ΚΕΡΑΤΣΙΝΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΟΝΑ

Η  ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Προσκαλεί τα Δ.Σ και τα μέλη των συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς και την Τοπική Κοινωνία στην ημερίδα που διοργανώνει την Κυριακή, στις 6/5/2018, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου "Αντώνης Σαμαράκης>", στις 6.00μ.μ με θέμα: "Τοξικοεξάρτηση στις μαθητικές ηλικίες".

Θα αναπτυχθούν τα ζητήματα :

 1. Ο ρόλος της πρόληψης στη σχολική κοινότητα.

Από την κα Αποστολοπούλου Λία, Ψυχολόγο.

 1. Σκιαγραφώντας το προφίλ του έφηβου μαθητή που πειραματίζεται με τις ουσίες. Από τον κο Κατηφέ Παναγιώτη, Κοινωνιολόγο, Σύμβουλο εξαρτήσεων.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα απονεμηθούν 5 βραβεία που θα συνοδευθούν από χρηματικά έπαθλα.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών για τη μελέτη 540 στρεμμάτων της πρώην Λιμενο-Βιομηχανικής περιοχής Λιπασμάτων στην περιοχή.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συγκέντρωση επεξεργασμένων επιστημονικών ιδεών για την ανάπλαση, αναβάθμιση και αξιοποίηση της περιοχής, ώστε να διερευνηθούν και να αποσαφηνιστούν οι μελετητικές παρεμβάσεις, που θα γίνουν.
Από το σύνολο των προτάσεων θα επιλεγούν οι επικρατέστερες ιδέες- προτάσεις για την ανάπλαση της περιοχής, ώστε να δοθεί η μελετητική κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός αισθητικά βελτιωμένου περιβάλλοντος με ποικιλία χρήσεων και δράσεων.
 
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από 7μελή κριτική επιτροπή και θα απονεμηθούν 5 βραβεία που θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, Πειραιάς 18531), όπου θα πρέπει να υποβληθούν προτάσεις μέχρι τις 14.00 της 24ης Ιανουαρίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική σελίδα της Περιφέρειας Αττικής: www.pat.gov.gr

Σε βάρος του Λουκά Τζανή, ιδιοκτήτη φαρμακείου και πρώην δημάρχου Κερατσινίου, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας "για φάρμακα, νοθεία τροφίμων, απάτη τελεσθείσα κατ΄επάγγελμα και συνήθεια, καθώς και για ψευδή βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση μετά χρήσεως και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτημένων ουσιών"...

 

Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και τέσσερις ακόμα γιατροί, συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), ενώ ερευνάται και η εμπλοκή και άλλων.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Οικονομικής Αστυνομίας και από ενδελεχής αστυνομική έρευνα "προέκυψε ότι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εν αγνοία των ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσαν τον Α.Μ.Κ.Α. τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα.

Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο συλληφθέντα, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ."... 

...και στην περιοχή των λιπασμάτων...

"Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας απέναντι στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. Δίνουμε ανασα πνοής στο παραλιακό πρόβλημα", δήλωσε ο πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε ολιγόλεπτη επίσκεψη στο Κερατσίνι, με αντικείμενο την αξιοποίηση του χώρου των λιπασμάτων...

Πρωθυπουργός και Δήμαρχος (του Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κος Χρήστος Βρετάκος) τα είπαν για λίγο, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κου Θόδωρου Δρίτσα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κου Πάνου Σκουρλέτη, του αναναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη και του αντιπεριφερειάρχει Πειραιά, κου Γιώργου Γαβρίλη.

Μιλώντας από το παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας, σημείωσε ότι γίνεται πραγματικότητα μια προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τελικά βγαίνει ο συγκεκριμένος χώρος από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το πρώτο και σημαντικό βήμα ήταν να αποδεσμευθεί η συγκεκριμένη περιοχή από την παραχώρηση του δημοσίου προς τον ΟΛΠ και το δεύτερο να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη έκταση στο δήμο.
Ανέφερε επίσης ότι πριν από αυτό έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα από την κυβέρνηση με νομοθέτηση, προκειμένου να ακυρωθούν οι προβλέψεις του νόμου 4217/2014 που προέβλεπε για την περιοχή τη χωροθέτηση και εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων, αποκλείοντας έτσι από κάθε προοπτική ανάπτυξης. 
Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να επισκεφτεί την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την μέση του, τον ανάγκασε να την αναβάλει.  
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο πήρε θέση υπέρ των τοπικών διεκδικήσεων στη διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των λιπασμάτων εν όψει της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ. 
Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον της Βουλής, στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως το παραλιακό μέτωπο της περιοχής των Λιπασμάτων θα παραχωρηθεί στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας μετά από νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή. 

Η Παναγή Τσαλδάρη θα μετονομαστεί σε οδό Π. Φύσσα

"Στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, δύο χρόνια πριν συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Ενας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ηταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά τον φασισμό. Η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων. Ποιος περνάει από το σημείο και δεν φέρνει στο μυαλό του εκείνη τη νύχτα, ο Παύλος Φύσσας έγινε δικός μας Παύλος, που πλέον η καρδιά του χτυπά μέσα από τις δικές μας καρδιές;", 

σημειώνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κος Χρήστος Βρεττάκος και προσθέτει: 

"Από τα χρόνια της Κατοχής, της Μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, η πόλη μας, οι γειτονιές μας πάντα ανάσαιναν έναν αέρα λευτεριάς και δημοκρατίας. Εχουμε χρέος να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να ξεχάσουν, να μην αφήσουμε το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές μας".

Οι δηλώσεις αυτές του Δημάρχου, μέσω επιστολής, έγιναν με αφορμή τις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα, στο πλαίσιο των οποίων θα περιλαμβάνεται και η επίσημη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα, τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 19:00
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ "ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟ ΧΑΚΙ", του Διονύση  Ελευθεράτου
Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", Εμμ. Μπενάκη 70
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 19:00
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΤΟ ΚΥΜΑ", του Ντένις Γκάνσελ
Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", Εμμ. Μπενάκη 70
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
12:30 ΤΕΛΕΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ 
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ: ΚΑΠΑ ΠΙ, ΛΑΜΔΑ, ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ, Ψ, GRAND MENOS, MISTAH RUDE, THE NEIGHBORS, TINY JACKAL, XTENS
Μνημείο δολοφονίας Π. Φύσσα , Π.Φύσσα 60
19:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." 
ΘΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ
Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη", Εμμ. Μπενάκη 70

Ο γενικός γραμματέας, κος Γιάννης Θεοτοκάς, είδε αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων

- Τι τους υποσχέθηκε...

Αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ), ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  διοργάνωσε  συγκέντρωση στο πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας. Ακολούθησε πορεία των κατοίκων του Δήμου  στο υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων, τη μετατροπή του οποίου σε πάρκο ζητά η δημοτική αρχή.

Mε το "ΟΧΙ" στα χείλη, κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, αλλά και κατά της πώλησης της Λιμενικής Ζώνης της Δραπετσώνας και με κεντρικό σύνθημα "διεκδικούμε τη θάλασσα - κερδίζουμε τις ζωές", διεκδικώντας το σεβασμό στο δικαίωμά τους πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κάτοικοι και φορείς...

Το κάλεσμα το "χρεώνεται" η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, όπου είχε προαναγγείλει και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της, διεκδικώντας 100 περίπου στρέμματα που βρίσκονται στην παράκτια ζώνη, στην περιοχή των Λιπασμάτων...

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Ναυτιλίας, όπου αντιπροσωπεία του είδε και μίλησε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κο Γιάννη Θεοτοκά, ο οποίος με τη σειρά του υποσχέθηκε πως θα μεταφέρει στον υπουργό τις διαφωνίες και τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα της πώλησης...

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, κες Ελένη ΣταματάκηΝίνα Κασιμάτη και Εφη Καρακώστα

Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία από την Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, τον κο Αντώνη Νταλακογεώργο όπως και από την ΟΜΥΛΕ και από τους Λιμενεργάτες.    

Να σημειωθεί ότι, η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, διεκδικεί:

• Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.

• Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας: δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.

• Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

"Χάνεται ένα κρατικό μονοπώλιο και δημιουργείται ένα ιδιωτικό", δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ενώ ο επικεφαλής της "Λαϊκής Ενότητας", κος  Παναγιώτης Λαφαζάνης που ήταν παρόν στην συγκέντρωση και στην πορεία είπε κατηγορηματικά πως  "δεν πουλιέται μόνο το λιμάνι, αλλά πουλιέται και ο Πειραιάς και η Ελλάδα" καταλήγοντας ότι "αυτοί που το κάνουν δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν".

Στις 10 του μήνα η πρώτη από τις πολυμορφικές κινητοποήσεις που αποφάσισε το Δ.Σ.

Ομόφωνη απόφαση πάρθηκε, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, για Πολυμορφικές Κινητοποιήσεις "με έναρξη την πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ. και την γιορτή της Τσικουδιάς της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων, το βράδυ του Σαββάτου"...

Στη συνεδρίαση αναδείχθηκαν οι πολλαπλές αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει η πώληση του Λιμανιού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, καθώς και στην ανάπτυξη και ποιότητα ζωής των παραλιμένιων πόλεων. 

"Το πρώτο Λιμάνι της χώρας δεν μπορεί ν’ αποτελεί αντικείμενο πώλησης", τόνισε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι η πώληση του Λιμανιού υποθηκεύει το μέλλον της πόλης και των κατοίκων της.  
Αναφορικά με την περιοχή των Λιπασμάτων, ο Δήμαρχος τόνισε ότι "για εμάς η περιοχή των Λιπασμάτων και οι υπόλοιπες εκτάσεις της πόλης ανήκουν αδιαπραγμάτευτα στους κατοίκους της πόλης και θα τις διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο", ενώ επεσήμανε ότι "περιμένουμε ο Πρωθυπουργός να τηρήσει τη δέσμευση που έδωσε προεκλογικά στο Κερατσίνι για τα Λιπάσματα". 

Την ανάγκη για ν’ αποτραπεί το σχέδιο πώληση τόνισε, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος επεσήμανε ότι από την πρώτη παραχώρηση του Ο.Λ.Π στην COSCO είναι εμφανές ότι ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού σημαίνει κλειστή ζώνη χωρίς δυνατότητες δημοσίου ελέγχου.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν:
α. πολύμορφες (;) κινητοποιήσεις οι οποίες ξεκινούν με πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11πμ και καταλήγουν σε γιορτή Τσικουδιάς της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας η οποία ήταν προγραμματισμένη στο χώρο των πρώην Λιπασμάτων το βράδυ του Σαββάτου!
β. το ψήφισμα της διοίκησης (πέρασε κατά πλειοψηφία), το οποίο διατυπώνει την απαίτηση για:
Την ακύρωση του Διαγωνισμού για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ και την απομάκρυνση από κάθε πιθανό σχέδιο ιδιωτικοποίησης.
- Την οριστική εξαίρεση από το πακέτο πώλησης των ήδη παραχωρηθέντων από τον ΟΛΠ περιοχών του Δήμου μας : δηλαδή τον αρχαιολογικό χώρο στο Καστράκι, τον πεζόδρομο της οδού Καζαντζάκη, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι, το οικόπεδο τεσσάρων στρεμμάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
- Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας της παραλιακής μετόπης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας (Λιπάσματα) και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
- Την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας των κτισμάτων της ονομαζόμενης πολιτιστικής ακτής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.
                        

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων μόνο για όσους έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση του 2015

 

Παράταση μέχρι, τις 26 Αυγούστου, δόθηκεγια τις αιτήσεις του προγράμματος "Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)".

 

Το πρόγραμμα παρέχει: Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη) και Είδη βασικής Υλικής Συνδρομής (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός, κ.λ.π.).

 

Τρόπος υποβολής αιτήσεων

1)Ιδιωτικά: ηλεκτρονικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΑΧΙS)
2) Στο Δήμο: - Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 200, Κερατσίνι, ώρες: 8:30 -14:00. τηλ. επικ/νίας: 2132074734/729

- Κοινωνική Υπηρεσία Κερατσινίου – Δραπετσώνας . Δ/νση : Αφάρα & Αναλήψεως, Δραπετσώνα , ώρες 9:00 -13:00, τηλ. επικ/νιας: 210-4630145

Οι δυνητικά ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Ταυτότητα, Ε1 και Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), κωδικό TAXIS (αιτούντων και τυχόν συζύγου και λοιπών εξαρτώμενων μελών).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα...

Τι δήλωσε ο πρωην υπουργός κατά την παράδοση του υπουργείου στον Πάνο Σκουρλέτη. 

"Με το "παρών" εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια "πρόταση" που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότηταςνεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους "θεσμούς" και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας. Η χώρα θα έχει αύριο, αν όλοι μαζί κάνουμε παρελθόν την ευρω-νεοαποικιοκρατία και η Ελλάδα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, χαράξει - χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, με ικανή ρευστότητα και βαθιά διαγραφή του χρέους- μια νέα πορεία προοδευτικής ανασυγκρότησης της παραγωγικής μας βάσης, της οικονομίας και της κοινωνίας"...

Οι δηλώσεις ανήκουν στον τέως υπουργό, κο Παναγιώτη Λαφαζάνη που, με τον νέο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, είδε την και την ...έξοδό του από το ...υπουργιλίκι.


Η παράδοση του υπουργείου στον Πάνο Σκουρλέτη

Ετοιμος να αγωνιστεί ώστε το νέο μνημόνιο, όπως το αποκάλεσε, να γίνει μικρή παρένθεση στην πορεία της κυβέρνησης, αλλά και διατεθειμένος να προασπίσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο τέως  πια υπουργός επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα αλλά ότι στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ τόνισε με… νόημα ότι παρότι φεύγει θα συνεχίσει να είναι παρών. Κλείνοντας απένειμε τα εύσημα στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος όμως άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του όταν πήρε το λόγο.

"Είναι μια στιγμή δύσκολη για μένα, αλλά έτσι είναι η πολιτική. Υπάρχουν αυτές οι εναλλαγές. Κανείς πρέπει να δείχνει αντοχή και στις δύσκολες στιγμές", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Λαφαζάνης. "Φεύγω από αυτό το υπουργείο με τις καλύτερες αναμνήσεις. Θα είμαι νοερά μαζί σας πάντοτε, γιατί την αγάπησα αυτή την προσπάθεια τους τελευταίους 6 μήνες. Από τα πιο κρίσιμα υπουργεία και τομείς για την πορεία της χώρας...

...Φεύγω, αλλά συνεχίζω να είμαι παρών, στη μάχη που δίνει το κόμμα μου", είπε για το ζήτημα της πολιτικής διαφωνίας με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: "Υποστηρίζω πλήρως την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων, όπως ήταν πάντα και έτσι πρέπει να συνεχίσει και στο μέλλον. ...Φελυγω διαφωνώντας με μια πολιτική συμφωνία που αποφάσισε η κυβέρνηση με τους λεγόμενους θεσμούς. Θέλω το νέο μνημόνιο, να γίνει μια μικρή παρένθεση στην πορεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύω πως έτσι εκφράζω ευρύτερα αισθήματα της προοδευτικής αριστεράς στη χώρα".

Μια σαφή προειδοποίηση προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας απηύθυνε, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο απερχόμενος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Ο κος Λαφαζάνης στον απολογισμό του έργου που παραδίδει στον νέο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη αναφέρθηκε στη σημαντική νομοθετική ρύθμιση που βρίσκεται καθοδόν για τη Βουλή και αφορά στην ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης στη Δραπετσώνα προς όφελος των πολιτών

Ο τέως υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα πελώρια, όπως χαρακτηριστικά, είπε, ιδιωτικά συμφέροντα που θίγονται από τη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την ανθρώπινη πρόσβαση στη θάλασσα υπενθυμίζοντας παράλληλα τη θερμή στήριξη που έχει από  όλους τους δήμους της Α’ και Β’ Πειραιά. Την έχει ανάγκη ο Πειραιάς, την έχει ανάγκη όλο το λεκανοπέδιο και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα", είπε ο κος Λαφαζάνης.

Άρθρο - παρέμβαση του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας,  για την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Συνδημότες-Συνδημότισσες,

πέντε χρόνια τώρα η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πολιτική που έχει δήθεν ως στόχο της να αντιμετωπίσει την κρίση και να σώσει τον λαό μας. Αυτή η πολιτική της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που υπηρέτησαν πιστά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οδήγησε στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, έστειλε χιλιάδες νέους κυρίως επιστήμονες στη μετανάστευση, εξαφάνισε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Άνθρωποι αναζητούν τροφή στα σκουπίδια και χιλιάδες άλλοι έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Τα δικαιώματα των εργαζομένων χάθηκαν το ένα μετά το άλλο και κάθε κερδοφόρο δημόσιο αγαθό οδηγήθηκε σε ξεπούλημα.

Ναι, κάποιος σώθηκε από αυτή την πολιτική. Αυτός, όμως, δεν ήταν ο λαός μας, αλλά οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που είδαν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται την ίδια στιγμή που δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο.

Αυτό, είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα του ΝΑΙ των κυβερνήσεων σε αυτή την πολιτική. Τα αποτελέσματα αυτού του ΝΑΙ βιώνουν με δραματικό τρόπο η χώρα και ο λαός μας.

Στις 25 του Γενάρη ο Λαός μας με ξεκάθαρο τρόπο είπε ΟΧΙ στη συνέχιση αυτής της πολιτικής που η Τρόικα είχε επιβάλλει.Πέντε μήνες τώρα παρακολουθούμε μια τεράστια προσπάθεια από τη μεριά της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αλλά και των ντόπιων υπαλλήλων τους στα ΜΜΕ και στα κόμματα του «Μένουμε Ευρώπη», με ωμούς εκβιασμούς και κινδυνολογία να παραβιαστεί η σαφής ελληνική εντολή. Έθεταν και θέτουν όρους στην ελληνική κυβέρνηση απειλώντας με καταστροφές και προσθέτοντας κάθε μέρα νέες απαιτήσεις.Απαιτούν με ωμό τρόπο τη συνέχιση μιας πολιτικής που στόχο έχει την εξαθλίωση, την ταπείνωση και το γονάτισμα του λαού μας.

Τώρα ήρθε η ώρα ο λαός μας να μιλήσεις. Να εκφράσει το δικό του ΟΧΙ όσο πιο δυνατά, όσο πιο πλειοψηφικά μπορεί. Ένα ΟΧΙ που θα παίρνει υπόψη του τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε τους επόμενους μήνες. Ένα ΟΧΙ που θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση των ξένων δανειστών μας και των ντόπιων υποστηρικτών τους.Ένα ΟΧΙ που στην ουσία του, όμως, θα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας. Μίας προσπάθειας που θα έχει στόχο την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, θα έχει στόχο να μείνει όρθιος ο λαός μας, θα έχει στόχο μια Ελλάδα που δεν θα αφήσει στους νέους ανθρώπους ως κληρονομιά ερείπια και δυσβάσταχτα χρέη.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ!

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 • «Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ 2018»
  Από 6 Ιουνίου και κάθε Τετάρτη & Πέμπτη του Ιουνίου, του Ιουλίου & του Σεπτεμβρίου   Με μόνιμο θίασο από τους: ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΥΡΑ ΝΕΦΕΛΗ ΦΑΣΟΥΛΗ LA DANDIZETTE ALEX DE PARIS Πώς…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:37 in ΤΕΧΝΕΣ
 • ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
  ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ Με κεντρικό ομιλητή τον Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη και με εισηγητές, επιστήμονες, τεχνοκράτες, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περάματος την περασμένη Παρασκευή 18 Μαΐου Ημερίδα με αντικείμενο την λειτουργία Εταιρειών…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:31 in ΠΕΡΑΜΑ
 • ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
  Το έργο οδοποιίας των κεντρικών δρόμων της Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:26 in ΣΑΛΑΜΙΝΑ
 • Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
  O Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παρουσίασαν στις 21/05/2018, σε Συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα για τις «Ημέρες…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:22 in ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 • Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων
  Προληπτικά έργα στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Νήσων Εν όψει της Αντιπυρικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας της στους νησιωτικούς Δήμους και την Τροιζηνία, εκτελούνται τα πιο κάτω έργα τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια του οδικού δικτύου…
  Written on Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 14:14 in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ