ΝΙΚΗ Sport

Αγώνες καλαθοσφαίρισης για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων της πόλης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο κλειστό Γήπεδο της Νίκαιας που βρίσκεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 243) από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Πρόκειται για ετήσια αθλητική διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τη συνεισφορά της πόλης στο Ελληνικό Μπάσκετ και υλοποιείται με την συνεργασία : της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νίκαιας “Παναγιώτης Γιαννάκης”, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), του Σύλλογου “Όραμα Ελπίδας” και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Τζάμπολ Αγάπης”, η οποία μέσα από το πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής θα συμμετάσχει με παιχνίδια “ΣυνΕκπαίδευσης”.

Το μαθητικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης “3on3” θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος για εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Στο πέρας της εκδήλωσης θα μοιραστούν 10 μπάλες σε κάθε σχολείο ή αθλητικό σωματείο που θα συμμετάσχει από τον διεθνώς αναγνωρισμένο αθλητή καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σε γήπεδα μπάσκετ και τένις με αναμορφωμένη παιδική χαρά, μετατρέπεται τμήμα του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης, πίσω από το 19ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των  800.000 € ενώ το έργο της ανάπλασης συνεχίζεται με τη μελέτη του παλιού Νεκροταφείου προϋπολογισμού 590.000€ που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο νότιο τμήμα του παλιού νεκροταφείου Νεάπολης με στόχο την κατασκευή γηπέδων. Παράλληλα προχωράμε στη διεκδίκηση χρημάτων για την συνολική ανάπλαση των 46 στρεμμάτων του νεκροταφείου έτσι ώστε η δημοπράτηση του έργου να γίνει μέσα στο 2022.Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Στόχος μας να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης περιβαλλοντικής αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας».

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαία του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κάνοντας πράξη την αναβάθμιση των παροχών του, ενημερώνει τους αθλούμενους των κολυμβητηρίων του ότι διευρύνει τα ωράρια λειτουργίας τους τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο.

 

Από το  ερχόμενο  Σαββατοκύριακο  19 - 20 Ιουνίου και έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 όλα τα κολυμβητήρια - Γουδή, Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβας - θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 19:00  για αποκλειστική και μόνο χρήση  από τους αθλούμενους.

 

«Μέλημά μας στον ΟΠΑΝΔΑ είναι να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε στην πράξη τη σωματική και πνευματική άθληση βελτιώνοντας με κάθε μέσο την καθημερινότητα των  αθλούμενων.» τονίζει η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου

Και μην ξεχνάτε:

1.      Η χρήση των κολυμβητηρίων γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μ’ ένα κλικ στο https://rantevou.opanda.gr/ ή τηλεφωνικά στα κατά τόπους κολυμβητήρια: Σεράφειο τηλ.: 210-3313334, Γουδή τηλ.: 210-7771990 & 210-7794407, Γκράβας τηλ.: 210-2282714, Κολοκυνθούς τηλ.:210-5153725 & 210-5153726

2.      Να προσκομίζετε στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test, rapid test ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που πιστοποιεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.

 

Στο πλαίσιο ανάδειξης της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. καθώς και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άθλησης του Δήμου Σαλαμίνας διοργανώσαμε ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, και ώρα 19:00, με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών όλων των ηλικιών του νησιού μας.

H Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου για πρώτη φορά γιορτάστηκε το 2018 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.  Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει «τη μοναδικότητα, μακροβιότητα και ευελιξία του ποδηλάτου», που αποκαλεί «σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης», και τα διάφορα οφέλη του για το περιβάλλον, την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία.

Με την σειρά μας επιθυμούμε να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την καλλιέργεια της ποδηλατικής νοοτροπίας και αθλητικής συνείδησης προάγοντας τον υγιή τρόπο ζωής και την ευημερία στον τόπο μας.

Δήλωση/απάντηση του Γιώργου Ιωακειμίδη , Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στην επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης για τον αγώνα Ιωνικού-Ξάνθης.

«Χθες, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.Μανώλης Τσέπελης με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου «να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετάβασης και παραμονής των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης στο γήπεδο της Νίκαιας», στον αγώνα της Κυριακής, 9 Μαϊου με τον γηπεδούχο Ιωνικό.

Επειδή από το περιεχόμενο της επιστολής του συναδέλφου μου, προκύπτουν εντυπώσεις που αδικούν την αλήθεια, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πλήττουν εμμέσως πλην σαφώς τα αθλητικά ιδεώδη και το υγιές ευ αγωνίζεσθαι των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, οφείλω να του πω ότι η επιχειρούμενη απόπειρα σπίλωσης του ιστορικού συλλόγου της πόλης μου, είναι άστοχη, προσβλητική και δεδομένου ότι εκδηλώθηκε παραμονές ενός κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα, αχρείαστη και επικίνδυνη.

Για του λόγου το αληθές, παραπέμπω τον κ. Δήμαρχο της Ξάνθης στο γεγονός, ότι οι ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, όπως ο Λεβαδειακός, τα Χανιά, η Παναχαϊκή και πρωτίστως η ομάδα της δικής του πόλης, η Ξάνθη, αποχωρώντας από το γήπεδο του Ιωνικού, ευχαρίστησαν δημόσια αθλητές και παράγοντες για την καλή φιλοξενία που έτυχαν, εξαίροντας το ήθος αλλά και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν κατά το χρόνο παραμονής του στο γήπεδο της Νίκαιας.

Εύχομαι την Κυριακή να γίνει στο γήπεδο του Ιωνικού ένας καλός αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Φυσικά, ως Δήμαρχος της πόλης επιθυμώ τη νίκη του Ιωνικού και την άνοδο στην Superleague,πάνω απ’όλα, όμως, θέλω ο αγώνας να αρχίσει και να τελειώσει με τρόπο που να δικαιώνει την διαδρομή των δυο ιστορικών συλλόγων στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση  του Γυμναστηρίου Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής στον ‘Πλάτωνα’ του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Ο ένας μετά τον άλλο οι αθλητικοί χώροι της πόλης παραδίδονται στους αθλούμενουςανακαινισμένοι και ολοκληρωμένοι. Το Γυμναστήριο της Ρυθμικής και της Ενόργανης Γυμναστικής είναι πλέον διαθέσιμο για τους αθλούμενους, αλλά και για τους αθλητές τωνομάδων που ήδη στεγάζονταν εκεί, τον Άρη Νίκαιας και τον Πήγασο Νίκαιας, που θαμεριμνήσουν να το εμπλουτίσουν περισσότερο και να φέρουν πάλι στην πόλη μας τιςαθλητικές διακρίσεις που επιβραβεύουν τις προσπάθειές τους.»

Οι εργασίες στο Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αθλητισμού σεσυνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορούσαν τη γενική εσωτερικήανακαίνιση του κτιρίου, καθώς και την επισκευή κι αντικατάσταση της μόνωσης τηςταράτσας, ενώ αγοράστηκε νέο αθλητικό δάπεδο ρυθμικής με υπόβαση tatami 2,5cm μεμοκέτα χαμηλού πέλους βελουτέ 144 τμ .

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Σαλαμίνας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ επισκέφτηκε σήμερα το κοινωνικό παντοπωλείο του νησιού. Αυτός είναι ο ευαισθητοποιημένος Ολυμπιακός, που επώνυμα αλλά και ανώνυμα στέκεται πάντα στο πλευρό του Δήμου Σαλαμίνας αλλά και σε κάθε ανάγκη μας. Εχθές, , Κυριακή20 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έσπευσαν να ενισχύουν το έργο μας προσφέροντας τρόφιμα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου!

Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου προμηθεύονται άπορες οικογένειες αγαθά βασικής υλικής συνδρομής κατ’ ελάχιστον μια φορά το μήνα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας σε ανάγκη!

Αυτή η κοινωνική προσφορά που είναι ακόμα πιο έντονη αυτές τις Άγιες ημέρες δεν θα μπορούσε να ευοδωθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη της Σχολής Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Σαλαμίνας που για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν έμπρακτα την αγάπη και την στήριξη στο έργο που επιτελείται.

Ευχαριστούμε θερμά.

Πάνω από 200 ποδήλατα και με συμμετοχές από όλες τις ηλικίες γιόρτασε η Σαλαμίνα στις 3 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Το κέντρο της πόλης γέμισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας που συμμετείχαν, γέμισε χρώματα, γέμισε ζωή.

Με σημείο έναρξης το Δημαρχείο και βόλτα ως την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Μπόσκου), η Σαλαμίνα έστειλε το μήνυμα ότι είναι καιρός να γίνει μια πόλη φιλική στο ποδήλατο.

Επίσης, στα αλσύλλια, δίπλα από το Δημαρχείο, που ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Πρωτέας» είχε διαμορφώσει ως πίστα, έγιναν ασκήσεις επίδειξης από μικρούς και μεγάλους.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε πρωτοβουλίες για να αποκτήσει το ποδήλατο την θέση που του αναλογεί στο νησί μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ποδηλατικό Όμιλο Σαλαμίνας «Πρωτέας» συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Σαλαμίνας, την ΛΕ.Μ.Σ. και τους Pourangers που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν σε όλες μας τις δράσεις.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ