Με τσουγκράνες στα χέρια και φορώντας γάντια, οι μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας , ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Η Γη μας χρειάζεται. Φυτεύουμε Ελπίδα!». Η δράση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην οδό Μαραθωνομάχων. Ο δρόμος ομόρφυνε με 130 θάμνους και καλλωπιστικά φυτά και μικροί μεγάλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ανάσα με περισσότερο πράσινο στην πόλη.

Την ίδια μέρα με φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα και δεντρολίβανο, μύρισε η πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη όπου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ethelon του Μy market εργαζόμενοι και εθελοντές φύτεψαν 150 αρωματικά φυτά, καθάρισαν την πλατεία από τα γκράφιτι, περιφερειακά το σιντριβάνι και έβαψαν τα παγκάκια.

Στόχος της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι να συνεχίσει τις δράσεις για την ανάπτυξη πρασίνου στην πόλη με φορείς και συλλόγους, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση μικρών και μεγάλων έτσι ώστε η προστασία του περιβάλλοντος  να γίνει τρόπος ζωής.

Ένας απινιδωτής προσφέρθηκε ως δωρεά για τις εγκαταστάσεις του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άνω Νεάπολης από τις ομάδες που προπονούνται στο γήπεδο αυτό σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στον ίδιο χώρο.

Τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Λευτέρης Χατζηπαυλίδης, ο οποίος και τον παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), Θεόδωρο Μπολάτογλου, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Δημάρχου για τη δωρεά και τους χαιρετισμούς του προς όλες τις πλευρές. Στην ομιλία του ο κος Χατζηπαυλίδης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Διεύθυνση Αθλητισμού στους κανόνες ασφαλείας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη πέραν των 5 απινιδωτών που ήδη διαθέτει, άμεσα θα προμηθευτεί και θα εξοπλίσει τους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους με άλλους 8 απινιδωτές, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του. Επίσης, επειδή ο απινιδωτής αγοράστηκε με τις συνδρομές μελών και φίλων του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας, του ΑΟ Νεαπολικού και του Άρη Νίκαιας, με τις δηλώσεις του εξήρε την αξιόλογη πρωτοβουλία των ομάδων και την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν οικονομικά την αγορά ενός ακριβού εξοπλισμού, αφού πρόκειται για μία ειδική συσκευή που μπορεί να σώζει ανθρώπους χορηγώντας αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να την επαναφέρει στον κανονικό της ρυθμό μετά από καρδιακή ανακοπή και μόνο όταν είναι απαραίτητο, το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο προσωπικό για την ορθή χρήση και λειτουργία του.

Με το πέρας της εκδήλωσης, παρουσία φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και φίλων του αθλητισμού, έγινε επίδειξη λειτουργίας της φορητής και αυτόνομης συσκευής απινιδωτή από εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς και επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από διασώστες της ΕΔΟΚ σε εκπαιδευτικό μοντέλο ΚΑΡΠΑ νέων και ενήλικων.

Με μεγάλη επιτυχία και σε ιδιαίτερα υψηλό, καλλιτεχνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής 2021 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου, με υποδειγματική ακρίβεια στη διοργάνωση και σε πλήρη εναρμόνιση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό SARSCov-19.

Στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής 2021 του Ομίλου, έλαβαν μέρος 63 έφηβοι και ενήλικες σπουδαστές και απόφοιτοι Ωδείων, Μουσικών Σχολών και Πανεπιστημίων από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: Πιάνο, Έγχορδα, Μονωδία, Παραδοσιακά Όργανα, Κιθάρες και Πνευστά. Πρόεδρος του Διαγωνισμού ήταν ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος ΚαλκάνηςΜέλη των κριτικών επιτροπών του διαγωνισμού αποτέλεσαν εγνωσμένου κύρους προσωπικότητες του χώρου της μουσικής, διεθνούς φήμης λυρικοί ερμηνευτές, κορυφαίοι σολίστες, εξάρχοντες μεγάλων ελληνικών ορχηστρών και έμπειροι μουσικοί παιδαγωγοί.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (12 – 15 ετών) το 2ο Βραβείο μοιράζονται η 13χρονη Άννα Βασιλοπούλου από τα Τρίκαλα και η 12χρονη Κυριακή – Νεφέλη Μπογιατζή από τις Αφίδνες, ενώ Έπαινο απέσπασε η 14χρονη Ελένη Σιούλα, από την Αθήνα.

Στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων (15 – 18 ετών) το 1ο βραβείο απέσπασε ο 16χρονος Έντμοντ Κόνα από τον Άλιμο, το 2ο Βραβείο ο 17χρονος Ιωάννης Λογιάδης από την Αγία Παρασκευή, το 3ο Βραβείο ο 16 χρονος Αλέξανδρος Κιντής από τον Άγιο Δημήτριο, ενώ Έπαινο απέσπασε η 16χρονη Αθηνά Αλυγιζάκη από τη Νέα Σμύρνη.

Στην κατηγορία Πιάνο Ενηλίκων το 1ο βραβείο μοιράζονται ο Νικόλαος Παππάς (21 ετών) από τα Τρίκαλα και ο Νικόλαος Φλόκας (23 ετών) από του Ζωγράφου, το 2ο Βραβείο έλαβε η Μαρία Κουτσαμπάρη (21 ετών) από τη Θεσσαλονίκη,  το 3ο Βραβείο μοιράζονται η 26χρονη Λυδία Ιατράκη από τον Γέρακα και ο 18χρονος Ανδρέας Τσουβαλάς από τη Γλυφάδα, ενώ Έπαινο απέσπασαν η 18χρονη Αγγελική Διαμαντή και η Αλκυόνη Μπουζιώτη (21 ετών) από την Αθήνα.

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά):Βλαχογιάννη Μάνια, Δεστούνης Κωνσταντίνος, Θώμου Λητώ, Μαντζουράτου Δήμητρα, Παπαγεωργίου Μιχάλης, Παπαστεφάνου Αλεξάνδρα.

Στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων το 1ο Βραβείο έλαβε ο 12χρονος Λαέρτης Μπάλα (βιολί) από το Ελληνικό, το 2ο Βραβείο η 15χρονη Ελπίδα Κόλλια (βιολοντσέλο) από την Κυψέλη και το 3ο Βραβείο  η 14χρονη Άρτεμις Σεφέρη (βιολί) από το Ελληνικό. Με έπαινο βραβεύτηκαν ο 15χρονος Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος (βιολοντσέλο) από την Αθήνα, ο 15χρονος Ορέστης Τάσσης (βιολοντσέλο) από την Ηλιούπολη και ο 15χρονος Δημήτρης Κοσμάς (βιολί) από τα Άνω Πατήσια.

Με το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» τιμήθηκε η 15χρονη Νικόλ Παππά (βιολί) από τη Νέα Σμύρνη, που συγκέντρωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων». Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 150 ευρώ και απονέμεται για πρώτη φορά από τον Όμιλο, λόγω του εξαιρετικά υψηλού, ερμηνευτικού επιπέδου των διαγωνιζομένων, μετά από πρόταση του Προέδρου του διαγωνισμού, μαέστρου και συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη.

Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής του φετινού μουσικού διαγωνισμού απονεμήθηκε στην κατηγορία «Έγχορδα Εφήβων».Τέλος με τιμητικό έπαινο βραβεύτηκε ο 10χρονος Πλάτων Σεφέρης από το Ελληνικό (βιολί – εκτός συναγωνισμού).

Στα Έγχορδα Ενηλίκων ο 20χρονος Αιμίλιος Μπάρτζης (βιολί) από την Ελευσίνα απέσπασε το 1ο Βραβείο, το 2ο Βραβείο ο 19χρονος Αλέξανδρος Σιουπούλης (βιολοντσέλο) από την Αθήνα και το 3ο Βραβείο η 21 ετών Τατιάνα Λύτρα (βιόλα) από την Αγία Παρασκευή. Με έπαινο τιμήθηκαν ο 23χρονος Φίλιππος Κετεντζιάν (βιόλα) από Αγία Βαρβάρα και ο 25χρονος Αλεσάντρο – Αντόνιο Τσέφας (βιολοντσέλο) από την Αργυρούπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Γεωργιάδης Γιάννης, Μανιάς Αντώνης, Ρούτση Μιρέλα, Ρωμανός Ιωάννης, Σουλκούκης Ζήσιμος, Τσάνη Στέλλα.

Στην κατηγορία Μονωδία το 1ο βραβείο απονέμεται στη Δέσποινα Ανδρανιώτη (26 ετών) από την Καβάλα ενώ το 2ο Βραβείο στον Γεώργιο Καλμούκη (23 ετών) από την Τρίπολη.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αγγελοπούλου Λυδία, Βλαχογιάννη Μάνια, Καραγιάννη Βασιλική, Καρύδη Σταματίνα, Κορωναίος Αντώνης, Πολυχρόνου Μίνα, Χατζηφωτίου Ζαφειρώ.

Στην κατηγορία Παραδοσιακά Όργανα το 1ο Βραβείο έλαβε ο 15χρονος Νικόλαος Βογιατζής (κρητική λύρα) από τον Άλιμο, το 2ο Βραβείο ο 16χρονος Μάριος Βενέτης (λαούτο) από τη Χίο και το 3ο Βραβείο ο 15χρονος Νικόλαος Λουκάκης (μπουζούκι) από το Ηράκλειο Κρήτης.  

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Βαλάση Στέλλα (σαντούρι), Κουζηνόπουλος Ιορδάνης (λαούτο), Μπουνταλάκης Μανώλης (κρητική λύρα), Παούρης Μιχάλης (μπουζούκι). 

Στην κατηγορία Κιθάρα Εφήβων ο 14χρονος Αθανάσιος Ασημακόπουλος από το Περιστέρι, έλαβε 2ο Βραβείο.

Στην κατηγορία Κιθάρα Ενηλίκων με 2ο Βραβείο τιμήθηκαν οι Δημήτριος Βαλαβάνης (21 ετών) από τη Βέροια και Μιχαήλ Γραμμάτικας (21 ετών) από την Αθήνα.

Κριτική Επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Μαστοράκης Βασίλης, Μπότσης Άγγελος, Σουρβίνος Μιχάλης, Τοσικιάν Γιώργος, Φάμπα Εύα.

Στην κατηγορία Πνευστά Εφήβων το 1ο και το 2ο Βραβείο απονέμονται αντίστοιχα στη 15 χρονη Χριστίνα Καλαμπαλίκη (τρομπέτα) και τη 17χρονη Ναταλία Καλαμπαλίκη (τρομπόνι) από τη Θήβα. Το 3ο Βραβείο έλαβε η 15χρονη Βαρβάρα Γκουράρου (τρομπέτα) από τη Λειβαδιά. Με έπαινο τιμήθηκαν ο 13χρονος Ορφέας Μπούσιος (τρομπόνι) από το Νέο Ηράκλειο και ο 13χρονος Σπύρος Μεταλληνός (κλαρινέτο) από το Παλαιό Φάληρο. Τιμητικό Έπαινο έλαβε ο 11χρονος Άγγελος Ριζογιάννης (TenorTuba – εκτός συναγωνισμού) από το Ηράκλειο Κρήτης.

Τέλος στα Πνευστά Ενηλίκων  η 19χρονη Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο) από την Καλαμπάκα Τρικάλων έλαβε το 1ο Βραβείο. Το 2ο Βραβείο απέσπασε η 20χρονη Δήμητρα Κωστίκα (φλάουτο) επίσης από τα Τρίκαλα, ενώ το 3ο Βραβείο πήγε στην 21 ετών Ευαγγελία Νικολούζου (κλαρινέτο) από την Αθήνα. Με τιμητικό έπαινο τιμήθηκε η Ευαγγελία Χαρκοφτάκη (κλαρινέτο – εκτός συναγωνισμού).

Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά): Αυγερινός Κώστας, Μαυρομάτης Στάθης, Νούσιας Κώστας, Σαμπροβαλάκης Ιωάννης, Σκαρλάτος Θανάσης, Ωραιόπουλος Χρήστος.

Την επιμέλεια της οργάνωσης του Μουσικού Διαγωνισμού είχαν οι μουσικοί και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. Μάνια Βλαχογιάννη και Κώστας Νούσιας. 

Online αφήγηση παραμυθιού για παιδιά

 

 

Για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει Το Μαγικό Τετράδιο, σειρά αφηγήσεων με παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο και δραστηριότητες για παιδιά. Την σειρά επιμελείται και παρουσιάζει η ηθοποιός Ελένη Δαφνή. Το νέο παραμυθένιο ταξίδι πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:30.

 

Η ιστορία μας ξεκινά στο χιονόλευκο Αγρίνιο, παραμονές Χριστουγέννων. Εκεί, ο Μπάρμπα-Θόδωρος με την οικογένειά του ετοιμάζουν μεγάλο γιορτινό τραπέζι. Δεν λογαριάζουν όμως δύο ερωτευμένα… πρόβατα που έχουν στο μαντρί τους, τα οποία αποφασίζουν να κλεφτούν τελευταία στιγμή παρά τις αντιρρήσεις των γονιών τους… Ακολουθεί μια περιπέτεια με δράση, απρόοπτα και πολύ γέλιο!


Κι αυτή τη φορά για το ταξίδι, παίρνουμε στις αποσκευές μας χαρτόνια, μαρκαδόρους και νερομπογιές για να δημιουργήσουμε τις δικές μας γιορτινές κάρτες για όλους.

 

Η σειρά εκδηλώσεων Το Μαγικό Τετράδιο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Πραγματοποιείται κάθε μήνα, online, μέσω Zoom. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά.

 

Η Ελένη Δαφνή γεννήθηκε στον Πειραιά το 1988. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί ενδεικτικά με τους σκηνοθέτες: Θωμά Μοσχόπουλο, Κώστα Καζάκο, Παντελή Δεντάκη, Κοραή Δαμάτη, Μίχαελ Ζάιμπελ κ.ά. σε έργα όπως "Ο γιατρός της τιμής του" Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, "Ο Κύριος Πούντιλα κι ο δούλος του Μάττι" (γιατρός) του Μ. Μπρεχτ, "Οι αλλοπαρμένοι" (Ιωάννα) των Μίντλετον και Ρόουλεϋ, “The show" (Γκλόρια) της Κατερίνας Παπαναστασάτου, "Το ξόρκι της αποκριάς" Ομάδα Φλου κ.α. Στην τηλεόραση, έχει πάρει μέρος στις σειρές "Έρωτας μετά" (ALPHA) και "Επιστροφή" (ANT1). Είναι ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Γέφυρα. Από το 2019 ασχολείται με το παιδικό θέατρο στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ (Oμάδα Φλου). Φέτος συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την συγγραφή και αφήγηση παιδικών παραμυθιών στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ημερομηνία εκδήλωσης

 

 

 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, 10:30

 

 

 

Διεύθυνση

 

 

Online μέσω Zoom

 

 

 

Παρακολούθηση

 

 

 

Eλεύθερη με προεγγραφές στο: https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2021/to-magiko-tetradio-proorismos-christougenna

 

 

Πληροφορίες

 

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τα εγκαίνια της Χριστουγεννιάτικης Δωροέκθεσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, θα τελέσει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 11:30 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Μετά από δύο χρόνια που, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είχαν εκ των πραγμάτων κλείσει οι πόρτες της φιλανθρωπικής αυτή δράσης, η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσει και πάλι στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Η Δωροέκθεση, ο θεσμός που «συμβάλλει στην πληρότητα του έργου της αγάπης», όπως τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ και στηρίζει σημαντικά το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η τοπική μας Εκκλησία, περιμένει και εφέτος την δική σας πολύτιμη συμπαράσταση, αφού η αγορά των δώρων από την Δωροέκθεση αξίζει διπλά: δίνουμε χαρά στα πρόσωπα που θα προσφέρουμε τα δώρα και βοηθάμε οικονομικά το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Η τοπική μας Εκκλησία, εν μέσω όλων των δυσχερειών, μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε συνανθρώπους μας οι οποίοι αγωνιούν και παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα, καθημερινά διανέμονται μέσα από τα συσσίτια της Μητροπόλεώς μας περισσότερα από 7.500 γεύματα αγάπης σε συνανθρώπους μας – Πειραιώτες και όχι μόνο –  οι οποίοι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης. Τόσο το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, όσο και τα Ενοριακά, συμπαρίστανται εμπράκτως στον αγώνα επιβίωσης οικογενειών που στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα με μεγάλα χρηματικά ποσά που διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων καθώς και για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Θυμίζουμε ότι επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες μπορούν να προσφέρουν καινούργια είδη  τα οποία στη συνέχεια θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά  για ενίσχυση και αρωγή προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Αυτά τα Χριστούγεννα ,ας γίνουν τα δικά μας χέρια, η παρηγοριά και η ανακούφιση για τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, τους ασθενείς αδελφούς μας, τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά που περιμένουν καρτερικά την δική μας βοήθεια.

Η παραλαβή των προσφορών πραγματοποιείται στους χώρους της Δωροέκθεσης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 41 22 625.

Η στήριξη του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου είναι δημοκρατική επιταγή

Το ασφαλιστικό καθεστώς σε βάρος τους εξακολουθεί να πληγώνει τις επιχειρήσεις περιφερειακού και κλαδικού Τύπου. Βάλλει, εδώ και πέντε χρόνια, εναντίον της οικονομικής τους ανεξαρτησίας ενώ βεβαίως αποσταθεροποιεί και την αγορά εργασίας στην ελληνική περιφέρεια.

Την κατάσταση αυτή έδειχνε να αναγνωρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και η αντιπολίτευση, γεγονός που τεκμαίρεται από τους χειρισμούς και τις υποσχέσεις του μέχρι πρότινος υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Θ. Λιβάνιου και τις κοινοβουλευτικές ενέργειες της αντιπολίτευσης.

Παρά ταύτα, και εκτός της ελλιπούς και κακώς αποδιδόμενης στις συνέπειες της πανδημίας, ρύθμισης των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ για την περίοδο 2017-2020, η γενεσιουργός αιτία εξακολουθεί, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις Πολιτείας – περιφερειακού και κλαδικού Τύπου, που αισθάνεται να εμπαίζεται.

Επισημαίνεται πως ο Τύπος δεν είναι μια άλλη επιχείρηση, είναι πυλώνας της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και ακριβώς έτσι δέον όπως αναφέρεται και υποστηρίζεται ο ρόλος και η σημασία της λειτουργίας του. Κατάσταση που αναγνωρίζεται σε όλες τις Δημοκρατίες του Κόσμου, με μόνιμα και σταθερά πλαίσια στήριξης, απέναντι σε απειλές χειραγώγησης με πολιτικό χρήμα και αγοραίες συμπεριφορές.

Η ρύθμιση του ασφαλιστικού κρίνεται κομβική, εφόσον αφορά ευθέως στο μισθολογικό κόστος, ως προς την στήριξη του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου και της οικείας αγοράς εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, γι’ αυτό και επιβάλλεται.

Ζητείται:

 1. Η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις.
 2. Η επαναφορά της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στα προ του 2016 επίπεδα και πλαίσια, με την ένταξη σ' αυτήν όλων των εντύπων του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου.
 3. Η εξαίρεση των επιχειρήσεων περιφερειακού και κλαδικού Τύπου από την υποχρέωση καταβολής επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του ετήσιου τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
 4. Η καταστατική τροποποίηση του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να καλύπτονται πλήρως όσοι καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων και του είδους της εκδοτικής επιχείρησης περιφερειακού και κλαδικού Τύπου.
 5. Ο ορισμός εκπροσώπων και των τριών Ενώσεων στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
 6. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την οριστική λύση διευθέτησης των ασφαλιστικών εισφορών που οι ιδιοκτήτες εφημερίδων είχαν καταβάλλει στον ΕΦΚΑ την περίοδο 11/2017 - 12/2020 και τώρα καλούνται να τις καταβάλλουν εκ νέου στον ΕΔΟΕΑΠ.

Με τιμή,

  Για τις Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου

 

           Ε.Δ.Ι.Π.Τ.                                              Σ.Η.Π.Ε.                                        Ε.Ι.Ε.Τ.               

            Ο Πρόεδρος                                           Ο Πρόεδρος                                 Ο Πρόεδρος                    

                    Μιχάλης Σαββάκης                              Γεώργιος Κατσαΐτης                    Αντώνης Μουντάκης                    

Η στήριξη του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου είναι δημοκρατική επιταγή

Το ασφαλιστικό καθεστώς σε βάρος τους εξακολουθεί να πληγώνει τις επιχειρήσεις περιφερειακού και κλαδικού Τύπου. Βάλλει, εδώ και πέντε χρόνια, εναντίον της οικονομικής τους ανεξαρτησίας ενώ βεβαίως αποσταθεροποιεί και την αγορά εργασίας στην ελληνική περιφέρεια.

Την κατάσταση αυτή έδειχνε να αναγνωρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και η αντιπολίτευση, γεγονός που τεκμαίρεται από τους χειρισμούς και τις υποσχέσεις του μέχρι πρότινος υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Θ. Λιβάνιου και τις κοινοβουλευτικές ενέργειες της αντιπολίτευσης.

Παρά ταύτα, και εκτός της ελλιπούς και κακώς αποδιδόμενης στις συνέπειες της πανδημίας, ρύθμισης των οφειλών προς τον ΕΔΟΕΑΠ για την περίοδο 2017-2020, η γενεσιουργός αιτία εξακολουθεί, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις Πολιτείας – περιφερειακού και κλαδικού Τύπου, που αισθάνεται να εμπαίζεται.

Επισημαίνεται πως ο Τύπος δεν είναι μια άλλη επιχείρηση, είναι πυλώνας της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και ακριβώς έτσι δέον όπως αναφέρεται και υποστηρίζεται ο ρόλος και η σημασία της λειτουργίας του. Κατάσταση που αναγνωρίζεται σε όλες τις Δημοκρατίες του Κόσμου, με μόνιμα και σταθερά πλαίσια στήριξης, απέναντι σε απειλές χειραγώγησης με πολιτικό χρήμα και αγοραίες συμπεριφορές.

Η ρύθμιση του ασφαλιστικού κρίνεται κομβική, εφόσον αφορά ευθέως στο μισθολογικό κόστος, ως προς την στήριξη του περιφερειακού και κλαδικού Τύπου και της οικείας αγοράς εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, γι’ αυτό και επιβάλλεται.

Ζητείται:

 1. Η ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις.
 2. Η επαναφορά της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών εισφορών στα προ του 2016 επίπεδα και πλαίσια, με την ένταξη σ' αυτήν όλων των εντύπων του Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου.
 3. Η εξαίρεση των επιχειρήσεων περιφερειακού και κλαδικού Τύπου από την υποχρέωση καταβολής επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς 2% επί του ετήσιου τζίρου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ.
 4. Η καταστατική τροποποίηση του ΕΔΟΕΑΠ ώστε να καλύπτονται πλήρως όσοι καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων και του είδους της εκδοτικής επιχείρησης περιφερειακού και κλαδικού Τύπου.
 5. Ο ορισμός εκπροσώπων και των τριών Ενώσεων στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
 6. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την οριστική λύση διευθέτησης των ασφαλιστικών εισφορών που οι ιδιοκτήτες εφημερίδων είχαν καταβάλλει στον ΕΦΚΑ την περίοδο 11/2017 - 12/2020 και τώρα καλούνται να τις καταβάλλουν εκ νέου στον ΕΔΟΕΑΠ.

Με τιμή,

  Για τις Ενώσεις Περιφερειακού και Κλαδικού Τύπου

 

           Ε.Δ.Ι.Π.Τ.                                              Σ.Η.Π.Ε.                                        Ε.Ι.Ε.Τ.               

            Ο Πρόεδρος                                           Ο Πρόεδρος                                 Ο Πρόεδρος                    

                    Μιχάλης Σαββάκης                              Γεώργιος Κατσαΐτης                    Αντώνης Μουντάκης                    

Εθελοντική Αιμοδοσία

ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Νοεμβρίου 10.30-16.30

Μπροστά σε έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η πανδημία SARS-CoV-2 είναι ακόμα εδώ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει το πλάνο εξορμήσεων σε χώρους εκτός νοσοκομείων, με σκοπό να έρθει κοντά στον εθελοντή αιμοδότη. Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου υπήρξε μικρότερη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος της χώρας να μειωθούν σημαντικά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Το ΕΚΕΑ, έχοντας ως βασική αρχή την άμεση επαφή με τον εθελοντή αιμοδότη, κάνει την προσπάθεια μέσα σε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας να διευκολύνει την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, σε χώρους ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους, με στόχο να διαμορφώσει μία διαδικασία αιμοδότησης, απλή αλλά και ευχάριστη, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για τους λόγους αυτούς, προσκαλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144 - www.serafio.gr) με ωράριο 10.30 έως 16.30.    

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

 • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
 • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
 • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
 • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Τρίτη 16/11 έως και την  Παρασκευή 19/11 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (9:00-14:30).

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

 • Να είσαι 18-65 ετών
 • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
 • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
 • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Ας κάνουμε το βήμα της εθελοντικής αιμοδοσίας!

Ας χαρίσουμε το πιο σημαντικό δώρο, τη ζωή!

Στο πλαίσιο των τοπικών δράσεων εξωραϊσμού των συνοικιών του Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη, η Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου θα πραγματοποιήσει αισθητικές παρεμβάσεις στο λόφο του Βώκου   το Σάββατο  27 Νοεμβρίου  στις 9:30 το πρωί.

Η δράση περιλαμβάνει δεντροφυτεύσεις, εξωραϊσμό του χώρου, καθαρισμό και θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) , μαθητών και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι  η συντήρηση και η ανάπτυξη πρασίνου σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.  

Δωρεάν Προληπτικός έλεγχος για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής ΑορτήςΔωρεάν Προληπτικός έλεγχος για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μία σοβαρή κατάσταση, που είναι σημαντικό να διαγιγνώσκεται σωστά και εγκαίρως. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγηθεί σε ρήξη, μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως χειρουργικά, οδηγεί τον ασθενή σε θάνατο μέσα σε ελάχιστο χρόνο.Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από την ιατρό ακτινολόγο κα Μαρία Παλιατσέα η οποία θα συνδράμει εθελοντικά τη δράση.

Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται άπαξ και αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 65 χρόνων και άνω. Πρόκειται για υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην περίπτωση που υπάρχει ιστορικό σε συγγενή α΄ βαθμού ο έλεγχος ξεκινά από το 55ο έτος

Η εξέταση θα γίνει στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο, Λ. Φανερωμένης 33 (1ος όροφος) έναντι Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, κατόπιν ραντεβού, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 210 4652919.

Σελίδα 1 από 6

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ