ΠΕΙΡΑΙΑΣ

O Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασαν στις 21/05/2018, σε Συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα για τις «Ημέρες Θάλασσας 2018»,  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Οι «Ημέρες Θάλασσας», είναι ένας θεσμός που γιορτάζεται στον Πειραιά για τέταρτη χρονιά. Φέτος οι «Ημέρες Θάλασσας» διοργανώνονται  από 1 έως 10 Ιουνίου 2018 και περιλαμβάνουν πλήθος εκδηλώσεων, σε συνεργασία  του Δήμου με φορείς και συλλόγους της πόλης, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες στην παρουσίαση.

Επίκεντρο των δεκάδων εκδηλώσεων είναι η θάλασσα, η ναυτιλία, ο αθλητισμός,  η ψυχαγωγία και η εκπαίδευση  και απευθύνονται τόσο σε δημότες, όσο και σε επισκέπτες από όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για την παρουσίαση του προγράμματος των Ημερών Θάλασσας 2018.

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά τις Ημέρες Θάλασσας, έναν πρωτοποριακό θεσμό και μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην πόλη μας. Ξεκινήσαμε το 2015, με αφορμή τον εορτασμό στον Πειραιά της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από τότε είχαμε πει ότι επιθυμούσαμε η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός για την πόλη μας  και νομίζω ότι αυτό έχει πλέον επιτευχθεί.

Φέτος, οι Ημέρες Θάλασσας θα διαρκέσουν από την 1η έως τις 10 Ιουνίου και περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλη την πόλη, δωρεάν και ανοιχτών για όλο τον κόσμο. Εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να αναδείξουν τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα, να προβάλλουν αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και να προσφέρουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα του Πειραιά για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Είναι μια γιορτή, την οποία έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, συμμετέχοντας ενεργά και με μεράκι, παρ’ όλα τα προβλήματα, παρ’ όλη τη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε. Είναι μια κοινή προσπάθεια, μια συναρπαστική διαδρομή συνεργασίας, συμμετοχής και εξωστρέφειας για τον Πειραιά που όλοι θέλουμε. Έναν Πειραιά που δημιουργεί και ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα.

Όλο αυτό το έχουμε επιτύχει όλοι μαζί, ο Δήμος, φορείς της πόλης, σύλλογοι, οργανισμοί, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταστηματάρχες, αθλητικά σωματεία, πολίτες. Όλοι όσοι στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια για την πόλη μας και συμμετέχουν ενεργά με τις ιδέες και την υλοποίηση των εκδηλώσεών τους.

Φέτος, λόγω του ότι ο εορτασμός θα είναι δεκαήμερος, οι εκδηλώσεις είναι πιο πολλές από ποτέ. Περιλαμβάνουν εκθέσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, ημερίδες, αθλητικά δρώμενα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, περιβαλλοντικές δράσεις, πάρτυ και πολλές άλλες. Υπάρχουν πολλές νέες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι το street party στην Τρούμπα, το Σάββατο 9 Ιουνίου. Και φέτος, θα έχουμε τη χαρά να έλθει πάλι στον Πειραιά, στη μαρίνα Ζέας,  αποκλειστικά για τις Ημέρες Θάλασσας, η Τριήρης «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, ένα πλοίο σύμβολο για την ιστορία της πόλης μας, αλλά και η «Νεράιδα το ιστορικό επιβατηγό πλοίο που πραγματοποιούσε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό και τώρα λειτουργεί ως πλωτό Μουσείο. Και τα δύο πλοία θα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα για το κοινό.

Θεωρώ ότι και οι φετινές εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και εύχομαι ότι θα προσελκύσουν όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες από όλη την Αττική. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε όμορφες και χαρούμενες στιγμές στην πόλη μας, να διασκεδάσουμε όλοι μαζί και να γνωρίσουμε ξανά από την αρχή τις ομορφιές και τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν με τις ιδέες και τις προτάσεις τους να καταρτιστεί το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων. Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Αττικής που και φέτος στηρίζει τις Ημέρες Θάλασσας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Πέτρο Κόκκαλη που για ακόμα μια χρονιά είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας και όλη την ομάδα που έχει αναλάβει φέτος τον συντονισμό. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους εσάς, τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεστε σήμερα εδώ. Σας περιμένουμε όλους στις εκδηλώσεις μας από την 1η έως τις 10 Ιουνίου στον Πειραιά.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2018», επεσήμανε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν και φέτος ή λαμβάνουν πρώτη φορά μέρος στις εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας». Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα του Δήμου που δούλεψε για τις Ημέρες Θάλασσας, τον Μάκη Αγγελετάκη, τον Παναγιώτη Κυρίμη, γιατί φέτος μας παρουσιάζουν μια άρτια διοργάνωση καθώς και την Πρόεδρο του Ο.Π.ΑΝ. κα Σταυρούλα Αντωνάκου,  καθώς ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι πυλώνας της διοργάνωσης.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» ξεκίνησαν πριν 4 χρόνια, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, μιας διοργάνωσης που γίνεται κάθε χρόνο από την αρμόδια Διεύθυνση της Commission, σε διαφορετική πόλη. Φέτος, θα γίνει στο Burgas της Βουλγαρίας. Τότε οδηγηθήκαμε στη λύση να δημιουργήσουμε μιας ευρείας συμμετοχής δημόσια εκδήλωση, κυρίως για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στη διοργάνωση του συνεδρίου, που είναι και το κυρίως έργο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Παραμένει μέχρι σήμερα το συνέδριο του 2015 στον Πειραιά, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και βεβαίως παραμένουν οι «Ημέρες Θάλασσας», οι μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ στην Ευρώπη. Από την αρχή είδαμε και βλέπουμε σε αυτό τον θεσμό μια δυνατότητα να συνεργαστούν, να γνωριστούν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους οι φορείς και οι ομάδες της πόλης. Δεν είναι συχνές εκείνες οι πλατφόρμες που φέρνουν σε επαφή δημόσιους οργανισμούς όπως είναι ο Δήμος, Πανεπιστήμια, επιχειρηματίες, Μη κυβερνητικοί Οργανισμοί, αλλά είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη πόσο πλούτο έχει αυτή η πόλη γύρω από τη θάλασσα. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, γιατί  μιλάμε για τον Πειραιά, τη θαλάσσια πρωτεύουσα μιας ναυτικής χώρας. Έτσι και φέτος, έχουμε μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων, από πάρτι μέχρι ομιλίες και από επισκέψεις σε πλοία μέχρι κωπηλατικούς αγώνες.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι πόσα πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε μαζί. Τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε πλέον γνωριστεί καλά, είναι πιο εύκολη και πιο άρτια η διοργάνωση. Φέτος είναι η τελευταία φορά που γίνονται με αυτό τον τρόπο οι Ημέρες Θάλασσας, καθώς η διοργάνωση τους είναι μια από τις δράσεις της Ο.Χ.Ε. του Πειραιά, που θα αρχίσει να υλοποιείται στο τρέχον έτος και  «υιοθετούν» τις Ημέρες Θάλασσας ως ένα εργαλείο ανάπτυξης των δεξιοτήτων και της αποτελεσματικότητας της κοινωνίας μας, γύρω από τα θέματα της γαλάζιας οικονομίας. Όλοι όσοι διοργανώνετε δράσεις, ανήκετε σε Οργανισμούς, οι οποίοι έχουν μια οικονομική δραστηριότητα  και μια οικονομική βάση όλη τη χρονιά και πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία να τις αναδείξετε. Το μοντέλο συνεργασίας με τον Δήμο, ο οποίος δημιουργεί μια πλατφόρμα και προσπαθεί να επικοινωνήσει και να συντονίσει τις εκδηλώσεις είναι σωστό και χρήσιμο. Είναι ένα μοντέλο του 21ου αιώνα και πιστεύω ότι και φέτος οι «Ημέρες Θάλασσας», θα πάνε πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι το φορμάτ με τα δύο Σαββατοκύριακα, όπου θα γίνονται περισσότερο οι αθλητικές και οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν περισσότερο εκδηλώσεις τέχνης και οικονομίας και διαλέξεις είναι σωστό.

Φέτος, οι Ημέρες Θάλασσας συμπίπτουν και με τα Ποσειδώνια και πιστεύω ότι θα πάει πάρα πολύ καλά, έχουμε το running event των Ποσειδωνίων και εκδηλώσεις στα Ποσειδώνια. Προφανώς δεν είναι η συνθήκη συνεργασίας που θα θέλαμε να υπάρχει με τα Ποσειδώνια, αλλά ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, την έχουμε κάνει πολλές φορές, είναι όμως ένας τρόπος να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε. Και είναι και ένας σοβαρός λόγος να διαφημίσουμε την πόλη μας στον ευρύτερο πληθυσμό του Λεκανοπεδίου και εκεί που κυρίως αναφέρεται η πόλη μας: στον πληθυσμό των νησιών για να βρεθούν εδώ, να γνωριστούμε και με αυτούς καλύτερα και να μπορέσουμε στη συνέχεια να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Σας ευχαριστώ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε  μεταξύ άλλων, πως οι «Ημέρες Θάλασσας» είναι πλέον θεσμός για τον Πειραιά, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «αποκτούν διάρκεια και κάθε φορά έχουν ένα ευρύτερο περιεχόμενο». Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά υπογράμμισε επίσης πως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί από τη μια προβάλλουν την πόλη, κάτι που χρειάζεται ο Πειραιάς, σε μια περίοδο που αναζητά τη σύγχρονη ταυτότητά της και στο επίπεδο του πολιτισμού και του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης. «Η σχέση πόλη-θάλασσας είναι δεδομένη, αλλά είναι μια σχέση που αυτή τη στιγμή είναι υπό διαμόρφωση και αυτό που πρέπει να προσέξουμε –και από τις επισημάνσεις που έγιναν- είναι ότι η πόλη δεν μπορεί να αποκοπεί  από τη θάλασσα», επεσήμανε ο κ. Γαβρίλης.

To πρόγραμμα ανά ημέρα και οπτικοακουστικό υλικό, διαθέσιμα στο http://www.imeresthalassas.gr/

Σε ακόμη μια επιχείρηση-«σκούπα» για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην πλατεία Ιπποδάμειας και  στην οδό Αλιπέδου,  συμμετείχε την περασμένη Κυριακή, 08 Μαΐου, ο Δήμος Πειραιά.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Ευέλικτης Δράσης Πεζών Περιπολιών της Γ.Α.Δ.Α., της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά και εργαζομένων από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.  

Στην επιχείρηση-«σκούπα», κατασχέθηκαν περισσότεροι από 4 τόνοι παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν αυθημερόν,  εντός του απορριμματοφόρου του Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και με άλλους φορείς της πόλης και συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει την ευθύνη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

Σε απάντηση δημοσιεύματος ιστοσελίδας με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος,  από το Γραφείο Τύπου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Για ακόμη μια φορά η εν λόγω ιστοσελίδα παρουσιάζει αναληθείς ειδήσεις,  χωρίς να μπει στη διαδικασία της διασταύρωσης όπως ορίζει η δεοντολογία, μια πρακτική την οποία προφανώς ακολουθεί για ευνόητους λόγους. Επειδή η παραπληροφόρηση όμως έχει και τα όρια της, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Πειραιά για τα παρακάτω:

1. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα “Wi Fi for Europe” ανοίγει στις 15/05/2018.

2. Οι 16 δήμοι που αναφέρονται στο άρθρο, είναι απλά όσοι ζήτησαν βοήθεια από την ΠΕΔΑ για την προετοιμασία των σχετικών φακέλων.

3. Ο Δήμος μας δεν χρειάστηκε την προαναφερόμενη βοήθεια από την ΠΕΔΑ, καθώς η Διεύθυνση Πληροφορικής διαθέτει την επάρκεια ώστε να κάνει μόνη της τη σχετική προετοιμασία.

4. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα καταθέσουμε αίτηση ώστε να πάρουμε το σχετικό voucher.

Είναι λοιπόν σαφές, ότι δεν θα μπορούσε κάποιος Δήμος να μείνει έξω από ένα πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Όσον αφορά την υποτιθέμενη ύπαρξη μελέτης για την εγκατάσταση 20 δήθεν σημείων WiFi από το 2011, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια μελέτη, κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Το 2011 υπήρξε απλά μια προμήθεια εξοπλισμού, ο οποίος ουδέποτε αξιοποιήθηκε από την τότε Δημοτική Αρχή, ώστε να αποκτήσουν οι δημότες ασύρματη σύνδεση (έγινε απλή τοποθέτηση ενός δοκιμαστικού σημείου), κάτι το οποίο σίγουρα γνωρίζει ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Αφού προχωρήσαμε στον απαραίτητο σχεδιασμό, χρησιμοποιούμε πλέον μέρος αυτού του εξοπλισμού, ώστε πέραν του προαναφερόμενου προγράμματος, να τοποθετηθούν άλλα 10 σημεία WiFi σε όλη την πόλη. Οι ενέργειες ενεργοποίησης συνδέσεων και εγκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την Επιτροπή Κατοίκων Πειραϊκής, όπου συζητήθηκε ο προβληματισμός και οι ανησυχίες τους  σχετικά με την προβλεπόμενη -από τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ που υπέγραψε το 2016 η Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά είχε αποφασιστεί από το 2010 - επέκταση προβλήτας κρουαζιέρας, στο νότιο τμήμα του λιμανιού (Σχολή Ναυτικών Δοκίμων).

Ο κ. Μώραλης άκουσε τις απόψεις τους και ανέλαβε πρωτοβουλία,  προκειμένου να υπάρξει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Πρώτη επιδίωξη είναι η επικαιροποίηση της σκοπιμότητας της συγκεκριμένης επένδυσης, καθώς και η ενημέρωση για θέματα που αφορούν κυρίως τη λήψη μέτρων, ώστε αν τελικά προχωρήσει η επένδυση να μην υπάρξει περαιτέρω περιβαλλοντική ή κυκλοφοριακή επιβάρυνση για την πόλη.

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, υλοποιεί κατά τον μήνα Μάιο, ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους.

Τα εργαστήρια παρέχονται δωρεάν και υλοποιούνται μέσω του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση της Αθήνας (ΕΚΠΑ Αθήνας), με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια: 

Τίτλος Εργαστηρίου

Ημερομηνία

Χώρος

Ώρα

Προκλήσεις και μεταβάσεις στην αγορά εργασίας

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

ΚΔΒΜ Πειραιά

9:30-12:30

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Επαγγελματικής Προσαρμοστικότητας

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

ΚΔΒΜ Πειραιά

9:30-12:30

Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΚΔΒΜ Πειραιά

9:30-12:30

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα ανά εργαστήριο. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Πειραιά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ινστιτούτου της Γ.Σ.Ε.Ε. με τον Δήμο Πειραιά, συνεχίζεται η δράση πληροφόρησης και συμβουλευτικής εργαζομένων και ανέργων από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως νομικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι απασχόλησης του Ινστιτούτου,  κάθε Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 15:00, στον Πύργο του Πειραιά.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πειραιά:

Πύργος Πειραιά

Ακτή Ποσειδώνος και Δημοσθένους 2,  2ος όροφος, γραφείο 1

Τηλέφωνο: 2132024715 και 2132024705

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα εγκαίνια του 17ου East Med Yacht Show, μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις, παγκοσμίως, για τον θαλάσσιο τουρισμό, πραγματοποιήθηκαν στις 03/0/2018, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Η έκθεση «East Med Yacht Show», οργανώνεται  για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας,  θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου 2018  και τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, από το οποίο οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν  τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον τουριστικό οδηγό της πόλης και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

Στο περίπτερο προβάλλεται επίσης, το «Blue Growth», μια πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, που προωθεί τη γαλάζια επιχειρηματικότητα τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και στο ευρύτερο πεδίο της γαλάζιας οικονομίας.

Την τελετή εγκαινίων της έκθεσης πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα κ. Πέτρος Κόκκαλης, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση εγκαινίων της έκθεσης, μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος - όπως είπε - βρίσκεται στην Κίνα.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος που αυτή η έκθεση - θεσμός φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά και στον φιλόξενο χώρο της Μαρίνας  Ζέας. Όπως σημείωσε ο κ. Κόκκαλης, το σαλόνι σκαφών αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον Πειραιά, γιατί αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι υποδομές που προσφέρει η πόλη και σε αυτή την κατηγορία επισκεπτών, τους τουρίστες, όχι μόνο της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, αλλά και τουyachting.

Εκτίμησε, ότι ο Πειραιάς με την πανέμορφη ακτογραμμή που διαθέτει, καθώς και με τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που έχουν οι επισκέπτες πλέον σε καταστήματα εστίασης, διασκέδασης και εμπορευμάτων, μπορεί να καταστεί προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής.

Ο Δήμος Πειραιά - συνέχισε - έχει επενδύσει τα τελευταία τριάμισι χρόνια στον τομέα του τουρισμού με την καμπάνια “Destination Piraeus”. Την προσπάθεια αυτή που κάνει η Δημοτική Αρχή – πρόσθεσε - ενισχύει το “East Med Yacht Show” και ευχαρίστησε γι’ αυτό την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού για την υπέροχη  διοργάνωση.

Τόνισε ακόμη, ότι η έκθεση αυτή είναι μία γιορτή που προσελκύει κάθε χρόνο, όχι μόνο επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και τους πολίτες που έρχονται στον Πειραιά για να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά σκάφη στη Μαρίνα Ζέας.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην έκθεση, στους διοργανωτές και στους εκθέτες και κατέληξε  προσκαλώντας όλο τον κόσμο, τις ημέρες αυτές, να έρθει στον Πειραιά και να απολαύσει τη βόλτα του, δίπλα στη θάλασσα, σε αυτό το υπέροχο σημείο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού  κ. Αντώνης Στελλιάτος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την ουσιαστική στήριξη στο East Med Yacht Show, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη του Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το East Med Yacht Show είναι πλέον συνυφασμένο με τον Πειραιά». Ο κ. Στελλιάτος  στην ομιλία του  επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια του 17ου EAST MED YACHT SHOW, οι επισκέπτες  θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν 60 επαγγελματικά σκάφη, ελληνικής σημαίας, όλων των κατηγοριών (catamaran, ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα μέχρι 24 μέτρα,mega yachts μέχρι 72 μέτρα),  καθώς και  τα εξαιρετικά ελληνικά πληρώματά τους και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα 40 εκθετών.

Επεσήμανε επίσης πως η φετινή χρονιά, όσον αφορά τις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών είναι μακράν η καλύτερη των τελευταίων δέκα χρόνων, καθώς υπάρχει μια αύξηση που ξεκινάει από 80% και φτάνει στο 100%, εξαρτωμένη από τον τύπο του σκάφους, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ υπογράμμισε επιπλέον: «Θέλουμε όλα τα σκάφη, παγκοσμίως, να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μας, αλλά με έναν όρο: Νόμιμα και με ίσους όρους με τα Ελληνικά. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να οδηγήσουμε το Νομοθετικό Πλαίσιο, με παράλληλες συσκέψεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΥΒΑ, την GYA και την Ένωση Πρακτόρων. Διότι η Ελλάδα μας είναι μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και Yachting.

Ο κ. Στελλιάτος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων, καθώς ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. «Οι κολώνες της ελληνικής οικονομίας είναι δύο: ο Τουρισμός και η Ναυτιλία.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μας Κέντρο του παγκόσμιου Yachting και να συνεισφέρει ξανά στην ελληνική οικονομία, όπως πριν το 2009. Δηλαδή με το 3,8% από το 18% που συνεισέφερε ο τουρισμός στο ΑΕΠ.  Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε  ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρέστησαν :

Οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και Αλέξανδρος Αργουδέλης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Πειραιά, το οποίο αποτελείται από την Κεντρική Δομή και το Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών.

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική Δομή, η οποία εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, λειτουργεί συμπληρωματικά με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πειραιά και προσφέρει, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση καθώς και συμβουλευτική για ένταξη σε κοινωνικά προγράμματα και χορήγηση επιδομάτων.

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας,  εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Πειραιά με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, ενώ μπορούν επίσης να εξυπηρετηθούν άτομα κάθε ηλικίας και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του χαρακτήρισε  το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας ως μια σημαντική δομή, η οποία έρχεται να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, όπως είναι το δημοτικό πολυϊατρείo, το κοινωνικό φαρμακείο, ο ξενώνας φιλοξενίας αστέγων, το κοινωνικό παντοπωλείο κ.ά.. Ο κ. Μώραλης, επεσήμανε επίσης πως τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες. «Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε καθημερινά να βοηθήσουμε όλους όσοι έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η προσπάθεια αυτή θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Τι είναι το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας,  εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Πειραιά, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».

Μπορούν επίσης να εξυπηρετηθούν άτομα κάθε ηλικίας και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/-ες, μετανάστες, πρόσφυγες, άτομα με αναπηρία και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες εντάσσονται μεταξύ άλλων η υποδοχή-ενημέρωση-υποστήριξη των πολιτών και καταγραφή των αναγκών τους, η συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, η υποστήριξη στην υποβολή νέων αιτήσεων για τη χορήγηση αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων. Επιπλέον περιλαμβάνει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, υπηρεσίες προώθησης της προσωπικής και κοινωνικής ευημερίας, υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης και προώθησης στην απασχόληση των ωφελούμενων και δράσεις πολιτισμικού-επιμορφωτικού-κοινωνικού περιεχομένου. Ειδικά για τους αλλοδαπούς πολίτες, παρέχονται και νομική υποστήριξη-συμβουλευτική για ζητήματα σχετικά με το καθεστώς παραμονής και εργασίας τους στην Ελλάδα, εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, αραβόφωνη διερμηνεία και ανάπτυξη πολιτισμικών δραστηριοτήτων (με έμφαση τη συνύπαρξη παιδιών και νέων Ελλήνων και αλλοδαπών).

Το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας στελεχώνεται από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Διοικητικό, Νομικό, και Διαπολιτισμικό Διαμεσολαβητή. Για τις ανάγκες του ΚΕΜ λειτουργούν επίσης «Λοιπές Δράσεις» από Φιλόλογους και Θεατρολόγο.

Πληροφορίες για το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Η Δομή στεγάζεται σε ισόγειο χώρο επί της οδού Μακράς Στοάς στο Εμποροναυτιλιακό Κέντρο (Πύργο Πειραιά).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 202 4766-769, Fax: 213 202 2972
E-mailkentrokoinotitas@pireasnet.gr

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά πλην επίσημων αργιών 08:00-16:00
(Υποδοχή κοινού: Δευτέρα έως Πέμπτη 09:00-14:00).

Η Πράξη «ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κεντρική Δομή και Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών)» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002607 έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 09 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT απέσπασε το Δίκτυο Μεταφοράς για τη γαλάζια ανάπτυξη «ΒLUACT», στο οποίο επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Πειραιά, μετά την επιτυχημένη Πρωτοβουλία «BlueGrowth», που υλοποιείται στον Πειραιά από το 2014, για την οποία απέσπασε τον τίτλο «Πόλη Καλής Πρακτικής URBACT», υπέβαλε πρόταση έργου τον Ιανουάριο του 2018 με τον διακριτικό τίτλο «ΒLUACT» (BLUegrowth cities in ACTion) ως επικεφαλής εταίρος ενός συνεργαζόμενου σχήματος - Δικτύου Μεταφοράς καλής πρακτικής. Στο Δίκτυο περιλαμβάνονται επίσης οι Δήμοι Burgas (Βουλγαρία) και Matoshinos (Πορτογαλία).

Υποβλήθηκαν 44 αντίστοιχες προτάσεις με τη συμμετοχή 129 εταίρων από 24 διαφορετικές πόλεις, ενώ εγκρίθηκαν 25 συνεργατικά σχήματα- Δίκτυα Μεταφοράς Καλής Πρακτικής, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο «ΒLUACT» με επικεφαλής τον Δήμο Πειραιά.

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου που θα αναλάβει σε πρώτη φάση να υλοποιήσει το Δίκτυο ανέρχεται στο ποσό των 80.000 €. Από το BLUACT ο Δήμος αναμένεται να επωφεληθεί από την ευρεία αναγνωρισιμότητα που προσφέρει το Πρόγραμμα URBACT αφού:

•          προωθείται η καλή πρακτική του BlueGrowth σε ακροατήρια σχετικά με τη βιώσιμη ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη στον ευρωπαϊκό χώρο

•          το BLUACT αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον Πειραιά να μοιραστεί με άλλους ευρωπαϊκούς δήμους την εμπειρία του, δεδομένου ότι θα ηγηθεί της διαδικασίας κατανόησης, ευρύτερης υιοθέτησης και προσαρμογής της καλής αυτής πρακτικής.

Μέσω του έργου BLUACT, o Δήμος Πειραιά απευθύνεται σε παράκτιες πόλεις ή και σε πόλεις λιμάνια, όπου η θαλάσσια οικονομία και η στήριξη της γαλάζιας επιχειρηματικότητας αποτελούν μοχλό βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Το BLUACT, εφαρμόζοντας τη συμμετοχική προσέγγιση, έχει ως στόχο τη μεταφορά, διεύρυνση  και βελτίωση της σημερινής πρακτικής της Πρωτοβουλίας BlueGrowth, για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε τομείς και κλάδους της γαλάζιας οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το URBACT είναι ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας που αποσκοπεί στην προώθηση της βιώσιμης ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα μέσο πολιτικής συνοχής το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με αφορμή ερωτήματα δημοτών στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά σχετικά με τη συσσώρευση απορριμμάτων σε κάποιους δρόμους του Πειραιά, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

«Στις 31 Μαρτίου έληξαν οι 250 συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι αποτελούν  το 60% του ανθρώπινου δυναμικού. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία δεν είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το μόνιμο προσωπικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό και να δημιουργηθούν τις προηγούμενες ημέρες προβλήματα στην ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ όμως ολοκληρώθηκε και ήδη οι πρώτοι προσληφθέντες, έστω και με προσωρινούς πίνακες, σταδιακά προσέρχονται στην εργασία τους και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει επαρκές προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Είναι ανάγκη να γίνει γνωστό ότι όλο το διαθέσιμο, αυτή τη στιγμή, προσωπικό της καθαριότητας βρίσκεται στους δρόμους, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η έκτακτη κατάσταση.

Οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι ο Πειραιάς είναι μια καθαρή πόλη και ότι μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, που δεν αφορούν στον Δήμο, αλλά στην κεντρική διοίκηση, δημιουργούνται προβλήματα για λίγες ημέρες.

Θα καταβάλουμε, όπως κάνουμε τριάμισι χρόνια, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πειραιάς, όχι μόνο να είναι καθαρός, αλλά να υπάρξει και ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο δικαιούνται οι Πειραιώτες».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη, επισκέφτηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών, το  ΕΕΕΕΚ Πειραιά,  το  1ο   Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά & 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, επισκέφθηκε το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το ΕΕΕΕΚ Άνοιξη και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά, όπου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις των παιδιών ενόψει των εορτών του Πάσχα και τους προσέφεραν λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια.

Οι πασχαλινές δράσεις στα Ειδικά Σχολεία πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, εξήρε το έργο των διευθυντών, των εργαζομένων, των γονέων και των παιδιών  των Ειδικών Σχολείων, οι οποίοι – όπως είπε - αξίζουν του σεβασμού μας και της εκτίμησής μας. Ο κ. Μώραλης τόνισε πως πριν έναν μήνα περίπου, την περίοδο των Αποκριών, με πρωτοβουλία του κυρίου Αγραπίδη, άρχισε να δημιουργείται ένα πρόγραμμα επισκέψεων στα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, στα οποία γίνεται εξαιρετική δουλειά.

«Ήρθαμε σήμερα, ενόψει των εορτών του Πάσχα, να προσφέρουμε  λαμπάδες, τσουρέκια και σοκολατένια αυγά στα παιδιά. Να μας δουν πάλι και να τους δούμε και να καταστήσουμε σαφές ότι δεν περάσαμε για μία φορά και θα μας ξαναδούν πάλι σε τέσσερα χρόνια. Θα περνάμε από εδώ μαζί με τον κ. Αγραπίδη που το έχει αναλάβει, είχε την ιδέα, το προωθεί, το «πιέζει» και το εκτελούμε μαζί. Θέλω να πιστεύω ότι θα χτιστεί μία πιο ισχυρή σχέση με τα Ειδικά Σχολεία που την έχουν ανάγκη και τα σχολεία, αλλά κι εμείς», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι «η ευθύνη του δήμου και της κεντρικής διοίκησης είναι η ένταξη των παιδιών αυτών μετά, στην κοινωνία. Αλλά στην παρούσα φάση, όταν είναι στα Ειδικά Σχολεία αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να τους δίνουμε χαρά, να τους βλέπουμε πιο συχνά, να μπορούμε να βοηθούμε στην επίλυση των προβλημάτων τους. Αυτό  σε ένα βαθμό το κάνουμε - θεωρώ - με αρκετή επιτυχία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πάντα  κάποια προβλήματα».

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ.  Χρήστος Αγραπίδης, υπογράμμισε ότι συνηθίζεται σε όλες τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πειραιά να γιορτάζουμε τα έθιμα μας και να τιμάμε την παράδοσή μας. «Αποφασίσαμε να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την προτροπή του Δημάρχου και μετά από συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς να έχουμε μια καλή συνεργασία. Το κάναμε με επιτυχία τις Απόκριες και το  συνεχίζουμε  και το Πάσχα», σημείωσε ο κ. Αγραπίδης.

Επίσης, συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που φροντίζουν να έχουν τα παιδιά σε μία εγρήγορση, να τα διατηρούν ζωντανά κύτταρα του εκπαιδευτικού συστήματος και να τους βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες, όταν θα χρειαστεί αργότερα να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία.

 

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η υποδοχή εκ μέρους των παιδιών και  των καθηγητών προκάλεσε αίσθημα συγκίνησης και χαράς και  επεσήμανε πως η ΚΟ.Δ.Ε.Π., επιθυμεί να είναι κοντά με τα Ειδικά Σχολεία και να στηρίζει κοινωνικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά.

 

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών κ. Νίκος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στις πασχαλινές δραστηριότητες και στις  κατασκευές  που φτιάχνουν τα παιδιά  στις τάξεις τους.
Ο Διευθυντής του  ΕΕΕΕΚ Πειραιά κ.  Στάθης  Καρούμπης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ χρήσιμη – όπως είπε-  πρωτοβουλία.

«Κάθε  χρόνο καλύπτουμε τέτοιου είδους ανάγκες, αλλά το να το κάνει ο δήμος είναι πολύ σημαντικό και συγχαίρουμε τον κ. Μώραλη», τόνισε ο κ. Καρούμπης. Υπογράμμισε ότι τα παιδιά χρειάζονται πρόσθετη  στήριξη και είναι καλό να διευρύνεται αυτή η στήριξη,  γι αυτό το σχολείο καλύπτει  σημαντικές ανάγκες των παιδιών με διάφορους χορηγούς.  Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «σήμερα  μοιράσαμε  σε 35  άπορες οικογένειες του σχολείου μας τρόφιμα.  Αυτό το κάνουμε τέσσερις φορές τον χρόνο». 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του  ΕΕΕΕΚ Πειραιά  κ.  Μιχάλης Πετρίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γι αυτήν την ενέργεια, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή  που  έχει ξεκινήσει να κάνει τέτοιες δράσεις στα σχολεία. «Συμβάλλει σημαντικά  στην ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, μέσα από δράσεις  ψυχαγωγικές, κοινωνικού χαρακτήρα όπως είναι οι σημερινές και μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, αυτόνομης διαβίωσης των παιδιών και της ψυχαγωγίας τους», τόνισε ο κ. Πετρίδης. 
Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Άννα Τηλιακού, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο γιατί – όπως είπε - πάντα μας  τιμά με την παρουσία του και μας τιμά κάθε φορά και ενόψει των εορτών  των Χριστουγέννων, τις Απόκριες και τώρα το Πάσχα.

«Είμαστε σε  επαφή με τον δήμο και έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση. Τα  παιδιά γνωρίζουν την προσφορά του δήμου και είναι πολύ χαρούμενα», υπογράμμισε η κα Τηλιακού.

Σελίδα 1 από 5

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • «Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018»
  Από 6 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου & του Σεπτεμβρίου   Με μόνιμο θίασο από τους: ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ LA DANDIZETTE ALEX DE PARIS Πώς…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:37 in ΤΕΧΝΕΣ
 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και με εισηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα με αντικείμενο την λειτουργία Εταιρειών…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:31 in ΠΕΡΑΜΑ
 • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  Το έργο οδοποιίας των κεντρικών δρόμων της Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:26 in ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 • Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
  O Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασαν στις 21/05/2018, σε Συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα για τις «Ημέρες…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:22 in ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 • Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων
  Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων Εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας της στους νησιωτικούς Δήμους και την Τροιζηνία, εκτελούνται τα πιο κάτω έργα τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:14 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ