Έως τις 24 Μαρτίου θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται στην ομάδα Αυτοέκφρασης της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η ομάδα δεν θα έχει θεραπευτικό χαρακτήρα, απευθύνεται σε ενήλικους και θα είναι ολιγομελής (8-10 άτομα). Αιτήσεις για συμμετοχή θα γίνονται, με προγραμματισμένο ραντεβού, στο Κέντρο Κοινότητας  Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 8, Αγ. Ι. Ρέντης).

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2132004826- 819.

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 6 τ’απόγευμα στο Δημαρχείο Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, αίθουσα εκδηλώσεων). Πρόκειται για την επόμενη φάση του Σχεδίου στην οποία προχωρά Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET και την ΜΣΜ consulting προχωρά στη β φάση του σχεδίου. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη με την προεγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:https://bit.ly/3t7ukMS. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο διαβούλευσης όπου με την καθοδήγηση των συντονιστών θα διαμορφωθεί  ένα σύγχρονο όραμα για το ΣΒΑΚ και θα καταγραφούν οι προτεραιότητες των συμμετεχόντων.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Κυριακή 20 Μαρτίου  από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15) «Γιάννης Σιδέρης» (Μπιχάκη 15)  με τη συμμετοχή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων”.

 Οι εθελοντές αιμοδότες   θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, ενώ γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό θα δίνουν οδηγίες και θα ρυθμίζουν την όλη διαδικασία (τήρηση αποστάσεων κ.λπ.), ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παρευρισκόμενους.  Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η διαρκώς αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων της επιδημίας covid-19 και οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων για περαιτέρω κορύφωση της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της πολιτείας για λήψη επιπρόσθετων μέτρων για λόγους προστασίας των πολιτών, υποχρεώνει το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν υπό την ευθύνη του  με αφορμή την διανυόμενη εορταστική περίοδο, τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικών Καταστημάτων.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή του, λυπάται για  την εξέλιξη αυτή, πολύ περισσότερο γιατί η ακύρωση εκδηλώσεων και δράσεων κάθε μορφής γίνεται για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, παρ ΄όλες τις αρχικές προσδοκίες ότι φέτος θα ήταν διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι, οι συνθήκες.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, προτρέπει  όλους μας να  επιδείξουμε στάση ευθύνης, τηρώντας τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας για να διασφαλίσουμε το σημαντικότερο αγαθό της ζωής μας, την υγεία και παράλληλα, να τηρήσουμε με συνέπεια τις συστάσεις και προτροπές των επιδημιολόγων προς χάριν της υγείας μας και των ανθρώπων του περιβάλλοντος μας.

Άμεση επιβράβευση θα έχουν οι δημότες Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «THE GREEN CITY» που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ).Πρόκειται για μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω του app του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο Πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων.

Στο Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα υπάρχουν κινητά πράσινα σημεία σε κεντρικές πλατείες και των δυο δημοτικών κοινοτήτων στα οποία οι δημότες θα μπορούν να ανακυκλώνουν εύκολα και αβίαστα τα παρακάτω υλικά που κατέληγαν στις χωματερές:

 1. Χαρτί/Χαρτόνι (εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, έντυπο υλικό κτλ.),
 2. Πλαστικά (λεκάνες, δοχεία, θήκες, κτλ.)
 3. Μεταλλικά Αντικείμενα (σκεύη, εργαλεία, κλειδιά, κτλ.),
 4. Αλουμίνιο (σκεύη, μπολ, περιέκτες τροφίμων και ποτών, κτλ.),
 5. Γυαλί (ποτήρια, πιάτα, βάζα, κτλ.),
 6. Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (μικρές οικιακές συσκευές, CD/DVD, tablets, κτλ.)
 7. Βρώσιμα Έλαια & Λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κτλ.)
 8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα (ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, πανιά, κτλ.)

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω», το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» της εταιρείας Citipost  στοχεύει στην ουσιαστική αύξηση του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση και στη μείωση της περιβαλλοντική ρύπανσης των οικιακών απορριμμάτων.  

 Κινητό πράσινο σημείο που θα βρίσκεται στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (5 δρομολόγια την εβδομάδα):

 

 

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

09.30 – 12.00

ΠΛ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ (ΝΙΚΑΙΑ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (EVEREST)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

12.30 – 14.25

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑΣ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (EVEREST)

ΠΛΑΤΕΙΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑΣ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (EVEREST)

14.45 – 15.40

ΠΛΑΤΕΙΑ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ (ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ & ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑΣ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)

Σε «έλκηθρα» του Αη Βασίλη θα μετατραπούν τα δυο δημαρχεία Νίκαιας και Αγ.Ι. Ρέντη για τα παιδιά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου. Η συγκέντρωση των χριστουγεννιάτικων δώρων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα δημαρχεία της πόλης στο πλαίσιο της δράσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν παιχνίδια, βιβλία καινούρια και μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση.

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

 «Είναι στοίχημα προσωπικό το χαμόγελο να πολλαπλασιάζεται στα χείλη των παιδιών και το κερδίζουμε κάθε φορά με ένα βήμα παραπάνω. Ο Δήμος μας συμμετέχει στη δράση του «Όλοι μαζί μπορούμε» και καλούμε όσους επιθυμούν να γίνουν συνοδοιπόροι μας. Γνωρίζοντας τις οικονομικές αντιξοότητες των νοικοκυριών της περιοχής μας, στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και γινόμαστε ο Αη  Βασίλης με ένα δώρο, γιατί η χαρά όπου δεν υπάρχει πρέπει να την εφεύρουμε».

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες: 10.00 π.μ.-2.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, Π. Τσαλδάρη 10

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ, Μπιχάκη 8

“Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού”

για τους κατοίκους Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη

 

Δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια (webinars) σε θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Τα σεμινάρια απευθύνονται στους κατοίκους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, η συμμετοχή είναι δωρεάν και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων αλλά και γενικότερα του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Αττικής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

 1. Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου
 2. Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
 3. Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών
 4. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)
 5. Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)
 6. Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο
 7. Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών
 8. Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν σε παραπάνω από μια ενότητες, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://forms.gle/maDeisKob7PWq32aA

 Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας  στα τηλέφωνα: 2132004817 και 2132004826

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»).

#Not Alone | Ομαδική Έκθεση Τέχνης για καλό σκοπό  από το ART HUB Athens στην Αθήνα | The Project Gallery

 

Το ART HUB Athens με την υποστήριξη της The Project Gallery παρουσιάζει, στις 10-12 Δεκεμβρίου 2021, την ομαδική έκθεση τέχνης φιλανθρωπικού χαρακτήρα #Not Alone, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και σκοπό τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών.

“Η κρίση αξιών που διέπει την Ελληνική κοινωνία, η ελλιπής παιδεία καθώς και η αποσιώπηση της βίας εν γένει, αποτελούν κύριους παράγοντες της έξαρσης των γυναικοκτονιών τα τελευταία έτη. Η λίστα των θυμάτων αυξάνει συνεχώς, ενώ οι επιζώσες συνεχίζουν να βιώνουν συντριπτικά και σε καθημερινή βάση, το ψυχολογικό και σωματικό τραύμα · το οποίο προκλήθηκε από άνδρες που θεώρησαν και θεωρούν, ότι κατέχουν τη γυναίκα, ως υλική μορφή και όχι ως ανθρώπινη ύπαρξη. Οφείλουμε όλοι μας, να αποτινάξουμε το πέπλο της σιωπής και να συνδράμουμε με κάθε μέσο στην καταστολή της βίας, η οποία είναι σωματική, λεκτική και ψυχολογική.”

Σύγχρονοι καλλιτέχνες, εγνωσμένης αξίας δωρίζουν έργα τέχνης, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό, δίνοντάς τους έτσι συλλεκτική αξία. Τα έργα θα διατίθενται σε ενιαία τιμή, 100€.

Σκοπός της έκθεσης είναι να στηρίξει όλους όσοι έχουν ανάγκη, να ευαισθητοποιήσει καλλιτέχνες, και να αναδείξει τη Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων, θα διατεθούν για τη στήριξη φορέων κατά της έμφυλης βίας.

Συνεισφέροντας στους σκοπούς της έκθεσης, η e.ProjectGallery προσφέρει 100  limited edition digital prints, τα οποία πλαισιώνουν τα υπόλοιπα πρωτότυπα έργα, και διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή εκείνων, 50€.

Η έκθεση αποτελεί δράση της φετινής εκστρατείας #NotAlone | Εκστρατεία κοινωνικού αντίκτυπου & 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας, η οποία χάριν της περσινής επιτυχίας και της σημαντικής στήριξης που δέχτηκε το ART HUB Athens από καλλιτέχνες, συνεχίστηκε με περισσότερες δράσεις.

Η συνεισφορά όλων μας, θα συμβάλλει στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης επιζήσασων γυναικών.

Η Σιωπή, σκοτώνει.

#NotAlone.

ART HUB Athens - ART for Social Change

* Την εκστρατεία στηρίζουν ένθερμα και έμπρακτα η ART in your Hand και το Couleur Locale.

 

Πληροφορίες

Διοργάνωση: ART HUB Athens

Εκθεσιακός Χώρος: The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς), 1ος Όροφος, Μοναστηράκι, Αθήνα. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

 

Opening: Παρασκευή 10/12/2021 17:00- 23:00

Διάρκεια: 10/12- 12/12 Σαβ-Κυρ 12:00- 23:00

Στο χώρο θα τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του Covid19, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: https://arthubathens.org / http://www.theprojectgallery.gr/

Είσοδος: ελεύθερη

Σε νέο ιδιόκτητο χώρο μεταφέρονται τα Δημοτικά Ιατρεία Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και συγκεκριμένα πάνω από το 6ο ΚΑΠΗ Nίκαιας στην οδό Εφέσου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνισης του χώρου ώστε να παραδοθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατόν. Εκτός από τις υπάρχουσες παροχές θα προστεθούν και άλλες λειτουργίες όπως τα τμήματα λογοθεραπείας για παιδιά και ψυχολογικής υποστήριξης για  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Με τα Δημοτικά Ιατρεία,  εδώ και 10 χρόνια βοηθάμε  τους οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους  συνανθρώπους  μας που δεν έχουν πρόσβαση στο στοιχειώδες. Στις υπηρεσίες υγείας.  Με την ευκαιρία ευχαριστώ τον κ. Αργυρόπουλο για τη δωρεά του χώρου στο δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή φροντίζουμε για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας, προσπερνώντας τις αγκυλώσεις του κράτους. Οι προκλήσεις είναι πολλές και τα προβλήματα στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή δεν απουσιάζουν αλλά με ευέλικτους μηχανισμούς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων του δήμου μας».

Με τσουγκράνες στα χέρια και φορώντας γάντια, οι μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας , ο σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Η Γη μας χρειάζεται. Φυτεύουμε Ελπίδα!». Η δράση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στην οδό Μαραθωνομάχων. Ο δρόμος ομόρφυνε με 130 θάμνους και καλλωπιστικά φυτά και μικροί μεγάλοι υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ανάσα με περισσότερο πράσινο στην πόλη.

Την ίδια μέρα με φασκόμηλο, ρίγανη, μαντζουράνα και δεντρολίβανο, μύρισε η πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη όπου σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ethelon του Μy market εργαζόμενοι και εθελοντές φύτεψαν 150 αρωματικά φυτά, καθάρισαν την πλατεία από τα γκράφιτι, περιφερειακά το σιντριβάνι και έβαψαν τα παγκάκια.

Στόχος της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι να συνεχίσει τις δράσεις για την ανάπτυξη πρασίνου στην πόλη με φορείς και συλλόγους, ενισχύοντας την οικολογική συνείδηση μικρών και μεγάλων έτσι ώστε η προστασία του περιβάλλοντος  να γίνει τρόπος ζωής.

Σελίδα 1 από 6

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ