ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου-κολυμβητηρίου και δυο γηπέδων αντισφαίρισης στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Κορυδαλλού «Θ. Πούτος» δρομολογείται μετά από την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κορυδαλλού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 8,4 εκατ. €, θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στο ευρύ και εν εξελίξει πρόγραμμα συντήρησης, ανακαίνισης και επισκευών που στοχεύουν στην λειτουργική αναβάθμιση και ασφαλή λειτουργία των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλους τους Δήμους της Π.Ε. Πειραιά με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και παράλληλα τον εμπλουτισμό και τη συμπλήρωσή τους με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες.

Το κλειστό κολυμβητήριο και τα γήπεδα τένις κατασκευάζονται στην περιοχή των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, σε μια περιοχή που αυτή την περίοδο έχει δρομολογηθεί η ανάπλασή της. Παράλληλα, είναι σε άμεση γειτνίαση με μεγάλο αριθμό σχολείων προσφέροντας έτσι δυνατότητες άθλησης και αναψυχής και στους μαθητές αυτών, ενισχύοντας τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και προσφέροντας στην πόλη νέες και σύγχρονες αθλητικές υποδομές που στερείτο.

Στο υπόγειο γκαράζ του Δήμου υποτιμούν την ανθρώπινη ζωή...

Γύρω στα 40 άτομα εγγεγραμμένα στο Πρόγραμμα Σίτισης της Ανάσας Ζωής του Δήμου Κορυδαλλού και άλλα 20 και πλέον από το ΤΕΒΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής), ιδρωμένα και καταπονημένα είχαν στοιβαχθεί  να περιμένουν μια σακούλα τρόφιμα, στο υπόγειο ...γκαράζ του νέου κτιριακού συγκροτήματος του Δήμου...

Τους είχαν ενημερώσει με ...μήνυμα  στο κινητόνα βρίσκονται στο χώρο του Δημαρχείου Κορυδαλλού, με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών και Ισότητας, Λαμπρινή Μάνου να εξυπηρετεί τους εγγεγραμμένους της Ανάσας Ζωής και δύο άλλες κυρίες τους δικαιούχους ανθρωπιστικής βοήθειας στο ΤΕΒΑ.

Ανά τέσσερα άτομα, με το νούμερο και την ταυτότητά τους στο χέρι, πλησίαζαν το σημείο όπου έδιναν τα στοιχεία τους και εθελόντριες τους έδιναν ένα άλλο χαρτί με υπογραφή έγκρισης και τους έστελναν να πιάσουν σειρά κοντά σε μια ...νταλίκα για να τους δοθεί η περιβόητη σακούλα με τα τρόφιμα...

Η ένταση ήταν μεγάλη, από τους ανθρώπους που είχαν χάσει την υπομονή τους και δεν ήξεραν πια σειρά να ακολουθήσουν, με αποτέλεσμα η Αντιδήμαρχος να αφήσει πολλές φορές το πόστο της...

Ξαφνικά και απευθυνόμενη κυρίως σε μια εξοργισμένη πολίτη, από την πολύωρη αναμονή, η κα Μάνου άρχισε να διαπληκτίζεται και να φωνάζει πως τα τρόφιμα "ίσως δεν φτάσουν για όλους" με συνέπεια πολλοί απελπισμένοι από τη διαδικασία, να φύγουν άπραγοι και αγανακτισμένοι...

Η απλή διαδικασία Σίτισης Αναξιοπαθούντων Ατόμων μετετράπη τελικά σε μία αδιανόητη διαδικασία αναμονής και ταλαιπωρίας, χωρίς αποτέλεσμα για τους περισσότερους.

Στα χρόνια της κρίσης, ο μέχρι χθες αξιοπρεπής πολίτης, κατάντησε ευτελές "προϊόν" για τα likes του κοινωνικού ...προφίλ κάθε Δημάρχου και του "κλότσου" και του "μπάτσου" κάθε ανίκανου να προάγει στοιχειώδη πολιτισμό...

Είναι να μην πέσεις στην ανάγκη του καθενός που έχει την εξουσία στα χέρια του...

Ημερίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία "Παίζοντας"

Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, γνωρίζοντας την καταλυτική σημασία του παιχνιδιού για την υγεία, την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών που σχετίζεται άμεσα με τη μετέπειτα σχολική τους πορεία, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Η δύναμη του παιχνιδιού", τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών 1) σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», η οποία με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί το πρόγραμμα σε 10 Δήμους.

 

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για τη σημασία του παιχνιδιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους. Το ελεύθερο, αδόμητο, αυτοκατευθυνόμενο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, έχει περιοριστεί δραστικά. Το ελεύθερο αδόμητο παιχνίδι κάποιες φορές θεωρείται χαμένος χρόνος, ενώ στην πραγματικότητα είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Ο περιορισμός του παιχνιδιού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την υγεία και την κοινωνικότητα των παιδιών (αύξηση ποσοστών παχυσαρκίας, ελλείμματα προσοχής, δυσκολίες συμπεριφοράς, άγχος, κατάθλιψη κ.λ.π.).

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να:

•           δράσει  ελεύθερα   και    αβίαστα

•           εξερευνήσει τον υλικό κόσμο και τη φύση

•           αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις

•           δημιουργήσει και να μάθει

•           δομήσει την αυτοπεποίθησή του

•           αναπτύξει  δεξιότητες αυτορρύθμισης

•          εκτεθεί σε ρίσκα που θα το προετοιμάσουν για την πραγματικότητα της               ζωής

•           εκφράσει τα συναισθήματά του

•           αναπτύξει τη γλωσσική του ικανότητα

•           αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες

•           αναπτύξει δεξιότητες επίλυσης  προβλημάτων

•           μάθει  να αντέχει τη ματαίωση

•           ζήσει σε έναν κόσμο φανταστικό

•           νιώσει ευχαρίστηση. 

Δωρεάν τεστ HIV με κινητή μονάδα από την Praksis
Με σύνθημα "Πάρε Φόρα-Εξετάσου", η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis υλοποιεί και φέτος -ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου, που έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS- το πρόγραμμα "Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV".
Η φετινή εκστρατεία ξεκινά από τον Κορυδαλλό, την ερχόμενη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.
Η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και Δημητρακοπούλου, δίνοντας την ευκαιρία για άμεση εξέταση χωρίς ραντεβού, γρήγορα και ανώνυμα.
Εθελοντές και στελέχη της Praksis, κοινωνικός λειτουργός και ιατρός θα ενημερώνουν για τον HIV και την ηπατίτιδα Β και C και θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν το γρήγορο τεστ (rapid test) δωρεάν και ανώνυμα.

Οι δύο νεαροί δράστες απολογούνται σήμερα...

Εχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία του Κορυδαλλού η επίθεση με σουγιά δύο νεαρών, ο ένας 17 χρόνων και ο άλλος 19, σε έναν 15χρονο μαθητή, ο οποίος καθόταν αμέριμνος σε ένα παγκάκι στο προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού...

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί όταν ένας 17χρονος μαθητής του Λυκείου και ένας 19χρονος φίλος του, επιτέθηκαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους εντός του σχολείου στον 15χρονο, τον ξυλοκόπησανάγρια και τον τραυμάτισαν στα πόδια με σουγιά...

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, κος Γ. Γουρδομιχάλης, ήταν εκείνος που κατάγγειλε το περιστατικό bulliying, κάλεσε την αστυνομία και συνέλαβα τους δύο νεαρούς... Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το οποίο έφυγε λίγες ώρες αργότερα.

"Πρόκειται για μια απρόκλητη επίθεση που έγινε ανάμεσα σε τρία παιδιά", δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, κος Γρηγόρης Γουρδομιχάλης. "Δεν προλάβαμε  να κάνουμε τίποτα για να το αποτρέψουμε, όμως δράσαμε άμεσα για την σύλληψη των δραστών και την μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Είναι ένα λυπηρό, μεμονωμένο περιστατικό".

Ο κος Γουρδομιχάλης και σήμερα προέβει σε διευκρινιστικές εξηγήσεις γα το περιστατικό που σημειώθηκε στο Επαγγελματικό Λύκειο Κορυδαλλού, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με πάνω από 600 μαθητές...

"Κατήγγειλα πρώτος το περιστατικό για να αποτρέψω στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις. Τώρα, όσο αφορά τα αίτια του επεισοδίου, νομίζω πως αρμόδια για να το πράξει είναι η ίδια η αστυνομία, η οποία και δώσει το πόρισμα των ερευνών της"...

Οι δύο νεαροί δράστες πέρασαν την νύχτα τους στο κρατητήριο, για να απολογηθούν σήμερα.

 

 

Ο Γιώργος Δημόπουλος τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη

Για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της παράταξης "Δήμος Για Όλους", Γιώργος Δημόπουλος, κονιορτοποίησε όσα με τόσο επικοινωνιακό κόπο, προσπαθεί να "κτίσει" και να παρουσιάσει ο Δήμαρχος ΚορυδαλλούΣταύρος Κασιμάτης, για το προσωπικό του προφίλ αλλά και τη Δημοτική του Αρχή.

Στην  πρόσφατη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδόμησε πλήρως τη "φιλεργατική" εικόνα που προσπαθεί στα "λόγια" πάντα να οικοδομήσει, η Δημοτική Αρχή  Κασιμάτη.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, φρεσκάροντας τη μνήμη του ιδίου και των πάσης φύσεως ("αριστερών", δεξιών ) δημοτικών του συμβούλων, για τις ανάλγητες αντεργατικές αποφάσεις  που έχουν λάβει τον τελευταίο χρόνο, μετά φυσικά από τις …δημοτικές εκλογές, όπου επιμελώς είχαν αποκρύψει τις πραγματικές μετεκλογικές προθέσεις τους.

"Έχετε" είπε, "οκτώ μήνες απλήρωτους τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί), 7 μήνες απλήρωτους στα ΚΗΦΗ ( Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Σταματήσατε να πληρώνετε  τους εργαζομένους στη ΔΗΚΕΚ ενώ ξοφλήσατε προμηθευτή κ.α".

Ποια ήταν η απάντηση  από πλευράς Δημοτικής Αρχής; Καμία !!!  Εξάλλου τι να έλεγαν…

* πηγή: newsta.grΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • «Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018»
  Από 6 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου & του Σεπτεμβρίου   Με μόνιμο θίασο από τους: ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ LA DANDIZETTE ALEX DE PARIS Πώς…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:37 in ΤΕΧΝΕΣ
 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και με εισηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα με αντικείμενο την λειτουργία Εταιρειών…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:31 in ΠΕΡΑΜΑ
 • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  Το έργο οδοποιίας των κεντρικών δρόμων της Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:26 in ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 • Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
  O Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασαν στις 21/05/2018, σε Συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα για τις «Ημέρες…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:22 in ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 • Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων
  Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων Εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας της στους νησιωτικούς Δήμους και την Τροιζηνία, εκτελούνται τα πιο κάτω έργα τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:14 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ