ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κάλεσμα σε πολύτεκνους και μέλη...

Η Παμπειραϊκή Ενωση Πολυτέκνων καλεί τα μέλη της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της, στις 16 Οκτωβρίου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Ενωση ανακοινώνει  πως η Συνέλευση θα αναβληθεί για να πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 23 του ίδιου μήνα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ τους πολύτεκνους - Μέλη της ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ (Π.Ε.Π.)  σε Ετήσια Γενική Συνέλευση, την 16η Οκτωβρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30π.μ., στα γραφεία της Ενώσεως, οδός Κέκροπος 6-8, με τα παρακάτω θέματα:

1. Οικονομικός απολογισμός πεπραγμένων, έτους 2015.

2. Εκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής 

3. Εγκριση πράξεων Δ.Σ. έτους 2015.

4. Εκλογή αντιπροσώπων για το Α.Σ.Π.Ε.

5. Αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε. της Π.Ε.Π.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, 23/10/2016, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος: Β. Βοϊδονικόλας

Ο γενικός γραμματέας: Ηλ. Μοφόρης 

Τα βοτσαλάκια, ο σεβασμός στον πολίτη και ο ...πολιτισμός που δεν υπάρχει...

Αυτό είναι...

Κανείς δεν σέβεται την ψήφο και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ψηφοφόρος στον εκλεγμένο του που με την προτίμησή του έρχεται στην εξουσία με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών...

Και αυτών που δεν το προτίμησαν, αλλά και αυτών που τον εμπιστεύτηκαν...

 

Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, επαναπαύονται και αδρανοποιείται ένα ολόκληρο σύστημα που, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, παράγει πολιτισμό και σεβασμό!

Κυρίως στον πολίτη...

Αλλιώς πως μπορεί να χαρακτηρισθεί η αδιαφορία που "μαραζώνει" την πλάζ στα βοτσαλάκια, η οποία έχει καταντήσει εστία μολύνσεως;

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο typospeiraiws.gr με το παρακάτω άρθρο το οποίο και αναδημοσιεύουμε, μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος και αρχίσει σοβαρά να σκέφτεται τον πολιτισμό και την κουλτούρα ενός όμορφου λαού...

Άλλον ένα Δεκαπενταύγουστο στέρησης καλείται να περάσει ο Έλληνας και εάν η κακομοιριά δεν βασίλευε στον δημόσιο βίο, τότε η ζωή των κατοίκων θα ήταν λιγότερο δύσκολη. 
Αλλά είναι αυτή η "κατάρα" της κακομοιριάς, που σαν μεταδιδόμενη ασθένεια προσβάλει την εκάστοτε εξουσία και βλάπτει σοβαρά την υγεία και την ψυχολογία των πολιτών.
Ας μην πάμε μακριά… Ιδού τα Βοτσαλάκια! 
Η πειραϊκή πλαζ, όπου η κακομοιριά έχει στήσει το "βασίλειό" της. 
Πού να πρωτοκοιτάξει κάποιος και τι να πει… 
Κρίμα τις διαφημιστικές καμπάνιες! 
Ήταν προτιμότερη π.χ. η ανάδειξη της Τρούμπας, από την επισκευή του οδοστρώματος της Αφεντούλη, που διακομίζονται οι τραυματίες στο Τζάνειο; 
Κι εμείς μιλάμε για αναβάθμιση της… πλαζ! 
Δηλαδή είναι σαν να κάνουμε λόγο για… πολιτισμό! 
Πώς;
"Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας", δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης...
Σε μια προσπάθεια να στεγάσει άστεγους και να βοηθήσει οικονομικά αδύναμους πολίτες που απειλούνται από έλλειψη στέγης και εύρεση εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης, ο δήμος Πειραιά υλοποιεί το έργο "Εστία και Εργασία".
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει επιδότηση ενοικίου και επισκευή κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και εύρεση εργασίας σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης.
 
Το πρόγραμμα στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες ενεργειών: 
σε εκείνον της στέγασης και εκείνον της εργασιακής επανένταξης...
Για τον πρώτο πυλώνα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ατόμου ή της οικογένειας αντίστοιχα, ή εναλλακτικά κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας. Επίσης, προβλέπεται κατά περίπτωση η κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και η κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως διατροφής και μετακίνησης.
Για τον δεύτερο πυλώνα προβλέπεται η πληρωμή νομίμων τακτικών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών ωφελούμενων του έργου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Πιο συγκεκριμένα, 61 Πειραιώτες που έχουν ανάγκη επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα: Έγιναν 31 μισθωτήρια κατοικίας και 2 συμβάσεις για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για 61 συνολικά άτομα. Επίσης, αγοράστηκαν οικοσκευές για 24 νοικοκυριά που αποτελούνται συνολικά από 43 άτομα. Επιπλέον, καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες σίτισης για 20 νοικοκυριά που αποτελούνται από 40 άτομα. Τέλος, 16 ωφελούμενοι βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος.
"Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, επιδιώξαμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα προσφέρει ανακούφιση στους άστεγους, στους άπορους και στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας»", τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
"Το Έργο "Εστία και Εργασία" αναδεικνύει τη σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων που εστιάζουν σε ένα ευρύ και συνολικό φάσμα κοινωνικών παροχών, όπως είναι η στέγαση, η εύρεση εργασίας και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη αδύναμων οικονομικά δημοτών και κατοίκων της πόλης, οι οποίοι ζουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, απειλούμενης ή έλλειψης στέγης", τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Κορίνα Λαουλάκου.
 
Για το έργο "Εστία και Εργασία" 
Το Έργο "Εστία και Εργασία" υλοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος "ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ", βάσει της με Αρ. Πρωτ.: Δ28/οικ. 31354/2352, από 15/09/2014 Πρόσκλησης Δικαιούχων στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12, όπως ισχύει, με ΑΔΑ: 6ΒΝΛΛ-ΣΨΚ. 
Χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Το έργο ξεκίνησε στις 15-9-2015 και θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2016.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υπουργός Ναυτιλίας, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην ομαλή ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης προσφύγων - μεταναστών.

Με ένα τραγούδι της Νατάσας Θεοδωρίδου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, αποχαιρέτησε τους πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά...

"Τους αφιερώνουμε για να τους συνοδεύουν, στίχους από το εξαιρετικό τραγούδι "Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές", σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους του Τάσου Μπουλμέτη, με ερμηνεύτρια τη Νατάσα Θεοδωρίδου:

"Πες μου τι ζητάς ,στους σταθμούς που αγάπησες,

ότι κι αν σου πουν οι πυξίδες δείχνουν πάντα το Βοριά

Αν δεν προδοθείς απ’ τα χνάρια που άφησες,

δε θα λυτρωθείς αν γυρίζεις στα λημέρια της πληγής

Τα ντουμάνια στου τρένου τις γραμμές, σου δείχνουνε το χθες, θες δε θες

Στα λιμάνια των φάρων οι ριπές ανάψανε φωτιές, αχ μην κλαις".

Στο καλό!…", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, 27 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση σε δομές φιλοξενίας, όλων των προσφύγων και μεταναστών, που εδώ και έξι μήνες φιλοξενήθηκαν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Δρίτσας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς, όλους όσους συνετέλεσαν στην ομαλή ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών...

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

"Σήμερα, αποχαιρετώντας την τελευταία προσφυγική οικογένεια, ευχόμαστε σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους ικέτες, να βρουν το δρόμο τους ειρηνικά και δημιουργικά και όταν μπορέσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, απ΄όπου ξεριζώθηκαν χωρίς να το επιθυμούν. Είναι αυτό ευθύνη όλων μας"...

"Δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να εξεταστούν δωρεάν από εξειδικευμένους γιατρούς", δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

Δωρεάν υπηρεσίες σε άπορους δημότες ή με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από άλλους δημόσιους φορείς παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης παρέχουν τα πολυϊατρεία του δήμου Πειραιά. 
Πιο συγκεκριμένα στα πολυϊατρεία εξετάζει καθημερινά γενικός χειρουργός, γυναικολόγος και φυσίατρος (εργάσιμες ώρες και ημέρες). Εκτός της κλινικής εξέτασης, υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν λήψης τεστ Παπανικολάου. 
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν στα δημοτικά πολυϊατρεία, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά (εργάσιμες ώρες και ημέρες) για να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο: 
210-42.02.105. 
Η διεύθυνση των πολυϊατρείων είναι Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού, Πειραιάς. 
 

"Δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να εξεταστούν δωρεάν από εξειδικευμένους γιατρούς", δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

Δωρεάν υπηρεσίες σε άπορους δημότες ή με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από άλλους δημόσιους φορείς παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης παρέχουν τα πολυϊατρεία του δήμου Πειραιά. 
Πιο συγκεκριμένα στα πολυϊατρεία εξετάζει καθημερινά γενικός χειρουργός, γυναικολόγος και φυσίατρος (εργάσιμες ώρες και ημέρες). Εκτός της κλινικής εξέτασης, υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν λήψης τεστ Παπανικολάου. 
Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν στα δημοτικά πολυϊατρεία, μπορούν να τηλεφωνούν καθημερινά (εργάσιμες ώρες και ημέρες) για να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο: 
210-42.02.105. 
Η διεύθυνση των πολυϊατρείων είναι Αγχιάλου 104 και Αιτωλικού, Πειραιάς. 
 
Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: 
"Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής. Η οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα, επιβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να προσπαθεί με πενιχρά μέσα, να καλύπτει τις βασικές ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Στον Δήμο Πειραιά καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθειες και έχουμε υλοποιήσει σημαντικές πρωτοβουλίες, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ πολύ σημαντική τη λειτουργία των δημοτικών πολυϊατρείων, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να εξεταστούν δωρεάν από εξειδικευμένους γιατρούς. Επιπλέον έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά συνεργειών, που στοχεύουν στη στήριξη των συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά μας"

Αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα της πράξης...

Μέσα σε ένα εγκαταλελεινένο κτίριο του Πειραιά ασελγούσε στο παιδί όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί.

Του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, προκειμένου να λογτοδοτήσεις για την φρικιαστική πράξη του πάνω στο παιδί...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, είχε ξεμοναχιάσει το ανήλικο αγόρι στο συγκεκριμένο σημείο και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που εκτελούσαν μια από τις συνηθισμένες περιπολίες του, κατέβηκαν από τις μηχανές τους και με γρήγορα βήματα βρέθηκαν στην κεντρική πόρτα του κτιρίου... 

Μόλις είδαν τον τύπο να ασελγή πάνω στο παιδί, τον ακινητοποίησαν και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή του Βούλγαρου βρέθηκε και ένα μαχαίρι. 

Οι αρχές τώρα εξετάζουν τ ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε και ως απειλητικό μέσο από  τον 33χρονο προκειμένου να πετύχει το σκοπό του και να ικανοποιήσει το αρρωστημένο του πάθος...

Ο συλληφθείς έχει παραπεμφθεί σε Τακτικό Ανακριτή, απόφαση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πάνω από 700 παιδιά δήλωσαν συμμετοχή  στο πρόγραμμα...

Διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια γνώσεων και μια πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά 5 έως 12 ετών, που πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, με τίτλο "Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου" και είναι δωρεάν για τους δημότες.

Για τρεις μήνες, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 700 παιδιά, τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή,  μαθαίνουν τα μυστικά της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, φτιάχνουν εικαστικές δημιουργίες και διάφορες κατασκευές, αφηγούνται διηγήματα, συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, σε εργαστήρι κίνησης, καθώς και σε μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής.

 

Στόχος της καλοκαιρινής εκστρατείας,  είναι η άμεση επαφή των μικρών μας φίλων με τον κόσμο του βιβλίου, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κρατούν το ενδιαφέρον τους ζωντανό καθ΄όλη τη διάρκεια της δημιουργικής τους ενασχόλησης  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνεται από την Εθνική βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., στην παραλία Βοτσαλάκια...

Από 1η Μαΐου ξεκίνησε και φέτος η τυπική διάρκεια της εκστρατείας "Καθαρίστε τη Μεσόγειο", την οποία συντονίζει το δίκτυο "Μεσόγειος SOS" για 21η χρονιά. Ήδη, και παρά την ανάπαυλα των πασχαλινών διακοπών, χιλιάδες εθελοντές έχουν προγραμματίσει καθαρισμούς σε όλη τη χώρα, δίνοντας το σύνθημα για μαζική συμμετοχή και κοινή προσπάθεια ενάντια στην θαλάσσια ρύπανση, μέσα από την κλασσικότερη εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, το δίκτυο "Μεσόγειος SOS" διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό, σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., στην παραλία Βοτσαλάκια. Η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των "Ημερών Θάλασσας 2016".

Στη δράση θα συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του δικτύου "Μεσόγειος SOS" και του δήμου, ο Ο.Π.Α.Ν., παιδιά από τις σχολές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις ακαδημίες κολύμβησης του Ολυμπιακού, αθλητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης, ενώ στη δράση θα λάβει μέρος ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πραγματική δράση πεδίου, συλλέγοντας τα απορρίμματα και καταγράφοντάς τα σε ειδικά διαμορφωμένα Φύλλα Καταγραφής, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στη συγκέντρωση πολύτιμων στοιχείων για την επιστημονική επεξεργασία, που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ως πάγιος επιστημονικός συνεργάτης της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο«. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα με τον καθαρισμό στην ακτή, θα υλοποιηθεί και υποβρύχιος καθαρισμός βυθού από καταδυτικό σύλλογο του Πειραιά, ενώ για τους μικρούς πολίτες που θα συμμετάσχουν στη δράση θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά παιχνίδια από τους ειδικά καταρτισμένους συνεργάτες του δικτύου.

Η φετινή εκστρατεία "Καθαρίστε τη Μεσόγειο" επικεντρώνει στο πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Η διάρκειά της είναι από 1η Μαίου έως και την 30η Ιουνίου και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα της εκστρατείας www.medsoscleanup.gr  ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του δικτύου "Μεσόγειος SOS" στο 210.8228795.

Από τις 5 Μαΐου ξεκινούν τις καταλήψεις...

Με αφορμή το Ασφαλιστικό, τα προεδρεία και των πέντε (5) Συλλόγων εργαζομένων του Δήμου Πειραιά πραγματοποίησαν σύσκεψη και αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις...

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωσή τους, αποφασίστηκε επίσης να προχωρήσουν με την έναρξη του ωραρίου, την Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, στην κατάληψη των εργασιακών χώρων: Δημαρχείου (πλ. Κοραή) στις 7:00 π.μ. – Γκαράζ (οδού Ρετσίνα 45) – Ηλεκτρολογικό (Θηβών και Φαλήρου) στις 6:30 π.μ. – Πύργος Πειραιά 7:00 π.μ.

Στο χώρο του Γκαράζ (Ρετσίνα 45) λόγω ιδιαιτερότητας η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ξεκινά από τις 11.30μμ. το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016. 

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη (5/5/2016), στις 11:00 πμ. θα πραγματοποιηθεί κεντρική συγκέντρωση ενημέρωσης στην είσοδο του Δημαρχείου όλων των εργαζομένων του Δήμου.

Παραθέτουμε την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Με το 3ο μνημόνιο που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015, αύξησε σε όλους τους εργαζόμενους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας, ΚΑΙ τα όρια ηλικίας και από 58 σε 62 έως 67 έτη.
Τώρα μειώνει περισσότερο τις συντάξεις και την ονομάζει εθνική σύνταξη και αυξάνει τα χρόνια από 15 έτη που ισχύει τώρα από το νόμο Λομβέρδου – Κουτρουμάνη στα 20 για την πλήρη καταβολή της, καθώς και τα ποσοστά αναπλήρωσης από το 70% που είναι σήμερα να φτάσει έως στο 35, 40% με 35 χρόνια εργασίας.
Θα προκύψουν νέες έμμεσες περικοπές των κύριων συντάξεων παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ανακάλυψε την διαφοροποίηση της έκπτωσης του φόρου ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
Είναι προφανές ότι η διαφοροποίηση του αφορολογήτου ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση θα πλήξη το σύνολο των συνταξιούχων αλλά και τις οικογένειες με ένα ή καθόλου παιδιά.
Οι νέες συντάξεις που θα δοθούν με την ισχύ του νέου καθεστώτος θα είναι μειωμένα κατά 30%, ενώ η ασφάλιση με τα 25 έτη και με αμοιβές πάν ω από 1.300 ευρώ, καθίστανται ασύμφορη.
Ταυτοχρόνως αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, περιορίζοντας περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων από κοινού με την αύξηση της φορολογίας.
Μείωση των αναπηρικών συντάξεων έως και 40%. Μείωση των επικουρικών συντάξεων έως 40% μέσω του επαναϋπολογισμού τους. Μειώσεις σε εφάπαξ έως 15% και μερισμάτων κατά 32%.
Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ.
Η Εθνική Σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ τον μήνα, εφόσον έχουν συμπληρωθεί 20 έτη ασφάλισης, ενώ το ποσό αυτό θα μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών, ως τα 15 έτη ασφάλισης που αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της.
Και αν αναλύσουμε τι θα επιφέρουν τα εναλλακτικά μέτρα, που συζητούν με τους δανειστές δεν μένει τίποτα. Μισθοί φτώχειας με τον αυτόματο κόφτη που συζητούν.
Οι περικοπές θα είναι οριζόντιες και μόνιμες.
Ο προληπτικός λογαριασμός θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, κλείσιμο φορέων που θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις μισθών και μειώσεων εκ νέου των συντάξεων.
Γι’ αυτό λοιπόν συναδέλφισσες και συνάδελφοι ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε.
Το έχουμε χρέος αν όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας, να αγωνιστούμε γι’ αυτά για ένα καλύτερο μέλλον.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Σωματείων Δήμου Πειραιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις από το σύνολο των κλάδων το κόσμου της εργασίας, εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστημονικοί φορείς, μικρομεσαίοι επαγγελματίες κ.α. που εναντιώθηκαν στην πρόταση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. H κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στους σχεδιασμούς της για κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και μετατροπή της σύνταξης σε επίδομα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Την Παρασκευή 22 Απρίλη 2016 η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, κατέθεσε στη βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπου οι «σκληρές» διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των θεσμών επί 6 και πλέον μήνες κατέληξαν το νομοσχέδιο να έχει πολύ χειρότερη μορφή από την αρχική πρόταση της κυβέρνησης.
Με το 3ο μνημόνιο, αφού πρώτα αύξησε σ’ όλους τους εργαζόμενους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας και στα 62–67 ανατρέποντας ώριμα και θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα χιλιάδων εργαζομένων, τώρα δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και ολοκληρώνει την ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, από αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό τον μετατρέπει σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό ενώ τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα. Μειώνει ακόμη περισσότερο την εθνική σύνταξη και αυξάνει τα χρόνια από 15 στα 20 για την πλήρη καταβολή της, καθώς και τα ποσοστά αναπλήρωσης της ανταποδοτικής σύνταξης, με αποτέλεσμα από το 70% που είναι σήμερα για την πλειοψηφία των εργαζομένων, να κατρακυλάνε στο 35,40% με 35 χρόνια εργασίας.
Ενώ με το φορολογικό που κατέθεσε μαζί με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, επιχειρείται νέα φοροεπιδρομή στο εισοδήματα των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης και της νέας επίθεσης που δεχόμαστε, στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα αυτή τη φορά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας προκειμένου να δώσουμε ενιαία και αποφασιστικά τη μάχη για την αποτροπή της ψήφισης του αντιασφαλιστικού – φορολογικού.
Στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα προεδρεία των 5 Συλλόγων – Σωματείων Εργαζομένων και σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν να προχωρήσουν με την έναρξη του ωραρίου την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ των εργασιακών χώρων : Δημαρχείου (πλ.Κοραή) στις 7.00π.μ. – Γκαράζ (οδού Ρετσίνα 45) – Ηλεκτρολογικό (Θηβών και Φαλήρου) στις 6.30πμ. – Πύργος Πειραιά 7.00π.μ. Στο χώρο του Γκαράζ (Ρετσίνα 45) λόγω ιδιαιτερότητας η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ξεκινά από τις 11.30μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016.
Την ίδια ημέρα Πέμπτη (5/5/2016) στις 11.00π.μ. θα πραγματοποιηθεί κεντρική συγκέντρωση ενημέρωσης στην είσοδο του Δημαρχείου όλων των εργαζομένων του Δήμου.
Ενισχύουμε την ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο χώρο εργασίας μας, Συμμετέχουμε στην κεντρική συγκέντρωση στο Δημαρχείο.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ενωτικά και Αποφασιστικά δίνουμε τη μάχη
ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

...στην περιοχή Δ' Δημοτικής Κοινότητας... 

 

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά ανακοίνωσε τα νέα απογευματινά δρομολόγια, στην γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας που εξυπηρετεί την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, με στόχο την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των πολιτών.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της, τα απογευματινά δρομολόγια αφορούν στη διαδρομή "Καμίνια-Νοσοκομείο Μεταξά – Νοσοκομείο Τζάνειο",η οποία εξυπηρετεί μεταξύ άλλων, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης. 

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ανά μια ώρα, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Τα απογευματινά δρομολόγια στην περιοχή της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, αποτελούσαν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων, το οποίο ικανοποιήθηκε παρά τις περιορισμένες δυνατότητες του Δήμου σε στόλο και σε οδηγούς, όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν νέα απογευματινά δρομολόγια και στην γραμμή που εξυπηρετεί την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Σελίδα 1 από 3

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ