ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: "Το πρώτο Λιμάνι της χώρας δεν μπορεί ν’ αποτελεί αντικείμενο πώλησης"...

Στις 10 του μήνα η πρώτη από τις πολυμορφικές κινητοποήσεις που αποφάσισε το Δ.Σ.

Ομόφωνη απόφαση πάρθηκε, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για Πολυμορφικές Κινητοποιήσεις "με έναρξη την πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. και την γιορτή της Τσικουδιάς της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων, το βράδυ του Σαββάτου"...

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν οι πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η πώληση του Λιμανιού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, καθώς και στην ανάπτυξη και ποιότητα ζωής των παραλιμένιων πόλεων. 

"Το πρώτο Λιμάνι της χώρας δεν μπορεί ν’ αποτελεί αντικείμενο πώλησης", τόνισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι η πώληση του Λιμανιού υποθηκεύει το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της.  
Αναφορικά με την περιοχή των Λιπασμάτων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι "για εμάς η περιοχή των Λιπασμάτων και οι υπόλοιπες εκτάσεις της πόλης ανήκουν αδιαπραγμάτευτα στους κατοίκους της πόλης και θα τις διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο", ενώ επεσήμανε ότι "περιμένουμε ο Πρωθυπουργός να τηρήσει τη δέσμευση που έδωσε προεκλογικά στο Κερατσίνι για τα Λιπάσματα". 

Την ανάγκη για ν’ αποτραπεί το σχέδιο πώληση τόνισε, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος επεσήμανε ότι από την πρώτη παραχώρηση του Ο.Λ.Π στην COSCO είναι εμφανές ότι ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού σημαίνει κλειστή ζώνη χωρίς δυνατότητες δημοσίου ελέγχου.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν:
α. πολύμορφες (;) κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκινούν με πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11πμ και καταλήγουν σε γιορτή Τσικουδιάς της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας η οποία ήταν προγραμματισμένη στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων το βράδυ του Σαββάτου!
β. το ψήφισμα της διοίκησης (πέρασε κατά πλειοψηφία), το οποίο διατυπώνει την απαίτηση για:
Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
- Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας : δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
- Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
- Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.
                        
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ