολύ δύσκολες εποχές. Επέτυχε ένα συγκερασμό της έντεχνης αρμονίας και της γνήσιας λαϊκής έκφρασης, καθιστώντας την ελληνική ποίηση τραγούδι σε όλα τα χείλη. Ταυτόχρονα έδωσε πολιτικό νόημα στον πολιτισμό και ανέλαβε πρωτοβουλίες που χάρισαν στην τέχνη του παγκοσμιότητα.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

  • ·        Εκφράζει ομόφωνα τη θλίψη όλων για την απώλεια του οικουμενικού Έλληνα, και αποχαιρετά με σεμνότητα το Μίκη Θεοδωράκη, ευχαριστώντας τον για την πολύπλευρη προσφορά του στην Ελλάδα και τον Κόσμο ολόκληρο, μέσα από τη μουσική του και τους κοινωνικούς του αγώνες.
  • ·        Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  • ·        Αποφασίζει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • ·        Αποφασίζει να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ. Περνά στη σφαίρα της αθανασίας, μέσα από το σημαντικό του έργο, τις ιδέες και τη στάση ζωής του, που θα τον κρατούν για πάντα οικουμενικό και ζωντανό στην καρδιά και τη μνήμη όλων μας».

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ