Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Περάματος καταγγέλλει...

...με επιστολή του, στην Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ", την απόλυση 20 εργαζομένων

Με σκληρά λόγια, είναι η αλήθεια, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περάματος, την απόλυση 20 εργαζομένων, οι οποίες -κατά τον Σύλλογο- δουλεύουν από 1 έως και 14 χρόνια. Δηλώνουν δε, με την καταγγελτική τους επιστολή, πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να "ακυρωθεί στην πράξη αυτή η απόφαση, να συνεχίσουν να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα, καθώς επίσης και να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις"...

Η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου έχει ως εξής:

"

1. Η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην πόλη μας μπορεί να μην κάνει ανακύλωση υλικών, πρωτοστατεί όμως, στην "ανακύκλωση ανθρώπων"! 

2. Αναλύει, με απόφασή της (Συνεδρίαση του Δ,Σ., Τετάρτη, 27/5/15), τις 20 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες του Δήμου μας, στο όνομα των ανέργων της πόλης μας. 

3. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό -γνωστή βρώμικη τακτική- προκειμένου να δικαιολογήσει την πλέον μέχρι σήμερα αντιεργατική της απόφαση να στείλει στην ανεργία 20 εργαζόμενες των 200 - 300 ευρώ που εργάζονται από 14 χρόνια έως 1 με 2 χρόνια.

Να θυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή ότι: οι άνεργοι στην πόλη μας είναι πολύ περισσότεροι από 20!!! Τα όνειρά τους δεν χωράνε στα 200 - 300 ευρώ όσο και αν γι αυτό προσπαθούν να τους πείσουν. Πολύ περισσότερο δεν είναι "ανθρωποφάγοι". Δεν επιθυμούν, ούτε επιδιώκουν να κλείσουν το σπίτι του διπλανού τους, να πάρουν την "μπουκιά - ψίχουλο" του συμπολίτη τους.

Εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μαζί με τα συνδικάτα -τις επιτροπές των ανέργων παλεύουμε για:

. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους στο ύψος του κατώτατου μισθού, για όσο καιρό έιναι άνεργοι...

Πλήρη Ιατροφαρμακευτική κάλυψη δική τους και των οικογενειών τους.

. Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μεταφοράς...

. Απαλλαγή από φόρους και Δημοτικά Τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, για όσο καιρό είναι άνεργοι.

. Δημιουργία θέσεων εργασίας με εργσιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα σε Δημόσιο και Ιδιωτιτικό Τομέα.

Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να το παίξουν τιμητές των ανέργων, να τους υπενθυμίσουμε ποια κόμματα (Ν.Δ.ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο τότε- ΣΥΝ), πριν από 15 - 20 χρόνια ψήφισαν τη συμφωνία ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που γενίκευσε τις ελάχιστες σχέσεις εργασίας. Σήμερα, προκειμένου να μην τα χαλάσουν με τους "Ευρωπαϊκούς Θεσμούς", να μην παρεκκλίνουν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, μετατρέπουν (δεύτερη διευκρινιστική Εγκύκλιος), τους συνάδελφους που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε "ιδιώτες με ατομικές συμβάσεις έργου".

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, δηλώνουμε ότι μαζί με τις 20 συναδέλφισσες θα παλέψουμε να ακυρωθεί στην πράξη αυτή η απόφαση, να συνεχίσουν να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα, καθώς επίσης και να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Παράλληλα, διεκδικούμε όλες τις επιπλέον αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε τα σχολεία των παιδιών να είναι ασφαλή για την υγεία τους.

Σύλλογος Εργαζομένων

Δήμου Περάμματος"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ