Νέες ταυτότητες για όλους τους πολίτες

Θα έχουν μικροτσίπ που θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά το κατόχου...

ΗΠΑ και Ευρώπη  ζητούν να αντικατασταθούν ο παλιές ταυτότητες με καινούργιες, η έκδοσή των οποίων θα ξεκινήσει υποχρεωτικά το 2017, επειδή θεωρούν πως πλαστογραφούνται εύκολα.

Οι πολίτες θα καταβάλουν παράβολο 10€ για την απόκτηση των εγγράφων, ενώ το συνολικό κόστος για το κράτος θα αγγίξει τα 80 εκατομμύρια ευρώ... 

taytotitaΗ Ουάσιγκτον πιέζει "αφόρητα", σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ. ΑΣ., για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα.   

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και αυτό τους προκαλεί ελέγχους στα σύνορα. 

Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές, αναφέρει καθημερινή εφημερίδα. 

Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνουν οι αλλαγές έως το 2017, αλλιώς μπορεί να υπάρξει αποπομπή της χώρας μας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.   

 

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν μικροτσίπ, στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά. 

Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης των στοιχείων, καθώς τελικός στόχος είναι το μικροτσίπ να περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με το ιατρικό ιστορικό και την ασφάλιση του κατόχου, όπως και το ΑΦΜ. 

Το σενάριο, οι νέες ταυτότητες να περιλαμβάνουν αποτύπωμα της ίριδας έχει αποκλειστεί. Οι πολίτες θα καταβάλλουν παράβολο 10 ευρώ για την απόκτηση των νέων εγγράφων.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ