ΥΓΕΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Κυριακή 20 Μαρτίου  από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15) «Γιάννης Σιδέρης» (Μπιχάκη 15)  με τη συμμετοχή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων”.

 Οι εθελοντές αιμοδότες   θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, ενώ γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό θα δίνουν οδηγίες και θα ρυθμίζουν την όλη διαδικασία (τήρηση αποστάσεων κ.λπ.), ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παρευρισκόμενους.  Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η διαρκώς αυξανόμενη καταγραφή κρουσμάτων της επιδημίας covid-19 και οι εκτιμήσεις των επιδημιολόγων για περαιτέρω κορύφωση της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της πολιτείας για λήψη επιπρόσθετων μέτρων για λόγους προστασίας των πολιτών, υποχρεώνει το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν υπό την ευθύνη του  με αφορμή την διανυόμενη εορταστική περίοδο, τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικών Καταστημάτων.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή του, λυπάται για  την εξέλιξη αυτή, πολύ περισσότερο γιατί η ακύρωση εκδηλώσεων και δράσεων κάθε μορφής γίνεται για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, παρ ΄όλες τις αρχικές προσδοκίες ότι φέτος θα ήταν διαφορετικές σε σχέση με πέρυσι, οι συνθήκες.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, προτρέπει  όλους μας να  επιδείξουμε στάση ευθύνης, τηρώντας τα επιβαλλόμενα μέτρα προστασίας για να διασφαλίσουμε το σημαντικότερο αγαθό της ζωής μας, την υγεία και παράλληλα, να τηρήσουμε με συνέπεια τις συστάσεις και προτροπές των επιδημιολόγων προς χάριν της υγείας μας και των ανθρώπων του περιβάλλοντος μας.

Σε νέο ιδιόκτητο χώρο μεταφέρονται τα Δημοτικά Ιατρεία Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και συγκεκριμένα πάνω από το 6ο ΚΑΠΗ Nίκαιας στην οδό Εφέσου. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης και ανακαίνισης του χώρου ώστε να παραδοθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατόν. Εκτός από τις υπάρχουσες παροχές θα προστεθούν και άλλες λειτουργίες όπως τα τμήματα λογοθεραπείας για παιδιά και ψυχολογικής υποστήριξης για  ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Με τα Δημοτικά Ιατρεία,  εδώ και 10 χρόνια βοηθάμε  τους οικονομικά αδύναμους και ανασφάλιστους  συνανθρώπους  μας που δεν έχουν πρόσβαση στο στοιχειώδες. Στις υπηρεσίες υγείας.  Με την ευκαιρία ευχαριστώ τον κ. Αργυρόπουλο για τη δωρεά του χώρου στο δήμο μας. Ως Δημοτική Αρχή φροντίζουμε για την αποτελεσματικότερη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας, προσπερνώντας τις αγκυλώσεις του κράτους. Οι προκλήσεις είναι πολλές και τα προβλήματα στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή δεν απουσιάζουν αλλά με ευέλικτους μηχανισμούς προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων του δήμου μας».

Ένας απινιδωτής προσφέρθηκε ως δωρεά για τις εγκαταστάσεις του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Άνω Νεάπολης από τις ομάδες που προπονούνται στο γήπεδο αυτό σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στον ίδιο χώρο.

Τον Δήμαρχο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Λευτέρης Χατζηπαυλίδης, ο οποίος και τον παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων (Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), Θεόδωρο Μπολάτογλου, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Δημάρχου για τη δωρεά και τους χαιρετισμούς του προς όλες τις πλευρές. Στην ομιλία του ο κος Χατζηπαυλίδης αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που δίνει η Διεύθυνση Αθλητισμού στους κανόνες ασφαλείας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη πέραν των 5 απινιδωτών που ήδη διαθέτει, άμεσα θα προμηθευτεί και θα εξοπλίσει τους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους με άλλους 8 απινιδωτές, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες του. Επίσης, επειδή ο απινιδωτής αγοράστηκε με τις συνδρομές μελών και φίλων του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας, του ΑΟ Νεαπολικού και του Άρη Νίκαιας, με τις δηλώσεις του εξήρε την αξιόλογη πρωτοβουλία των ομάδων και την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν οικονομικά την αγορά ενός ακριβού εξοπλισμού, αφού πρόκειται για μία ειδική συσκευή που μπορεί να σώζει ανθρώπους χορηγώντας αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να την επαναφέρει στον κανονικό της ρυθμό μετά από καρδιακή ανακοπή και μόνο όταν είναι απαραίτητο, το οποίο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένο προσωπικό για την ορθή χρήση και λειτουργία του.

Με το πέρας της εκδήλωσης, παρουσία φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και φίλων του αθλητισμού, έγινε επίδειξη λειτουργίας της φορητής και αυτόνομης συσκευής απινιδωτή από εκπρόσωπο της εταιρείας, καθώς και επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών από διασώστες της ΕΔΟΚ σε εκπαιδευτικό μοντέλο ΚΑΡΠΑ νέων και ενήλικων.

Εθελοντική Αιμοδοσία

ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Νοεμβρίου 10.30-16.30

Μπροστά σε έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η πανδημία SARS-CoV-2 είναι ακόμα εδώ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνεχίζει το πλάνο εξορμήσεων σε χώρους εκτός νοσοκομείων, με σκοπό να έρθει κοντά στον εθελοντή αιμοδότη. Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου υπήρξε μικρότερη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος της χώρας να μειωθούν σημαντικά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Το ΕΚΕΑ, έχοντας ως βασική αρχή την άμεση επαφή με τον εθελοντή αιμοδότη, κάνει την προσπάθεια μέσα σε όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας να διευκολύνει την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, σε χώρους ασφαλείς και εύκολα προσβάσιμους, με στόχο να διαμορφώσει μία διαδικασία αιμοδότησης, απλή αλλά και ευχάριστη, τηρώντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για τους λόγους αυτούς, προσκαλούμε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144 - www.serafio.gr) με ωράριο 10.30 έως 16.30.    

Η αιμοληψία θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από την Τρίτη 16/11 έως και την  Παρασκευή 19/11 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (9:00-14:30).

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Ας κάνουμε το βήμα της εθελοντικής αιμοδοσίας!

Ας χαρίσουμε το πιο σημαντικό δώρο, τη ζωή!

Δωρεάν Προληπτικός έλεγχος για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής ΑορτήςΔωρεάν Προληπτικός έλεγχος για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής

Το ανεύρυσμα της αορτής είναι μία σοβαρή κατάσταση, που είναι σημαντικό να διαγιγνώσκεται σωστά και εγκαίρως. Διαφορετικά, μπορεί να οδηγηθεί σε ρήξη, μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί αμέσως χειρουργικά, οδηγεί τον ασθενή σε θάνατο μέσα σε ελάχιστο χρόνο.Ο Δήμος Σαλαμίνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων διοργανώνει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από την ιατρό ακτινολόγο κα Μαρία Παλιατσέα η οποία θα συνδράμει εθελοντικά τη δράση.

Ο προληπτικός έλεγχος γίνεται άπαξ και αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 65 χρόνων και άνω. Πρόκειται για υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής που πραγματοποιείται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Στην περίπτωση που υπάρχει ιστορικό σε συγγενή α΄ βαθμού ο έλεγχος ξεκινά από το 55ο έτος

Η εξέταση θα γίνει στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, που βρίσκεται στο Παλαιό Δημαρχείο, Λ. Φανερωμένης 33 (1ος όροφος) έναντι Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, κατόπιν ραντεβού, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κλείνουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 210 4652919.

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Σαλαμίνας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Τα Rapid Tests θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας τη Δευτέρα 11/10/2021 και από ώρα 09:30 έως 15:00.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν, θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους, τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, κ.λπ.).

Τελετή παράδοσης συσκευής απινιδωτή στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη από τον

Σύλλογο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας θα πραγματοποιηθεί την

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 7 το απόγευμα στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άνω

Νεάπολης (Τέρμα Κωστή Παλαμά) παρουσία φορέων και συλλόγων της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Ελευθέριος

Χατζηπαυλίδης, θα παραλάβει ως δωρεά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων

(Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), Θεόδωρο Μπολάτογλου, μία συσκευή απινιδωτή για τις ανάγκες του

ανωτέρω κλειστού γυμναστηρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σεμινάριο Πρώτων

Βοηθειών από ομάδα Διασωστών (ΕΔΟΚ).

Η δωρεά της συσκευής απινιδωτή ενισχύει τους στόχους της Διεύθυνσης Αθλητισμού του

Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη να εφοδιάσει όλους τους κλειστούς αθλητικούς χώρους της

δικαιοδοσίας του με συσκευές απινιδωτών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται από το

προσωπικό της ύστερα από την ειδική εκπαίδευση για χρήση και λειτουργία αυτών. Οι

απινιδωτές είναι ειδικές συσκευές που μπορούν να σώζουν ανθρώπους χορηγώντας

αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να την

επαναφέρουν στον κανονικό της ρυθμό μετά από καρδιακή ανακοπή και μόνο όταν είναι

απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή παραλαβής του απινιδωτή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με

τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν το εν λόγω χρονικό διάστημα για

την διεξαγωγή στης εκδήλωσης στον κλειστό χώρο του Γυμναστηρίου.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου  από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15)  με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων”. Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,   ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς με τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση των αποθεμάτων αίματος στην χώρα.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, ενώ γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό θα δίνουν οδηγίες και θα ρυθμίζουν την όλη διαδικασία (τήρηση αποστάσεων κ.λπ.), ώστε να υπάρχει ασφάλεια για όλους τους παρευρισκόμενους.  

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ