ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ

Το Άρμα-Έλκηθρο του Άη Βασίλη θα  διασχίσει τις γειτονιές του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στις 24 και 31 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας  στις 10.30 το πρωί από τον Αγ.Ι. Ρέντη για να καταλήξει στη Νεάπολη Νίκαιας. Ο  Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και το Εργαστήρι Καρναβαλιού του Δήμου θα «τραγουδήσουν» τα κάλαντα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Το άρμα θα παρελάσει στις γειτονιές της πόλης και θα τις «γεμίσει» με χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες μελωδίες, μεταφέροντας μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρμα κατασκεύασαν με αγάπη και μεράκι τεχνίτες του Εργαστηρίου Καρναβαλιού του Δήμου και την προηγούμενη χρονιά είχε δώσει χαρά στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας «ΕΛΠΙΔΑ» με την παραμονή του στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Φέτος λόγω των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση.

Η διαδρομή έχει ως εξής:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ : Εργαστήρι Χατζηανέστη – αρ. Μακρυγιάννη – Κηφισός -Πειραιώς -Φλέμινγκ μισό κύκλο – Μπιχάκη – Κωσταντινουπόλεως - Παλαιολόγου - -Αγ. Ι. Ρέντη – Χρ. Σμύρνης – Μπαλτατζή – Φλέμινγκ – Αγ. Ι. Ρέντη – γραμμές δεξιά - Αγ. Άννης -  αριστερά Γούναρη – δεξιά Ελευθερίας -αριστερά Κουμουνδούρου – κάθετα Μακρυγιάννη – δεξιά Ιθάκης- αριστερά Θεσσαλονίκης –Καραϊσκάκη – Πλ. Δαβάκη (κυκλικά) – δεξ. Π. Ράλλη (από την επάνω πλευρά της πλατείας) – ευθεία Π. Ράλλη - Λαοδικείας – δεξ. 28ης Οκτωβρίου – κυκλικά Πλ. Δημοκρατίας (Κρήνης) – δεξ. Ελλησπόντου – αρ. Γρ. Λαμπράκη – ευθεία πάνω  Βουρνόβα - δεξ. Πλ. Μήτσου Παπαρήγα – Κουταίσι – κάθετα στη Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη – πλ. Κρήνης (κυκλικά) – δεξ. Γέμελου – Τζαβέλλα έως Γρεβενών – ευθεία Γρεβενών – δεξιά την Π. Ράλλη – δεξ. 7ης Μάρτη ’44 – αρ. Μπελογιάννη – αρ. Παύλου Μελά – δεξιά  Π. Ράλλη –  δεξ. Θηβών ευθεία - Θεσσαλονίκης – αρ. Μακρυγιάννη – Επιστροφή Χατζηανέστη.

Το στοίχημα της «φωτεινής πόλης» κερδίζει καθημερινά ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη καθώς πραγματοποιεί ένα γιγαντιαίο έργο στον ηλεκτροφωτισμό με led. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ανταποκρίνεται απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες και θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη 5ετία. Ο Δήμος έχει ήδη αντικαταστήσει τους λαμπτήρες παλιάς τεχνολογίας στα περισσότερα κτίρια του, σε σχολεία και σε κάποιες πλατείες. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος προχώρησε στην αγορά led, συνολικού κόστους 4.800.000 € . Σε άλλη περίπτωση τα 10.000 φωτιστικά σώματα που διαθέτει θα έπρεπε να αντικατασταθούν και το έργο να προχωρήσει μέσω εργολαβίας ξεπερνώντας τα 10.000.000 €.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με τη μελέτη του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας που εκπόνησε ο Δήμος, το ποσοστό της ενεργειακής επιβάρυνσης από το δημοτικό φωτισμό αγγίζει το 53,3%. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αγορά led με τον Δήμο να έχει τον άμεσο έλεγχο εποπτείας και παρέμβασης σε όλο το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Το έργο αυτό αφενός αναβαθμίζει την  πόλη αφετέρου δίνει την εγγύηση για περισσότερη ασφάλεια. Στόχος είναι η ριζική αναβάθμιση του φωτισμού σε κάθε γειτονιά και η εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φτάσει έως και το 70%».

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Νίκαιας Ρέντη οι διήμερες εργασίες του 2ου Επιστημονικού Εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από Διεθνές Ταμείο Ασύλου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, Mechelen του Βελγίου, Sala της Σουηδίας, του Καθολικού Πανεπιστημίου Βρυξελλών και της εταιρείας Στρατηγικών Μελετών ΒΕΥΟΝD ΤΗΕ ΗΟRIZON με έδρα τις Βρυξέλλες.

Την ευθύνη διοργάνωσης είχε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη οι εκπρόσωποι του οποίου συντόνισαν τις εργασίες  από τις οποίες προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα και εκτιμήσεις.

Το περιεχόμενο του έργου αφορά στον κοινωνικό προσανατολισμό και στην    κοινωνική ένταξη των φιλοξενούμενων στη χώρα μας  από τρίτες χώρες μέσα από την διαμόρφωση  ψηφιακής εφαρμογής η οποία θα περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες για την εξυπηρέτηση τους, όπως, πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, υπηρεσίες απασχόλησης, δομές υγείας,  εκπαίδευση, χώρους πολιτισμού και αθλητισμού.

Ειδικότερα, εξειδικεύτηκε το περιεχόμενο της ψηφιακής εφαρμογής καθώς και ο τρόπος εκπαίδευσης των εθελοντών.

Σημειώνεται ότι η πιλοτική  εφαρμογή του διακρατικού προγράμματος θα υλοποιηθεί μέσω ενός μοντέλου κοινωνικής καθοδήγησης (mentoring).

Την έναρξη των εργασιών του διημέρου χαιρέτησαν,  η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη και ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη Ιερούργησε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος σε κλίμα μεγάλης πνευματικής χαράς ενθρόνισε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας η οποία και θα παραμείνει στο Ναό εις το διηνεκές προς Ευλογία και Αγιασμό των πιστών και της πόλεως.

«Δύο μεγάλες Ευλογίες πανηγυρίζουμε σήμερα σε αυτόν τον Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως μας, της πόλεως του Αγίου Ιωάννου Ρέντη» είπε ξεκινώντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέροντας ως πρώτη την «διαχρονική Ευλογία στο Έθνος μας με την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου κατά την οποία αναμιμνησκόμεθα των ηρωικών παλαισμάτων του λαού μας απέναντι στην φασιστική βία και στην καταδολίευση της ανθρώπινης ελευθερίας και προσωπικότητος».

Κάνοντας αναφορά σε ένδοξα και ηρωικά γεγονότα του 1940 και επισημαίνοντας πως «ζήσαμε το θαύμα, η ανυπεράσπιστος και μικρή Ελλάς να συντρίψει αυτή την πανίσχυρη συμμαχία των δαιμόνων και να αποβεί κατά την απόλυτη κρίση των ιστορικών δεδομένων η κυρία αιτία καταστροφής αυτού του σατανικού ναζιστικού μορφώματος», υπογράμμισε ότι «σε όλη αυτή την περιπέτεια ο λαός μας είχε ως ίνδαλμα και προστασία και σκέπη την Υπεραγία Θεοτόκο. Με την πίστη στο πρόσωπό της, στη μητρική της παρρησία και δύναμη, έβλεπε επάνω στις χιονισμένες βουνοκορφές την πανάχραντη μορφή της να προπορεύεται των στρατευμάτων».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για το όραμα του Οσίου Ανδρέου του δια Χριστόν σαλού ο οποίος κατά την διάρκεια ιεράς αγρυπνίας είδε την Παναγία «να απλώνει το Μαφόριό της, την Εσθήτα της επάνω στον προσευχόμενο λαό και να υπόσχεται την διηνεκή προστασία και σκέπη σε αυτόν» αναφέρθηκε στη δεύτερη σημερινή πνευματική χαρά για τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη, δηλαδή στο γεγονός της ενθρονίσεως εις το διηνεκές της Ιεράς Εικόνος «της Υπεραγίας Θεοτόκου της επικεκλιμένης Γλυκοφιλούσης της οποίας η ιερά εικόνα η πρωτότυπη ευρίσκεται τεθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους και συνδέεται με ένα εξίσου μεγάλο θαύμα», εξηγώντας παράλληλα το πώς η ιερά αυτή εικόνα στα χρόνια της εικονομαχίας από την Κωνσταντινούπολη, έφτασε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου.

Τέλος, ευχαριστώντας θερμά τόσο τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη και το δημοτικό συμβούλιο, όσο και τους δωρητές της Ιεράς Εικόνος και του θρόνου της Παναγίας ευχήθηκε σε όλους «την Ευλογία της Παναγίας σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, των πολλών αντιθέσεων, αντινομιών και δυσχερειών».

Το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του στον ανακαινισμένο χώρο του. Αυτό το μουσικό φυτώριο έχει συμπληρώσει 32 χρόνια ζωής και αριθμεί περισσότερους από 350 μαθητές, προσφέροντας μουσική εκπαίδευση υψηλών απαιτήσεων και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Εκμάθηση Κλασικών Οργάνων, Μαθήματα Υποχρεωτικών & Ανωτέρων Θεωρητικών, Κλασικό & Σύγχρονο Τραγούδι, Μουσικοκινητική Αγωγή (Orff), Πιανιστικό Νηπιαγωγείο είναι μερικά από τα τμήματα στα οποία μπορεί κανείς να  ενταχθεί.

 

Αναλυτικά τα Τμήματα του Ωδείου είναι τα εξής:

Οργάνων (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Κόρνο, Πιάνο, Τρομπέτα, Φαγκότο, Φλάουτο),

Τραγουδιού (Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο Τραγούδι),

Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία),

Ανωτέρων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Ωδική, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση Πνευστών Οργάνων),

Μουσικών Συνόλων (Χορωδίας, Συμφωνικής Ορχήστρας, Κιθαριστικής Ορχήστρας),
Τμήματα Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης (Βιολιού, Βιολοντσέλου, Κιθάρας, Κλαρινέτου, Πιάνου).
Επίσης υπάρχουν ειδικά τμήματα για  Μουσικοκινητική Αγωγή – Σύστημα Carl Οrff, Προετοιμασίας για την Εισαγωγή Μαθητών στα Μουσικά Σχολεία και Προετοιμασίας Ειδικών Μαθημάτων Μουσικολογίας για την Εισαγωγή Μαθητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών.

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά, ενώ τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Συμπληρωματικά συνεχίζει την λειτουργία του το Πιανιστικό Νηπιαγωγείο “Μικρός Μότσαρτ” για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α' και Β' τάξης Δημοτικού, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μαζί τους ένα μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές

Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Η σύγχρονη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει έναν Δήμο ανοιχτό στη ζωή και στην τοπική κοινωνία, ανοιχτό στην τέχνη και τον πολιτισμό. Το Δημοτικό Ωδείο είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του, τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο μαγικός κόσμος της μουσικής είναι πάντα μια ανοιχτή πρόκληση-πρόσκληση προς όσους είναι ή αισθάνονται νέοι.

Η μύηση στα μικρά και μεγάλα μυστήρια της μουσικής είναι ένα αυτογνωσιακό ταξίδι που συμβάλλει στην οικοδόμηση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, ικανών να υπηρετούν την ομορφιά και την αλήθεια έχοντας μια δημιουργική παρουσία μέσα στην κοινωνία. Το Δημοτικό Ωδείο μας, δίκαια καταξιώθηκε σαν ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια στην πολιτιστική ζωή της πόλης γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συνεχή αύξηση των μαθητών. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε την ευκαιρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας να πειραματιστούν με τους ήχους αλλά και σε μεγαλύτερα να γνωρίσουν  τη μουσική με την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών».  

 

Πληροφορίες και εγγραφές (Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 π.μ-20.00 & Σάββατο 9.00 π.μ.-14.00)
Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη - Καρακουλουξή 44 Νίκαια 
Τηλ. & Fax 
2104913025, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέλιος Γκόλγκαρης

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ.)  - Κύπρου 7 Ρέντης 
Τηλ. 
21048215552104819007, Fax 2104822370, email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Διευθυντής Μουσικού Εργαστηρίου: Βασίλης Μαστοράκης

Σχολικά είδη συλλέγει  ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου στα Δημαρχεία Νίκαιας και Αγ.Ι. Ρέντη από τις 10.00 π.μ.-14.00 συμμετέχοντας στη δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».Τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό θα πρέπει να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν στους ωφελούμενους της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:

«Στο ξεκίνημα αυτής της νέας δύσκολης σχολικής χρονιάς, δεν θα μπορούσαμε να μην επαναβεβαιώναμε το συνεχές ενδιαφέρον μας για τη στήριξη  μαθητών ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας με ενσυναίσθηση συμμετέχει σ’αυτή τη δράση προκειμένου όλοι οι μαθητές να έχουν τον απαραίτητα σχολικά είδη. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αποδείξει ότι η κοινή προσπάθεια αποδίδει καρπούς γι’αυτό σας καλούμε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας σε μια συστράτευση αγάπης για τα παιδιά».

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρες: 10.00 π.μ.-14.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, Π. Τσαλδάρη 10

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ, Μπιχάκη 8

Θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων θα αποκτήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έως το τέλος του 2022.  Ο Δήμος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» το οποίο εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης. Η  χρηματοδότηση προέρχεται από το Πράσινο Ταμείο και ανέρχεται στο ποσό των 74.400 €. Σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπονται 105 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης υπαίθριους ή στεγασμένους. Οι θέσεις θα εξυπηρετούν ταξί, λεωφορεία και άλλου τύπου βαριά οχήματα, αυτοκίνητα ΑΜΕΑ, ηλεκτρικά ποδήλατα και οχήματα. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης με τους επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς της πόλης θα ολοκληρώσει τη μελέτη  των χώρων που  θα φιλοξενήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις.

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ανοιχτά κοινόχρηστα δίκτυα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου να γίνει πράξη η βιώσιμη αστική κινητικότητα. Μετά από σχετική χαρτογράφηση που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας, θα χωροθετηθούν οι δημόσιες προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και όπου κρίνεται απαραίτητο θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Ο περιορισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης  μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί με τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων. Οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως είναι η ηλεκτρική, συμβάλλουν στη βιοκλιματική αναβάθμιση των δημοσίων χώρων και ως προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται και το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο οποίο ο Δήμος μας έχει ενταχθεί».  

Πινέλα θα πάρουν να ζωγραφίσουν όνειρα και δάση, με νότες θα παίξουν να γίνουν μουσική και με αθλητικά παιχνίδια νου και σώμα θα γυμνάσουν. Στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, 120 παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δυο περιόδους: 28/6-9/7 και 12/7-23/7 στους χώρους του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, Δημοτικού Γυμναστηρίου «Πλάτων» και Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοϊζος». Η υποβολή των αιτήσεων και για τις δυο περιόδους ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Στη μετά-COVID εποχή το πρόγραμμα του Δήμου μας «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» έρχεται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών του δημοτικού. Το προσωπικό των Διευθύνσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας έχει διαμορφώσει έναν κύκλο δράσεων προσαρμοσμένο στις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά σε δράσεις που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και παράλληλα να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και δυνατότητές τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της συλλογικότητας. Η πανδημία τα εγκλώβισε πίσω από μια οθόνη και τα απομάκρυνε από την επικοινωνία και τη διάδραση. Το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» τα επαναφέρει».

 Οι αιτήσεις, μαζί με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων, θα γίνονται δεκτές στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Αχιλλέως 15 Νίκαια) από τις 7/6/2021-11/6/2021  από τις 8.00 πμ-6.00μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2104810729 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nikaia-rentis.gov.gr για το έντυπο συμμετοχής και τα δικαιολογητικά.  Τα αποτελέσματα και για τις δυο περιόδους θα αναρτηθούν, σύμφωνα με τον αριθμό αίτησης, στην ιστοσελίδα του Δήμου την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού «19ης Μαϊου 1919», στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου θα κατασκευαστεί παιδική χαρά με εύκολη πρόσβαση και όργανα άθλησης και για ΑμεΑ. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 430.000 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρειας Αττικής, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχει 42 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και σε αρκετές υπάρχουν όργανα κατάλληλα και για παιδιά ΑμεΑ χωρίς να είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση σ’αυτές.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει μεταξύ άλλων:

« Κανένα παιδί δεν μπορεί να στερείται το αναφαίρετο δικαίωμα στο παιχνίδι. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο του Κατράκειου διασφαλίζοντας την εύκολη πρόσβαση για παιδιά ΑμεΑ. Με ασφαλή παιχνίδια και όργανα άθλησης, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα θα μπορούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα στο πράσινο. Σύμφωνα με τη μελέτη της Περιφέρειας, η παιδική χαρά θα προσφέρει τη δυνατότητα αισθητηριακής, συναισθηματικής ανάπτυξης αλλά και καλλιέργειας των δεξιοτήτων των παιδιών συμβάλλοντας και στην ομαλή κοινωνική τους ένταξη αφού ο χώρος θα είναι ανοιχτός για όλα τα παιδιά».   

150 μερίδες μαγειρεμένου φαγητού -η κάθε μία για 4 γεύματα- σε αντίστοιχο αριθμό οικογενειών που υποστηρίζονται σε καθημερινή βάση, όλη τη διάρκεια του έτους από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, διανεμήθηκαν το Μεγάλο Σάββατο με παράδοση στα σπίτια τους από υπαλλήλους του Δήμου.

Τα γεύματα ετοιμάστηκαν λίγες ώρες πριν την παράδοση τους στις εγκαταστάσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σημαντική ήταν και η στήριξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε (ΟΚΑΑ) με τη δωρεά 300 κιλών κρέατος στην ετοιμασία των γευμάτων.

 

Το link του video ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ