Για την Ανάπλαση της τέως Βιομηχανικής Ζώνης

ΕπιστολήΕύαςΚαρακώστα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β' Πειραιά


"Με αυτό το σημείωμα, θέλω να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με στέλνουν στο κοινοβούλιο για να τους αντιπροσωπεύσω.

Ουσιαστικόστοιχείο αυτής της αντιπροσώπευσης θα είναι μεταξύ των άλλων και η επίσπευση του θέματος της Ανάπλασης της τέως Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, περιλαμβάνοντας εκτός από τον χώρο των εργοστασίων και τονΟΛΠ, τηνΔΕΗ, τηνΕΥΔΑΠκαι όλες τις χρήσεις γης που αγγίζουν το παραλιακό μέτωπο.

Αυτό είναι και το κορυφαίο - πολεοδομικού χαρακτήρα - ζήτημα του ευρύτερου Πειραιά και των Δυτικών συνοικιών του Λεκανοπεδίου.

Όπως τόνιζα προεκλογικά σε κάθε μου δημόσια τοποθέτηση, η ευτυχής συγκυρία να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ:

α)τον Δήμο με τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο,

β)την Περιφέρεια με την Ρένα Δούρου και

γ)την κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα,

είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δοθεί μια φιλολαϊκή λύση σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα. 

Επιπλέον είναι μια ευκαιρία να δείξει η Αριστερά το δικό της δείγμα γραφής σε ζητήματα χωροταξικά και πολεοδομικά. Η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι φιλική προς τους πολίτες και την πόλη και να έχει χαρακτηριστικά για τα οποία παλέψαμε διαχρονικά μέσα από θεσμούς ή κινήματα τις τελευταίες δεκαετίες.

Τόσο εγώ όσο και οΠαναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτές της Β' Πειραιά, αλλά και οΘοδωρής Δρίτσαςπου εκλέχτηκε στην Α' Πειραιά, Υπουργοί τώρα στην κυβέρνηση της ελπίδας και οι δυο τους, ήμασταν μέλη της Παμπειραϊκής Επιτροπής την δεκαετία του 2000 ενώ ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα και πριν αλλά και μετά από αυτήν.

Αυτό συνηγορεί στο να βρεθεί πολύ σύντομα και με πολύ δίκαιο και σωστό φιλολαϊκό τρόπο ηλύση που θα αναβαθμίσει την πόλη και το περιβάλλονκαι θα αποδώσει στους κατοίκους το αναγκαίο πράσινο και τις ελεύθερες ακτές"

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ