Ναυτιλιακά Βραβεία 2015 (Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2015)

Στο ξενοδοχείο Athens InterContinental πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης με τα Ελληνικά Ναυτιλιακά βραβεία 2015  της Lloyd’s List.

Τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία έχουν καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός ναυτιλιακών βραβείων παγκοσμίως και η εκδήλωση παρουσίασής τους αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία της ναυτιλίας.

Διοργανώνονται από τη Lloyd’s List, μια από τις παλαιότερες εφημερίδες παγκοσμίως (κυκλοφορεί από το 1734) και απονέμονται σε εταιρείες, οργανισμούς, αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες που ξεχώρισαν με τα επιτεύγματα τους.

Η κριτική επιτροπή
Την φετινή κριτική επιτροπή της Ναυτικών Βραβείων αποτελούσαν οι:
Τάκης Χριστοφίδης, πρόεδρος της Ένωσης Ναυλομεσιτών, Γιάννης Κούστας, πρόεδρος της HELMEPA, Γιώργος Γράτσος, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιάννης Χαλάς, γενικός γραμματέας ΠΝΟ, Νίγκελ Λάουρι, ανταποκριτής στην Αθήνα της εφημερίδας Lloyd’s List, Γιάννης Πλατσιδάκης, πρόεδρος της Intercargo, Χαράλαμπος Σημαντώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Μικρών Αποστάσεων, Ελένη Θανοπούλου, επικεφαλής του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νικόλας Π. Τσάκος, πρόεδρος της Intertanko και Νικόλας Α. Τσαβλίρης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ναυλομεσιτών.
Στη φωτογραφία από δεξιά- ο ένας από τρία αδέλφια Γιορδαμλή από την Αλεξανδρούπολη- o Cristos Giordamlis Χρήστος Γιορδαμλής που ίδρυσαν το 1991 την εταιρεία Prisma Electronics S.A. και Διευθύνων Σύμβουλος της, με το Δ/ντή του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Σεραφείμ Κατσίκα Serafeim Katsikas παραλαμβάνοντας το βραβείο που απονέμεται από τη Lloyd’s List στις εταιρείες, οργανισμούς αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες που ξεχώρισαν με τα επιτεύγματά τους στο τεχνολογικό τομέα!

Στη φωτογραφία από δεξιά- ο ένας από τρία αδέλφια Γιορδαμλή από την Αλεξανδρούπολη- o Cristos Giordamlis Χρήστος Γιορδαμλής που ίδρυσαν το 1991 την εταιρεία Prisma Electronics S.A. και Διευθύνων Σύμβουλος της, με το Δ/ντή του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης Σεραφείμ Κατσίκα Serafeim Katsikas παραλαμβάνοντας το βραβείο που απονέμεται από τη Lloyd’s List στις εταιρείες, οργανισμούς αλλά και διακεκριμένες προσωπικότητες που ξεχώρισαν με τα επιτεύγματά τους στο τεχνολογικό τομέα!

Τα Βραβεία...
α. Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας 2015: Ο Γιώργος Μ. Λογοθέτης, για τον οποίο οι κριτές τόνισαν την προτίμησή του για επενδύσεις στην Ελλάδα, για τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του αλλά και από το γεγονός ότι η ναυτιλιακή εταιρεία του Lomar ελέγχει ένα στόλο από 70 πλοία και μέσα στην χρονιά επεκτάθηκε στον χώρο των κοντέϊνερ.
β. Newsmaker της Ελληνικής Ναυτιλίας για το 2015: Πρόκειται για ένα από τα δύο βραβεία αποφασίστηκαν όχι από την ελληνική ναυτιλιακή κριτική επιτροπή αλλά απευθείας από τη Lloyd’s List και απονεμήθηκε στον πρόεδρο της Intertanko και διευθύνοντας σύμβουλος της Tsakos Energy Navigation Νικόλα Π. Τσάκο.
γ. Κοινό βραβείο της Lloyd’s List και του Propeller Club για τη μεγαλύτερη διάρκεια δραστηριότητας:  Απονεμήθηκε στον βετεράνο ιδιοκτήτη των εταιρειών "Γλαύκη" και "Κυκλάδες Ναυτιλιακή", Αριστείδη Αλαφούζο.
δ. Βραβείο Νέας Γενιάς: Απονεμήθηκε, για πρώτη φορά, στην 12ετή ιστορία του θεσμού. Το κέρδισε η κ. Μαρία Αγγελικούση της Angelicoussis Shipping Group.
ε. Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς: Είναι το μοναδικό βραβείο, που δεν αφορά αποκλειστικά Έλληνες. Απονεμήθηκε στο νέο διευθυντή του κυπριακού τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας και πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ, Ανδρέα Χρυσοστόμου.
ζ. Ναυλομεσίτης της Χρονιάς: Το βραβείο κέρδισε, για δεύτερη φορά, η Cass Technava Maritime. Η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρείται εξαιρετικά ισχυρή στο χώρο των νέων παραγγελιών αλλά το 2015 διακρίθηκε με πολύ καλές προσφορές στον χώρο των μεταχειρισμένων πλοίων καθώς και την πολύτιμη για τους πελάτες της δραστηριότητα των συναλλαγών πώλησης και επαναμίσθωσης πλοίων.
η.  Ναυτιλιακός χρηματοδότης της χρονιάς: Το βραβείο κέρδισε η Eurobank.
θ.  Βραβείο "Πειραιάς Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο": Το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο δόθηκε για πρώτη φορά σε νηογνώμονα και είναι ο Bureau Veritas Hellas για την εντυπωσιακή επέκτασή του τα τελευταία χρόνια.
ι. Βραβείο Τεχνικού Επιτεύγματος: Το κέρδισε η εδρεύουσα στη Βόρειο Ελλάδα Πρίσμα Ηλεκτρονική (Prisma Electronics) για το κατοχυρωμένο με  δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης της κατάστασης (LAROS).
κ. Βραβείο "Έξυπνων Δεδομένων": Το βραβείο, αυτό, απονεμήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το κέρδισαν στο Danaos Management Consultants και Danaos Shipping Co για το σύστημα απόδοσης των πλοίων τους.
λ.  Βραβείο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 2015: Απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
μ.  Πλοίο της χρονιάς: Παρά το γεγονός ότι ως Πλοίο της Χρονιάς αναδεικνύεται συνήθως σε ένα νέο πλοίο, η επιτροπή άσκησε το δικαίωμά της να αναγνωρίσει ένα κατασκευασμένο το 1943 Liberty. Αρχικά το όνομα του ήταν Arthur Μ Huddell  και ήρθε ρυμουλκούμενο στην Ελλάδα το 2008. Μετά από ένα μεγάλο έργο αποκατάστασης το Hellas Liberty βρίσκεται σήμερα αγκυροβολημένο στον Πειραιά ως πλωτό μουσείο.
ν.  Ο Ναυτικός της Χρονιάς: Παραδοσιακά ένα από κορυφαία σημεία της τελετής απονομής των βραβείων, κέρδισε φέτος ο πλοίαρχος Δημήτρης Τσιτσιμελής. Τον Ιανουάριο του 2015, το πλοίο «Master» της εταιρίας Magna Marine Bulker Pansolar άλλαξε πορεία για τη διάσωση στο Μεξικό δύο αλιέων, που είχαν μείνει για τρεις εβδομάδες χωρίς νερό καταμεσής της θάλασσας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • «Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018»
  Από 6 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου & του Σεπτεμβρίου   Με μόνιμο θίασο από τους: ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ LA DANDIZETTE ALEX DE PARIS Πώς…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:37 in ΤΕΧΝΕΣ
 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και με εισηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα με αντικείμενο την λειτουργία Εταιρειών…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:31 in ΠΕΡΑΜΑ
 • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  Το έργο οδοποιίας των κεντρικών δρόμων της Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:26 in ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 • Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
  O Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασαν στις 21/05/2018, σε Συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα για τις «Ημέρες…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:22 in ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 • Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων
  Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων Εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας της στους νησιωτικούς Δήμους και την Τροιζηνία, εκτελούνται τα πιο κάτω έργα τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:14 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ