ΠΕΡΑΜΑ

Ο Δήμος Περάματος συμμετέχει στη δράση του «Όλοι μαζί μπορούμε» με σκοπό την συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στο Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Περάματος, στη διεύθυνση Λ. Ειρήνης 36 και Βοσπόρου 11Β.

Τα σχολικά είδη που θα προσφερθούν στη δράση πρέπει να είναι καινούρια, ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Ενδεικτικά είδη που μπορούν να προσφερθούν είναι: σχολικές τσάντες, τετράδια, σχολικοί άτλαντες (γεωγραφικοί και πολιτικοί), τέμπερες – κηρομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής – ακουαρέλες, μαρκαδόροι – ξυλομπογιές, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, διορθωτικά, πινέλα, κασετίνες, ντοσιέ και ανταλλακτικά φύλλα, φάκελοι με λάστιχο, χαρτί Α4, διαφάνειες, κόλλες (στικ και υγρές), πλαστελίνες, διάφανο αυτοκόλλητο για την προστασία βιβλίων, ψαλιδάκια, γεωμετρικά όργανα.

Στο ξεκίνημα αυτής της νέας δύσκολης σχολικής χρονιάς είναι σημαντικό να στηρίξουμε -και μέσω αυτής της δράσης- τις ευάλωτες οικογένειες της πόλης μας, ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τα αναγκαία σχολικά είδη.                               

Απολύτως έτοιμα είναι τα σχολεία του Δήμου Περάματος για να υποδεχτούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Δήμος Περάματος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και για την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμος Περάματος προχώρησε έγκαιρα:

 • • Στα απαραίτητα έργα συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών μονάδων
 • • Στην πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα και την υγιεινή των σχολείων

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Περάματος προχώρησε από την 1η Σεπτεμβρίου στην πρόσληψη 28 εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας, πλήρους απασχόλησης, που έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία, για να προετοιμάσουν άριστα τις σχολικές μονάδες, οι οποίες και φέτος δυστυχώς θα λειτουργήσουν κάτω από συνθήκες πανδημίας.

Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου Περάματος, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την σχολική κοινότητα, για την αντιμετώπιση όποιου προβλήματος προκύψει.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε: 

«Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστρέφουν στα θρανία για μια νέα σχολική χρονιά που ελπίζουμε και αισιοδοξούμε να είναι καλύτερη από αυτή που προηγήθηκε.

Η Δημοτική Αρχή Περάματος και οι υπηρεσίες του Δήμου μερίμνησαν, ώστε όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με ασφάλεια.

Προχωρήσαμε στα απαραίτητα έργα συντήρησης αλλά και στην πρόσληψη προσωπικού στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, ώστε να διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό την καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και την υγειονομική ασφάλεια όλων.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες λόγω του κορωνοϊού, γι’ αυτό και πρέπει να προσαρμοστούμε όλες και όλοι στα νέα δεδομένα, να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και υπεύθυνοι.

 Μια προσαρμογή που αλλάζει τις συνήθειές μας, αλλά προστατεύει την υγεία μας. Εύχομαι σε μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς μία καλή σχολική χρονιά, με υγεία για όλους και ανοιχτές σχολικές μονάδες».

*Η φωτογραφία από το χθεσινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο Βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος Περάματος τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη παρευρέθη με αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής της πόλης, τη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 7:00 μ.μ., στην Πύλη Ε3 του Πειραιά, για να τον αποχαιρετήσει στο τελευταίο του ταξίδι προς τον Γαλατά Χανίων, όπου και θα ταφεί.

Το τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό του έργο θα μνημονεύεται από τις επόμενες γενιές. Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν μία παγκόσμια προσωπικότητα με πλήθος διακρίσεων, αλλά και ένας αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση. Θα βρίσκεται για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.                           

Αναμφίβολα η πανδημία του covid-19 έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής μας τον τελευταίο 1,5 χρόνο και έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας.

Η μεγάλη πρόκληση της επιστημονικής κοινότητας είναι να υπάρξει συλλογική ανοσία στον πληθυσμό, ώστε να μπορούμε να ζούμε με φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως ακριβώς πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Ο εμβολιασμός είναι η απάντηση στην εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του covid-19, γεγονός που έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Τα οφέλη των εμβολιασμών για την υγεία είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Ο εμβολιασμός αποτελεί μία πράξη ατομικής προστασίας, αλλά και συγχρόνως μία πράξη ατομικής ευθύνης και αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν, ώστε να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και υγιή καλοκαιρινή περίοδο, απαλλαγμένοι από τον ιό και τα προβλήματα που επέφερε σε όλους μας.

Είναι αυτονόητο πως ο εμβολιασμός αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός και της καθεμιάς και δεν μπορεί να επιτευχθεί με εξαναγκασμό και επιβολή.

Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να στηριζόμαστε στην έγκριτη ενημέρωση από τους επιστήμονες, καθώς λόγω της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης είναι έντονο το φαινόμενο της παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση στους πολίτες.

Συνάντηση για τα σοβαρά θέματα ασφάλειας των πολιτών και των υποδομών της πόλης του Περάματος είχε την Τετάρτη 21 Ιουλίου στο Δημαρχείο Περάματος ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λαγουδάκης, με τον στρατηγό ε.α. κ. Γιώργο Γαλιάτσο, συνεργάτη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος συνοδευόταν από τους Διοικητές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πειραιά και Περάματος, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ.

Ο Δήμαρχος Περάματος παρουσίασε με πλήρη λεπτομέρεια την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τις δεκάδες καταστροφές της δημοτικής περιουσίας, αλλά και το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στην πόλη, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται για την ατιμωρησία και την παραβατικότητα.

Ο Γιάννης Λαγουδάκης ζήτησε τόσο από την πολιτική όσο και από την αστυνομική ηγεσία, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθότι η κατάσταση στο Πέραμα αντί να βελτιώνεται με την πάροδο των ετών, δυστυχώς χειροτερεύει.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα, αφού είναι απαράδεκτο να επιβαρύνονται οι δημότες με την επαναλαμβανόμενη αποκατάσταση των ζημιών σε παιδικές χαρές και πάρκα, στο δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, στα γήπεδα 5χ5 και στη διεύθυνση περιβάλλοντος, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί ούτε μία δολιοφθορά, τονίζοντας ότι το φαινόμενο τείνει να συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, καθώς η ατιμωρησία ενθαρρύνει τους παραβάτες.

Παράλληλα, ζήτησε από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας να διασφαλίσουν τόσο την απρόσκοπτη πρόσβαση των δημοτών στο δυτικό άκρο, φροντίζοντας για την ασφάλεια του χώρου, καθώς και την ομαλή λειτουργία του Κυριακάτικου Παζαριού στο Σχιστό.

Στη δίωρη αυτή συνάντηση, παρουσιάστηκαν από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία ελέγχων που έχουν διενεργηθεί στο Πέραμα, τόσο από την ΔΙΑΣ και την Τροχαία όσο και από το ΑΤ Περάματος, καθώς και ο συνολικός σχεδιασμός που αφορά στην φύλαξη και επιτήρηση της πόλης του Περάματος, αναφέροντας ωστόσο ότι η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εφηβική παραβατικότητα αποτελούν τις βασικές αιτίες για την κατάσταση στο σύνολο των Δήμων της Αττικής.

 Αναγνωρίζοντας τα δίκαια αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρότεινε ένα νέο σχεδιασμό, ο οποίος θα τεθεί σε άμεση εφαρμογή από τις επόμενες ώρες, προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες αστοχίες επισημάνθηκαν στην συνάντηση.

Τέλος, ο Δήμαρχος Περάματος ζήτησε τη βοήθεια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να γίνει εφικτή η συγκρότηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία θα συνεπικουρήσει στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τις άμεσες αλλά και μακροπρόθεσμες προσπάθειες της ΕΛ.ΑΣ. στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ασφάλειας της πόλης.

Πέρασαν 102 χρόνια απ’ όταν οι Έλληνες του Μικρασιατικού Πόντου βίωσαν μία από τις αγριότερες σφαγές του 20ου αιώνα και ήρθαν αντιμέτωποι με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχει διαπράξει ποτέ κρατικός μηχανισμός. Το καθεστώς του Κεμάλ Αττατούρκ συστηματικά οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο δολοφονίας 353.000 Ελλήνων Ποντίων κατά την περίοδο 1916-1923.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ το 1919 αποτελεί μια στιγμή ορόσημο για την ελληνική ιστορία, η οποία καθορίζει τις μνήμες και τις καταβολές μας. Η 19η  Μαΐου του 1919, σηματοδοτεί την έναρξη της τελευταίας φάσης αυτού του αποτρόπαιου σχεδίου που εκτός από τους εκατοντάδες χιλιάδες βίαιους θανάτους και βασανισμούς είχε και ως αποτέλεσμα την εξορία και τον ξεριζωμό αναρίθμητων χριστιανών της ευρύτερης περιοχής από βωμούς και εστίες χιλιάδων χρόνων.

Οι Έλληνες του Πόντου ήρθαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και έδωσαν μια ανεπανάληπτη ώθηση, στις τέχνες, στις επιστήμες, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε κάθε μορφή της κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Απλοί και κατατρεγμένοι άνθρωποι, με βαθιές πληγές στις καρδιές τους, αλλά με φυλαγμένο έναν ανεκτίμητο πολιτισμό στις αποσκευές τους.

Ξεριζωμένοι του Πόντου ήρθαν και ρίζωσαν κι εδώ στην πόλη μας στο Πέραμα και μαζί με άλλους εκδιωγμένους συμπατριώτες μας από άλλα μέρη της Ανατολίας έφτιαξαν με μόχθο και μεράκι μια καινούρια ζωή, μια νέα κοινότητα. Γι’ αυτό η Γενοκτονία των Ποντίων υπάρχει μέσα μας και δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ από την συλλογική μνήμη του λαού μας.

Η φωνή μας για παγκόσμια αναγνώριση αυτού του φρικτού εγκλήματος ως Γενοκτονία δεν πρόκειται να σιγάσει ποτέ, ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά μία τέτοια τραγωδία. Η Τουρκία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί απέναντι στην ιστορία γι’ αυτήν την λυσσαλέα κτηνωδία.

Ο Δήμος Περάματος στέλνει το μήνυμα μαζί με κάθε Έλληνα κι Ελληνίδα από κάθε γωνιά του πλανήτη, πως κανένας μας δεν ξέχασε τον Γολγοθά που ανέβηκαν οι πρόγονοι μας. Αποτελεί ύψιστο καθήκον και ιερή παρακαταθήκη για τα παιδιά μας να μη σταματήσουμε ποτέ τον Αγώνα για την Δικαίωση και την Ιστορική τους Αποκατάσταση.

Όλοι γνωρίζουμε την πολύτιμη προσφορά και την κοινωνική χρησιμότητα των υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Η συνεργασία του Δήμου Περάματος με το ΚΕΘΕΑ έχει μακρά ιστορία, η οποία κορυφώθηκε με την υλοποίηση της εικαστικής δράσης «Το Πέρα(σ)μα στη δημιουργία». Μία δράση που παρήγαγε ένα εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα, μεταμορφώνοντας το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος σε γκαλερί τέχνης, δίνοντας μηνύματα αλληλεγγύης, συνεργασίας, αλληλοβοήθειας, φιλίας κι αποδοχής.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2019 προχώρησε στην αντικατάσταση του εκλεγμένου και άμισθου Δ.Σ. με ένα κομματικά διορισμένο με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Τώρα την άνοιξη του 2021 καταρτίζει σχέδιο νόμου με το οποίο:

 • Συρρικνώνεται θεραπευτικά και επιστημονικά ο Οργανισμός, εξαφανίζονται οι Θεραπευτικές Κοινότητες, μετατρέπεται το Δ.Σ. από άμισθο σε έμμισθο και καταργούνται συλλογικά όργανα, όπως και οι ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
 • Ανατίθεται σε μια κλειστή ομάδα -ένα συγκεντρωτικό, επιτελικό, υδροκέφαλο γραφείο- στην Αθήνα να αποφασίζει και να διοικεί το κέντρο και την περιφέρεια.
 • Αφήνεται ελεύθερος ο δρόμος στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της απεξάρτησης με Συνεργασίες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
 • Υποβαθμίζεται, επί της ουσίας, η δημοκρατική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ μέσω της γενικής συνέλευσης -το αποφασιστικό όργανο στρατηγικής, σχεδιασμού και αποφάσεων.
 • Επιχειρείται η αλλαγή της κουλτούρας, του μοντέλου λειτουργίας και του τρόπου θεραπείας του Οργανισμού με βασική επιδίωξη να σβηστεί από τον χάρτη οτιδήποτε θυμίζει την ταυτότητα του, όπως: Κοινότητα, θεραπευτικές δομές, ευάλωτες ομάδες, αυτοδιοίκητο, άμισθο Δ.Σ, διεπιστημονικότητα, απεξάρτηση, συμβούλιο εθελοντών, συλλογικά όργανα, αποφάσεις ανοιχτές στην Ολομέλεια, συμμετοχή της οικογένειας και της κοινωνίας, κοινωνική συμμετοχή και επανένταξη, αποδοχή.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος θεωρεί απαράδεκτες τις ως άνω αποφάσεις, συμπαραστέκεται στον αγώνα των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ κι ενώνει την φωνή της με όσους ζητούν:

 • Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου που αλλοιώνει τον θεραπευτικό χαρακτήρα και οδηγεί στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ.
 • Να διατηρηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ίσχυαν εδώ και 34 χρόνια.
 • Οποιεσδήποτε αλλαγές προκύψουν από τις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΕΘΕΑ, να βασίζονται στο αυτοδιοίκητο που εξασφαλίζει την ανεξαρτησία του από κομματικές εξαρτήσεις.  

Με αμείωτη ένταση ο Δήμος Περάματος συνεχίζει τη διενέργεια δωρεάν τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, σε δημότες, υπαλλήλους και επισκέπτες της πόλης μας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19 και πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Συνεχίζοντας τη μεγάλη προσπάθειά της η Δημοτική Αρχή Περάματος, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης (Rapid Tests) κρουσμάτων κορωνοϊού (Covid-19), στην πλατεία Ηρώων από τις 10:00 έως τις 15:00.

Όπως πάντοτε, παρόντες κατά τη διαδικασία θα είναι εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Περάματος.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσέλθουν στον χώρο θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας, στέλνοντας sms στο 13033 κωδικό 1 κι έχοντας μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα γίνει μέσω του κινητού τηλεφώνου που θα κληθούν να δώσουν οι προσερχόμενοι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Περάματος καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, διενεργεί τακτικά μοριακά και ταχείας ανίχνευσης τεστ, στους δημοτικούς υπαλλήλους, ενώ τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ο Δήμος Περάματος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει και στη διενέργεια και άλλων Rapid Test τόσο για τους δημότες της πόλης μας, όσο και ειδικά τεστ ταχείας ανίχνευσης για τους διερχόμενους οδηγούς και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης επ’ αφορμή της νέας αυτής δράσης κατά του κορωνοϊού, τόνισε σε δήλωση του:

«Την ώρα που οι δομές Υγείας της χώρας μας δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία του Covid-19, με εκατοντάδες συμπολίτες μας να δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη ζωή τους και πολλούς δυστυχώς να μην τα καταφέρνουν, ο Δήμος Περάματος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, για να προασπίσει την υγεία των πολιτών και να διασφαλίσει την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών με την παράλληλη τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων».   

Πιστή στις δεσμεύσεις της και στους σχεδιασμούς της η Δημοτική Αρχή Περάματος προχωράει, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν από την πανδημία του κορωνοιού, στην υλοποίηση έργων πνοής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, αλλά και της ασφάλειας των κατοίκων της πόλης.

Με γνώμονα τα παραπάνω, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, αλλά και επίσκεψη στα έργα, που υλοποιούνται στο Δήμο και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ και πρόκειται για σημαντικά έργα κατασκευής νέων υποδομών, καθώς επίσης και ανακατασκευής, αναβάθμισης και συντήρησης υφιστάμενων.

Ενδεικτικά, μερικά από τα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Περάματος, έργα είναι τα εξής:

 1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ προϋπολογισμού 1.255.450 €
 2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΩΝ – ΑΡΕΟΠΟΛΕΩΣ – ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ προϋπολογισμού 450.000 €
 3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ προϋπολογισμού 700.000 €
 4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ προϋπολογισμού 4.092.000 €
 5. ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 450.000 €
 6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ 1ΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 1.000.000 €
 7. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 1.000.000 €
 8. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ προϋπολογισμού 480.000 €
 9. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΑΡΜΟΥ προϋπολογισμού 80.000 €
 10. ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΘΡΟΝΟΣ ΞΕΡΞΗ» προϋπολογισμού 220.000 €
 11. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ προϋπολογισμού 150.000 €
 12. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ προϋπολογισμού 300.000 €
 13. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ προϋπολογισμού 500.000 €.

Ο Δήμαρχος Περάματος μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πειραιά βρέθηκαν στα σημεία, που πραγματοποιούνται εργασίες και ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων. Οι βασικοί σταθμοί της αυτοψίας του Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και της Αντιπεριφερειάρχου Π.Ε. Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου ήταν οι εξής:

 • Οδός Αρεοπόλεως: Συνεχίζονται οι εργασίες σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης του Περάματος.
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης φωτισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης με ίδιους πόρους. Αναμένεται, η τοποθέτηση νέου φωτισμού με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.
 • Κολυμβητήριο Περάματος: Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης και ανακατασκευής, ενώ μετά από αρκετά χρόνια που είχε απαξιωθεί και μετά τις συστηματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Περάματος, από την προηγούμενη θητεία, αναμένεται άμεσα να συνδεθεί με το Δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.

Μετά την περιήγηση στα έργα, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης υποδέχτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου στο Δημαρχείο Περάματος, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης των έργων, αλλά και την συνέχιση της αγαστής συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Επίσης, επί τάπητος, συζητήθηκαν θέματα πολιτικής προστασίας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στη συζήτηση για τα θέματα αντιπυρικής θωράκισης της ευρύτερης περιοχής συμμετείχε και ο Διοικητής ΔΝΕ Υποναύαρχος Παττάς Ιωάννης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης δήλωσε τα έξης:

«Συνεχίζουμε, με σχέδιο όραμα και όρεξη, να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, προς όφελος όλων των πολιτών του Περάματος. Τα έργα που είναι σε εξέλιξη αλλά και αυτά που προγραμματίζουμε, δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες ώστε να αναβαθμιστεί η ζωή στην πόλη μας.

Δεν μένουμε σε λόγια, συνεχίζουμε όπως μέχρι τώρα μόνο με έργα. Κάνουμε με την συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής, όπου είμαστε σε απόλυτη συνεργασία, παρεμβάσεις σε δρόμους και υποδομές που έχει ανάγκη η πόλη και επί σειρά ετών δεν είχαν γίνει. Πολλά από αυτά τα έργα είχαν προγραμματιστεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, από την τ. Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον τ. Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και διευρύνεται και με νέα έργα από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναβαθμίζουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και είμαστε στην τελική ευθεία για την λειτουργία του κολυμβητηρίου μας.

Τέλος, βασικός μας άξονας, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα μας και το έχουμε αποδείξει, είναι η ασφάλεια των πολιτών. Εξάλλου, μπροστά μας έχουμε την αντιπυρική περίοδο και λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, μας βρίσκει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι μία ημέρα που μας θυμίζει το πόσο πολύτιμο αγαθό είναι η Υγεία και το γεγονός πως η διαφύλαξη της οφείλει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα όλων.

Δυστυχώς, η  πανδημία αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία, γιατροί και νοσοκομειακοί υπάλληλοι, διεκδικούν με αφορμή την σημερινή επέτειο την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για να γίνει κατορθωτός ο μαζικός και έγκαιρος εμβολιασμός όλου του λαού.

Μαζί τους στεκόμαστε αλληλέγγυοι και όλοι εμείς στο Δήμο Περάματος, που αναγνωρίζουμε τον τιτάνιο αγώνα τους. Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης και καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την παροχή περίθαλψης και φροντίδας απέναντι σε αυτόν το αόρατο εχθρό.

Συνεπώς, είναι απαραίτητος ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μακρόπνοων πολιτικών που θα ενισχύσουν το σύστημα της Δημόσιας Υγείας και δεν θα το αφήσουν «βορά» στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος, δίχως καμία ευαισθησία και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Η πολιτεία έχει χρέος να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των δημόσιων δομών υγείας.

Η σημερινή επέτειος που εορτάζουμε σήμερα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Η Υγεία είναι ύψιστο Δημόσιο Αγαθό και Δικαίωμα.       

Σελίδα 1 από 3

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ