Η Μόνα Λίζα ήταν ...άντρας; Νέα Θεωρία από Ιταλό ερευνητή.

Στον εραστή του Ντα Βίντσι "χρωστάμε" το διάσημο χαμόγελό "της"...

 

Mona Lisa

ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ το διάσημο πορτραίτο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι...

 

Αυτή είναι μια νέα θεωρία για το χαμόγελο και το μοντέλο που έχουν "υμνήσει" εκατομμύρια θεατές... 

 

Την διατυπώνει ένας Ιταλός ερευνητής ο οποίος αναφέρει πως το θέμα του καλλιτέχνη της Αναγέννησης έχει βασιστεί  σε έναν νεαρό άνδρα, μαθητευόμενος του και κατά πάσα πιθανότητα και εραστής του!

Πορτραίτο του Salai, μαθητή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Ιδιωτική Συλλογή.

 

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Silvano Vincenti, πως η Μόνα Λίζα έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με τον Cian Giocomo Caprotti, γνωστό και ως Salai!

Η εξέταση με υπέρυθρες ακτίνες του έργου, σε σύγκριση με άλλα έργα, δείχνουν μεγάλες και εντυπωσιακές ομοιότητες με έργα που πόζαρε ο νεαρός.

 

Ο Salai ήταν μια εμβληματική φιγούρα, ο οποίος είχε μια αμφιλεγόμενη σχέση με τον δάσκαλό του και τον οποίον γνώρισε στα 10 του, το 1490 και έμεινε κοντά του σχεδόν 20 χρόνια.

Το επίθετό του, κατά την... Wikipedia, σημαίνει "μικρός διάβολος" και εκείνος φρόντιζε να τιμά το ...όνομά του, ως ταραχοποιός. 

Angelo Incarnato

 

Πορτραίτο του Salai με έξω το μέλος του, όρθιο...

 

Ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης του μεγάλου καλλιτέχνη, σε τέτοιο σημείο που να θεωρείται αναντικατάστατος, σε σημείο που να κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλον... κολλητήρια!...

Ακολουθεί τον Leonardo σε όλα του τα ταξίδια, από Μιλάνο προς Βενετία, από Φλορεντία πίσω προς Μιλάνο και τέλος στη Ρώμη.

Ο Leonardo τον συμπεριέλαβε στην διαθήκη του, πριν πεθάνει στις 3 Μαΐου του 1519.

Ο Salai μετακόμισε στο Παρίσι, αλλά επέστρεψε την ίδια χρονιά στο Μιλάνο για διεκδικήσει έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη...


Πέθανε νέος
, το 1524, από μια τυχαία σφαίρα σε ένα αγώνα...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ