Ποινές, με ανασταλτικό χαρακτήρα, για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο, κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι σε στρατιωτικά αεροσκάφη. 

Σήμερα στην Αλεξανδρούπολή και στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, πάρθηκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ένας εξ αυτών που κατηγορούνται, κατέθεσε ότι η απόφαση τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία ήταν "ζήτημα ζωής ή θανάτου"...

Αλλος κατέθεσε ότι επικοινώνησαν με τον αξιωματικό υπηρεσίας αλλά "μας είπε 'μη γυρίσετε, δεν είναι ασφαλές'. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τον διοικητή, αλλά δεν απαντούσε στις κλήσεις μας".

 

Τελικά, κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα, με ποινή φυλάκισης φ\δύο μηνών με τριετή αναστολή, καλώς τους αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι δεν υπήρχε δόλος.

Για τη δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης, αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο, κρίθηκαν αθώοι, διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι σεε στρατιωτικά αεροσκάφη. 

Πάντως, οι οκτώ κατηγορούμενοι, θα συνεχίσουν να βρίσκονται υπό κράτηση για λόγους ασφαλείας κει μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ