ΝΙΚΗ Sport

Κ. Μπακογιάννης: «Με αυτού του είδους τις δράσεις, βάζουμε τις βάσεις για μία πόλη χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς»

Για μία ακόμη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες με αναπηρία να συμμετάσχουν στα δωρεάν προγράμματα κολύμβησης και ειδικής εκγύμνασης, που υλοποιούνται μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

Τα δημοτικά κολυμβητήρια στο Γουδή, στο Σεράφειο, στην Κολοκυνθού, στη Γκράβα, καθώς και το Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός», ανοίγουν τις πόρτες τους, κάθε εβδομάδα -από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο- για να υποδεχθούν άτομα με αναπηρίες, που ενδιαφέρονται για το κολύμπι και τη γυμναστική.

Πρόκειται για προγράμματα που στο σύνολό τους εφαρμόζονται, είτε ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες των 2 ή 3 ατόμων, με στόχο την καλύτερη απόδοση και το μεγαλύτερο δυνατό θεραπευτικό όφελος για τους συμμετέχοντες.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ηλικίας 5-40 ετών και είναι σχεδιασμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας υπόψη τρεις διαφορετικές περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία: Της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής (αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down), της νευρομυϊκής διαταραχής και της τραυματικής εμπειρίας στο νερό.

«Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από την αρχή της θητείας μας να βάλουμε τις βάσεις για μία πόλη φιλική, χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς. Τα προγράμματα άθλησης στα δημοτικά κολυμβητήρια και στο Γυμναστήριο Αθηνών για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, αποτελούν μία ακόμη δράση της δημοτικής αρχής που έχει στόχο να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και συμπληρώνει: «Προς την κατεύθυνση αυτή, υλοποιείται μία ευρύτερη σειρά παρεμβάσεων στην πρωτεύουσα, όπως είναι το έργο ανακατασκευής των πεζοδρομίων στην Αθήνα, το μεγαλύτερο από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Παράλληλα, μεριμνούμε για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών με κινητική αναπηρία στα σχολεία, δημιουργώντας νέες ράμπες σε 185 σχολικές μονάδες της Αθήνας και 131 νέα σύγχρονα αναβατόρια και ανελκυστήρες, ενώ αξιοποιούμε και το «όπλο» της τεχνολογίας για να βάλουμε τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση με έξυπνους αισθητήρες σε διαβάσεις και ράμπες ΑμεΑ. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία αξίζουν το σεβασμό της πόλης και αυτό εξακολουθεί να αποτελεί σταθερή δέσμευση της δημοτικής μας αρχής».

Σημαντικά οφέλη από τα εξειδικευμένα προγράμματα κολύμβησης και γυμναστικής

Μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα άθλησης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να αναπτύξουν βασικές κινητικές δεξιότητες, να αποκτήσουν καλύτερο προσανατολισμό στον χώρο και τον χρόνο, να αναπτύξουν ακουστικά ερεθίσματα και πρωτοβουλίες (κυρίως μέσα από τα αθλητικά παιχνίδια στο νερό), ενώ εξίσου σημαντική είναι και η ψυχοκινητική υποστήριξη που λαμβάνουν τα παιδιά μέσα από κινητικές δραστηριότητες στην πισίνα.

Σε όλα αυτά προστίθεται η κοινωνικοποίηση, η ανάπτυξη ουσιαστικής επικοινωνίας και η αποφυγή κάθε είδους απομόνωσης, η καλλιέργεια συναισθημάτων χαράς, δημιουργίας και αισιοδοξίας, αλλά και η βελτίωση της λειτουργικότητας των παιδιών σε δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους -ύπνο, σίτιση, συγκέντρωση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

---

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τα προγράμματα εκγύμνασης:
Τμήμα Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Μαζικού Αθλητισμού ΟΠΑΝΔΑ:

Βικτώρια Τρομπέτα - 2105284873 & Ράλλης Μαντζουράτος – 2105284874

Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός»:

Βασ. Όλγας 1, Ζάππειο (έναντι Παναθηναϊκού Σταδίου), τηλ.: 210-3235299

Ημέρες και ώρες προγραμμάτων εκγύμνασης:

Δευτέρα: 15.00-20.00 |Τρίτη: 16.00-21.00 |Τετάρτη: 16.00-21.00 | Πέμπτη: 16.00-21.00 | Παρασκευή: 15.00-20.00 |Σάββατο: 09.30-14.30

---

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τα προγράμματα κολύμβησης:
Τμήμα Κολυμβητηρίων ΟΠΑΝΔΑ:

Αθανάσιος Γραμμένος – 2105284877 & Δημήτρης Καπερώνης – 2105284878

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τα δημοτικά κολυμβητήρια:

Γουδή: Κανελλοπούλου & Κοκκινοπούλου, Γουδή, 210 7771990

Σεράφειο: Πειραιώς & Εχελιδών 69, Ρουφ,  210 3313334

Κολοκυνθούς: Λεάνδρου & Ιφιγενείας, Κολωνός, 210 5153725

Γκράβας: Πασσώβ 10, Άνω Πατήσια, 210 2282714

Επικοινωνία με εκπαιδευτικούς προγραμμάτων στα κολυμβητήρια:
Γουδή: Εύα Μόρσικα - 6981907576

Σεράφειο: Δημήτριος Δελής - 6934104566
Κολοκυνθούς: Αθανασία Φουρλιά - 6977268230
Γκράβας: Ευαγγελία Χασίμη - 6942648543

Ημέρες και ώρες προγραμμάτων κολύμβησης:

ΔΕΥΤΕΡΑ

15:00-16:00

16:00-17:00

17:00-18:00

ΤΡΙΤΗ

15:00-16:00

16:00-17:00

17:00-18:00

ΤΕΤΑΡΤΗ

15:00-16:00

16:00-17:00

17:00-18:00

ΠΕΜΠΤΗ

15:00-16:00

16:00-17:00

17:00-18:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

15:00-16:00

16:00-17:00

17:00-18:00

ΣΑΒΒΑΤΟ

9:00-12:00


Σημειώνεται ότι τα προγράμματα για τα Άτομα με Αναπηρίες υλοποιούνται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο). Τα συγκεκριμένα προγράμματα εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Το πάρκο της Κονίστρας «επιστρέφει» στα Πετράλωνα – Αναβαθμίστηκαν πλήρως τα γήπεδα μπάσκετ και τένις

 Κ. Μπακογιάννης: «Μέχρι το τέλος αυτής της θητείας θα έχουμε αναπλάσει το 80% των αθλητικών χώρων της Αθήνας»
Ύστερα από μια δεκαετία εγκατάλειψης και παρακμής, ένας ακόμη πολύτιμος χώρος πρασίνου και άθλησης, το ιστορικό πάρκο της Κονίστρας στα Πετράλωνα, επανεντάσσεται στη ζωή των Αθηναίων. Πρώτο βήμα για την ολική ανάπλαση του χώρου είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των δύο γηπέδων μπάσκετ και του γηπέδου τένις που βρίσκονται εντός του πάρκου, η οποία έγινε μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Η δράση εντάσσεται στον συνολικό και υπό εξέλιξη σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων για πλήρη εκσυγχρονισμό της πλειοψηφίας των ανοικτών αθλητικών κέντρων της Αθήνας (μπάσκετ, βόλεϊ, τένις) έως το τέλος της παρούσας θητείας.

Για το έργο της ανακατασκευής, έγινε αποδοχή της δωρεάς από τη Novibet και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέσω της πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας Giant Heart: Η Νovibet, επιτελεί ένα σημαντικό έργο, καθώς -ανταποκρινόμενη σε αιτήματα πολιτών- ανακαινίζει γήπεδα σε γειτονιές, με σκοπό όλα τα παιδιά να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κ. Μπακογιάννης: «Η στρατηγική μας για την αναζωογόνηση του δημοσίου χώρου αποφέρει καρπούς»

«Η στρατηγική μας για μία πόλη βιώσιμη και ανθεκτική ήδη αποφέρει καρπούς. Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερο ποιοτικό χώρο στους Αθηναίους και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε με προσεκτικό σχεδιασμό. Σήμερα, στα Πετράλωνα γίνεται ένα ακόμη βήμα. Ύστερα από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και νομικών εκκρεμοτήτων, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας Novibet, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» να αναμορφώνει τους χώρους του πάρκου, αναβαθμίζοντας σε πρώτη φάση τα γήπεδα. Μέχρι το τέλος της παρούσας θητείας μας θα έχουμε παραδώσει στην πόλη και στους κατοίκους της, πλήρως αναβαθμισμένο το 80% των αθλητικών μας χώρων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η δημοτική αρχή αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και δημιουργεί συμμαχίες, ενώνοντας δυνάμεις με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να αποδώσει στους Αθηναίους περισσότερο, αλλά και ακόμη πιο ποιοτικό δημόσιο χώρο, με σύγχρονο εξοπλισμό και ασφαλείς εγκαταστάσεις.

Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου», μέσω του οποίου ο Δήμος Αθηναίων καταφέρνει για ακόμη μια φορά να δώσει πνοή σε ένα ιστορικό πάρκο, αυτό της Κονίστρας, που είναι συνδεδεμένο από το 1923 -οπότε δημιουργήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων- με τους ανθρώπους και τις μνήμες της γειτονιάς.

Το σημαντικό για τα Πετράλωνα και την Αθήνα  πνεύμονα πρασίνου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων, ο οποίος επί μία δεκαετία παρέμενε κλειστός και εγκαταλελειμμένος, ώσπου η σημερινή δημοτική αρχή τον διεκδίκησε νομικά, κέρδισε την κυριότητά του και σχεδίασε από την αρχή την αναμόρφωσή του.

Οι νέες, αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κονίστρα έχουν ήδη ανοίξει τις πόρτες τους και καθημερινά υποδέχονται εκατοντάδες Αθηναίους, κάθε ηλικίας, που αγαπούν την άθληση.

Τα Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021 φιλοξένησε πριν από λίγες μέρες ο πολιτιστικός πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Ενενήντα φοιτητές από 17 ανώτατα ιδρύματα της χώρας συμμετείχαν στο Ατομικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκάκι το οποίο είχε και ομαδική βαθμολογία-βράβευση καθώς και στο Ομαδικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φυτευτό Σκάκι. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε αυτή τη εκδήλωση στη Β’ περιφέρεια Πειραιά και την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, ο ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νίκαιας και το ερευνητικό κέντρο παιχνιδιού και άσκησης «Αμίλλημα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η διοργάνωση για φοιτητές πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά έτη και χωρίς κόστος συμμετοχής.  Την πρώτη μέρα των αγώνων ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Λυμβέριος Αγγελάκης και η Πρόεδρος του ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη Νικαίας Χριστίνα Κασίδη υπεύθυνη υγειονομικού πρωτοκόλλου και εντευκτηρίου του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού,  αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης η οποία είχε αρκετές καινοτομίες. Μια από αυτές ήταν τα καρτελάκια  -κονκάρδες με  Qr code τον οποίο  σάρωναν οι φοιτητές με το κινητό τους τηλέφωνο έβλεπαν την εκάστοτε κλήρωση. Εκτός των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές, αποστάλθηκαν σε όλους e – διπλώματα. Για την προσφορά τους στη διοργάνωση βραβεύτηκαν οι Στέλιος Γιαννέλος και Μαριάννα Λεμονή.

Διευθυντής αγώνων ήταν ο Δημήτρης Κεφάλας Πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού και Επικεφαλής Διαιτητής ο FIDE διαιτητής Λεωνίδας Σιδηρόπουλος. Για τη διεξαγωγή των αγώνων τηρήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τον συντονισμό ανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Λευτέρης Χατζηπαυλίδης.  Στην τελετή λήξης, παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Νίκαιας -  Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος συνεχάρη διοργανωτές και συμμετέχοντες και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Νικόλαος Άννινος.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία τον 5ο Πανελλήνιο Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 520 και αθλητές απ’ όλη την χώρα έφτασαν στο νησί μας για να πάρουν μέρος στην σπουδαία διοργάνωση, που έλαβε χώρα στο Κλειστό Γήπεδο Ν.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ και καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

Τους αγώνες αλλά και την Σαλαμίνα τίμησε με την παρουσία του ο  Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο Στέφανος Ντούσκος. Ο Δήμος μας τίμησε τον Ολυμπιονίκη μας καθώς και τον προπονητή του και τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ κ.Gianni Postiglione.

Στους αγώνες εφαρμόστηκαν πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς η προάσπιση της υγείας των αθλητών είναι πάνω από κάθε μετάλλιο.

Η Σαλαμίνα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Κωπηλατική  Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε καθώς και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας (Ν.Α.Ο.Σ.) για την άψογη συνεργασία.

Η Σαλαμίνα είναι παρούσα και στον αθλητισμό. Η Σαλαμίνα ακούγεται παντού.

Αγώνες καλαθοσφαίρισης για μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων της πόλης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο κλειστό Γήπεδο της Νίκαιας που βρίσκεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Μάνος Λοΐζος” (Θηβών 243) από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Πρόκειται για ετήσια αθλητική διοργάνωση που έχει ως στόχο να αναδείξει τη συνεισφορά της πόλης στο Ελληνικό Μπάσκετ και υλοποιείται με την συνεργασία : της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Νίκαιας “Παναγιώτης Γιαννάκης”, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), του Σύλλογου “Όραμα Ελπίδας” και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας “Τζάμπολ Αγάπης”, η οποία μέσα από το πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής θα συμμετάσχει με παιχνίδια “ΣυνΕκπαίδευσης”.

Το μαθητικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης “3on3” θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί λήψη δείγματος για εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Στο πέρας της εκδήλωσης θα μοιραστούν 10 μπάλες σε κάθε σχολείο ή αθλητικό σωματείο που θα συμμετάσχει από τον διεθνώς αναγνωρισμένο αθλητή καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη Γιαννάκη.

Σε γήπεδα μπάσκετ και τένις με αναμορφωμένη παιδική χαρά, μετατρέπεται τμήμα του παλιού Νεκροταφείου Νεάπολης, πίσω από το 19ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας. Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των  800.000 € ενώ το έργο της ανάπλασης συνεχίζεται με τη μελέτη του παλιού Νεκροταφείου προϋπολογισμού 590.000€ που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο νότιο τμήμα του παλιού νεκροταφείου Νεάπολης με στόχο την κατασκευή γηπέδων. Παράλληλα προχωράμε στη διεκδίκηση χρημάτων για την συνολική ανάπλαση των 46 στρεμμάτων του νεκροταφείου έτσι ώστε η δημοπράτηση του έργου να γίνει μέσα στο 2022.Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Στόχος μας να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας βιώσιμης περιβαλλοντικής αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας».

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαία του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κάνοντας πράξη την αναβάθμιση των παροχών του, ενημερώνει τους αθλούμενους των κολυμβητηρίων του ότι διευρύνει τα ωράρια λειτουργίας τους τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο.

 

Από το  ερχόμενο  Σαββατοκύριακο  19 - 20 Ιουνίου και έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 όλα τα κολυμβητήρια - Γουδή, Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβας - θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 19:00  για αποκλειστική και μόνο χρήση  από τους αθλούμενους.

 

«Μέλημά μας στον ΟΠΑΝΔΑ είναι να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε στην πράξη τη σωματική και πνευματική άθληση βελτιώνοντας με κάθε μέσο την καθημερινότητα των  αθλούμενων.» τονίζει η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου

Και μην ξεχνάτε:

1.      Η χρήση των κολυμβητηρίων γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μ’ ένα κλικ στο https://rantevou.opanda.gr/ ή τηλεφωνικά στα κατά τόπους κολυμβητήρια: Σεράφειο τηλ.: 210-3313334, Γουδή τηλ.: 210-7771990 & 210-7794407, Γκράβας τηλ.: 210-2282714, Κολοκυνθούς τηλ.:210-5153725 & 210-5153726

2.      Να προσκομίζετε στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test, rapid test ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που πιστοποιεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.

 

Στο πλαίσιο ανάδειξης της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Ο.Η.Ε. καθώς και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και άθλησης του Δήμου Σαλαμίνας διοργανώσαμε ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, και ώρα 19:00, με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών όλων των ηλικιών του νησιού μας.

H Παγκόσμια Ημέρα ποδηλάτου για πρώτη φορά γιορτάστηκε το 2018 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.  Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνωρίζει «τη μοναδικότητα, μακροβιότητα και ευελιξία του ποδηλάτου», που αποκαλεί «σύμβολο βιώσιμης μετακίνησης», και τα διάφορα οφέλη του για το περιβάλλον, την υγεία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνία.

Με την σειρά μας επιθυμούμε να υποστηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την καλλιέργεια της ποδηλατικής νοοτροπίας και αθλητικής συνείδησης προάγοντας τον υγιή τρόπο ζωής και την ευημερία στον τόπο μας.

Δήλωση/απάντηση του Γιώργου Ιωακειμίδη , Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στην επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης για τον αγώνα Ιωνικού-Ξάνθης.

«Χθες, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ.Μανώλης Τσέπελης με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου «να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετάβασης και παραμονής των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης στο γήπεδο της Νίκαιας», στον αγώνα της Κυριακής, 9 Μαϊου με τον γηπεδούχο Ιωνικό.

Επειδή από το περιεχόμενο της επιστολής του συναδέλφου μου, προκύπτουν εντυπώσεις που αδικούν την αλήθεια, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πλήττουν εμμέσως πλην σαφώς τα αθλητικά ιδεώδη και το υγιές ευ αγωνίζεσθαι των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, οφείλω να του πω ότι η επιχειρούμενη απόπειρα σπίλωσης του ιστορικού συλλόγου της πόλης μου, είναι άστοχη, προσβλητική και δεδομένου ότι εκδηλώθηκε παραμονές ενός κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα, αχρείαστη και επικίνδυνη.

Για του λόγου το αληθές, παραπέμπω τον κ. Δήμαρχο της Ξάνθης στο γεγονός, ότι οι ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδό τους στην μεγάλη κατηγορία, όπως ο Λεβαδειακός, τα Χανιά, η Παναχαϊκή και πρωτίστως η ομάδα της δικής του πόλης, η Ξάνθη, αποχωρώντας από το γήπεδο του Ιωνικού, ευχαρίστησαν δημόσια αθλητές και παράγοντες για την καλή φιλοξενία που έτυχαν, εξαίροντας το ήθος αλλά και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν κατά το χρόνο παραμονής του στο γήπεδο της Νίκαιας.

Εύχομαι την Κυριακή να γίνει στο γήπεδο του Ιωνικού ένας καλός αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Φυσικά, ως Δήμαρχος της πόλης επιθυμώ τη νίκη του Ιωνικού και την άνοδο στην Superleague,πάνω απ’όλα, όμως, θέλω ο αγώνας να αρχίσει και να τελειώσει με τρόπο που να δικαιώνει την διαδρομή των δυο ιστορικών συλλόγων στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση  του Γυμναστηρίου Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής στον ‘Πλάτωνα’ του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Ο ένας μετά τον άλλο οι αθλητικοί χώροι της πόλης παραδίδονται στους αθλούμενουςανακαινισμένοι και ολοκληρωμένοι. Το Γυμναστήριο της Ρυθμικής και της Ενόργανης Γυμναστικής είναι πλέον διαθέσιμο για τους αθλούμενους, αλλά και για τους αθλητές τωνομάδων που ήδη στεγάζονταν εκεί, τον Άρη Νίκαιας και τον Πήγασο Νίκαιας, που θαμεριμνήσουν να το εμπλουτίσουν περισσότερο και να φέρουν πάλι στην πόλη μας τιςαθλητικές διακρίσεις που επιβραβεύουν τις προσπάθειές τους.»

Οι εργασίες στο Γυμναστήριο πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Αθλητισμού σεσυνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και αφορούσαν τη γενική εσωτερικήανακαίνιση του κτιρίου, καθώς και την επισκευή κι αντικατάσταση της μόνωσης τηςταράτσας, ενώ αγοράστηκε νέο αθλητικό δάπεδο ρυθμικής με υπόβαση tatami 2,5cm μεμοκέτα χαμηλού πέλους βελουτέ 144 τμ .

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ