...από το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη 

Προϋποθέσεις, κριτήρια, δικαιολογητικά

 

Ο Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη θα υλοποιήσει και φέτος πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ - 2016", για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και την έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου. 

To Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (διάρκειας 2 εβδομάδων η καθεμία):    

Α΄ Περίοδος,   21/06 - 01/07/2016                                                  

Β΄ Περίοδος,   04/07 – 15/07/2016

Γ’ Περίοδος,    18/07 – 29/07/2016

και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοΐζος" και στο Δημοτικό Γυμναστήριο "Πλάτων".

Θα φιλοξενήσει  μέχρι  200  παιδιά  σε κάθε περίοδο και θα υλοποιηθεί με τη συμβολή του διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και το προσωπικό των Δ/νσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο απαρτίζεται από γυμναστές, μουσικούς, ζωγράφους και εικαστικούς. Τα παιδιά θα απασχοληθούν με δράσεις άθλησης, δημιουργικής μάθησης και ψυχαγωγίας και θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία και  τα ενδιαφέροντα τους.

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 1. Σε κάθε περίοδο συμμετέχουν έως 200 παιδιά:

A100 παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται και οι δύο

B100 παιδιά των οποίων οι γονείς είτε εργάζεται ο ένας είτε και οι δυο είναι άνεργοι.

Η σειρά επιλογής και για τις δύο ομάδες θα καθοριστεί με εισοδηματικά κριτήρια, από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο εισόδημα.

 1. Οι συμμετέχοντες μαθητές πρέπει να φοιτούν ήδη στην Α’ έως και την ΣΤ ‘ Τάξη του δημοτικού
 2. Οι γονείς και μόνο αυτοί (όχι συγγενικά πρόσωπα) πρέπει να είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.
 3. Στην αίτησή που θα υποβάλλουν οι γονείς πρέπει εξαρχής να δηλώσουν μία κύρια περίοδο (Α’ ή Β’ ή Γ’) που επιθυμούν να συμμετάσχει το παιδί τους. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής επανάληψης του προγράμματος μόνον στην Γ’ περίοδο (σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις)

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 1. Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής  Kατάστασης
 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2015
 3. Πρόσφατο πρωτότυπο λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ή ΕΥΔΑΠ) στο όνομα ενός εκ των γονέων ή μισθωτήριο κατοικίας σε ισχύ ή βεβαίωση κατοικίας από το δημοτολόγιο του Δήμου
 1. Βεβαίωση φοίτησης Α΄ Δημοτικού από τη Διεύθυνση του σχολείου που φοιτούν (για παιδιά που τελειώνουν την Α’ τάξη Δημοτικού)
 2. Αποδεικτικό ανανέωσης δελτίου ανεργίας ΟΑΕΔ (σε περίπτωση ανεργίας)
 3. Πρόσφατη Ιατρική Γνωμάτευση από παιδίατρο από την οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει παθολογικό ή δερματολογικό πρόβλημα για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.  Επισημαίνεται ότι: Αν κάποιο παιδί συμμετέχει ήδη σε αθλητικό πρόγραμμα της Δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου μας και έχει προσκομίσει πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση στην προαναφερθείσα Υπηρεσία, δεν απαιτείται η εκ νέου προσκόμιση

Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να προσκομισθεί το αργότερο, μέχρι τις 17/06/2016, στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.    

       

Γ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 1. Το ωράριο λειτουργίας του προγράμματος ορίζεται ως ακολούθως :   

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ : από 07:15 έως 08:00  (6ο Γυμνάσιο, Δ/νση: Μαντούβαλου & Παπαφλέσσα, παραπλεύρως  του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ :  από 15.00 έως 15.30 στον ίδιο χώρο.

 1. Οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται εκεί για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών. Παρακαλούμε να υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας και σεβασμού στο έργο και τη δουλειά τους.
 2. Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται  με άνετα και δροσερά ρούχα, άνετα παπούτσια (αθλητικά) και απαραίτητα να φορούν καπέλο. Στην τσάντα τους να έχουν για τηνκολύμβηση: μαγιό, σκουφάκι, μπουρνούζι, αντιολισθητικές σαγιονάρες και μια τσάντα για να βάζουν τα βρεγμένα ρούχα. Για το μάθημα χαρακτικής απαιτούνται πρόχειρα ρούχα.
 3. Κάθε παιδί μπορεί να απουσιάσει έως και 2 συνεχόμενες ημέρες, κατόπιν ειδοποίησης στο τμήμα Παιδείας και Διά βίου Μάθησης ή με προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί απουσιάσει χωρίς καμία ειδοποίηση (για δυο συνεχόμενες ημέρες), θα διαγράφεται από το πρόγραμμα και θα καλύπτεται η θέση του από επιλαχόντα.
 4. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά ικανή να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του προγράμματος θα υπάρχει συνεννόηση με τους γονείς, για την καλύτερη επίλυση του προβλήματος, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Δ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις, μαζί με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων, θα γίνονται δεκτές στοΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  (Παλαιό Κτίριο Δημαρχείου Νίκαιας, Γρεβενών 5-7, 2ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας: 213 2075 334 –  213 2075 335), ως ακολούθως

Και για τις τρεις πριόδους (Α΄, Β', Γ'), από 16/05/2016 έως 27/05/2016

 • ·Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη          από    07:30 έως  18:00
 • Τρίτη, Παρασκευή                       από    07:30 έως  15:00

Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και για τις ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 13/06/2016 στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.nikaia-rentis.gov.gr) και θα τοιχοκολληθούν στους πίνακες ανακοινώσεων, στα Δημαρχεία Νίκαιας και Ρέντη.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ