"Χωρίς καπνό" η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με την ΟΜ.Υ.Λ.Ε.

"Δεν πρέπει να προχωρήσει η πώληση διότι εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ", είπαν στον κο Δρίτσα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Ατελέσφορη αποδείχθηκε τελικά η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, κο Θόδωρο Δρίτσα με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) και τα πρωτοβάθμια Σωματεία του Λιμανιού του Πειραιά η οποία έγινε ενόψει της προγραμματισμένης κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.)

 

"Ήταν μία χρήσιμη συνάντηση. Από τη μεριά μου εκ μέρους του υπουργείου και της κυβέρνησης εξέθεσα και έδωσα εν εκτάσει τα δεδομένα που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει τη διαγωνιστικής διαδικασίας, αλλά και για το επόμενο διάστημα μετά από αυτή", τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός.

"Ενόψει του διαγωνισμού", είπε ο κος Δρίτσας, "δεν πρέπει να πούμε τίποτ΄άλλο".

"Φεύγουμε περισσότερο ανήσυχοι", τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), Γιώργος Γεωργόπουλος και συμπλήρωσε πως "η μόνη λύση για εμάς είναι να εντείνουμε τον αγώνα μας ώστε να σταματήσει η πώληση των λιμανιών και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος. Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι επικαλείται μια μνημονιακή υποχρέωση στην οποία η ίδια την επεδίωξε και αυτό είναι αδιέξοδο για την πολιτική στα λιμάνια".

Δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αναβολή της νέας Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ Ο.Λ.Π. και Δημοσίου, διότι παραμένουν πολλά "ανοικτά" θέματα ακόμη, όπως οι αρμοδιότητες της Δημόσιας Αρχής, η τύχη του πορθμείου Περάματος - Σαλαμίνας και πολλά...

Σε ανακοίνωση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων φαίνεται η κυβέρνηση να είναι ανακόλουθη "ως προς τη διαδικασία Σύμβασης Παραχώρησης που εκπονείται από το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία (και) δεν έχει την τελική έγκριση της Κυβέρνησης", ενώ ο κος Δρίτσας "δικαιολόγησε τη κατάθεση των προσφορών ως μνημονική δέσμευση της Κυβέρνησης". 

"Είναι γνωστό, βέβαια", καταλήγει η ανακοίνωση, "ότι η πώληση των Λιμανιών τέθηκε στο τρίτο μνημόνιο με επιλογής της (παρούσας) Κυβέρνησης"...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ