Πως μπορείτε να πάρετε 840 ευρώ από την τράπεζα...

Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις, μετά την νέα υπουργική απόφαση...

Νέο όριο στις αναλήψεις μπήκε σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο...

Οσοι, λοιπόν, έχουν ακόμη λεφτά στις τράπεζες, μπορούν πλέον να κάνουν ανάληψη μέχρι του ποσού των 840 ευρώ, κάθε 15νθήμερο, σύμφωνα με το ΦΕΚ χαλάρωσης των capital controls...

Επιπλέον, όσοι καταθέτουν "φρέσκο" χρήμα στις τράπεζες, από τώρα και στο εξής, θα μπορούν να κάνουν ανάληψη χωρίς όριο...

Τώρα, εάν δεν προβούν στην ανάληψη του ποσού των 840 ευρώ ανά 15νθήμερο, τότε το όριο αυτό χάνεται και ο αναλήπτης θα χάσει τη δυνατότητα που του προσφέρεται, περιμένοντας να ανανεωθεί εκ νέου το 15νθήμερο σωρευτικής ανάληψης.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν πρόκειται για αύξηση του ορίου αναλήψεων, αλλά για παροχή δυνατότητας ανάληψης με μία κίνηση του ως άνω ποσού, οποιαδήποτε ημέρα του εκάστοτε 15νθήμερου...

Στη νέα υπουργική απόφαση περιλαμβάνονται και οι εξής ρυθμίσεις:

1. Επιτρέπεται η ανάληψη ποσού έως και 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες.

2. Επιτρέπεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα.

3. Επιτρέπονταιαναλήψεις μετρητών έως του ποσοστού του 100% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων νομικών και φυσικών προσώπων,σε μετρητά.

4. Επιτρέπεται,υπό προϋποθέσεις, η ανάληψη μετρητών, έως του ποσοστού 30% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά τις 22/07/2016, μεταφέρονται από το εξωτερικό με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς στην Ελλάδα.

5. Επιτρέπεταιτο άνοιγμα λογαριασμού όψεως ή καταθέσεως σε φοιτητές ή σπουδαστές που, κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών-σπουδαστών ERASMUS.

6. Επιτρέπεται τοάνοιγμα λογαριασμού σε συνταξιούχους που είναι κάτοικοι εξωτερικού, για την καταβολή της σύνταξής τους στην Ελλάδα.

7. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, επιτρέπονται οι πληρωμές συντάξεων και προνομιακών επιδομάτων πάσης φύσεως στο εξωτερικό από φορείς κοινωνικής ασφάλισης που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, με πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί εκτόςΕλλάδος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ