ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ

Με κλόουν, ξυλοπόδαρους και μουσική ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη διοργανώνει μεγάλη γιορτή Ανακύκλωσης την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στο ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Πλατεία Υγείας (έναντι Κρατικού νοσοκομείου). Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής έχει διοργανώσει μια σειρά δρώμενων που στόχο έχουν να διευρύνουν την σημασία της ανακύκλωσης ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εφαρμογή της. Σ’αυτή τη γιορτή θα πάρουν μέρος δάσκαλοι και μαθητές των δημοτικών σχολείων 27ο, 12ο και 17ο καθώς και των γυμνασίων 11ο και 6ο της δημοτικής ενότητας Νίκαιας. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ανακυκλώσουν συσκευασίες αλουμινίου, γυαλιού και πλαστικού και ανταποδοτικά θα λάβουν δώρα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανακύκλωσης απαιτείται η προσπάθεια όλων μας. Όσον αφορά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,  βασικός προσανατολισμός μας είναι η καλύτερη συλλογή  και ευκολότερη διάθεση ανακυκλώσιμων. Ήδη έχουμε τοποθετήσει ειδικούς μπλε κάδους ανακύκλωσης στις γειτονιές της πόλης, αλλά αυτό δεν αρκεί. Απαραίτητος σύμμαχος μας είναι οι κάτοικοι που οφείλουν να κάνουν σωστή χρήση των κάδων γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δυστυχώς ζούμε σε ένα πλαστικό αιώνα. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε  τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα υλικά αντί να τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα στο περιβάλλον ή   να καταλήγουν στις χωματερές». 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εκτός από την πλατεία Υγείας λειτουργούν στην πλατεία Κουμπάκη (Νίκαια), στην Λεωφ.Κηφισού 98 (Αγ.Ι. Ρέντη) ενώ έως τα τέλη Νοεμβρίου θα τοποθετηθεί και στην οδό Φλέμινγκ (Εμπορικό κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη).

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Πλατεία Υγείας(έναντι Κρατικού νοσοκομείου)
Ώρα έναρξης: 10:30 π.μ.

Mε γενικό σύνθημα «Το Άλσος Ανήκει σε όλους» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προσκαλεί μικρούς μεγάλους στη γιορτή περιβαλλοντικής ευιασθητοποίησης που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου σε έναν από τους ελάχιστους “πνεύμονες” πρασίνου του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο Άλσος Αγ. Φιλίππου, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Καθ’ ολη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούμε εκδηλώσεις που στόχο έχουν να ενεργοποιήσουν τη συλλογική συνείδηση σε θέματα περιβάλλοντος. Δεν απευθυνόμαστε στους δημότες μας με στεγνά και τυποποιημένα οικολογικά μηνύματα αλλά μέσα από έναν οργανωμένο σχεδιασμό γεφυρώνουμε το κενό μεταξύ σκέψης και δράσης. Μ’αυτό τον τρόπο δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γίνουν μέρος αυτής της γιορτής και να αισθανθούν τη χαρά της συμμετοχής».    

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και αφορούν στην δενδροφύτευση με φυτά που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου, τον καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια, όπως επίσης μικρές επισκευές στην παιδική χαρά, αντικατάσταση μικρών καλάθια απορριμμάτων.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η εταιρεία ΠΕΙΦΑΣΥΝ, που θα προσφέρει τα γάντια που θα χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες για τις δραστηριότητες που θα επιλέξουν, ενώ η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων θα είναι παρούσα με τις δικές της δράσεις. Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχουν πολλά προσκοπικά παιχνίδια τα οποία θα συντονίσει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η εταιρεία PANDA family park θα έχει τοποθετήσει φουσκωτά παιχνίδια σε ειδικούς χώρους για την διασκέδασή τους. Τέλος, για όλους τους συμμετέχοντες η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα προσφέρει εμφυαλωμένα νερά και η Γ' Λαϊκή Πειραιά θα προσφέρει  φρούτα εποχής.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου
'Αλσος Αγίου Φιλίππου
(είσοδος από την οδό Παντειχίου)
Ώρα συνάντησης: 10:00 π.μ.

Συνεχίζεται για 54η φορά η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο 'Αγιος Παντελεήμων” στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ.Ι.Ρέντη την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι. 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος στην αιμοδοσία επισημαίνει:

«Η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Ρέντη λειτουργεί από το 1979 και είναι η πιο παλιά δημοτική τράπεζα της Ελλάδας.  Καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας χρειάζονται αίμα γι’αυτό το λόγο η κινητοποίηση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή  όλων μας κρίνεται επιτακτική ανάγκη. Καθένας μας και όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να σώσουμε μια ζωή».

 Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη με αδιάλειπτη παρουσία από το 1979 στις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, κατέχει το μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης στην Ελλάδα με περίπου 300 μονάδες αίματος ανά χρόνο. Από την εθελοντική προσφορά μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από  μεσογειακή αναιμία ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις. Οι εν δυνάμει αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και η διάρκεια της αιμοδοσίας είναι 10 λεπτά.

Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι.Ρέντη
Μπιχάκη 15
Ώρες προσέλευσης: 9.00-13:30

Στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» 16- 22 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με δυο δράσεις που θα πραγματοποιήσει στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου. Στόχος των συγκεκριμένων δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Οι δράσεις και οι πρακτικές που ακολουθούμε στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και κυρίως στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Και αυτή τη χρονιά ο Δήμος μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Δημότες κάθε ηλικίας θα συνυπάρξουν για δυο μέρες αναβιώνοντας παιχνίδια χωρίς αυτοκίνητα, κάνοντας παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον της πόλης και προωθώντας εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς».

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, τα μέλη του 5ου ΚΑΠΗ Νίκαιας θα αναβιώσουν με τους μαθητές τα παραδοσιακά παιχνίδια γειτονιάς στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας από τις 10 έως τις 11 το πρωί. Την επόμενη μέρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Ι. Ρέντη γυμναστές της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα γνωρίσουν στους μαθητές παιχνίδια βιώσιμης κινητικότητας (green snake). Και τις δυο μέρες ο δρόμος έξω από τα σχολεία θα κλείσει συμβολικά. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων το Δημοτικό Δίκτυο Εθελοντών θα ζωγραφίσει τις ράμπες αναπήρων με το ειδικό σήμα.

Ακόμη έχει γίνει ρύθμιση ώστε στη συμβολή των οδών Θηβών και Παρασκευοπούλου ο δρόμος να κλείνει τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε τα παιδιά να μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι με ασφάλεια.

Τη διοργάνωση των δράσεων έχουν αναλάβει οι Διευθύνσεις Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, Αθλητισμού, Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» έχει καθιερωθεί και λειτουργεί από το 2002 και συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η μοιρασμένη μετακίνηση (με σύνθημα: SHARING GETS YOU FURTHER) και δίνεται έμφαση στη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς καθώς και άλλων τρόπων μετακίνησης που επιτυγχάνουν μείωση του οδικού κυκλοφοριακού φόρτου στις πόλεις και περιορισμό των συνεπαγόμενων αρνητικών επιπτώσεων (ρύποι, θόρυβος κλπ.).

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ

Το διοικητικο Συμβούλιο της Ε.Π.Ν.Κ. σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού (άρθρο11), αποφάσισε να συγκαλέσει τα τακτικά μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευση και Εκλογών, στις 30 Οκτωβρίου 2016.

Σας επισυνάπτουμε αυτούσιο το κείμενο.

...από το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη 

Προϋποθέσεις, κριτήρια, δικαιολογητικά

 

Ο Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη θα υλοποιήσει και φέτος πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης με τίτλο "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ - 2016", για παιδιά που φοιτούν στην πρώτη έως και την έκτη τάξη του δημοτικού σχολείου. 

To Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (διάρκειας 2 εβδομάδων η καθεμία):    

Α΄ Περίοδος,   21/06 - 01/07/2016                                                  

Β΄ Περίοδος,   04/07 – 15/07/2016

Γ’ Περίοδος,    18/07 – 29/07/2016

και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοΐζος" και στο Δημοτικό Γυμναστήριο "Πλάτων".

Θα φιλοξενήσει  μέχρι  200  παιδιά  σε κάθε περίοδο και θα υλοποιηθεί με τη συμβολή του διοικητικού προσωπικού του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και το προσωπικό των Δ/νσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού το οποίο απαρτίζεται από γυμναστές, μουσικούς, ζωγράφους και εικαστικούς. Τα παιδιά θα απασχοληθούν με δράσεις άθλησης, δημιουργικής μάθησης και ψυχαγωγίας και θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία και  τα ενδιαφέροντα τους.

Α. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ  - ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 1. Σε κάθε περίοδο συμμετέχουν έως 200 παιδιά:

A100 παιδιά των οποίων οι γονείς εργάζονται και οι δύο

B100 παιδιά των οποίων οι γονείς είτε εργάζεται ο ένας είτε και οι δυο είναι άνεργοι.

Η σειρά επιλογής και για τις δύο ομάδες θα καθοριστεί με εισοδηματικά κριτήρια, από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο εισόδημα.

 1. Οι συμμετέχοντες μαθητές πρέπει να φοιτούν ήδη στην Α’ έως και την ΣΤ ‘ Τάξη του δημοτικού
 2. Οι γονείς και μόνο αυτοί (όχι συγγενικά πρόσωπα) πρέπει να είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.
 3. Στην αίτησή που θα υποβάλλουν οι γονείς πρέπει εξαρχής να δηλώσουν μία κύρια περίοδο (Α’ ή Β’ ή Γ’) που επιθυμούν να συμμετάσχει το παιδί τους. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής επανάληψης του προγράμματος μόνον στην Γ’ περίοδο (σε περίπτωση που υπάρξουν κενές θέσεις)

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 1. Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής  Kατάστασης
 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2015
 3. Πρόσφατο πρωτότυπο λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ή ΕΥΔΑΠ) στο όνομα ενός εκ των γονέων ή μισθωτήριο κατοικίας σε ισχύ ή βεβαίωση κατοικίας από το δημοτολόγιο του Δήμου
 1. Βεβαίωση φοίτησης Α΄ Δημοτικού από τη Διεύθυνση του σχολείου που φοιτούν (για παιδιά που τελειώνουν την Α’ τάξη Δημοτικού)
 2. Αποδεικτικό ανανέωσης δελτίου ανεργίας ΟΑΕΔ (σε περίπτωση ανεργίας)
 3. Πρόσφατη Ιατρική Γνωμάτευση από παιδίατρο από την οποία προκύπτει ότι δεν υπάρχει παθολογικό ή δερματολογικό πρόβλημα για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες.  Επισημαίνεται ότι: Αν κάποιο παιδί συμμετέχει ήδη σε αθλητικό πρόγραμμα της Δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου μας και έχει προσκομίσει πρόσφατη σχετική ιατρική γνωμάτευση στην προαναφερθείσα Υπηρεσία, δεν απαιτείται η εκ νέου προσκόμιση

Η ιατρική γνωμάτευση πρέπει να προσκομισθεί το αργότερο, μέχρι τις 17/06/2016, στο Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.    

       

Γ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 1. Το ωράριο λειτουργίας του προγράμματος ορίζεται ως ακολούθως :   

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ : από 07:15 έως 08:00  (6ο Γυμνάσιο, Δ/νση: Μαντούβαλου & Παπαφλέσσα, παραπλεύρως  του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ :  από 15.00 έως 15.30 στον ίδιο χώρο.

 1. Οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, βρίσκονται εκεί για τη φροντίδα και την ψυχαγωγία των παιδιών. Παρακαλούμε να υπάρχει πνεύμα καλής συνεργασίας και σεβασμού στο έργο και τη δουλειά τους.
 2. Τα παιδιά πρέπει να προσέρχονται  με άνετα και δροσερά ρούχα, άνετα παπούτσια (αθλητικά) και απαραίτητα να φορούν καπέλο. Στην τσάντα τους να έχουν για τηνκολύμβηση: μαγιό, σκουφάκι, μπουρνούζι, αντιολισθητικές σαγιονάρες και μια τσάντα για να βάζουν τα βρεγμένα ρούχα. Για το μάθημα χαρακτικής απαιτούνται πρόχειρα ρούχα.
 3. Κάθε παιδί μπορεί να απουσιάσει έως και 2 συνεχόμενες ημέρες, κατόπιν ειδοποίησης στο τμήμα Παιδείας και Διά βίου Μάθησης ή με προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί απουσιάσει χωρίς καμία ειδοποίηση (για δυο συνεχόμενες ημέρες), θα διαγράφεται από το πρόγραμμα και θα καλύπτεται η θέση του από επιλαχόντα.
 4. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά ικανή να δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του προγράμματος θα υπάρχει συνεννόηση με τους γονείς, για την καλύτερη επίλυση του προβλήματος, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Δ. ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι αιτήσεις, μαζί με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων, θα γίνονται δεκτές στοΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ  (Παλαιό Κτίριο Δημαρχείου Νίκαιας, Γρεβενών 5-7, 2ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας: 213 2075 334 –  213 2075 335), ως ακολούθως

Και για τις τρεις πριόδους (Α΄, Β', Γ'), από 16/05/2016 έως 27/05/2016

 • ·Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη          από    07:30 έως  18:00
 • Τρίτη, Παρασκευή                       από    07:30 έως  15:00

Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και για τις ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ την ΔΕΥΤΕΡΑ 13/06/2016 στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.nikaia-rentis.gov.gr) και θα τοιχοκολληθούν στους πίνακες ανακοινώσεων, στα Δημαρχεία Νίκαιας και Ρέντη.

Με τρεις σφαίρες στο μηρό μεταφέρθηκε στο Τζάνειο...

 

Θύμα επίθεσης έπεσε, πριν λίγο, ο Διευθυντής και Συντονιστής του Νεφρολογικού του Νοσοκομείου Νικαίας, Χρήστος Ιατρού.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το θύμα ήταν στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού και Πέτρου Ράλλη, όταν τον πλησίασε μια μηχανή με 2 δύο άτομα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο πόδι.. 

 

Ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας ήταν εκείνος που τον τραυμάτισε σοβαρά, με τρεις σφαίρες στο μηρό...

Στην αρχή υπήρξε σύγχυση που την έντυνε περισσότερο η ΕΡΤ η οποία και μετέδωσε την είδηση πως το θύμα ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου...

Ο Ιατρού κινούνταν στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των ΙΚΕΑ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποσαφηνιστεί αν είχε προηγηθεί κάποια ληστεία...

Οι μηχανόβιοι άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου και ο δεύτερος δράστης τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στο δεξί μηρό.

Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο Τζάνειο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Η σφαίρα που δέχτηκε έχει μείνει στο μηρό και μπήκε στο χειρουργείο για να του αφαιρεθεί.

Graffiti από νεαρό φοιτητή της Σχολής Καλών Τεχνών, με θέμα το Μπλόκο...

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα σύμφωνα με το  οποίο ένας 20χρονος φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών, με τη βοήθεια του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας, δημιούργησε ένα υπέροχο graffiti στον τοίχο, με θέμα το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Graffiti 14dhm 2Είναι λυπηρό και απορίας άξιον στο Δελτίο το οποίο εστάλη από τον Δήμο, να μην αναφέρεται το όνομα του νεαρού...

 

Ωστόσο, η δήλωση του Δημάρχου κου Γιώργου Ιωακειμίδη, υπάρχει: 

"Είναι πολλά τα graffities που έχουμε σχεδιάσει με τη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και με ανεξάρτητους καλλιτέχνες σε σχολεία και δημόσιους χώρους της πόλης. Είναι μια μορφή τέχνης που αγκαλιάζεται από τα νέα παιδιά και ταυτόχρονα δίνει χρώμα  και μηνύματα  σε όλους μας. Λίγοι Δήμοι στη χώρας μας έχουν τόσα πολλά και καλοσχεδιασμένα  graffities. Ας επανέλθουμε όμως στο συγκεκριμένο του 14ου Δημοτικού Σχολείου. Τα ρολόγια του δείχνουν το χρόνο που ξεκινάει από τις 17 Αυγούστου 1944, τη μέρα δηλαδή  του Μπλόκου της Κοκκινιάς στις 6 το πρωί όπως δείχνει το ρολόι και φτάνει στο σήμερα, το 2016. Ο τόπος ίδιος, αλλά όλα τόσο διαφορετικά από το 1944. Αυτή η σ΄χεση του τόπου με το χρόνο, είναι που δίνουν τα ρολόγια. Το παιδί που αιωρείται στην κούνια, είναι η ελευθερία που έχει χάρη στη θυσία των πατριωτών που έπεσαν στο Μπλόκο. Το μήνυμα ότι δεν ξεχάσαμε. Με αυτό τον αρμονικό τρόπο λοιπόν, με σεβασμό στο παρελθόν και αναφορά στο σήμερα, δένει το χτες και το σήμερα της πόλης"...

 

Επαινούμε το εξαιρετικό έργο του νεαρού, αλλά θα περιμέναμε από τον Δήμαρχο της Νίκαιας, μέσα στα τόσα τα οποία ανέφερε, να είχε συμπεριλάβει και το όνομα του καλλιτέχνη...

Graffiti 14dhm 1

Graffiti 14dhm 4

Για τη διάδοση του εθελοντισμού και την προστασία του περιβάλλοντος

Ο Δήμος Νίκαιας - Ρέντη καλεί όσους θέλουν να συμμετέχουν στην πανελλήνια εθελοντική περιβαλλοντική  δράση “LetsdoitGreece-2016”, την Κυριακή 17Απριλίου 2016

Το “LetsdoitGreece”αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εθελοντικές καμπάνιες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες φορείς, οι οποίοι συντονίζονται ταυτόχρονα μέσα σε μία ημέρα και πραγματοποιούν δράσεις καθαρισμού και αισθητικών παρεμβάσεων σε κάθε γωνιά της χώρας...

Βασικός στόχος είναι η υιοθέτηση και η διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι χώροι παρέμβασης που έχουν επιλεχθεί είναι:

ΑΛΣΟΣ ΒΩΚΟΥ

Νίκαια: (Άλσους 13 & Βαλτετσίου – είσοδος: Άλσους 13), ώρα: 9:30 π.μ.

      ΠΑΡΚΟ ΕΙΡΗΝΗΣ

          Ρέντης: (είσοδος: Άγιας Άννης 109), ώρα: 9:30 π.μ.

 Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και καπέλο και να είναι εφοδιασμένοι με νερό και πρόχειρο φαγητό.

Δηλώστε συμμετοχή έως και 14/4/2016 : Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης τηλ. 213 2075 334, 335

 

...αποκαθίσταται με σεβασμό στην Ιστορία της!

Η Ιστορική Πόρτα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, η ξύλινη, "αυτή που είδε

 τη θυσία των Πατριωτών μας, που εκτελέστηκαν  εκεί και βάφτηκε από το αίμα τους" γίνονται ενέργειες να αποκατασταθεί με σεβασμό στην ιστορία της... Μετά από συνεννοήσεις που κράτησαν μερικούς μήνες, η Ιστορική Πόρτα του Μπλόκου ήδη βρίσκεται στο Εργαστήριο Συντήρησης Ξύλου, της Διεύθυνσης Αρχαίων και Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού...

 

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Νίκαιας - Αγίου Ι. Ρέντη, αναφέρει τα εξής:

"Ο πολιτισμός μας φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο τιμούμε την ιστορία μας. Από τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιούμε δημιουργικά όλα τα στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και από τις ενέργειές μας προκειμένου να μείνουν τα στοιχεία αυτά ζωντανά, ώστε να μεταλαμπαδευτούν στις επόμενες γενιές.

Ο ιστορικός χώρος της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς κρατά ζωντανό ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Εκατοντάδες σχολεία από όλη την Αττική επισκέπτονται το χώρο, ξεναγούνται και μαθαίνουν την ιστορία ενός λαού, μιας πόλης που θυσίασε παιδιά της στον αγώνα κατά του φασισμού.

Από την πρώτη στιγμή, με απόλυτο σεβασμό στο χώρο, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις, να συντηρήσουμε το χώρο του Μπλόκου και να δημιουργήσουμε τις υποδομές για να δεχτεί επισκέψεις σχολείων. Γιατί όσο μένει ζωντανή η μνήμη, υπάρχει ελπίδα…

Η ξύλινη πόρτα του Μπλόκου, αυτή που είδε τη θυσία των πατριωτών μας που εκτελέστηκαν εκεί και βάφτηκε από το αίμα τους, είχε με τα χρόνια κακοποιηθεί και σαπίσει σε κάποια σημεία της.  Για μας και για το σεβασμό στην ιστορία της πόλης έπρεπε να αποκατασταθεί και όχι να αντικατασταθεί με μια καινούργια πόρτα.

Έτσι λοιπόν, εδώ και μία εβδομάδα, μετά από συνεννοήσεις που κράτησαν μερικούς μήνες, η ιστορική πόρτα του Μπλόκου της Κοκκινιάς μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Συντήρησης Ξύλου, της Διεύθυνσης Αρχαίων και Νεοτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί, με την επιμέλεια του εργαστηρίου, θα συντηρηθεί και θα τοποθετηθεί στον εσωτερικό χώρο της Μάντρας, προκειμένου να μην καταστραφεί. Στη θέση όπου βρισκόταν μέχρι σήμερα η πόρτα, θα δημιουργηθεί και θα τοποθετηθεί ένα πιστό αντίγραφο που θα επιμεληθεί η ίδια Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού.    

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και το Τμήμα Συντήρησης του ΤΕΙ Αθήνας για τη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας αυτή".

Κύπρου & Ηλιουπόλεως, Νίκαια 

Επικοινωνία: 210 4922587Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανοιχτά για το κοινό: Τρίτη έως Παρασκευή, 9.00 - 13.00 
και κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα 10.00 - 14.00

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ