Στον αυτόματο "κόφτη" των δανειστών, μισθοί και συντάξεις

Με προεδρικό διάταγμα η προσαρμογή τους από το 2017.

Στον τόπο που "γέννησε" τη Δημοκρατία καταλύθηκε και η ύπαρξή της...

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και ετέρους, υποσχέθηκε "κόφτη" δαπανών, βάζοντας μέσα σε αυτό μισθούς και συντάξεις!!!...

Η συμφωνία πρέπει να κλείσει μέχρι τις 24 Μαΐου, για να μην μείνει η Ελλάδα χωρίς δόση, κατακαλόκαιρο...

Στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, για την τελική συμφωνία του Eurogroup και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μια έκθεση η οποία και θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και στη Βουλή με την οποία θα γίνεται λόγος για την απόκλιση ή μη από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Εάν υπάρχει απόκλιση τότε ως την 31η Μαϊου θα πρέπει να έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα με το οποίο θα καθορίζονται τα μέτρα με τα οποία θα "κλείνει" η τρύπα.
Εάν δεν εκδίδεται από τον υπουργό το σχετικό διάταγμα, τότε αυτομάτως θα ενεργοποιούνται μέτρα που έχουν προσυμφωνηθεί.
Πότε ενεργοποιούνται τα μέτρα;
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr: "Εάν η απόκλιση είναι ως 0,25% του ΑΕΠ δεν λαμβάνονται μέτρα. Εάν η απόκλιση είναι από 0,26% ως 0,75% τότε ενεργοποιούνται μέτρα της τάξης των 900 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν η απόκλιση είναι από 0,76% ως 1,25% του ΑΕΠ τότε ενεργοποιούνται μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Όταν η απόκλιση είναι από 1,26% ως 1,75% του ΑΕΠ τα μέτρα τα είναι 2,7 δισ. ευρώ, ενώ όταν η απόκλιση είναι από 1,76% του ΑΕΠ ως 2,25% τότε τα μέτρα θα φτάσουν τα 3,6 δισ. ευρώ.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο επώδυνα μπορεί να είναι τα μέτρα των περικοπών αρκεί να δει κανείς τα ποσά. Οι περικοπές που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια το καλοκαίρι δεν είναι παρά μόνο το ένα τρίτο των μέτρων που θα απαιτηθούν για να καλυφθεί η απόκλιση της τάξης του 0,5%. Στην περίπτωση μάλιστα που η απόκλιση είναι στο 1% τότε τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να είναι αντίστοιχα αυτών των περικοπών που έφεραν στις συντάξεις τα μέτρα που πέρασαν με το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε την Κυριακή", 8 Μαΐου 2016.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ