Καλεί τους ναυτεργάτες σε αγώνα εναντίων των επιβολών και επιθέσεων που δέχεται ο κλάδος... 
Να συμμετάσχουν τα πληρώματα των πλοίων όλων των κατηγοριών πανελλαδικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, αποφάσισε, σε συνεδρίαση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση "εξετάστηκε η όλη γενική κατάσταση στον χώρο της ναυτικής εργασίας και όπου διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών, με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων, η οποία και έχει φθάσει σε δραματικά επίπεδα, με την εντατικοποίηση της εργασίας των όσων έχουν απομείνει, με τη συνεχή παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας, με την επί μήνες μη πληρωμή των δεδουλευμένων, με την συνεχή αύξηση της ανεργίας κτλ". 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΝΟ, αναφέρει:

Οι  δύσκολοι  καιροί  που  περνάνε  όλοι  οι  Έλληνες  εργαζόμενοι από τις  συνεχώς  διογκούμενες αδηφάγες  ορέξεις  και εντολές   του κουαρτέτου  και  της  τρόικας δεν  αφήνουν  περιθώρια εφησυχασμού.
 
Ήδη  το  κοινωνιοκτόνο  ασφαλιστικό  νομοσχέδιο,  πλαισιωμένο   και εμπλουτισμένο  και  με τις  νέες  φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν  ολοκληρωτικά  τον  Έλληνα  εργαζόμενο, έχει   κατατεθεί  στις  Επιτροπές  της Βουλής  για  επεξεργασία  και  μάλιστα περιέχει έτι δυσμενέστερες  ρυθμίσεις  από  τις ήδη  κατά  καιρούς «διαρρεύσασες»   πληροφορίες  αφού νυν  διευρύνεται και το  Ενιαίο Ταμείο  Επικουρικής Ασφάλισης  (ΕΤΕΑ)   και  εντάσσονται  στην  νέα του  διευρυμένη μορφή  του   τα Ταμεία  Πρόνοιας   των  Ναυτικών (Αξιωματικών  και  Κατωτέρω  Πληρωμάτων)   τα  οποία,  είναι  πλέον ή  βέβαιο  ότι θα  απωλέσουν  πλήρως  τα  αποθεματικά τους και  από υγιή  αυτοτελή  ταμεία, που  είναι  σήμερα,   θα  καταλήξουν,  μαζί  με τα  υπόλοιπα  ομοειδή  ταμεία   που  εντάσσονται στον  νέο  φορέα, σε ένα  νέο  ελλειμματικό  τέρας.
 
Η  παραπάνω   24  ωρη  απεργία είναι  ανεξάρτητη από την   48ωρη απεργία  που  ήδη  έχει  αποφασίσει  η  Ομοσπονδία και  η  οποία  θα πραγματοποιηθεί  με  την  κατάθεση  του  επίμαχου νομοσχεδίου  για   ψήφιση στην Ολομέλεια  της  Βουλής. 
 
Η  ΠΝΟ δηλώνει  και    υπογραμμίζει  ξεκάθαρα προς  κάθε κατεύθυνση ότι θα  συνεχίσει,  θα  εντείνει  και  θα  κλιμακώσει    τον  αγώνα  της για  την  διασφάλιση   των θεμελιωδών  δικαιωμάτων των  Ελλήνων ναυτεργατών  και  μέχρι  την  τελική  απόσυρση του  επίμαχου προσχεδίου.
 
Ταυτόχρονα  καλεί τους  Έλληνες  ναυτεργάτες  να  είναι  σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση  και πανέτοιμοι  για  δυναμικές  απεργιακές κινητοποιήσεις   και  αγώνες. 
 

Τα πλοία δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο, από τις 12:01 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • Ανοιχτά μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη
  Ανοιχτά μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη «Ντίνος Κατσαφάνας» διοργανώνει μηνιαία μαθήματα ιστορίας της τέχνης που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με παρουσιάσεις που περιλαμβάνουν ψηφιακή προβολή, σχολιασμό πηγών, βιβλιογραφική…
  Written on Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 13:38 in ΤΕΧΝΕΣ
 • Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη
  Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Συνεχίζεται για 54η φορά η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο 'Αγιος Παντελεήμων” στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ.Ι.Ρέντη την…
  Written on Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 13:33 in ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ
 • ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η πρόσφατη οικολογική καταστροφή στη Σαλαμίνα και ευρύτερα στις ακτές του Σαρωνικού, κατέδειξε για μια ακόμα φορά την εγκληματική και επικίνδυνη ανεπάρκεια ενός συγκεντρωτικού, υδροκέφαλου και αναποτελεσματικού κράτους. Σε απόσταση…
  Written on Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 15:32 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
 • Το ηθικό πλεονέκτημα του κρατισμού
  Το ηθικό πλεονέκτημα του κρατισμού | Άρθρο του Ναπολέων Λιναρδάτου Ο κ. Τσίπρας προσπαθώντας να δικαιολογήσει την διατήρηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ, σε ό,τι αφορά την μεγάλη ιδιοκτησία, δεν είναι…
  Written on Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 15:27 in ΑΡΘΡΟγραφία
 • ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), η δεύτερη αρχαιότερη δημοσιογραφική-εκδοτική οργάνωση στην Ελλάδα (έτος ιδρύσεως 1939), που εκπροσωπεί  220 έντυπα -εφημερίδες και περιοδικά- με αναγνωστικό κοινό που υπερβαίνει τους…
  Written on Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017 15:20 in ΚΕΝΤΡΙΚΟ Θέμα