ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε απο τις Ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ημερίδα για τα θέματα του κλάδου. Η ημερίδα με θέμα «Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού – Τοπικού και Κλαδικού τύπου» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλέον των διακοσίων εκδοτών, το Σάββατο 30/9/2017 στη Λάρισα, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.    
Οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και η συζήτηση που ακολούθησε,   ανέδειξαν τη δυναμική του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, ο οποίος παρά τα προβλήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή συγκυρία, διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικότητας και της εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού του.  Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία όλων των Ενώσεων εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου. 
 
   Σε αυτή τη διαδικασία η Κυβέρνηση, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης επέλεξε να απέχει αδυνατώντας για άλλη μια φορά να αντιληφθεί το ρόλο και τη σημασία του κλάδου για τη Δημοκρατία,  την αξιόπιστη ενημέρωση και την πολυφωνία. Σύσσωμες οι Ενώσεις και τα Μέλη τους θεωρούν τη στάση αυτή της κυβέρνησης εχθρική απέναντι στις εκδοτικές επιχειρήσεις, το σύνολο των  εργαζόμενων τους,  καθώς και τους συναφείς κλάδους που πλήττονται.
Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος, Γεώργιος Κύρτσος και Νότης Μαριάς, οι βουλευτές Συμεών Μπαλής, Νίκος Παπαδόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αχιλλέας Κέλλας, Κωνσταντίνος Μπαριώτας, Γεώργιος Λαμπρούλης, Γεώργιος Κατσιαντώνης καθώς και πολλά Μέλη των τεσσάρων Ενώσεων του Τύπου: την  Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και την Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και  Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής. 

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το “Μπλόκο της Κοκκινιάς ...40 ημέρες μετά” οι Λέσχες Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη συναντούν την Μάρω Δούκα με αφετηρία το μυθιστόρημά της 'το δίκιο είναι ζόρικο πολύ'.
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη συνομιλεί με την συγγραφέα για το βιβλίο της αλλά και για το σύνολο του έργου της 'στις γραμμές του μύθου και της ιστορίας' με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Ειρήνη Ρηνιώτη - Αλέξανδρος Στεφανίδης.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς
Ηλιουπόλεως 102Α
Ώρα έναρξης: 20:00

Ο «Χάνσελ και η Γκρέτελ» , ο «Κοντορεβιθούλης», η «Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι μουσικοί», η «Ωραία Κοιμωμένη» αλλά και ο «Σέρλοκ Χολμς-Ένα μυστήριο με Νόημα» με τον Μάγο Snakara ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους μικρούς φίλους τους στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη από τις 27 Μαϊου έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς και ένα 4ημερο Φεστιβάλ Καραγκιόζη με ελεύθερη είσοδο. Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Rock Aid Festival με στόχο την συγκέντρωση φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου.
 
Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Η σύγχρονη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει έναν Δήμο ανοιχτό στη ζωή και στην τοπική κοινωνία, ανοιχτό στην τέχνη και τον πολιτισμό. Οι εκδηλώσεις του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας, προσανατολίζονται στον μαγικό κόσμο του θεάτρου που είναι πάντα μια ανοιχτή πρόκληση για να ξανοιχθούν άνθρωποι κάθε ηλικίας στο ονείρεμα. Και το φετινό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου μας, αποδεικνύει ότι το Δημοτικό Κηποθέατρο καταξιώθηκε δίκαια σαν ένα από τα πλέον ζωντανά κομμάτια στην πολιτιστική ζωή της πόλης».
Χορηγός επικοινωνίας
ΑΠΕ ΑΘΗΝΑΙΚΟ- ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάιος- ώρα έναρξης: 21:00
 • Σάββατο 27/05: «Χάνσελ και Γκρέτελ» (παιδική παράσταση) των αδελφών Γκριν σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα
 • Κυριακή 28/05: παράσταση Καραγκιόζη,  από το θέατρο Σκιών, κούκλας και μαριονέτας Α. Αθανασίου
Ιούλιος- ώρα έναρξης: 21:00
 • Δευτέρα 3/07: «Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη» (παιδική παράσταση), σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη
 • Τετάρτη 5/07: Παράσταση Μάγου Sankara
 • Παρασκευή 7/07: «Η Χιονάτη και οι επτά υπέροχοι μουσικοί» (παιδική παράσταση),  σε σκηνοθεσία Γιώργου Γρηγοριάδη
 • Κυριακή 9/07: «Τα παραμύθια  της γιαγιάς» (παιδική παράσταση),  σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη
 • Τετάρτη 12/07: «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν»-μουσική παράσταση με τους Βανέσα Αδαμοπούλου, Τατιάνα Καλαντζή, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, πρωτότυπη μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
 • Πέμπτη 13/07: «Σέρλοκ Χολμς, ένα μυστήριο με νόημα» παιδική παράσταση
 • Παρασκευή 14/07: παράσταση Καραγκιόζη, από το θέατρο Σκιών, κούκλας και μαριονέτας Α. Αθανασίου
 • Τετάρτη 19/07: «Η ωραία κοιμωμένη» σε σκηνοθεσία Άννας Μιχελή
 • Τρίτη  25/07: «Μύθοι του Αισώπου… οι ωραιότεροι μύθοι», (παιδική παράσταση)  από το Μικρό θέατρο Λάρισας
Αύγουστος: ώρα έναρξης: 21:00
 • Κυριακή 27/08: «Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη χώρα του Ποτέ» (παιδική παράσταση), σε σκηνοθεσία Γιούλης Ηλιοπούλου
 • Δευτέρα 28/08: Παράσταση Καραγκιόζη, από το θέατρο Σκιών, κούκλας και μαριονέτας Α. Αθανασίου
 • Τετάρτη 30/08:   Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», (Παιδική Σκηνή), Α. Δαρλάση «Η ξύπνια βασιλοπούλα» είσοδος ελεύθερη
 • Πέμπτη 31/08: «Για όνομα» σε σκηνοθεσία Κων/νου Μαρκουλάκη, με τους  Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνη Μουρατίδη, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνη Λουδάρο
Σεπτέμβριος- ώρα έναρξης: 20:30
 • Παρασκευή 1/09: «Ο μαγικός αυλός» του Β. Α. Μότσαρτ, (παιδική παράσταση), σε σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη
 • Σάββατο 2/09: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», Ρ. Κόσσα «La Nonna» είσοδος ελεύθερη
 • Κυριακή 3/09: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει», Ν. Γκόγκολ  «Παντρολογήματα» είσοδος ελεύθερη
 • Δευτέρα 4/09: «Ένα εξοχικό παρακαλώ» σε σκηνοθεσία Βασίλη Θομώπουλου, με τους Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριο Αθανασίου, Κώστα Αποστολάκη, Σοφία Μανωλάκου, Άρη Τσάπη, Κων/να Κομματά και Σπύρο Πούλη
 • Τρίτη 5/09: Θεατρική ομάδα Δήμου Αγίου Δημητρίου, Ντίνου Σπυρόπουλου «Η γιαγιά» είσοδος ελεύθερη
 • Τετάρτη 6/09: «Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών», (παιδική παράσταση)  σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη
 • Πέμπτη 7/09: Ομάδα Θεάτρου Δήμου Αγίας Παρασκευής,  Αριστοφάνη  «Εκκλησιάζουσες» είσοδος ελεύθερη
 • Παρασκευή 8/09: «Ο Πινόκιο στη χώρα του μαγικού νησιού» (παιδική παράσταση),  σε σκηνοθεσία Γιώργου Γρηγοριάδη
 • Σάββατο 9/09: Rock Aid Festival- αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου μας
 • Κυριακή 10/09 : Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Ρενδία Λέξις», (Παιδική Σκηνή) Γ. Ξανθούλη  «Τύμπανο τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα» είσοδος ελεύθερη
 • Δευτέρα 11/09:«Διαβόλου κάλτσα» κωμωδία
 • Τρίτη 12/09 : Πειραματική Σκηνή Δήμου Περιστερίου, Θερβάντες  «Δον Κιχώτης» είσοδος ελεύθερη
 • Τετάρτη 13/09: «Τα ραδίκια ανάποδα» σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, ερμηνεία: Γιώργος Γαλίτης
 • Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17/09: Φεστιβάλ Καραγκιόζη με ελεύθερη είσοδο
 • Δευτέρα 18/09 : Θεατρική Ομάδα Δήμου Αλίμου,  Σαίξπηρ  «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είσοδος ελεύθερη
 • Τρίτη 19/09: «Ομερτά… η σιωπή των ανδρών» με τους Κώστα Σπυρόπουλο και Κατερίνα Μπέη
 • Τετάρτη 20/09: Θεατρική Ομάδα Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας ,  Μ. Φρέιν «Το Σώσε» είσοδος ελεύθερη

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30

 Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν για μια βραδιά στον Κήπο της Εδέμ και προσπαθούν  -ως άλλοι πρωτόπλαστοι- να γοητεύσουν τον όφι μετά μουσικής, ώστε να απολαύσουν παρέα με τους φίλους τους τον απαγορευμένο καρπό, χωρίς να χάσουν την αθωότητά τους. 

Θα το καταφέρουν;

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια συναυλία βιβλικής σημασίας, ένα μουσικό ηδύποτο μέσα στα δέντρα.

Τραγούδια, ιστορίες και απροσδόκητες συναντήσεις για να ξαναπιαστεί το νήμα απ’την αρχή. Προμηθευτείτε εγκαίρως εισιτήρια - και φύλλα συκής!

Στη σκηνά μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά, οι μουσικοί Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Γιοέλ Σότο (μπάσο), Κώστας Παντέλης (κιθάρες) και η Ειρήνη Αραμπατζή στο τραγούδι.

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Πετρόλιας

Artwork: Δημήτρης Μακρής

Σε μια μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ι. Ρέντη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου.

 

 

Οι τραγουδιστές και ο συνθέτης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα "μαζί και μόνοι", την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Ρέμος και η Μαρινέλλα θα μοιραστούν τη σκηνή και το χειροκρότημα των φίλων τους. Η φιλία τους έχει "σφυρηλατηθεί" μέσα από πολλές κοινές εμφανίσεις και την αγάπη που τρέφουν αμφότεροι για το καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Οι φετινές κοινές εμφανίσεις των δύο τραγουδιστών θα είναι αφιερωμένες στις μεγαλύτερες επιτυχίες του καθενός, όπως ήταν αναμενόμενο, με μια διαφορά: οι δυο τους θα παρουσιάσουν ένα μίνι αφιέρωμα στα τραγούδια του Στέλιου με τίτλο «Όσο υπάρχεις θα υπάρχω» με την αποφασιστική συμμετοχή του Χρήστου Νικολόπουλου

Η περιοδεία των τριών καλλιτεχνών σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού έχει αρχίσει. Στην Αθήνα θα βρεθούν την Τετάρτη 13 Ιουλίου για μία και μοναδική συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη για τα 30 χρόνια του θεάτρου.

Μαρινέλλα-Ρέμος-Νικολόπουλος μαζί στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 21:30. Γενική είσοδος: 15 €. Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο Νίκαιας, Π. Τσαλδάρη 10 (Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, 4ος όροφος, ώρες 8:00-14:00),Ticket services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα), www.ticketservices.gr.

Με τους Dead Planet σε παλιές και νέες δημιουργίες...

Η 1η και 7η Κοινότητα Ανιχνευτών Νίκαιας μας προσκαλούν σήμερα, Παρασκευή, 2 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ να παρακολουθήσουμε τους Dead Planet στην πιο ροκ συναυλία του καλοκαιριού.

Στο Κηποθέατρο της Νίκαιας η φαν του είδους θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν κλασική ροκ μουσική, καθώς και νέες μουσικές δημιουργίες του συγκροτήματος...

Η είσοδος είναι 3 ευρώ και το ποτό 1 ευρώ.

Η βραδιά προσφέρετε για καλή παρέα, όμορφη μουσική και ποτό...

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Νίκαιας

Κύπρου και Προύσσης, 18050, Νίκαια, ΑΤΤΙΚΗ

Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου το κοινό θα την απολαύσει στο Κατράκειο Θέατρο Νικαίας...
 
Λίγες ημέρες έμειναν μόνο για να  απολαύσει ζωντανά το φιλοθεάμον κοινό την μοναδική Yasmin Levy στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας!
 
H Yasmin Levy είναι μια αισθαντική ερμηνεύτρια πολυπολιτισμικών ήχων που έχουν αγαπηθεί από όλο τον κόσμο αλλά και από τη χώρα μας. Έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας. 
Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, στην Τουρκία, στο Ισραήλ, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική), από φλαμένγκο, αλλά και από δικά της κομμάτια. 
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Γιώργο Νταλάρα και τον Γιάννη Χαρούλη.
ΠΛΕΓΜΑ
Επτά νέοι καλλιτέχνες, από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές. 
Οι ιστορίες του Παντελή Κυραμαργιού μετατρέπονται σε τραγούδια από τον ίδιο, που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα. 
Στη συνέχεια η Αμαλία Θεοδωροπούλου και ο Θανάσης Φωτεινιάς ζωγραφίζουν τις μελωδίες. Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλάς.

Opening act:
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΠΛΕΓΜΑ
Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00
19:40 ΠΛΕΓΜΑ
21:00 YASMIN LEVY

...στην πιο πολιτική Γιουροβίζον της ιστορίας της...

Το είχε μέσα στην ψυχή της, το κουβαλούσε, έγινε τραγούδι και το χειροκρότησε όλη Ευρώπη!

 

Η εκπρόσωπος της Ουκρανίας, η Jammala, ήταν από την αρχή το απόλυτο φαβορί του 61ου Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον.

 

Η νικήτρια του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, Jamala

 

Το τραγούδι της με τίτλο "1944" συγκίνησε πολύ το κόσμο που παρακολούθησε τον Τελικό.

Η Jammala το αφιέρωσε στην προγιαγιά της μιας και αναφέρεται στην απέλαση 240.000 Τατάρων της Κριμαίας από τον Ιωσήφ Στάλιν...

Η μουσική και οι στίχοι είναι της Jammala, η οποία ανήκει στην μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας...

Το τραγούδι το ερμήνευσε μισό στα αγγλικά και το άλλο μισό στη διάλεκτο της Κριμαίας...

Ντυμένη στα μπλε, η Jammala βγήκε στη σκηνή στο σκοτάδι και άρχισε να ερμηνεύει, φωτίζοντας τη σκηνή και συγκινώντας με τους στίχους της, ειδικότερα τους συμπατριώτες της, αλλά και όλη την Ευρώπη, όπως έμελλε ν' αποδειχθεί από την ψηφοφορία.

Οι βαθιά πολιτικοί στίχοι του ενόχλησαν το Κρεμλίνο, λόγω των μηνυμάτων του...

Πριν τον Τελικό του Σαββάτου, η βρετανική Daily Mail. κάνει λόγο για την πιο πολιτική Γιουροβίζιον όλων των εποχών...

Και είναι όντως έτσι. Αρκεί  να μελετήσει τους στίχους του "1944":

"Όταν έρχονται ξένοι, έρχονται στο σπίτι σου, σας σκοτώνουν όλους και λένε δεν είμαστε ένοχοι, δεν είμαστε ένοχοι... Που είναι το μυαλό σου; Η ανθρωπότητα κλαίει, νομίζετε πως είστε Θεοί, αλλά όλοι πεθαίνουν, μην καταπίνεις την ψυχή μου, τις ψυχές μας"

Η νικήτρια του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, Jamala

 

Η Jamala δήλωσε, πως ήθελε να κάνει ένα τραγούδι "για την προγιαγιά μου, Nazalkhan και τους χιλιάδες Τατάρους της Κριμαίας που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να επιστρέψουν ξανά στην Κριμαία".

 

Το έκανε, το τραγούδησε και βγήκε και νικήτρια!...

 

Η Τελική Κατάταξη Τραγουδιών του 61ου Διαγωνισμού της Γιουροβίζιον:

 

Με άρωμα... Ελλάδας!...
Χωρίς την ελληνική συμμετοχή, αφού οι Argo αποκλείστηκαν άμα τη εμφανίσει τους, αλλά με ...άρωμα Ελλάδας σε δυο τραγούδια, θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον ο αποψινός Τελικός της Γιουροβίζιον, που θα δείξει η ΕΡΤ σε απευθείας μετάδοση από τη Στοκχόλμη, στις 10 το βράδυ...
 
Eurovision 2016 - Ημιτελικός: Αυτές είναι οι χώρες που αποκλείστηκαν μαζί με την Ελλάδα!

Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια αποκλείεται η Ελλάδα από τον Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον.

Η απευθείας ανάθεση της ΕΡΤ, με τους Argo και το "Utopian Land", οδήγησε στον αποκλεισμό της χώρας μας από τον τελικό. Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρχαν εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες θα είχαν οδηγήσει σε διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά...

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του StarΓιώργος Βότσκαρης, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Διονύσης Τσακνής απέρριψε τις υποψηφιότητες τηςΕλένης Φουρέιρα, της Demy και της Τάμτα, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού! 
Ο ίδιος γράφει:
"Τώρα τα γράφω εδώ για να ξέρετε φέτος για την eurovision είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η Φουρείρα, η Ντέμι και η Τάμτα. Ωστόσο απορρίφθηκαν από τον κύριο Τσακνή για να στείλει με το έτσι θέλω αυτό που είδαμε χθες στην σκηνή της eurovision και να ακολουθήσει ο αποκλεισμός".


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στην συμμετοχή της Κύπρου, την οποία εκπροσωπούν οι Minus One με το τραγούδι "Alter Ego". Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στον τελικό της Eurovision, καθώς στον πρώτο ημιτελικό, οι Argo με μια αξιοπρεπή αλλά βγαλμένη από το χρονοντούλαπο εμφάνιση έμειναν πίσω από τις υπόλοιπες συμμετοχές που εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να πραγματοποιήσουν εντυπωσιακές εμφανίσεις.
 
 
 
 
 
Το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι η Ρωσία και ο Sergey Lazarev, σε μια συμμετοχή που έχει μπόλικο άρωμα Ελλάδας, καθώς τη μουσική και την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Φωκάς Ευαγγελινός, αντίστοιχα. 
Επίσης, αν η Ρωσία επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, η Αυστραλία και η Ουκρανία φαίνεται πως θα παλέψουν για την δεύτερη θέση. 
Eurovision 2016: Oι 26 στον τελικό του Σαββάτου και η δικαίωση της Αυστραλίας

To πλέον ενδιαφέρον νέο από τη διοργάνωση είναι η δικαίωση της συμμετοχής της Αυστραλίας που πέρασε στον τελικό αν και στα βρετανικά media είχε γίνει πόλεμος εναντίον της. Όπως φαίνεται η αντιπαλότητα Βρετανίας και Αυστραλίας γερά κρατεί ακόμη και στον kitsch κόσμο της μουσικής σκηνής.

Η σειρά εμφάνισης έχει ως εξής:
01. Belgium: Laura Tesoro - What's The Pressure
02. Czech Republic: Gabriela Gunčíková - I Stand
03. The Netherlands: Douwe Bob - Slow Down
04. Azerbaijan: Samra - Miracle
05. Hungary: Freddie - Pioneer
06. Italy: Francesca Michielin - No Degree Of Separation
07. Israel: Hovi Star - Made Of Stars
08. Bulgaria: Poli Genova - If Love Was A Crime
09. Sweden: Frans - If I Were Sorry
10. Germany: Jamie-Lee - Ghost
11. France: Amir - J'ai cherché
12. Poland: Michał Szpak - Color Of Your Life
13. Australia: Dami Im - Sound Of Silence
14. Cyprus: Minus One - Alter Ego
15. Serbia: Sanja Vučić ZAA - Goodbye (Shelter)
16. Lithuania: Donny Montell - I've Been Waiting for This Night
17. Croatia: Nina Kraljić - Lighthouse
18. Russia: Sergey Lazarev - You Are The Only One
19. Spain: Barei - Say Yay!
20. Latvia: Justs - Heartbeat
21. Ukraine: Jamala - 1944
22. Malta: Ira Losco - Walk On Water
23. Georgia: Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold
24. Austria: ZOË - Loin d'ici
25. United Kingdom: Joe and Jake - You're Not Alone
26. Armenia: Iveta Mukuchyan - LoveWave

Σχολιασμός: Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης 

Facebook: eurovisionertofficial 
Instagram: eurovisionert 
Twitter: @Erteurovision
Ιστοσελίδα: http://eurovision.ert.gr/

ΔΕΙΤΕ απόψε τον Β΄ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΕΡΤ1 και σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤΗD και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Το σχολιασμό για τους δύο ημιτελικούς, καθώς και για τον τελικό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
 
Τη βραδιά του τελικού, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που έχει συμμετάσχει τρεις χρονιές στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα. 
 
Τη βραδιά και των δύο Ημιτελικών θα παρουσιαστούν και τα τραγούδια των "Big Five" (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και της διοργανώτριας χώρας (Σουηδία), τα οποία δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. 
 
Στον Τελικό της 14ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι "Big Five", καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία, θα περάσουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά τη διεξαγωγή και του Β΄ Ημιτελικού. 
 
Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον Ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της.
Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου η Σουηδία, η Γαλλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία. 
 
Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από την ψήφο της Κριτικής Επιτροπής. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους.
Απόψε, στον Β΄Ημιτελικό εμφανίζονται οι χώρες:

1. Λετονία

2. Πολωνία

3. Ελβετία

4. Ισραήλ

5. Λευκορωσία

6. Σερβία

7. Ιρλανδία

8. ΠΓΔΜ

9. Λιθουανία

10. Αυστραλία

11. Σλοβενία

12. Βουλγαρία

13. Δανία

14. Ουκρανία

15. Νορβηγία

16. Γεωργία

17. Αλβανία

18. Βέλγιο

Σύντομο ήταν το ταξίδι της Ελλάδας και του συγκροτήματος Argo στη φετινή Eurovision, μιας και η ελληνική συμμετοχή δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό. Η χώρα μας αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού από τον Α' ημιτελικό, ενώ η Κύπρος τα κατάφερε και πήρε την πρόκριση.

Οι χώρες από τον Α΄ημιτελικό που πέρασαν στον μεγάλο τελικό:

Αζερμπαϊτζάν

Ρωσία

Ολλανδία

Ουγγαρία

Κροατία

Αυστρία

Αρμενία

Τσεχία

Κύπρος

Μάλτα

Σχολιασμός: Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης 

Facebook: eurovisionertofficial 
Instagram: eurovisionert 
Twitter: @Erteurovision
Ιστοσελίδα: http://eurovision.ert.gr/

Σελίδα 1 από 2

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ