Μήνυμα του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για την 25η Μαρτίου

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821  σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μια δυνατή υπενθύμιση πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος πριν δοθεί, πως καμία μάχη δεν είναι καταδικασμένη σε ήττα, εάν αυτοί που τη δίνουν κρύβουν μέσα τους τη λαχτάρα για δικαιοσύνη κι ελευθερία.

Ο φετινός εορτασμός έχει ξεχωριστή σημασία καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη στιγμή που οι αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821, αγνόησαν κάθε φόβο και κόντρα σε όλα τα εις βάρος τους δεδομένα, έδωσαν την όμορφη μάχη για να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους.

Αυτή η παράτολμη για πολλούς πράξη των προγόνων μας, που αποφάσισαν να ξεσηκωθούν παρά τα πενιχρά μέσα που διέθεταν, αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα που εμφανίζονταν εναντίον τους, αποτελεί παντοτινό σύμβολο όλων των καταπιεσμένων λαών, απέναντι στην τυραννία.

Ο συμβολισμός είναι ισχυρός και για την ορθόδοξη πίστη μας καθώς την 25η Μαρτίου, η Εκκλησία μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου», το έναυσμα για την απελευθέρωση από τα δεσμά της αμαρτίας, την εκκίνηση για το δρόμο της προσωπικής σωτηρίας του καθενός.

Ελευθερία έννοια ταυτόσημη κι αλληλένδετη με την λέξη «Ελλάδα».

Βαθιά ποτισμένη στο συλλογικό μας ασυνείδητο, ανεξίτηλα γραμμένη σε κάθε στίχο της ιστορίας μας.

Μια κραυγή που αντηχούσε σε κάθε γωνιά αυτού του βασανισμένου μα κι ευλογημένου παράλληλα τόπου: «Ελευθερία ή Θάνατος».

Ένας στενός, μακρύς, γεμάτος αγκάθια και δοκιμασίες δρόμος που οδήγησε μέσω της θυσίας και της αυταπάρνησης, στην αιώνια δόξα και την πολυπόθητη λευτεριά.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, με το σκοτάδι του κορωνοϊού ν’ απλώνεται βαθύ πάνω από την κάθε μας στιγμή, και που ορίζει την καθημερινότητα μας, η ιερή παρακαταθήκη των αγωνιστών του 1821 είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.

Η αλληλεγγύη, η αυτοθυσία για το διπλανό μας, το όραμα για ένα καλύτερο αύριο, η πίστη στη νίκη, είναι τα εφόδια που πότισαν την ψυχή μας και ψήλωσαν το ανάστημά μας για να πορευθούμε στον πόλεμο της δικιάς μας γενιάς.

Το κάλεσμα για να σταθούμε δίπλα στους «υγειονομικούς», μαζί, στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν.

Στην αλληλεγγύη που πρέπει να επιδείξουμε σε κάθε δημόσιο λειτουργό που αγωνίζεται για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία.

Στην πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων για την προσωπική μας ασφάλεια κι αυτή των συγγενών μας.

Στη βεβαιότητα πως παρά τις διαφορές μας στο τέλος η ενότητα θα μας οδηγήσει στην πηγή της λευτεριάς.

Σε αυτό τον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί, μια γροθιά.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Περάματος που χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους διατηρούν την πόλη καθαρή.

Με την ακούραστη προσπάθειά τους αποτελούν ασπίδα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Αλλά και οι δημότες και οι επαγγελματίες της πόλης μας, που αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και συνέπεια όλα τα απαραίτητα μέτρα που είναι αναγκαία για να διασφαλίσουμε την μη διασπορά του ιού στην πόλη μας.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει ξανά τον τρόπο που οφείλουμε να οραματιστούμε το μέλλον της Ελλάδας μας.

Μιας Ελλάδας που μπορεί να γίνει όπως την ονειρεύονταν αυτοί που πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή το τίμημα της αναγέννησης της.                                  

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ