ΣΑΛΑΜΙΝΑ

...με απόφαση της Προέδρου του Δ/Σ, συνεπικυρούμενη από την Δήμαρχο του νησιού...

Στη Σαλαμίνα που βρίσκεται πλέον υπό μνημονιακό καθεστώς, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο...

Η Δήμαρχος του νησιού, Ρούλα Νάνου, διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ζωής της με αποτέλεσμα αυτό να είναι εμφανές ακόμη και στα Δημοτικά Συμβούλια...

Το χθεσινό περιστατικό με το στήσιμο κάμερας μέσα σε κρίσιμο Συμβούλιο, σε δύσκολους και για το νησί καιρούς, όπως συμβαίνει σε πολλούς Δήμους  της χώρας, προς ενημέρωση των Δημοτών, έδωσε "τροφή" να γίνει και πάλι ο κακός χαμός μέσα στο χώρο της συνεδρίασης... 

Κυρίως στο τέλος, όπου κόντευε να τελειώσει το Δ/Σ, με τα τρία σημαντικά προς συζήτηση θέματα, η Αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Μπινιάρη άρχισε να βρίζει την Πρόεδρο του Δ/Σ, κα Λεμονιά Καπετάνιου, με αποτέλεσμα να εισβάλει στο χώρο ο σύζυγος της ...Προέδρου και να γίνει το "έλα να δεις"...

"Αντε μωρή πάρε χάπι για να ηρεμήσεις", άρχισε να λέει στην κα Καπετάνιου και η Δήμαρχος, κα Ρούλα Νάννου, να φωνάζει έξαλλη: "κάντε του μήνυση, κάντε του μήνυση"!!!

Το θέμα με με το νησί και τις απίστευτες συμπεριφορές των "κυβενώντων" έχει ξεφύγει τελείως...

Τι ήταν να μπουν ΚΑΙ κάμερες μέσα στο χώρο των κρίσιμων Συνεδριάσεων;

"Ποιος είδε το Θεό και δεν Τον ...φοβήθηκε" στο βλέμμα όποιων ζήτησαν την απομάκρυνσή τους... 

Τις κάμερες τις είχε στήσει η τοπική εφημερίδα "Σαλαμινιώτικη Πορεία" και ο εκδότης της και η Πρόεδρος του Σώματος, συνεπικουρούμενη από την κα Νάνου, απαίτησε να βγουν έξω οι κάμερες...

Το χειρότερο όλων είναι πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν... διαμαρτυρήθηκε με την "αυθαίρετη απαίτηση" της Προέδρου και την κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου...

Τοπικοί δημοσιογράφοι, σε ερώτησή τους, "με ποια διαδικασία-νομοθεσία ή σε εφαρμογή ποιου δημοτικού κανονισμού" ζητείται η απομάκρυνση των καμερών, η απάντηση που δόθηκε στον Τύπο ήταν πως "δεν υπάρχει κανονισμός" απαγόρευσης, αλλά θα τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο και μάλιστα "προς ψήφιση" πράγμα που έγινε, προς το παρόν...

Ο Δήμος τίθεται υπό πλήρη έλεγχο και επιτήρηση

Οπως ήταν αναμενόμενο ο Δήμος της Σαλαμίνας "βάρεσε κανόνι"...

Η ρητή απόφαση θέλει το Δήμο σε πρόγραμμα εξυγίανσης, σε ένα μνημόνιο μέσα στο 3ο Μνημόνιο που κάθησε στο σβέρκο όλων των Ελλήνων...

Τα οικονομικά προβλήματα και τα ταμειακά ελλείματα που υπερβαίνουν τα 10 εκτομμύρια, συσωρρεύθηκαν με αποτέλεσμα να μην εμφανίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς...

 

Η Σαλαμίνα γίνεται ο πρώτος Δήμος που τίθεται υπό πλήρη έλεγχο και επιτήρηση, βάσει του N. 4270/2015 (αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης), σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα....

Υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον δύο δήμοι που δεν έχουν εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το 2015.

Οι Δήμοι Γόρτυνας και Φαιστού, στη Μεσσαρά Κρήτης, βρίσκονται σε "διαπραγματεύσεις" με την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ, καθώς υπολειτουργούν και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Τα προβλήματα στους δήμους εντάθηκαν με τον "Καλλικράτη", οπότε και αποδόθηκαν στους δήμους επιπλέον αρμοδιότητες χωρίς παράλληλη διασφάλιση χρηματοδότησής τους, αλλά και στην μείωση της θεσμοθετημένης χρηματοδότησης των ΟΤΑ.

Τιμή στα ...πρόχειρα!...

Πάνω σε ...παλέτες και ...κόκκινη μοκέτα και μάλιστα της κακιάς συμφοράς, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, κος Πάνος Καμμένος, τίμησε την Επέτειο από την Μάχης της Σαλαμίνας που έγινε τον Σεπτέμβριο του 480 π.Χ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, παρέστη στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας που πραγματοποιήθηκαν στη Σαλαμίνα. Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Τραγάκης και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:

 

«Σεβασμιότατε,
Κύριοι Βουλευτές,
Κύριοι Πρέσβεις των φίλων και συμμάχων χωρών,
Ακόλουθοι Άμυνας των Πρεσβειών,
Κύριε Αρχηγέ του Πολεμικού Ναυτικού,
Κύριε Διευθυντά των Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ,
Στρατηγοί, Ναύαρχοι,
Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

Κυρίες και κύριοι, 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ. Δήμαρχο για την ξεχωριστή για μένα στιγμή να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ, στην ιστορική Σαλαμίνα, σε αυτή την εκδήλωση μνήμης για τα «Σαλαμίνια 2015». Για το λόγο αυτό, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήρια στις τοπικές αρχές, που δεν λησμονούν να τιμούν και να συντηρούν με την εκδήλωση αυτή, την ιστορική μνήμη, μεταφέροντας έτσι στις νεότερες γενιές τις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες της αγάπης στην Πατρίδα και της πίστης στην ελευθερία.
Γιορτάζουμε σήμερα τη ναυμαχία που έλαβε χώρα το Σεπτέμβριο του 480 π. Χ. στη Σαλαμίνα, όχι μόνο ως ιστορικό γεγονός, αλλά και για να τιμήσουμε την τεράστια προσφορά στην Παγκόσμια Ιστορία της νίκης των ενωμένων Ελληνικών Δυνάμεων κατά του Πέρση εισβολέα. Μιας νίκης που κατά γενική ομολογία υπήρξε καθοριστική για τη διάσωση του Δυτικού Πολιτισμού. 
Η ναυμαχία της Σαλαμίνας, από στρατηγικής πλευράς, καταρράκωσε το ηθικό των Περσών και οδήγησε στην επιστροφή τους στην Ασία, με αποτέλεσμα να λάμψει τα επόμενα χρόνια ο «Χρυσός Αιώνας του Περικλέους» και η Αθηναϊκή Δημοκρατία.
Η Αθήνα υπήρξε η πρώτη Ναυτική Δύναμη του κόσμου, μέσω της οποίας μεταλαμπαδεύτηκε ο Ελληνικός Πολιτισμός, όπως έγραψε ο Ξενοφών στα Ελληνικά: «οι δε βάρβαροι ει επιχειρήσουσι της θαλάττης άρχειν, ουκ ανέξεται ταύτα η Ελλάς».
Ερχόμενος στις μέρες μας, σας υπενθυμίζω ότι οι βασικοί παράγοντες που επιδρούν στη θαλάσσια ισχύ της χώρας μας είναι η γεωγραφική και η γεωπολιτική θέση, ο πληθυσμός, το οικονομικό και βιομηχανικό δυναμικό, καθώς και η αεροναυτική δύναμή της.
Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα καλείται τώρα να αντιμετωπίσει μία καινούργια απειλή από την Ανατολή, την απειλή του φονταμενταλισμού.
Η Ναυτική ισχύς έχει πρωταγωνιστική θέση στο χώρο όλου του ελληνισμού. Η έμφυτη ναυτοσύνη του Έλληνα, η υπεροχή της διανοητικής πειθαρχίας και τέλος το ανώτερο ηθικό του, διαχρονικά, από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας μέχρι σήμερα, αντικατοπτρίζουν την αξία του Ελληνικού Πολεμικού και Εμπορικού μας Ναυτικού. 
Τα νησιά μας, οι βραχονησίδες μας, τα λιμάνια μας, το Πολεμικό και το Εμπορικό μας Ναυτικό συμπληρώνουν σε ένα ενιαίο σύνολο τη Ναυτική Ελλάδα.
Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τους ήρωες της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, αλλά και τις ηρωικές πράξεις των πεσόντων ηρώων του Πολεμικού μας Ναυτικού στο διάβα των αιώνων. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε εκείνες τις δράσεις που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, τις πράξεις που δίνουν προοπτική και ελπίδα στον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας.
Πρέπει σε ημέρες όπως αυτή να αναλογιζόμαστε και να θυμόμαστε, πως όποιες και αν είναι οι διαφορές μας υπάρχει κάτι βαθύτερο και ιερότερο που μας ενώνει. Είμαστε όλοι Έλληνες, τιμούμε μαζί τους ήρωες μας και έχουμε χρέος να παλεύουμε όλοι μαζί για να ανορθώσουμε την Πατρίδα μας.
Μην ξεχνάμε ότι εδώ, στη Σαλαμίνα, ο εξόριστος Αριστείδης εγκατέλειψε την Αίγινα για να βρεθεί στο πλευρό του Θεμιστοκλή, λέγοντάς του «παρά τις διαφορές μας, τώρα είναι πόλεμος και οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούμε».
Σε αυτούς χρωστάμε όχι μόνο την ελευθερία μας και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά την ηθική και εθνική υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη, περήφανη και ανεξάρτητη.
Η κληρονομιά που μένει λοιπόν σε εμάς είναι να αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διαφύλαξη της εδαφικής μας ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αγώνας κατά των Περσών ήταν αγώνας για την ελευθερία, ήταν μια νίκη του ελεύθερου πνεύματος κατά της βαρβαρότητας και της υποτέλειας.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είναι επιτακτική υποχρέωσή μας απέναντι στους ήρωες του παρελθόντος αλλά και τις γενιές του μέλλοντος, να είμαστε άγρυπνοι φρουροί, άξιοι συνεχιστές των ηρωικών μας προγόνων.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία τους, τους Πρέσβεις των φίλων και συμμάχων χωρών και τους Στρατιωτικούς Ακολούθους. Είναι ιδιαίτερα συμβολική η παρουσία τους, γιατί η Ναυμαχία της Σαλαμίνας ήταν μία από τις πρώτες συμμαχικές επιχειρήσεις απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. 
Τέλος, να υποσχεθώ στην κ. Δήμαρχο, όχι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά ως αρχηγός κόμματος και ως πρόσωπο, ότι θα είμαι δίπλα σας στην υποψηφιότητα της Σαλαμίνας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Σας ευχαριστώ».

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ