ΠΕΡΑΜΑ

Με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και με εισηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα με αντικείμενο την λειτουργία Εταιρειών Πετρελαιοειδών με τις δεξαμενές τους εντός του οικιστικού ιστού του Περάματος.

Ο δήμαρχος Περάματος, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την αναγκαιότητα άμεσης μετεγκατάστασης των δεξαμενών πετρελαιοειδών σε περιοχή εκτός Δήμου Περάματος και εκτός αστικών περιοχών, την μη επαναλειτουργία καμίας ανενεργής εταιρείας Πετρελαιοειδών καθώς και την εντατικοποίηση των ελέγχων με αυστηρές προδιαγραφές της διεθνούς νομοθεσίας (SATAME –SEVESO), με την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εμπειρία της Λάρνακας όπως την μετέφερε ο Δήμαρχος της Ανδρέας Βύρας, ο οποίος προσκλήθηκε από το Δήμαρχο Περάματος προκειμένου να είναι εισηγητής. Ο δήμαρχος Λάρνακας τόνισε μεταξύ άλλων: “Με κινητοποιήσεις καταφέραμε τη δημοσιότητα. Καθημερινό θέμα σε ειδήσεις και εφημερίδες για να υπάρχει πίεση. Οδηγηθήκαμε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μόνο όταν έγινε υπόθεση της κυβέρνησης και του προέδρου της Δημοκρατίας. Βασικό στοιχείο η εξεύρεση λύσης για το χώρο μετεγκατάστασης δεν είναι μόνο η μετακίνηση αλλά και η απολύμανση μετά του χώρου η οποία είναι εξίσου μεγάλη δουλειά”.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τόνισε στην εισήγησή του :   “Να απομακρύνουμε ότι δηλητηριάζει τις ζωές μας. Οι πόλεις βιώνουν τα ίδια. Έχουμε κοινά  προβλήματα. Η οδηγία SEVESO III ξεκαθαρίζει τις αποστάσεις για τον οικιστικό ιστό.”

Σε ανάλογη κατεύθυνση ήταν και η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη λέγοντας στην εισήγησή του ότι “πρέπει να υπάρχει η τήρηση όλων των κανόνων. Κατοικίες- δεξαμενές γειτνίαση. Να υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο, νέα χρήση γης. Νέο χωροταξικό σχεδιασμό. Να γίνει εκπόνηση μελετών και έργων”.

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του Σύριζα Εύη Καρακώστα, κατέθεσε στην Ημερίδα  τη δική της πρόταση για το θέμα λέγοντας ότι η  Κυβέρνηση έχει το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα αλλάξει κατόπιν προτάσεων από τον 1ο βαθμό αυτοδιοίκησης. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος έχει καταθέσει τις προτάσεις του και η κυβέρνηση οφείλει να εκφράσει την πολιτική βούλησή της επ’ αυτών.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε την ενότητα που πρέπει να δείξουν όλοι στο θέμα της απομάκρυνσης λέγοντας : Να ολοκληρωθεί ένας χώρος μεταφοράς των εταιρειών, με ολοκληρωμένες μελέτες και σχέδια. Να υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση όλων των κομμάτων. Με ρεαλιστικό, στρατηγικό σχέδιο να υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Θα είμαι συμπαραστάτης σας.

Η βουλευτής του Σύριζα Β’ Πειραιά κ. Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου εξέφρασε την διαθεσιμότητα να σταθεί δίπλα στο Δήμο Περάματος στον αγώνα που δίνει.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Δημήτρης Δερματάς υπογράμμισε στην ομιλία του: Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χρηματοδοτικά εργαλεία- Ευρωπαϊκά προγράμματα. Να λύσουμε το θέμα SEVESO. Θέλει συνεργασία, συνεννόηση, οργάνωση, σοβαρότητα, υπομονή και επιμονή. Να υπάρχει συνεργασία όλων.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Γιώργου Ντουνιά διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας όταν είπε ότι: Στα 250 μέτρα οι περίοικοι κάτοικοι διατρέχουν 8πλάσιο κίνδυνο καρκίνου. Να κάνουμε το λάθος μας αρετή. Θέλουμε βιομηχανία, με κανόνες όμως. Υπάρχει τεράστιο ζήτημα ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι “οι δυσοσμίες και οι οσμές είναι χημικά. Άμεσα η Περιφέρεια να συντονίσει τους Δήμους, να παρακολουθούν ειδικές επιστημονικές μετρήσεις. Να πάρει δημοσιότητα το θέμα”.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του τ. Διευθυντή Θωρακοχειρουργικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Γιώργου Αντύπα, όταν μετέφερε την εμπειρία λέγοντας ότι:  “Το 1983 στο 80% των ασθενών ήταν από τη Περιοχή του Περάματος. Είχαμε φτιάξει μια κινητή μονάδα μέτρησης ατμοσφαιρικών επιπτώσεων, για 2 χρόνια, σε διάφορες βιομηχανίες της Περιοχής. Τα αποτελέσματα ήταν 1000 με 1500 πάνω από το φυσιολογικό. Όλες αυτές οι ουσίες στην ατμόσφαιρα επιβαρύνουν τα γονίδια του καρκίνου.”

Ως εναλλακτική λύση στο πρόβλημα, ο αναπληρωτής καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Δαμίγος είπε: “Μια εναλλακτική λύση είναι οι υπόγειες εγκαταστάσεις, διότι είναι δύσκολο να βρεθεί κατάλληλος, μεγάλος χώρος εκτός οικιστικού ιστού και το οικονομικό κόστος κυμαίνεται περίπου στα 50.000.000€ με 60.000.000€. Κατασκευαστικά δεν παίρνει πάνω από 2-3 χρόνια”.

Ο καθηγητής Απόστολος Βλυσίδης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τάχθηκε υπέρ της μετεγκατάστασης τονίζοντας ότι οι παραγόμενοι ρύποι στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της περιοχής του Περάματος, με αλυσιδωτές αντιδράσεις δημιουργούν Όζον το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές σε αυτό το επίπεδο της ατμόσφαιρας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νίκος Μπελαβίλας, σε οπτικοποιημένη ομιλία που απέστειλε, τόνισε ότι η λύση του ζητήματος είναι γνωστή από τη δεκαετία του ’90 και δεν είναι άλλη από τη μετεγκατάσταση, η οποία όμως απαιτεί πολιτική βούληση.

Τέλος ο πρώην Διευθυντής ανάπτυξης της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά Ρουσέτος Λειβαδάρος αποκάλυψε ότι “Υπάρχει ευθύνη σε προηγούμενες δημοτικές αρχές. SEVESO III, ντόμινο ακόμα και σε δραστηριότητες που είναι κοντά. Οι σωληνώσεις βρίσκονται στο 3ο προβλήτα. Τα πάρκα είναι θωρακισμένα. Ειδικό πάρκο τύπου Α είναι παγίδα. Προσέξτε το. Οι επιπτώσεις υποβάθμισης είναι περιβαλλοντικές, χωροταξικές, κυκλοφοριακές, κοινωνικές. SEVESO III και Πέραμα. Νομικά πρέπει να υπάρχει σχέδιο συγκεκριμένο.”

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την ανακοίνωση των συμπερασμάτων της από τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη. Τα συμπεράσματα θα μελετηθούν και θα αξιοποιηθούν από το Δήμο για τις ενέργειές του στον τομέα αυτόν.

Είναι ανάμεσα στους 30 Δήμους που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ανάμεσα στους 30 Δήμους σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος του Περάματος, στον οποίον και θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τους κατοίκους του...

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θεσπίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της πρώτης φάσης του προγράμματος, οι αιτήσεις αρχίζουν  και υποβάλλονται την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους...

ΟΙ αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση ένταξής τους στο Πρόγραμμα, στο ΚΕΠ  Δήμου Περάματος ή στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου.

Με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου, ειδικά για το επίδομα, οι αιτήσεις θα γίνονται στο χώρο του Δημαρχείου (Λ. Δημοκρατίας 28) από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ παράλληλα θα δίνονται και κατατοπιστικές πληροφορίες.

 

Οσοι διαθέτουν internet, μπορούν να υποβάλλουν  την αίτησή  τους για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ, www.keaprogram.gr.

 

Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως, σε τραπεζικό λογαρισμό  του δικαιούχου, εντός των 5 τελευταίων ημερών κάθε μήνα.

Το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης, ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

"Το Πορθμείο ανήκει στο Πέραμα", δήλωσε ο Δήμαρχος Περάματος μετά τη σύσκεψη...
 
Παρά την κακοκαιρία ήταν όλοι στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας...
Εκπρόσωποι των ιδιοκτητών Ναυπηγείων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη ΝΕΖ Περάματος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, οι Δήμαρχοι Περάματος, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους και εκπρόσωποι Φορέων του Περάματος αλλά και αντιπρόσωποι εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας...
Ο υπουργός Ναυτιλίας, κος Θεόδωρος Δρίτσας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους και τους φορείς, έδωσε εξηγήσεις για ποιο λόγο η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π., ενώ άφησε ανοικτά τα θέματα του Πορθεμίου Περάματος και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των χρηστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης... 
"… Παραμένουμε αταλάντευτα με ομοφωνία όλοι οι φορείς και κυρίως οι κάτοικοι του Περάματος, κατά της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών", δήλωσε ο Δήμαρχος Περάματος, κος Γιάννης Λαγουδάκης. "Το Λιμάνι αποτελεί την ψυχή της πόλης, η οποία έκανε πολλές θυσίες στο όνομα της ανάπτυξής του, με κορυφαία θυσία τον αποκλεισμό των κατοίκων από την πρόσβασή τους στο Ιστορικό θαλάσσιο χώρο της πόλης, αλλά και στην περιβαλλοντική επιβάρυνσή της. Το ότι ο υπουργός κος Δρίτσας, είπε ότι παραμένουν ανοικτά τα θέματα του Πορθμείου και της ΝΕΖ, όχι μόνο δεν μας καθησυχάζει, αλλά αντίθετα μας δίνει το μήνυμα εντατικοποίησης των αγώνων μας.  Το Πορθμείο ανήκει στο ΠέραμαΗ ΝΕΖ φτιάχτηκε με τις θυσίες των κατοίκων της πόλης, προς όφελος των ανθρώπων της εργασίας , της εθνικής και τοπικής οικονομίας. Απαιτούμε αυτό το αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, να το πάρει σοβαρά υπόψη της η Κυβέρνηση".

Έκανε χρήση του Νόμου Κατρούγκαλου και ήρθε αντιμέτωπος με την Αντιπολίτευση

Οι ..."μαγικές" ρυθμίσεις της τροπολογίας Νο 43,του πρόσφατου Νόμου Κατρούγκαλου που θα έλυναν τα οικονομικά προβλήματα των περισσότερων "κόκκινων" Δήμων, ώστε να περάσουν στο... πράσινο, φαίνεται πως δεν "ευνόησαν" το Πέραμα, γιατί το οικονομικό πρόβλημα του πολύπαθου Δήμου έχει παλιές και βαθιές ρίζες

Η τροπολογία αυτή, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) που δεν μπόρεσαν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους -άρα και να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές- να λάβουν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων...

Το δικαίωμα χρήσης του Νόμου, εκτός από το Πέραμα, έχουν ο Πειραιάς, η Σαλαμίνα, αλλά και άλλοι 8 "κόκκινοι" Δήμοι: Γόρτυνας, Φαιστού, Σφακίων, Φυλής, Αίγινας, Μεγάρων, Μεγίστης και Γαύδου...

► Με τροπολογία του κου Κατρούγκαλου οι χρεωμένοι δήμοι μπορούν και δανείζονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών.
 
Στις αρχές Απριλίου 2015 με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ΚΥΑ, των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε εφαρμογή νόμου που η προηγούμενη κυβέρνηση πέρασε τον Δεκέμβριο του 2014 (άρθρο 79 4316/2014) και τον οποίο τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει, οι δήμοι Φυλής, Πειραιά και Αμαρουσίου εξασφάλισαν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με πολύ μικρή μηνιαία δόση σε βάθος χιλιετίας ή έστω εκατονταετίας
 
Η μηνιαία δόση καθορίζεται στο ποσοστό του 5% των πόρων που λαμβάνουν μηνιαίως από το κράτος ως επιχορήγηση, ανεξάρτητα από το ύψος των οφειλών.
 
Ο Δήμος Πειραιά ρύθμισε οφειλές 9,8 εκατ. ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο και 193.919 προς το ΙΚΑ και θα του παρακρατούνται 65.972 ευρώ μηνιαίως. 
 
Ο Δήμος Αμαρουσίου ρύθμισε οφειλές 24,3 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο και 32 εκατ. ευρώ προς το ΙΚΑ με παρακράτηση ύψους 28.316 ευρώ μηνιαίως. 
Ο πιο ευνοημένος Δήμος, ο Δήμος Φυλής χρωστά 449,452 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και 18,9 εκατ. ευρώ ασφαλιστικές εισφορές και 227.953 ευρώ προς τον ΕΔΟΕΑΠ και θα του παρακρατούνται 18.345 ευρώ μηνιαίως έως τη μεθεπόμενη χιλιετία.

Ο Δήμος του Περάματος σύναψε νέο δάνειο, ύψους 2.250.000 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποτέλεσμα να βρει αντιμέτωπη την Τοπική Αντιπολίτευση, για την πράξη αυτή που, όπως ισχυρίζονται "είναι λανθασμένη επιλογή και οδηγεί σε αδιέξοδη πολιτική που δεν επιλύει τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Δήμου, αλλά τα οξύνει σε βαθμό επικίνδυνο για τον Δήμο και συνεπώς για όλους τους Περαμιώτες".

Την σύμβαση υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου,  με τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη

Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, με ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για την έναρξη υλοποίησης Προγράμματος κατά της φτώχειας.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε πως "ο αγώνας για έξοδο από την κρίση δεν σταματάει την Κυριακή. Συνεχίζεται και απαιτεί εντιμότητα, αξιοπρέπεια για την πατρίδα μας με όρους ισότητας, αλλά και χωρίς τελεσίγραφα. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και συστηματικά", γιατί στον "τόπο μας έχουμε τη συνήθεια να συζητάμε πολύ για να μην παίρνουμε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες. Έχει έλθει λοιπόν η ώρα και των ευθυνών και των ενεργειών".

Η σύμβαση υπογράφτηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και το Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη. Στην εκδήλωση για την υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής Β’ Πειραιά, Εύη Καρακώστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Βασιλική Λάσκαρη – Κρασοπούλου.

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων της κας Δούρου, είναι:

 • . Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, στην αντιμετώπιση της φτώχειας σε μια από τις περιοχές της Αττικής, που έχει πληγεί περισσότερο από μια κρίση που ήλθε να προστεθεί και να επιδεινώσει μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Το Πέραμα, θύμα ενός στρεβλού, ταξικού μοντέλου ανάπτυξης, πρέπει να στηριχθεί σε όλα τα επίπεδα και αυτό πράττει, όπως έχει το καθήκον να κάνει, η Περιφέρεια Αττικής με ό,τι εργαλεία διαθέτει...
 • . Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα, εδώ από το δημαρχείο του Περάματος αυτό το πρόγραμμα "Αλληλεγγύης Δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής" με στόχο να δώσουμε μια ανάσα στους πολίτες, αλλά και να βάλουμε τις βάσεις για να μπορέσει ο δήμος να σταθεί στα πόδια του
 • . Η φτώχεια και η αντιμετώπισή της είναι σήμερα η πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όχι μόνο στην περίπτωση του Περάματος αλλά παντού στην Αττική
 • . Η Περιφέρεια Αττικής, τούτες τις κρίσιμες ώρες, εργάζεται σε δύο μέτωπα. Για την άρτια διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μέσα σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας και για την αποτελεσματική λειτουργία της πρώτης Περιφέρειας της χώρας. Μια λειτουργία για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, όπως την αντιμετώπιση της φτώχειας μέσα από παρεμβάσεις όπως η σημερινή, που βάζουν τις βάσεις για να υπερβούμε την κρίση με όρους αξιοπρέπειας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης
 • Με αυτούς ακριβώς τους όρους προσεγγίζουμε την ερχόμενη Κυριακή και με τη σκέψη και το βλέμμα μας στην επόμενη μέρα. Γιατί ο αγώνας για έξοδο από την κρίση δεν σταματάει την Κυριακή. Συνεχίζεται και απαιτεί εντιμότητα, αξιοπρέπεια για την πατρίδα μας με όρους ισότητας, αλλά και χωρίς τελεσίγραφα. Συνεχίζεται σε διεθνές επίπεδο, με όρους αλληλεγγύης και συνεχίζεται στην Ελλάδα, με την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, για εθνική ανάταξη, μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση. Με δουλειά, με σύστημα, με σοβαρότητα, βάζουμε πλάτη, ξεκινώντας από την Αττική, την ατμομηχανή της χώρας, για να βγούμε από το αδιέξοδο, χωρίς να μεταθέτουμε το βάρος των ευθυνών μας στους άλλους
 • . Πρέπει να δράσουμε άμεσα και συστηματικά, γιατί στον "τόπο μας έχουμε τη συνήθεια να συζητάμε πολύ για να μην παίρνουμε αποφάσεις που συνεπάγονται ευθύνες". Έχει έλθει λοιπόν η ώρα και των ευθυνών και των ενεργειών.

...με επιστολή του, στην Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ", την απόλυση 20 εργαζομένων

Με σκληρά λόγια, είναι η αλήθεια, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περάματος, την απόλυση 20 εργαζομένων, οι οποίες -κατά τον Σύλλογο- δουλεύουν από 1 έως και 14 χρόνια. Δηλώνουν δε, με την καταγγελτική τους επιστολή, πως θα κάνουν τα πάντα ώστε να "ακυρωθεί στην πράξη αυτή η απόφαση, να συνεχίσουν να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα, καθώς επίσης και να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις"...

Η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου έχει ως εξής:

"

1. Η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην πόλη μας μπορεί να μην κάνει ανακύλωση υλικών, πρωτοστατεί όμως, στην "ανακύκλωση ανθρώπων"! 

2. Αναλύει, με απόφασή της (Συνεδρίαση του Δ,Σ., Τετάρτη, 27/5/15), τις 20 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες του Δήμου μας, στο όνομα των ανέργων της πόλης μας. 

3. Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό -γνωστή βρώμικη τακτική- προκειμένου να δικαιολογήσει την πλέον μέχρι σήμερα αντιεργατική της απόφαση να στείλει στην ανεργία 20 εργαζόμενες των 200 - 300 ευρώ που εργάζονται από 14 χρόνια έως 1 με 2 χρόνια.

Να θυμίσουμε στη Δημοτική Αρχή ότι: οι άνεργοι στην πόλη μας είναι πολύ περισσότεροι από 20!!! Τα όνειρά τους δεν χωράνε στα 200 - 300 ευρώ όσο και αν γι αυτό προσπαθούν να τους πείσουν. Πολύ περισσότερο δεν είναι "ανθρωποφάγοι". Δεν επιθυμούν, ούτε επιδιώκουν να κλείσουν το σπίτι του διπλανού τους, να πάρουν την "μπουκιά - ψίχουλο" του συμπολίτη τους.

Εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μαζί με τα συνδικάτα -τις επιτροπές των ανέργων παλεύουμε για:

. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους στο ύψος του κατώτατου μισθού, για όσο καιρό έιναι άνεργοι...

Πλήρη Ιατροφαρμακευτική κάλυψη δική τους και των οικογενειών τους.

. Δωρεάν πρόσβαση στα Μέσα Μεταφοράς...

. Απαλλαγή από φόρους και Δημοτικά Τέλη, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, για όσο καιρό είναι άνεργοι.

. Δημιουργία θέσεων εργασίας με εργσιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα σε Δημόσιο και Ιδιωτιτικό Τομέα.

Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να το παίξουν τιμητές των ανέργων, να τους υπενθυμίσουμε ποια κόμματα (Ν.Δ.ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο τότε- ΣΥΝ), πριν από 15 - 20 χρόνια ψήφισαν τη συμφωνία ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που γενίκευσε τις ελάχιστες σχέσεις εργασίας. Σήμερα, προκειμένου να μην τα χαλάσουν με τους "Ευρωπαϊκούς Θεσμούς", να μην παρεκκλίνουν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, μετατρέπουν (δεύτερη διευκρινιστική Εγκύκλιος), τους συνάδελφους που εργάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε "ιδιώτες με ατομικές συμβάσεις έργου".

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, δηλώνουμε ότι μαζί με τις 20 συναδέλφισσες θα παλέψουμε να ακυρωθεί στην πράξη αυτή η απόφαση, να συνεχίσουν να δουλεύουν με πλήρη δικαιώματα, καθώς επίσης και να μονιμοποιηθούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Παράλληλα, διεκδικούμε όλες τις επιπλέον αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε τα σχολεία των παιδιών να είναι ασφαλή για την υγεία τους.

Σύλλογος Εργαζομένων

Δήμου Περάμματος"

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • «Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018»
  Από 6 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου & του Σεπτεμβρίου   Με μόνιμο θίασο από τους: ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ LA DANDIZETTE ALEX DE PARIS Πώς…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:37 in ΤΕΧΝΕΣ
 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και με εισηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα με αντικείμενο την λειτουργία Εταιρειών…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:31 in ΠΕΡΑΜΑ
 • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  Το έργο οδοποιίας των κεντρικών δρόμων της Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:26 in ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 • Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
  O Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασαν στις 21/05/2018, σε Συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα για τις «Ημέρες…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:22 in ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 • Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων
  Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων Εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας της στους νησιωτικούς Δήμους και την Τροιζηνία, εκτελούνται τα πιο κάτω έργα τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:14 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ