ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσκληση για την παρουσίαση του προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης εργαζόμενων και άνεργων πολιτών στον Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

| Άρθρο του Στέφανου Γ. Χρήστου

«Γραφειοκρατία, ευθυνοφοβία, αδράνεια». Αυτή είναι μία από τις δηλώσεις σε τίτλους, της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, αναφορικά με την ανείπωτη τραγωδία και τη συμφορά που έπληξε τις γειτονιές της Δυτικής Αττικής για μία ακόμη φορά. Προφανώς, εννοούσε τις ευθύνες του κράτους, δηλαδή της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι από το 1860 στη Βουλή των Ελλήνων συζητείτο ότι η Αττική δυτικά του Κηφισού, ήταν η «χαβούζα» του λεκανοπεδίου.

Από τότε μέχρι και σήμερα, δηλαδή σχεδόν δύο αιώνες μετά, αυτή η δυσμενής ταξική διάκριση παραμένει ως πραγματικότητα και διαιωνίζεται με όλες τις καταστροφικές, απάνθρωπες και εγκληματικές συνέπειες.

Προσδοκία ύψιστη των πολιτών αυτών των φτωχογειτονιών,  ήταν η αναστροφή αυτής της εις βάρος τους δυσμενούς κατάστασης και η δημιουργία στοιχειωδών όρων ασφάλειας, όπου τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν την πρώτη προτεραιότητα. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθεύδει και αφυπνιζόμενη από τη μεγάλη τραγωδία στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, βρίσκει ως βολικό επιχείρημα, τις διαχρονικές ευθύνες «των άλλων», που είναι η κόλαση της κατά τον Σάρτρ. Ξεχνά ότι είναι τρία χρόνια κυβέρνηση, με την ομογάλακτη Περιφερειάρχη να φτάνει στα τριάμισι και με τις όποιες μελέτες για την προώθηση των σχετικών έργων να παραμένουν στα συρτάρια κυβέρνησης και περιφέρειας. Και αιτία βέβαια, κάποιος κακότροπος γραφειοκράτης ανέλεγκτος ΔΑΣΑΡΧΗΣ!!!  O tempora o mores.

Και βέβαια υπάρχουν και οι πολυεπίπεδες ευθύνες των προηγούμενων, οι οποίες προφανώς και έχουν προσμετρηθεί στις συνειδήσεις των πολιτών μέχρι τώρα. 

Είναι πρόκληση, μετά από τέτοιες καταστροφές, με απώλειες ανθρωπίνων ζωών, να επικαλούνται οι κυβερνώντες στα διάφορα και πάλι επίπεδα της πολιτείας, τις ευθύνες των προηγούμενων για να καλύψουν τις δικές τους.

Ο πολιτικός οφείλει να μπολιαστεί με το αξίωμα ότι πρέπει «να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα». Αυτό όμως έχει και τις συνέπειες του από ένα πολιτικό κατεστημένο, που αρέσκεται στο ελεγχόμενο τέλμα και σε μια συμφέρουσα θανατηφόρα αδράνεια.

Η αυτοδιοίκηση και στους δύο βαθμούς, οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάψει να λειτουργεί ως ιμάντας της κάθε κυβέρνησης και να υπερβαίνει αγωνιστικά ακόμα και τα όποια νομοθετημένα όρια, όταν απειλούνται ζωές και περιουσίες.

Η εμπειρία μου από τον δήμο του Κορυδαλλού και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, καταδείχνει περίτρανα, ότι η ανόθευτη και αγωνιστική πολιτική βούληση φέρνει πάντα αποτελέσματα.

Οι πολύχρονες κινητοποιήσεις στον Κορυδαλλό για την απομάκρυνση των φυλακών, φάνταζαν σε κάποιους ουτοπικές. Τα αποτελέσματα όμως απέναντι σε ένα δύσκολο και πολύπλοκο θέμα όπως αυτό των φυλακών, δικαιώνουν αυτούς τους αγώνες. (Παραχώρηση 26 στρεμμάτων στη θέση Άσυλο, από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπου τώρα υπάρχουν σχολεία και το δημαρχείο, εθνικός σχεδιασμός και πάλι από την τότε κυβέρνηση  για σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όπου ανεγέρθηκαν επτά καινούρια και πάλι από την ίδια κυβέρνηση, μεταφορά των φυλακών ανηλίκων στην Αυλώνα, μεταφορά μεγάλου μέρους των γυναικών κρατουμένων στον Ελαιώνα Θηβών και έτσι έγινε δυνατή η παραχώρηση στον δήμο πρόσφατα, μέρους της έκτασης των γυναικείων φυλακών, μια δέσμευση των κυβερνήσεων από το 2004). Αυτά τα αποτελέσματα, θα ήταν παντελώς ανύπαρκτα, εάν αδρανούσαμε από τότε και δεν συγκρουόμαστε ακόμα και με την ίδια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπου αυτό χρειάστηκε.

Επίσης, οι αγώνες όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και των Βουλευτών, μετά από πρωτοβουλία του υπογράφοντος, ως Αντιπεριφερειάρχη, απέτρεψαν από το να μεταφερθούν τα λύματα της Ανατολικής Αττικής  και πάλι στην Ψυτάλλεια. Η σύγκρουση όμως για το θέμα αυτό ήταν αναπόφευκτη με την ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής, που προφανώς είχε άλλες επιλογές, αλλά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής κινητοποίησης είναι ορατά. 

Οι παραπάνω αναφορές, δεν έχουν ως σκοπό την επιβράβευση του υπογράφοντος, αλλά, αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα, ότι η συλλογική προσπάθεια και οι αγώνες έχουν πάντα αποτέλεσμα, κόντρα σε γραφειοκρατίες, ευθυνοφοβίες και κατεστημένα συμφέροντα.


Δυστυχώς η αυτοδιοίκηση, μέρα με τη μέρα χάνει από το πολιτικό της άρωμα και από την σύμφυτη με αυτή αγωνιστικότητα της, γιατί δεν πιστεύει στην ταυτότητα και τη δυναμική της.

Για ενδυνάμωση των παραπάνω, τίθεται εύλογα το ερώτημα η δήμαρχος της πληγείσας περιοχής πόσες φορές κλήθηκε από την Περιφέρεια να καταθέσει την πρόταση της για τη συγκεκριμένη πληγείσα περιοχή, ποιά η γνώση και η δράση της ΚΕΔΕ για την θεραπεία παρόμοιων σοβαρών προβλημάτων, ποιά η συνεργασία ουσιαστικά μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης?

Άμεση και επιτακτική, προβάλει η ανάγκη, να υπάρξει ένας μεστός προγραμματικός, αναπτυξιακός σχεδιασμός κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών, για τη σταδιακή ανάταξη των επικίνδυνων πλέον εστιών στη δυτική Αττική, που «φιλοξενεί» επί σειρά ετών τα καζάνια στο Πέραμα, την Ψυτάλλεια και τη ΔΕΗ στο Κερατσίνι, τις φυλακές στον Κορυδαλλό, τους πυλώνες της ΔΕΗ στην Αγία Βαρβάρα και στον Κορυδαλλό, ενώ οι πολίτες αυτών των δήμων, συνεχίζουν να παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στις πλημμύρες και τους σεισμούς, παλεύοντας με την ανεργία και την φτώχεια τους.

Αυτό όμως, απαιτεί πραγματική, ανυποχώρητη και αγωνιστική πολιτική βούληση, τουλάχιστον από την πλευρά της αυτοδιοίκησης.

Ιδού η Ρόδος και αρχή άνδρα και γυναίκα δείκνυσι.

Η πολιτική ζωή της χώρας, όλων των επιπέδων,  δεν έχει ανάγκη από ισορροπιστές και ακροβάτες, αλλά από στυλοβάτες και διαρκώς μαχητές.

Η συγκλονιστική καταγγελία ενός εικονολήπτη που θα "έπρεπε" κατά τον φρουρό  "να είχε ...αυτοκτονήσει"...

Το περιστατικό σημειώθηηκε στις 9 Αυγούστου, στις 13:30, στο Σταθμό Μετρό του Αγίου Δημητρίου.

Ο Μανώλης Τρίκας βρέθηκε στο Σταθμό Μετρό του Αγίου Δημητρίου, πριν λίγες μέρες και ήρθε αντιμέτωπος με ειδικό φρουρό ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν και δεν έχει πατήσει το πόδι του σε αστυνομική σχολή, μονιμοποιήθηκε το 2013!...

Ρωτά με αγένεια τονΤρίκα από τι πάσχει και κάνει νευρικές κινήσεις και "τρομοκρατεί τον κόσμο"!!!...


Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό μπροστά στον κόσμο, τον επίπληξε κι όλας λέγοντάς του: "Θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου"...

"Μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω από την ντροπή μου;" αναρωτήθηκε ο εικονολήπτης, ο οποίος μετέφερε το περιστατικό στην "Εφ.Συν."...

"Αυτό πρέπει να το τακτοποιήσεις εσύ", του απάντησε ο θρασσής ειδικός φρουρός...

Στη συνέχεια του είπε να βγει από το σταθμό του μετρό κι ο Τρίκας αρνήθηκε τον διέταξε να το ακολουθήσει σε ένα δωμάτιο "για να τα πούμε οι δυο μας"!!!...


Παρούσα στο περιστατικό ήταν και η επόπτρια του Σταθμού...

Οταν ο Τρίκας του είπε πως θα καταφύγει στη ΓΑΔΑ, ο ειδικός φρουρός τον άφησε να φύγει.

"Βγήκε έξω πρώτος και με περίμενε στη σκάλα", είπε ο καταγγέλλων. "Εγώ έφυγα από την άλλη πλευρά, πήγε να με ακολουθήσει και σταμάτησε. Μέχρι να έρθει το τρένο΄είχε κάτσει από επάνω και με κοίταζε επίμονα"...


Αναλυτικά η καταγγελία του Μανώλη Τρίκα έτσι όπως την ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Σήμερα στο σταθμό του Αγ. Δημητριου στις 13:30 με πλησίασε ένας αστυνομικός σε απόσταση αναπνοής και με διάλεκτο πεζοδρομίου με ρώτησε γιατί κάνω ΤΙΚ. Του απάντησα οτι "έχω κινητικό πρόβλημα"και αυτός μου είπε ότι "μου ειναι αδιάφορο, τρομοκρατείς τους επιβάτες".Η απάντηση μου ήταν "Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτο"Εκείνος μου απάντησε ότι " θα έπρεπε να ντρέπεσαι που κυκλοφορείς στο δρόμο, να κάτσεις σπίτι σου".Τον ρώτησα " μήπως θα έπρεπε να αυτοκτονήσω απο την ντροπή μου;"Η απάντηση του ήταν "αυτο πρέπει να το τακτοποιησεις εσύ"στη συνεχεια του είπα " πρέπει να ξέρετε ότι με προσβάλλεται και ο τρόπος σας δεν αρμόζει στη στολή που φοράτε"απάντησε "εσύ προσβάλλεις τον κόσμο δίπλα σου με αυτά που κάνεις. Τι ειναι αυτο που λες ότι έχεις ρε ΕΓΩ δε το ξέρω"Του είπα την πάθηση και μου είπε "δε μου λέει τίποτα, τι ειναι αυτο ;"Τον ρώτησα , "έχετε ιατρικές γνώσεις;"Η απάντηση του ήταν να βγω απο το σταθμόΖήτησα τα στοιχεία του και αυτός μου είπε ότι θέλει τα δικά μου και οτι δεν ειναι υποχρεωμένος να μου δώσει κανένα στοιχείο " αν θες βρεστα απο το τμήμα και διάταξε να τον ακολουθήσω.Πήγαμε επάνω σε ένα δωμάτιο και μου είπε "πέρνα μέσα ρε"εγώ πήγα ακριβώς δίπλα και ζήτησα απο την επόπτρια του σταθμού να έρθει μαζί μας.Αυτός με έντονη φωνή είπε "αστην αυτήν και έλα να τα πούμε οι δυο μας"η απάντηση μου ήταν"δεν έχω να πω τίποτα χωρίς μάρτυρα"η επόπτρια του σταθμού ήρθε μαζί και αυτός άρχισε να λέει παραμύθια εξήγησα στην επόπτρια τι έγινε και αυτός άρχισε να μιλάει προσβλητικάτου ζήτησα να μου μιλάει στον πληθυντικό και μου απάντησε"είμαι αστυνομικός και μιλάω οπως θέλω άμα θέλεις να μου κάνεις αναφορά"μου ζήτησε τα στοιχεία μου και του έδωσα την ταυτότητατου ζήτησα τα δικά του και μου είπε να πάω στο τμήμαΌταν όμως είδε πως έγραψα τον αριθμό του στο κινητό μου ..704830.... τότε μου είπε "έλα να σου τα δώσω δε χρειάζεται να κοιτάς τον αριθμό και πήγαινε στο διοικητή και πες του ότι θέλειςτου είπα το θα πάω στη ΓΑΔΑΗ συμπεριφορά του ήταν επιθετική βγήκε έξω πρώτος και με περιμενε στη σκάλαεγώ έφυγα απο την άλλη πλευρά, πήγε να με ακολουθήσει και σταμάτησεμέχρι να έρθει το τραίνο είχε κάτσει απο επάνω και με κοίταζε επίμονα.

"Εμείς είμαστε στο πλευρό της σε ότι μας χρειαστεί" λέει  στην "ΝΙΚΗ" θεράποντας ιατρός για το γλυκό κορίτσι που παραμένει σε κώμα και διασωληνωμένο, στην εντατική του νοσοκομείου "Αγία Ολγα"... 

 

Το τελευταίο 24ωρο, ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται...

Η Νανά Καραγιάννη, η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, που τα τελευταία 8 χρόνια δίνει τη μάχη της με την νευρική ανορεξία, παραμένει διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο "Αγία Ολγα".

Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται σταθερή, όσο και κρίσιμη...

Βρίσκεται σε κώμα, αλλά οι γιατροί αισιοδοξούν συγκρατημένα, αν συνεχίσει ο οργανισμός της να αντιδρά θετικά στην φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή...

Η "ΝΙΚΗ" επικοινώνησε με θεράποντα ιατρό, ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του κι από την άλλη, επειδή η Νανά είναι σκληρό "καρύδι" μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που "φλέρταρε" με τον θάνατο, αισιοδοξεί πως αν παραμείνει σταθερή η κατάσταση της υγείας της και εξακολουθεί "ο οργανισμός της, ο οποίος είναι πολύ ταλαιπωρημένος, να δέχεται τις αγωγή και το κυριότερο να "ξυπνήσει" από το κώμα, τότε μπορούμε να μιλάμε πως απομακρύνεται σιγά σιγά ο κίνδυνος. Χρειάζεται,. όμως και πάλι, προσοχή... Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε... Η Καραγιάννη, όταν με το καλό πάνε όλα καλά, πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και σκέψη και να αγαπήσει τον εαυτό της... Εμείς είμαστε στο πλευρό σε ότι μας χρειαστεί"...

Η Νανά Καραγιάννη, το γλυκό κορίτσι με τα υπέροχα μάτια, έχει την αγάπη όλου το κόσμου που την έχει βάλει πλέον στην καρδιά του και στην προσευχή του...

Αγάντα Νανά και θα τα καταφέρεις...

Εχεις όλο τον κόσμο κοντά σου...

"Θα μπορούσα, μ' αυτές τις φωτογραφίες, να είχα αγοράσει πολυκατοικίες", λέει ο γιος του Κλεισθένη, Βαγγέλης, "τον καιρό που μου τις ζητούσαν"...

Είκοσι χρόνια, χωρίς την Αλίκη, πέρασαν και η Βουγιουκλάκη ακόμη μεσουρανεί...

Εξακολουθεί να δίνει τροφή σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ οι ταινίες της στην τηλεόραση, με εκείνη πρωταγωνίστρια, σημειώνουν ακόμη και σήμερα αξιόλογη τηλεθέαση, κυρίως στις μικρές ηλικίες που την "ανακαλύπτουν"! 

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατό της και αυτό που είδε το "φως" της δημοσιότητας, ξεπερνά κάθε όριο και της πιο νοσηρής φαντασίας.

Ο αδελφός της αξέχαστης ηθοποιού, Τάκης Βουγιουκλάκης, εξομολογήθηκε στην εφημερίδα "Freddo" ότι ο προσωπικός της φωτογράφος της Αλίκης ζήτησε από τ΄αδέλφια της να την ...φωτογραφήσει πάνω στο νεκρικό κρεββάτι.


"Ναι, είναι γεγονός ότι ο Κλεισθένης τράβηξε φωτογραφίες με την Αλίκη να έχει μόλις ξεψυχήσει. Δεν μας τις έδωσε ποτέ. Του είχαμε δώσει την άδεια να το κάνει, παρόλο που η Αλίκη ήταν πάρα πολύ χάλια στην όψη, με την προϋπόθεση να μην τις δώσει σε κανέναν.

Δεν έπρεπε να τις δει κανένας ξένος, γιατί η εικόνα της ήταν αποτροπιαστική.

Ηταν αμακιγιάριστη και αχτένιστη", δήλωσε στην εφημερίδα ο Τάκης Βουγιουκλάκης.

Στις 23 Ιουλίου του 1996, η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή στο Ιατρικό Κέντρο. 

Οι απαγορευμένες φωτογραφίες της Αλίκης  βρίσκονται στα συρτάρια του αρχείου του Κλεισθένη Δασκαλάκου. 

Όπως τονίζει ο γιος του, Βαγγέλης: 

"Θα μπορούσα και μόνο με αυτές τις φωτογραφίες να είχα αγοράσει πολυκατοικίες όταν μου τις ζητούσαν. Δεν θα το έκανα ποτέ. Οι μύθοι πρέπει να παραμένουν μύθοι".

Η είδηση σοκάρει και μάλιστα σήμερα, που έχουν περάσει 20 χρόνια από το "φευγιό" της, να μαθαίνεις πως επέτρεψαν τα αδέλφια ενός πραγματικού "θρύλου" του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, που φρόντιζε την εικόνα της προς τα έξω, να την φωτογραφίσουν τη στιγμή που είχε ξεψυχήσει και ήταν "πάρα πολύ χάλια στην όψη", "εικόνα αποτροπιαστική"...

Με τι δικαιολογία είπαν το "ναι" σε μια ..."φωτογράφιση" του είδους που προσβάλει τον νεκρό;

Αλήθεια, πόσα άλλα μας κρύβουν που συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της ασθένειάς της, αλλά και μετά τον θάνατο της; 

Ενα είναι βέβαιο. Ο μύθος Αλίκη πουλάει ακόμα...

"Πείτε τους να μην  εμφανίζονται με μόνιμο χαμόγελο", γράφει στην επιστολή του προς τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, 83χρονος διαβητικός που έκοψαν 410 ευρώ από το σύνολο της σύνταξης του ιδίου και της κατάκοιτης συζύγου του...

Με την οργή να ξεχειλίζει γιατί η "Αριστερή Ακυβερνησία" έκοψε από τη σύνταξη του ιδίου και της συζύγου του 410 ευρώ, ο 83χρονος διαβητικός Νίκος Ρουσινέλος, έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για να τον "παρακαλέσει" οι κυβερνώντες "να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο" δείχνοντας "τουλάχιστον λίγο σεβασμό στους Ελληνες για τα δύσκολα που περνούν"...

 

Στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", όταν ο ηλικιωμένος πήγε να παραλάβει μέρος της σύνταξής του -έπαιρνε 784 ευρώ μαζί με το ΕΚΑΣ και 684 η σύζυγός του- διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 410 ευρώ.  

Η 82χρονη σύζυγός του είναι κατ΄κατάκοιτη και αυτές οι συντάξεις είναι το μόνο εισόδημά τους...

 
Πήρε τότε την απόφαση, ο Νίκος Ρουσινέλος, να στείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να παρακαλέσει τον Προκόπη Παυλόπουλο οι κυβερνώντες "να σεβαστούν τους Ελληνες" που υποφέρουν στα χρόνια της κρίσης...

 

Η επιστολή του 83χρονου συνταξιούχου στον ΠρτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Προκόπη Παυλόπουλε, στα στέλνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς.
Απευθύνομαι σε εσάς για δύο λόγους. 
Πρώτον, διότι είχα τη χαρά και την ευτυχία να σας γνωρίσω από κοντά και ξέρω πολύ καλά τις ευαισθησίες σας και δεύτερον δεν αναγνωρίζω κανέναν και ούτε θέλω να ασχοληθώ με αυτούς που μας κυβερνούν. Δεν τους αναγνωρίζω διότι είναι άσχετοι με τη δημοκρατία, δεν γνωρίζουν την έννοιά της, αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις τους. Τα ισοπέδωσαν όλα! Ντροπή τους!
Είμαι 83 ετών άρρωστος με διαβήτη τύπου ΙΙ. 
Η σύζυγός μου είναι 82 ετών κατάκοιτη, με βαριά καρδιακή ανεπάρκεια. Και οι δύο είμαστε συνταξιούχοι, έχοντας ως μοναδικό εισόδημα τις συντάξεις μας, παίρνουμε κάθε μήνα το ποσό των 1.400 ευρώ και οι δύο μαζί. Σε μία ημέρα, μετά τις πρόσφατες μειώσεις, είδαμε μία μείωση στις συντάξεις μας, με το ποσό των 410 ευρώ! Αρα το μηνιαίο εισόδημα πλέον και των δύο μας διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ. Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους.
Εκείνο που ζητώ από εσάς, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό μας, να συστήσετε στους κυβερνώντες να μην εμφανίζονται με αυτό το μόνιμο χαμόγελο, ας δείξουν τουλάχιστον λίγο σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο των Ελλήνων για τα δύσκολα που περνούν, για τα βάρη που τους έχουν φορτωθεί!
Προς τι τα χαμόγελα; 
Πάνε όλα καλά; 
Χαίρονται με την ταλαιπωρία του λαού; 
Με τη φτωχοποίησή του; 
Με το θάνατό του;
Η αλαζονεία της εξουσίας στο μεγαλείο της! 
Αισθάνομαι ηλίθιος, βλάκας, έχω μεγάλη οργή! 
Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι στη δύση της ζωής μας θα βιώναμε αυτή την εξαθλίωση με Αριστερή Ακυβερνησία!
Αν εγώ και η γυναίκα μου μπορούμε να σώσουμε την Πατρίδα μας (... και το πιστέψω, ... προφανώς αδύνατο), θα "πάω" τουλάχιστον ευτυχισμένος. 
Με σεβασμό στο πρόσωπό σας, 
Νίκος Ρουσινέλος

Το αγγελούδι χρειάζεται χρήματα για να σωθεί η ζωή του...

Πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου...

Χρειάζεται να κάνει υπεραντλαντικό ταξίδι για να σωθεί η ζωή του...

Η οικογένειά του μικρού Κωνσταντίνου, δίνουν "τιτάνιο" αγώνα, αλλά αυτό μόνο δεν φτάνει και ζητά τη βοήθεια όλων μας...

Ο μικρούλης δεν μπορεί να παίξει σαν όλα τα παιδάκια της ηλικία του, γιατί πάσχει από νευροβλάστωμα 4ου σταδίου, με αρχικό όγκο στο αριστερό επινεφρίδιο και μεταστάσεις στα οστά και το μυελό.

 

Αγώνας ζωής για τον 4χρονο Κωνσταντίνο - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

 

Το σκληρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει γενναία ο πιτσιρικάς, έφερε το protothema.gr...

Οι γιατροί του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, αλλά πρέπει να νοσηλευθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σικάγο (Univercity of Chicago Corner Children's Hospital), που μπορεί να αναλάβει την σοβαρή περίπτωσή του,καθώς φημίζεται για παιδιατρικά ζητήματα τέτοιας βαρύτητας...

Τα έξοδα νοσηλείας, όμως, είναι πολλά και δεν τα καλύπτει κανέννας ασφαλιστικός φορέας...

Το ποσό μπορεί και να ξεπεράσει τα 250.000 δολάρια...

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς του Κωνσταντίνου, Ευθύμιος Κοτσώνης και Παρασκευή Καλαϊτζίδου, έχουν ανοίξει λογαριασμό:  

119-00-2310030090 με ΙΒΑΝ GR07 0140 1190 1190 0231 0030 090 στην Alpha Bank

Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

"Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ...

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και θα συνδυαστεί με 24ωρη απεργία, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της η ΓΣΣΕ "καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. 

Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφιση"...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

"Στηρίζοντας τον αγώνα της Ομοσπονδίας Iδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε), η ΓΣΕΕ προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μάιου, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων, εντάσσοντας στη συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση τις εκδηλώσεις για τον εορτασμότης Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η συγκεκριμένη Κυριακή, μαζί με άλλες επτά, έχουν οριστεί με μνημονιακούς νόμους ως εργάσιμες για το χώρο του εμπορίου, μέτρο που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αφού αφενός μεν οδηγεί στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και αφετέρου λειτουργεί αποκλειστικά προς όφελος τωνπολυεθνικών, οδηγώντας σε λουκέτο τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Η ΓΣΕΕ παράλληλα, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αγανάκτησή της για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τη μετάθεση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, επαναλαμβάνοντας ότι για τα συνδικάτα και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα.

Για αυτό η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη Γενική Απεργία που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης".

Θα έχουν μικροτσίπ που θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά το κατόχου...

ΗΠΑ και Ευρώπη  ζητούν να αντικατασταθούν ο παλιές ταυτότητες με καινούργιες, η έκδοσή των οποίων θα ξεκινήσει υποχρεωτικά το 2017, επειδή θεωρούν πως πλαστογραφούνται εύκολα.

Οι πολίτες θα καταβάλουν παράβολο 10€ για την απόκτηση των εγγράφων, ενώ το συνολικό κόστος για το κράτος θα αγγίξει τα 80 εκατομμύρια ευρώ... 

taytotitaΗ Ουάσιγκτον πιέζει "αφόρητα", σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ. ΑΣ., για τον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα.   

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα και αυτό τους προκαλεί ελέγχους στα σύνορα. 

Ήδη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει να τρέχει τη διαδικασία με τη σύσταση δύο επιτροπών, εκ των οποίων η μία ασχολείται με το νομοπαρασκευαστικό κομμάτι και η άλλη με τις τεχνικές προδιαγραφές, αναφέρει καθημερινή εφημερίδα. 

Η Ουάσιγκτον θέλει να γίνουν οι αλλαγές έως το 2017, αλλιώς μπορεί να υπάρξει αποπομπή της χώρας μας από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.   

 

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα έχουν μικροτσίπ, στο οποίο σε πρώτη φάση θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά. 

Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης των στοιχείων, καθώς τελικός στόχος είναι το μικροτσίπ να περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με το ιατρικό ιστορικό και την ασφάλιση του κατόχου, όπως και το ΑΦΜ. 

Το σενάριο, οι νέες ταυτότητες να περιλαμβάνουν αποτύπωμα της ίριδας έχει αποκλειστεί. Οι πολίτες θα καταβάλλουν παράβολο 10 ευρώ για την απόκτηση των νέων εγγράφων.

Παρατείνεται για 3 μήνες το Πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης

► ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Λόγο Πάσχα θα δοθούν νωρίτερα. 

ΙΚΑ - ΝΑΤ: 27 Απριλίου, ΟΓΑ - ΟΑΕΕ: 25 Απριλίου, ΔΗΜΟΣΙΟ: 22 Απριλίου

► ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Νέα παράταση, έως τις 15 Μαΐου, στην απαγόρευση πώλησής τους...

► ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΉΣ ΚΡΙΣΗΣ: Παρατείνεται για 4 μήνες ακόμη για την δωρεάν παροχή ρεύματος.

- ΠΑΡΑΤΑΣΗ 3 μήνες για την Επιδότηση Ενοικίου και την ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ.

► ΦΠΑ: Στα βασικά τρόφιμα ο ΦΠΑ θα αυξηθεί και από 23% που ήταν μέχρι σήμερα θα φθάσει στο 24%, σύμφωνα με πρόταση - σοκ των δανειστών...

ΔΕΗ: Σε ισχύ η νέα ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές, σε 36 δόσεις και         χωρίς προκαταβολή, στο τηλέφωνο 11770.

 www.gsis.gr: Ανοιξε το TAXIS για τις φορολογικές δηλώσεις 

    - Σε τρεις (3) δόσεις ο φόρος εισοδήματος

    - Τέλος Ιουνίου η προθεσμία

  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Από τον Ιούνιο ξεκινούν οι αιτήσεις...

► Οικογενειακά Επιδόματα: Θα καταβληθούν στις 22 Απριλίου...

 Α21: Μαζί με τη φορολογική δήλωση άνοιξε και η υποβολή αιτήσεων για το το Α21.

 Επίδομα Πετρελαίου:Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. 

Συνολικά φέτος θα διατεθούν, για επίδομα θέρμανσης, 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

 Υπογράφηκε κοινή υπουργική απόφαση για δωρεάν περίθαλψη, για τους ανασφάλιστους πολίτες, σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, με την ένδειξη του ΑΜΚΑ τους.


► ΘΕΣΜΟΙ: "Οχι" στις διευκολύνσεις του αφορολόγητου σε αγρότες, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός.

Ακολουθείστε μας και στο Facebook: Η ΝΙΚΗ | ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ