Απεργιακή Κινητοποίηση Μεταφορέων ασθενών

24η απεργία "για την τραγική έλλειψη εργαζομένων του κλάδου στα Νοσοκομεία"...

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι τραυματιοφορείς την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, με 24ωρη Απεργία και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για την τραγική έλλειψη εργαζομένων του κλάδου στα Νοσοκομεία.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων αναφέρει:

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. η Πανελλήνια Ένωση Τραυματιοφορέων προκηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 11.00 για την μεγαλη ελλειψη τραυματιοφορεων σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας που,

  • ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
  • * ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
  • * ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ (ΡΕΠΟ- ΑΔΕΙΕΣ).

Χρόνια τώρα χωρίς προσλήψεις αλλά με συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να δουλεύουν χωρίς Τραυματιοφορείς.

Οι εικόνες γιατρών, συνοδών ασθενών και σεκιουριτάδων που διακινούν ασθενείς με καροτσάκια και φορεία, είναι πλέον σε όλο τον κόσμο γνωστές, αλλά η έλλειψη τραυματιοφορέων προκαλεί πια φανερά προβλήματα συμφόρησης στα νοσοκομεία.

Ασθενείς "λιμνάζουν" σε κλινικές καθώς η μετακίνησή τους για εξετάσεις καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού.

Τμήματα όπως τα εξωτερικά ιατρεία, το ακτινολογικό, οι μονάδες τεχνητού νεφρού και αιμοδοσίας, οι μονάδες ακτινοθεραπείας, χημειοθεραπείας και εντατικής θεραπείας, καθυστερούν να εξυπηρετήσουν άλλα περιστατικά όταν οι ασθενείς δεν παραλαμβάνονται εγκαίρως.

Οι καθυστερήσεις αυτές δημιουργούν συχνά δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και εντάσεις με αποτέλεσμα διαπληκτισμούς και χειροδικίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τέλος, σημαντικός είναι και ο κίνδυνος υγείας για τα μέλη μας λόγω της βαρύτητας του επαγγέλματός μας, που προξενεί χρόνια προβλήματα, όπως είναι η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, ισχυαλγίες, τενοντίτιδες και βουβωνοκήλες, που μειώνουν συχνά τον ενεργό αριθμό των συναδέλφων.

Η μεγάλη και διαρκής εντατικοποίηση της εργασίας μας προκαλεί συχνά τραυματισμούς κατά την προσπάθεια μεταφοράς υπέρβαρων ασθενών αλλά και στην διάρκεια μεταφοράς βαρέων περιστατικών όπως πολυτραυματίες και διασωληνωμένοι, από έναν μόνο συνάδελφο.

Κατάγματα και αποκολλήσεις αμφιβληστροειδούς εμφανίζονται πια συχνότερα ως αποτέλεσμα της ευσυνείδητης εργασίας με εντατικούς ρυθμούς και παρά όλα αυτά που παρέχουμε σαν ειδικότητα και κλάδος παραμένουμε ως τελευταίοι στο χώρο της υγείας.

Για τους ανωτέρω λόγους είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του προσωπικού με άμεση πρόσληψη μόνιμων μεταφορέων ασθενών, ώστε να μην θρηνήσουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών στις εισόδους των νοσοκομείων και να μπορούμε να επιτελέσουμε ορθά και αποτελεσματικά τα καθήκοντά μας, προσφέροντας καλύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ