ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο πολιτισμός, η τέχνη, η παράδοση είναι οι άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Σαρώνεια 2016", τα οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά "Οι Φίλοι της Παράδοσης", υπό την αιγίδα του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι ο πολιτισμός, η τέχνη, η παράδοση, αλλά και η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής είναι οι άμεσες προτεραιότητες της Περιφέρειας.

Η Τροιζηνία και τα Μέθανα διαθέτουν όλα τα παραπάνω σε μεγάλο βαθμό.

Ο κ. Χατζηπέρος συνεχάρη ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και Αντιδήμαρχο Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, κ. Σπύρο Καρνέζη, τα μέλη του Σωματείου, για την σπουδαία δουλειά που κάνουν, καθώς και τα παιδιά τα οποία αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας...

Επισκέφθηκε δε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς και δημιουργούς...

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του για 4 χρόνια ακόμα, με το ποσό του 1.180.000€.

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Πειραιά  Προγραμματική Σύμβαση για το Δημοτικό Θέατρο.

Με τη Σύμβαση η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει, για 4 χρόνια, με συνολικά 1.180.800€ τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, ώστε να συμβάλλει στη συνέχιση της δραστηριότητάς του ως ένας ισχυρός, ανοιχτός στην κοινωνία και παρεμβατικός φορέας πολιτιστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά στην διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ανοιχτές για ανέργους, οικονομικά ασθενέστερους, νέους και νέες, οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από τηΣύμβαση.

Αυτές οι εκδηλώσεις σε συνδυασμό με σειρά παρεμβάσεων για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή ιστορικών / αρχαιολογικών χώρων μπορούν να ξαναδώσουν στον Πειραιά μια ισχυρή και θελκτική πολιτιστική ταυτότητα και να καταστήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης και κοιτίδα σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο.

Με την υπερψήφιση στη Βουλή για την οριστική παραχώρηση της λιμενικής έκτασης των Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.
Δικαίωση των προσπαθειών των κατοίκων της περιοχής για την αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας της λιμενικής έκτασης των Λιπασμάτων
Μετά την υπερψήφιση στη Βουλή από όλα τα κόμματα (εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής) της ρύθμισης για την οριστική παραχώρησης της λιμενικής έκτασης 86.000 τ.μ. των Λιπασμάτων στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης δήλωσε:
"Με αυτή τη ρύθμιση δικαιώνεται ένας πολυετής αγώνας των κατοίκων, των συλλογικοτήτων, της Αυτοδιοίκησης αλλά και των φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά για την αξιοποίηση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου- Δραπετσώνας προς όφελος των συμπολιτών μας. Αυτό αναδείχθηκε σε κεντρικό πολιτικό αίτημα δεκαετιών για όλη την περιοχή και τελικά κερδήθηκε με την συμβολή ΚΑΙ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας που σε κρίσιμες στιγμές συνέβαλαν αποφασιστικά να κρατηθεί ζωντανό και επίκαιρο.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι αυτή η ρύθμιση βάζει γερά θεμέλια για την αξιοποίηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος ολόκληρης της έκτασης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις η περιοχή να αλλάξει σελίδα με αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια και ο Δήμος θα προκηρύξουν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.
Αυτό αποτελεί χρέος προς τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής, που για χρόνια στερήθηκαν την πρόσβαση στην θάλασσα και σε συνδυασμό με μια σειρά από ρυπογόνες δραστηριότητες και έλλειψη πρασίνου καταδικάστηκαν σε υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Με την παραχώρηση, χωρίς αντάλλαγμα, της έκτασης από το λιμενοβραχίονα του Κράκαρη ως τις δεξαμενές καυσίμων στον όρμο της Δραπετσώνας στο Δήμο, η ευρύτερη περιοχή αποκτά πρόσβαση στη θάλασσα και συνδυασμό με την ανάπλαση, θα διαμορφωθεί ένας υπερτοπικός πόλος αναψυχής, πολιτισμού που εν δυνάμει θα αναζωογονήσει και οικονομικά ολόκληρη την περιοχή".

...από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 50.000 ευρώ.

Ερευνητικό πρόγραμμα για τον έλεγχο της ρύπανσης του παράκτιου θαλασσίου περιβάλλοντος από το Πέραμα μέχρι τις εκβολές του Κηφισού ποταμού ξεκινάει η Περιφέρεια Αττικής.

Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε επειδή είναι συγκεντρωμένες μια σειρά από οχλούσες δραστηριότητες και βιομηχανικές χρήσεις, όπως το επιβατικό και το εμπορικό λιμάνι, ο Κηφισός, το Κέντρο Βιολογικού Καθαρισμού στη Ψυττάλεια από το οποίο πέφτουν καθημερινά στη θάλασσα 700.000 κυβ. μέτρα νερού, εταιρείες λιπαντικών- πετρελαιοειδών, η ναυπηγοεπισκευή, διαχείριση αποβλήτων πλοίων.

Αυτό καθιστά αναγκαίο τόσο την εκτίμηση της κατάστασης των παράκτιων υδάτων όσο και την παρακολούθησή τους από τον Πειραιά μέχρι το Πέραμα και τη Σαλαμίνα.

Το πρόγραμμα προϋπολογισμού 50.000 € ξεκινάει μετά από την έγκριση της εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακόμα, στο πλαίσιο του προγράμματος, που θα διαρκέσει ένα χρόνο, θα γίνει:

1.     Η διερεύνηση πιθανών μεταβολών στα χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος σε σχέση με το παρελθόν.

2.      Η εκτίμηση της διαχρονικής ρύπανσης από βαρέα μέταλλα, που είναι η κατ’ εξοχήν βιομηχανική ρύπανση.

3.     Η συλλογή ωκεανογραφικών δεδομένων που απαιτούνται από την Οδηγία Πλαίσιο για την Θαλάσσια Στρατηγική.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρακολούθηση της ποιότητας του υδάτινου οικοσυστήματος της εκβολής του Κηφισού.

Στην διάρκεια του έτους θα γίνουν δειγματοληψίες θαλασσινού νερού σε ψυχρή και θερμή εποχή και θα καταγραφούν μια σειρά από δεδομένα, όπως θερμοκρασία, αλατότητα, θολερότητα, βιομάζα και σύνθεση βιοκοινωνιών φυτοπλαγκτού κ.α.

Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα...

 

Για την επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας, η σημερινή εκτίμηση της ΕΥΔΑΠ είναι ότι οικονομικά δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για έργο μεγάλης κλίμακας.

Συνάντηση εργασίας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Ι. Μπενίση και διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, στην οποία συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1.Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Μεταμόρφωσης.
2.Τα νέα έργα στον Ακροκέραμο.
3.Η προοπτική επαναχρησιμοποίησης του νερού από το Κέντρο Βιολογικού Καθαρισμού Ψυττάλειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των λιμναζόντων υδάτων στις εκβολές του Κηφισού ποταμού, που αποτελούν εστία κουνουπιών και ρύπανσης.

Για τα άλλα θέματα της συζήτησης από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ έγιναν γνωστά τα εξής:

 • Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Μεταμόρφωσης προϋπολογισμού 12,5 εκατ. € βρίσκεται στη φάση έγκρισης της προμελέτης. Το θέμα αφορά την Π.Ε. Πειραιά καθώς η τελική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων, που μεταφέρονται στη Μεταμόρφωση καταλήγουν στη συνέχεια για επεξεργασία στη Ψυττάλεια.
 • Για τον Ακροκέραμο απ’ όπου τα λύματα κατευθύνονται στη Ψυττάλεια και πολλές φορές προκαλείται αφόρητη δυσοσμία προβλέπεται εγκατάσταση απόσμησης, η οποία βρίσκεται στη φάση συγγραφής τεχνικών προδιαγραφών.
 • Για την επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας, η σημερινή εκτίμηση της ΕΥΔΑΠ είναι ότι οικονομικά δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον για έργο μεγάλης κλίμακας. Οπότε θα προηγηθεί μια οικονομική μελέτη κόστους – οφέλους και παράλληλα θα εξεταστεί μια πιλοτική εφαρμογή προς τη Σαλαμίνα.

* πηγή: typos peiraiws

Αρχισαν οι έλεγχοι στην αγορά, ενόψει του Πάσχα...

  Στη δέσμευση κατεψυγμένων φιλέτων κροκόδειλου και πύθωνα συνολικού βάρους 19 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

   

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και δέσμευσαν σε ατομικές συσκευασίες 12 κιλά κατεψυγμένο φιλέτο κροκόδειλου και 7 κιλά κατεψυγμένο φιλέτο πύθωνα, προκειμένου να διερευνηθούν και να ταυτοποιηθούν πλήρως οι χώρες προέλευσης και εισαγωγής τους στη Ευρωπαϊκή Κοινότητα, καθώς και η δυνατότητα διακίνησης και διάθεσής τους στην κατανάλωση σαν τρόφιμα ασφαλή- κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

  Στα παραπάνω προϊόντα, απαγορεύτηκε η διακίνηση και η εμπορία τους και θα ακολουθήσει επανέλεγχος, προκειμένου να κριθεί η περαιτέρω τύχη τους.

Ελεγχοι στην αγορά, ενόψει του Πάσχα

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην κεντρική αγορά αλλά και στις τοπικές αγορές των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά εν όψει των εορτών του Πάσχα, λόγω και της παραδοσιακά αυξημένης κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια υγειονομικού- κτηνιατρικού ελέγχου σε ψυκτική αποθήκη, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πειραιά προχώρησαν στη κατάσχεση κατεψυγμένων παραπροϊόντων αρνιών προέλευσης Ισπανίας συνολικού βάρους 639 κιλών, που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

 

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εντόπισαν και κατάσχεσαν 115 χαρτοκιβώτια με κατεψυγμένες μπόλιες αρνιών Ισπανίας συνολικού βάρους 639 κιλών, λόγω λήξης του ορίου συντήρησής τους (02/2016).

Τα κατασχεθέντα προϊόντα αποσύρθηκαν από την αγορά και θα καταστραφούν σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πειραιά έστειλε ενημερωτικό έγγραφο προς Ενώσεις Κρεοπωλών, με χρήσιμες επισημάνσεις εν όψει των εορτών του Πάσχα, μεταξύ των οποίων αναφέρονται τα εξής:

·    * Όλα τα σφάγια αμνοεριφίων πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).

·       * Τα σφάγια αμνοεριφίων που εκτράφηκαν στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρώπης και έχουν σφαγεί στη χώρα μας και φέρουν ωοειδή σφραγίδα χρήματος «λαμπρό κυανού» και παραλληλόγραμμη σφραγίδα ιδίου χρώματος με το όνομα της χώρας προέλευσης π.χ. «ΕΛΛΑΣ», «ΡΟΥΜΑΝΙΑ»….

·    * Τα σφάγια αμνοεριφίων που έχουν σφαγεί σε άλλη κοινοτική χώρα και διακινούνται στη χώρα μας φέρουν επίσης την ωοειδή σφραγίδα σήμανσης με το χρώμα της επιλογής της κοινοτικής χώρας και τα χαρακτηριστικά στοιχεία που εφαρμόζονται στη χώρα σφαγής τους.

·    * Τα σφάγια που προέρχονται από τρίτες χώρες, π.χ. «FYROM» φέρουν σφραγίδα σήμανσης χρώματος «καστανό», αναγράφεται η χώρα προέλευσης και ο κωδικός της εγκατάστασης.

·    * Τα παραπροϊόντα που προέρχονται από τα σφαγεία πρέπει να είναι σε κατάλληλη συσκευασία με το σήμα αναγνώρισης του σφαγείου.

...και στο επιβατικό λιμάνι, για τους άστεγους...

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής, τον ΟΛΠ και άλλες Δομές Αλληλεγγύης έχουν θέσει σε λειτουργία θερμαινόμενους χώρους για την εξυπηρέτηση και παραμονή όσων επιθυμούν.

Να σημειωθεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής επισκέφτηκε σήμερα το Δίκτυο, το οποίο δέχεται, κάθε μήνα, περίπου 1000 επισκέψεις αστέγων, με δυνατότητα ολιγόωρης παραμονής και ενημέρωσε τους εθελοντές για τον παρακάτω κατάλογο.

·         Ειδικότερα, στο Δήμο Πειραιά λειτουργούν οι εξής χώροι:

1.      «Υπνωτήριο Πειραιά. Λιμάνι Αλληλεγγύης», στην Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος (για τους αστέγους).

2.      Β1 ΚΑΠΗ, Βασ. Γεωργίου 9-11. Η πληροφόρηση για τις ώρες και ημέρες λειτουργίας θα γίνεται από το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά (210. 4134.052 & 210. 4134. 130).

3.      Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Αττικής (Ζωσιμαδών 44, στον Πειραιά).

·         Στο Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη:

1.      1ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Ναζιανζού 10, Νίκαια (24ωρο)

2.      2ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Κυζίκου & Γρανικού, Νίκαια (08.00- 20.00)

3.      3ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Τριών Ναυάρχων & Νέστορος 17, Νίκαια (08.00-20.00)

4.      4ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Αγίου Νεκταρίου 5, Νίκαια (08.00- 20.00)

5.      5ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Επταλόφου & Θαλή, Νίκαια (08.00- 20.00)

6.      6ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Κύπρου 38, Νίκαια (08.00- 20.00)

7.      7ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ) Αισχύλου & Πλαπούτα 7, Νίκαια (08.00- 20.00)

8.      8ο Νίκαιας (ΚΑΠΗ), Ραιδεστού 30, Νίκαια  (08.00- 20.00)

9.      ΚΑΠΗ Κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη, Μπαλτατζή 32, Αγ. Ι. Ρέντη (24ωρο)

10.  Β’ ΚΑΠΗ Ρέντη, Ιθάκη & Ελευθερίας, Αγ. Ι. Ρέντη (08.00- 20.00)

11.  Γ’ ΚΑΠΗ Ρέντη, Π. Ράλλη & Αγ. Άννας (κτίριο 3), Αγ. Ι. Ρέντη (08.00- 20.00)

12.  Κλειστό Γυμναστήριο 2ου Γυμνασίου (Φιλοξενία Αστέγων), Μανδηλαρά & Νάξου, Αγ. Ι. Ρέντη (08.30- 15.00).

·         Στο Δήμο Κορυδαλλού:

1.      Α’ ΕΔΑΠΕ, Ηπείρου 115, Κορυδαλλός (08.00- 20.00)

2.      Β’ ΕΔΑΠΕ, Δ. Διαμαντίδη 43, Κορυδαλλός (08.00- 20.00)

3.      Γ’ ΕΔΑΠΕ, Μπουμπουλίνας 30, Κορυδαλλός (08.00- 20.00)

4.      Δ’ ΕΔΑΠΕ, Θήρας 41, Κορυδαλλός (08.00- 20.00)

5.      Ε’ ΕΔΑΠΕ, Ξενοφώντος & Πελοπίδα 9, Κορυδαλλός (08.00- 20.00)

6.      ΣΤ’ ΕΔΑΠΕ, Θουκιδίδου 10, Σχιστό Κορυδαλλού (08.00- 20.00)

7.      ΕΑΚ, Σολωμού 2-4, Κορυδαλλός (08.00- 20.00)

·         Στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας:

1.      Παλαιό Δημαρχείο Δραπετσώνας, Αγων. Ποκυτεχνείου & Καραϊσκάκη (24ωρο)

·         Στο Δήμο Περάματος:

1.      Β’ ΚΑΠΗ (3ος όροφος), Λεωφ. Ειρήνης 36 & Βοσπόρου 11β (21.00- 8.00)

·         Χώροι του ΟΛΠ (όλοι λειτουργούν από 08.00- 21.00)

1.      Αίθουσα αναμονής επιβατών, στο ύψος της Π.Ε. Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος).

2.      Αίθουσα αναμονής επιβατών, Ακτή Τσελέπη, στο πλάι της πεζογέφυρας.

3.      Αίθουσα αναμονής επιβατών, στο σταθμό Λεωφορείων ΟΛΠ, έναντι οδού Κόνωνος.

4.      Επιβατικός σταθμός Αγίου Διονυσίου, έναντι Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου.

5.      Επιβατικός σταθμός Ακτής Βασιλειάδη.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Π.Ε. Πειραιά

Περιφέρεια Αττικής, στο πρόγραμμα, θα συμβάλει με 240.000 € σε ετήσια βάση για 4 χρόνια, αρχίζοντας από το 2016

Εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συνδιοργανώνουν, την Τρίτη 29/12, στις 20.00, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και ο Δήμος Πειραιά με τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμου δύο σημαντικών επετείων: Των 180 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά και των 120 χρόνων ζωής του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνεδρίασή του (22 Δεκεμβρίου 2015) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Πειραιά για την οργάνωση και υλοποίηση Πολιτιστικών και Επιστημονικών Δράσεων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το πρόγραμμα θα έχει τετραετή διάρκεια και η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει με 240.000 € σε ετήσια βάση για 4 χρόνια, αρχίζοντας από το 2016.

Ιδιαίτερη σημασία, όμως,  έχει ότι στη Προγραμματική Σύμβαση αναφέρεται ρητά ως προϋπόθεση συμμετοχής της Περιφέρειας "ότι θα υπάρχει κοινωνική μέριμνα για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στις δραστηριότητες (του Δημοτικού Θεάτρου) που θα διοργανωθούν στα πλαίσιά της, με δωρεάν ή με πολύ χαμηλό τίμημα, για άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους, νέους έως 22 ετών, φοιτητές, εργαζόμενους κάτω από το όριο της φτώχιας κ.λπ)".

 • Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Π.Ε. Πειραιά πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 23-12-15, το πρωί, σε συνεργασία με τη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ, εκδήλωση στο σταθμό των ΗΣΑΠ στον Πειραιά με τη συμμετοχή της χορωδίας  του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, που τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια

...για την προώθηση αθλητικών έργων στην Π.Ε. Πειραιά

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τζ. Συνοδινού, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και υπηρεσιακών παραγόντων για την προώθηση αθλητικών έργων, συναρμοδιότητας της ΓΓΑ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 12.290.000 €

Η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου δρομολογεί παρεμβάσεις ανακατασκευής, επιδιόρθωσης ή και κατασκευής αθλητικών χώρων, ώστε να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια οι πολίτες όλων των ηλικιών.

Έτσι στην διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκαν τα εξής:

 • Θα συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στη ΓΓΑ  και την Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή αθλητικού κέντρου  σε έκταση, στον Κορυδαλλό, που έχει απαλλοτριωθεί, περίπου πριν από 12 χρόνια (!) από τη ΓΓΑ και παραμένει αναξιοποίητη. Για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 5.900.000 €, που θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, παρέστη στη συνάντηση και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κοσιμάτης.
 • Θα προχωρήσει η Περιφέρεια Αττικής σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του γηπέδου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε 680.000 €  (από 350.000 €)και να προχωρήσει το έργο, που έχει «παγώσει» εδώ και μια πενταετία ενώ ο συγκεκριμένος χώρος καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά. Το έργο θα υλοποιηθεί από την Π.Ε. Πειραιά.
 • Κλειστό Γυμναστήριο «Π. Καπαγέρωφ»: Ολοκληρώνεται η μελέτη με τη συνδρομή των υπηρεσιών της ΓΓΑ ώστε να δημοπρατηθεί το έργο της ανακατασκευής και επέκτασης του

Γυμναστηρίου, που παραμένει, τα τελευταία χρόνια, εκτός λειτουργίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3 εκατομ. €.

 • Γήπεδο Εθνικού Πειραιώς: Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής γηπέδου, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για την κάλυψη των αναγκών του ιστορικού σωματείου του Εθνικού Πειραιώς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,5 εκατομ. €. Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε το θέμα και συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή 11/12/2015.
 • Κατασκευή σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού: Συζητήθηκε το θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού και συμφωνήθηκε να τεθεί από κοινού αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ να εξαιρέσει τον αναγκαία έκταση, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης Και Φιλίας, για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 €, ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο.

Παράλληλα, θα τεθεί αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να εξαιρεθούν εκτάσεις από τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και να επιστραφούν για χρήση και εκμετάλλευση στη Διοίκηση του Σταδίου.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5" παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης. για το θέμα του λιμανιού του Πειραιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε τα εξής σημεία:

·         "Το πρώτο λιμάνι της χώρας πρέπει να παραμείνει Δημόσιο. Αυτό αποτελεί αίτημα της Περιφέρειας Αττικής, όλων των Δήμων και των επαγγελματικών, εργατικών και συνδικαλιστικών φορέων της πόλης. Γι’ αυτό, η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία και να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ"...

·        ..."Η ακολουθούμενη διαδικασία είναι διάτρητη και υπονομεύει το Δημόσιο Συμφέρον. Ενώ η Σύμβαση Παραχώρησης των λιμενικών χώρων έχει υπογραφεί μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΠ και ο επανασχεδιασμός της πρέπει να γίνει ανάμεσα στους δύο αυτούς φορείς, όπως εκπροσωπούνται νόμιμα, έχει εμπλακεί χωρίς καμία αρμοδιότητα και νομιμοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ. Αν και είναι περιττό, θα υπενθυμίσω ότι το Δημόσιο εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομικών και εν προκειμένω από το υπουργείο Ναυτιλίας, που μαζί με τον ΟΛΠ πρέπει να χειριστούν το θέμα".

·         ..."Είναι πλέον φανερό ότι στην υπόθεση έχουν εμπλακεί ποικίλα επιχειρηματικά συμφέροντα πέραν της Cosco, τα οποία επιζητούν κομμάτια από την πίτα του πρώτου λιμανιού της χώρας και κινούνται για να πετύχουν τους στόχους τους".

·         ..."Για την Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρο ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού για άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Λιπασμάτων στους κατοίκους της περιοχής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της έκτασης. Να κατοχυρωθούν οι παραχωρηθέντες χώροι και υποδομές προς τους Δήμους και να διασφαλιστούν ρητά και κατηγορηματικά οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και η συνέχιση της λειτουργίας ολόκληρης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης".

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • Ο μύθος της αριστερής κατάρρευσης
  Ο μύθος της αριστερής κατάρρευσης | Άρθρο του Ναπολέων Λιναρδάτου Λέγεται ότι το ωφέλημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πως επιτέλους ως έθνος θα μας δώσει την ευκαιρία να ξεφορτωθούμε την 40χρόνη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.…
  Written on Κυριακή, 02 Ιουλίου 2017 19:50 in ΑΡΘΡΟγραφία
 • Eurobasket 2017 γυναικών: Πρόκριση στους 8 με "τιρινίνι" για την Ελλάδα
  Eurobasket 2017 γυναικών: Πρόκριση στους 8 με "τιρινίνι" για την Ελλάδα  Η επική πρόκριση της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στους 8 του Eurobasket πανηγυρίστηκε έξαλλα από τα κορίτσια και τον κόουτς Κώστα Κεραμιδά στο παρκέ και τα αποδυτήρια. Το θρυλικό πλέον "τιρινίνι" ακούστηκε στο κλειστό της…
  Written on Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 19:36 in ΝΙΚΗ Sport
 • Λονδίνο ή Τόκυο;
  Λονδίνο ή Τόκυο; | Άρθρο του Ναπολέων Λιναρδάτου   Ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου ήταν καθησυχαστικός. Δεν υπάρχει σημαντικός λόγος ανησυχίας. Όπως έχει πει ο δήμαρχος, οι τρομοκρατικές επιθέσεις ανήκουν πλέον στην καθημερινότητα…
  Written on Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 19:17 in ΑΡΘΡΟγραφία
 • 25η Γιορτή Βιβλίου Δήμου Κορυδαλλού 15 έως 25 Ιουνίου, πλατεία Μέμου
  25η Γιορτή Βιβλίου Δήμου Κορυδαλλού 15 έως 25 Ιουνίου, πλατεία Μέμου Πλήθος εκδηλώσεων αφιερωμένες στα παιδιά και στη παιδική φιλαναγνωσία, αλλά αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή το Έτος Καζαντζάκη και μια βραδιά-συζήτηση ανάμεσα στους γνωστούς δημοσιογράφους και συγγραφείς Σταμάτη Μαλέλη,…
  Written on Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 17:41 in ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 • Ο καλύτερος πρωθυπουργός
  Ο καλύτερος πρωθυπουργός | 'Αρθρο του Ναπολέων Λιναρδάτου Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. ‘Όταν όλοι οι πολιτικοί μιλούν στους Έλληνες σαν να είναι μικρά κακομαθημένα παιδιά, ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης προσπάθησε…
  Written on Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 17:33 in ΑΡΘΡΟγραφία