ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Δύο 24ωρα όλοι μας, Διοίκηση και προσωπικό του Δήμου επί ποδός. Από το πρωί της Δευτέρας έως σήμερα. Χωρίς διακοπή. Σκοπός μας να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο του νησιού και να μετακινούνται με ασφάλεια οι συμπολίτες μας.

Τα καταφέραμε!

Στην εντονότερη κακοκαιρία των τελευταίων 15 τουλάχιστον ετών, που προκάλεσε τόσα προβλήματα στην Αττική, η Σαλαμίνα έμεινε όρθια.

Δεν έκλεισαν δρόμοι, δεν αποκλείστηκαν περιοχές, διατηρήθηκαν προσβάσιμες κρίσιμες δομές του νησιού (Κέντρο Υγείας, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο κ.α.).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στο προσωπικό του Δήμου για την μεγάλη του προσπάθεια σε τόσο δύσκολες συνθήκες και στις εθελοντικές ομάδες, που είναι πάντα παρούσες.

Είμαστε εδω, είμαστε μαζί για να αντιμετωπίζουμε κάθε συνθήκη.

Σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, εν μέσω πανδημίας, γιορτάζονται φέτος οι προστάτες των γραμμάτων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, οι Τρεις Ιεράρχες.

Η αγάπη, η ελευθερία και ο σεβασμός του ανθρώπου, είναι για τους Τρεις Ιεράρχες τα βασικά στοιχεία της αληθινής Παιδείας.  

Αυτήν την οποία πρεσβεύουμε και θα πρεσβεύουμε υπό κάθε συνθήκη.

Με στόχο να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας και δυνατότητες εξέλιξης οι εκπαιδευτικοί μας βίωσαν και βιώνουν την δίκη τους σκληρή δοκιμασία δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό για να μην στερηθούν τίποτα τα παιδιά μας.

Τους χρωστάμε πολλά όλοι μας!

Δίπλα σε αυτούς οι μαθητές που προσπαθούν να προσαρμοστούν σε τόσο παράξενες συνθήκες. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Καλή δύναμη & χρόνια πολλά σε όλους!

Στα πλαίσια του έργου επισκευής του Δημαρχείου Σαλαμίνας, ο Δήμαρχος παρουσιάζει το νέο πλάνο αισθητικής αναβάθμισης και κάλυψης αναγκών.

Βάσει των παρεμβάσεων αυτών, θα αλλάξει ριζικά η εξωτερική όψη του κτιρίου με την επισκευή και το βάψιμο όλων των επιφανειών .

Η έναρξη εργασιών έγινε την  Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 και είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται εργασίες επισκευής μετά την ανέγερση του.

Σε αυτό το στολίδι της Σαλαμίνας αξίζει να διατηρηθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και σε όλους τους δημότες αξίζει να αισθανόμαστε υπερήφανοι για το Δημαρχείο μας. Το πιο εμβληματικό, ίσως, κτίριο του νησιού μας θα βρει και πάλι την αίγλη που του αναλογεί.

Μπορεί η πανδημία και οι επιπτώσεις της να δυσκολεύουν το έργο μας, όμως δεν σταματάμε.

Συνεχίζουμε…!

Ο Δήμος Σαλαμίνας θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς το τμήμα AHEPA Piraeus HJ-9  "Themistocles" για την ευγενική του προσφορά σε τρόφιμα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μέσα από την έκφραση μιας βαθύτατα φιλανθρωπικής πράξης.

Οι αρωγοί των προσπαθειών μας αυτές τις Άγιες Ημέρες με ουσιαστικό τρόπο και στο πλευρό του κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, μας βρίσκουν συμμάχους στον αγώνα μας. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε πάντα με συνέπεια, αγάπη και φροντίδα και στις πιο δύσκολες ή και εύκολες ημέρες που ευχόμαστε να έρθουν μετά την πανδημική κρίση.

Συγκεκριμένα, το τμήμα της AHEPA Piraeus HJ-9  "Themistocles" προσέφερε 15 tablets στον Δήμο, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για 100 άπορες οικογένειες του Δήμου. Παρόντες ήταν ο Κυβερνήτης της Ahepa Hellas District 25 Ahepa Hellas, Κώστας Βαρσάμης, ενώ την αντιπροσωπεία του chapter αποτελούσαν ο Πρόεδρος του τμήματος, Διονύσης Πολίτης, ο Αντιπρόεδρος, Αντώνης Καλοκαιρινός, ο Γραμματέας, Γιώργος Τζανέτης, ο Διευθυντής Ναυτίκων δραστηριοτήτων, Νίκος Βερνίκος, ο Διευθυντής Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Βερμπής και ο Πέτρος Τσελέκος.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας,  Γιώργος Παναγόπουλος, παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στους εκπροσώπους της AHEPA HELLAS και ευχαρίστησε θερμά τονίζοντας πως τέτοιου είδους προσφορές θα είναι πάντοτε πολύτιμες  για τις τοπικές κοινωνίες ευελπιστώντας σε κάθε μελλοντική υποστήριξη.

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ηρώων (Αγάλματα) άναψε το βράδυ του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου και η πόλη της Σαλαμίνας πλημμύρισε χαρά και φως!

Το σύνθημα έδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγοπουλος σε μία λιτή τελετή λόγω των μέτρων προστασίας κατά του covid 19.

Το εντυπωσιακό δέντρο στολίζουν χιλιάδες λαμπιόνια και άλλες  Χριστουγεννιάτικα στολίδια και θα βρίσκεται όλη την εορταστική περίοδο στην κεντρικότερη πλατεία της πόλης. Επίσης, το μικρό Χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί τριγύρω γοητεύει  μικρούς και μεγάλους δίνοντας μια νότα παραμυθιού στο όλο σκηνικό!

"Το μήνυμά μας για την επόμενη χρονιά είναι να είμαστε όλοι υγιείς, ώστε με αισιοδοξία και αλληλεγγύη να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί" , τόνισε ο Δήμαρχος.

Στα "γιορτινά" έχουν στολιστεί και οι δρόμοι της Σαλαμίνας, με την Λεωφόρο Φανερωμένης να "μαγνητίζει" τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτώ

Παρά τις δύσκολες εποχές, η δημοτική αρχή είναι κοντά στους πολίτες σε καλές και άσχημες στιγμές.

Συνεχίζουμε!

Καλές γιορτές!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των δημοτών της Σαλαμίνας κατόπιν πρωτοβουλίας και ιδέας του Δήμου Σαλαμίνας για τη συγκέντρωση παιχνιδιών μοιράζοντας τα όπου αδυνατούν να αποκτηθούν, ζωγραφίζοντας, έτσι, κι' άλλα παιδικά χαμόγελα αυτές τις Άγιες ημέρες.

Η ανθρωπιά και η συνεργασία αποτέλεσαν τα σημεία που ο Δήμος τόνισε κατά το αίτημα του και φυσικά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την τοπική κοινωνία η οποία απέδωσε ήδη καρπούς με μια μεγάλη και άμεση συγκέντρωση.

Ο Δήμαρχος μέσω αυτού ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες που με τη συνδρομή τους συνέβαλλαν σ'αυτό για την στήριξη όσων αποτελούν τους αδύναμους του κοινωνικού μας συνόλου.

Οι δημότες του Νησιού μας για μία ακόμα φορά εκδήλωσαν έμπρακτα την αλληλεγγύη που δίνει πνοή στον αγώνα των προσπαθειών μας για τον καθένα συνδημότη μας ξεχωριστά. Ζούμε μαζί, ξεπερνάμε τα εμπόδια, έρχονται καλύτερες ημέρες!

Καλεσμένος σε video call ήταν εχθές ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, από το “Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη”, το κοινωφελές ίδρυμα, ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα με οικοδεσπότη την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μια εκδήλωση ανταλλαγής ευχών και ευχαριστηριών γαι τον καθοριστικό ρόλο και συμβολή του Ιδρύματος στην ζωή του τόπου αλλά και στην επετειακή διοργάνωση της ιστορικής αναδρομής "Θερμοπύλες - Σαλαμίνα 2020".

Ο Δήμαρχος τόνισε, μεταξύ άλλων, "Αισθανόμαστε χαρούμενοι, ευγνώμονες και υπερήφανοι που σας έχουμε στο πλευρό μας και σύμμαχο στις προσπάθειες και την πρόοδο του Νησιού μας. Η αφοσίωσή σας αποτελεί έμπνευση για εμάς να συνεχίσουμε. Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε προσφέρει στον τόπο μας στη χώρα μας. Να είστε πάντα η προσωποποίηση της Ελπίδας."

Οι πράξεις αυτές ξεχωρίζουν στον Δήμο Σαλαμίνας διότι είναι πράξεις ανθρωπιάς και πολιτισμού. Είναι πράξεις μεγάλων κεφαλαίων που ανοίξαμε και θα συνεχίσουμε να γράφουμε τις σελίδες τους.

Σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμος Σαλαμίνας παρέδωσε δύο αναπηρικά αμαξίδια, που εξασφάλισε, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας και στον Σύλλογο Γονέων Φίλων Α.με.Α Σαλαμίνας διανύοντας τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων με κάθε νόημα και περιεχόμενο.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας, τονίζει: «Όλη αυτή η προσπάθεια έχει ένα συγκεκριμένο στόχο. Να σκορπίσει χαμόγελα, να καλύψει ανάγκες, να ενισχυθούν φορείς που βοηθούν άτομα με αναπηρία ή κινητική δυσκολία  και να ενθαρρύνει το κοινωνικό μήνυμα με δυνατό στόχο το μήνυμα ανθρωπιάς, συμπαράστασης και υποστήριξης στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ιδίως τα παιδιά. Και αυτό να διαρκέσει όλο τον χρόνο ξεκινώντας από τις εορταστικές αυτές ημέρες.»

Οι προσπάθειες μας φέρνουν καρπούς. Ο στόχος μας παραμένει πάντα ο ίδιος. Είμαστε ουσιαστικά δίπλα σας. Συνεχίζουμε!

H 3η Δεκέμβριου: "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ" - όπως θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1992 που αφιέρωσε την ημέρα αυτή στα Άτομα Με Αναπηρίες -  είναι πλέον μια ιδιαίτερη ημέρα για όλον τον κόσμο.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως το κέρδος από την ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και αφορά όλη την κοινωνία ενώ η αποδοχή, η αξιοπρέπεια , η προσβασιμότητα δείχνουν μία κοινωνία με πολιτισμό.

Εμείς, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά θα πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες σε έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμο σε κάθε του πτυχή και από κάθε άποψη. Η απαρχή αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Το μήνυμα του Δήμου Σαλαμίνας είναι η ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και η δημιουργία προϋποθέσεών για ισότιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους από όλους μας.

Ο Δήμος μας μιλώντας με τις πράξεις του εξασφάλισε χρηματοδότηση και ξεκινά άμεσα το έργο της κατασκευής ραμπών πρόσβασης και WC ΑμεΑ στα σχολεία του νησιού, ώστε κανένα παιδί να μην νιώθει αποκλεισμένο στον χώρο του σχολείου και προετοιμάζει την υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση για το έργο της διασφάλισης της πρόσβασης στον χώρο παράλιων κολύμβησης των ΑμεΑ, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν το ίδιο τις θάλασσες μας.

Ενωμένοι, μπορούμε. Δίνουμε το χέρι. Κρατιόμαστε δυνατά.

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης α’ ορόφου του Κέντρου Υγείας .

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο, που υλοποιείται με δαπάνη από το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και  που θα συμβάλει κατά πολύ στην καλύτερη λειτουργία του Κ.Υ.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την ίδια την κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που δείχνει το αληθινό ενδιαφέρον της για το νησί και στέκεται έμπρακτα, με τρόπο συγκινητικό, δίπλα στους κατοίκους του. 

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής των πολιτών της Σαλαμίνας, καθώς όταν βλέπουμε ότι με τέτοιες ενέργειες βοηθάμε το κοινωνικό σύνολο, μόνο ευχαριστημένοι και περήφανοι μπορούμε να είμαστε για τη δουλειά που κάνουμε στον Δήμο μας, αλλά και για τους συνεργάτες μας και τους εταίρους που αποκτούμε μέρα με τη μέρα χάρη στην σκληρή δουλειά μας.

Σελίδα 1 από 3

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ