Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του Mega μετά το "κόψιμο"...

Ποια είναι τα 7 κανάλια που περνούν στη επόμενη φάση για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Εκτός τίθεται το πρώτο κανάλι κι έτσι το Mega, που εκπέμπει από το 1989 και απασχολεί 400 εργαζόμενους, δεν περνά στη δεύτερη φάση για την διεκδίκηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας...

Στην επόμενη φάση περνούν το ΣΚΑΪ, το Star, ο Alpha, ο ANT1, το Ε και δύο ακόμη εταιρείες συμφερόντων Ιωάννη - Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο προγραμματισμός είναι η διαδικασία αδειοδότησης να ολοκληρωθεί στις 12 με 17 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με την έκθεση των ορκωτών λογιστών, η οποία και δημοσιεύθηκε στον Τύπο, ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. στην οποία ανήκει το Mega, δεν κρίθηκε ικανή για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για έξι βασικούς λόγους:

α) Δεν αναφέρεται ρητά ο τρόπος καταβολής των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου.

β) Δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας, οι οικονομικές καταστάσεις της τελευταίας χρήσης.

γ) δεν είναι δυνατός ο έλεγχος αναφορικά με το ελάχιστο απαιτούμενο τρέχον ύψος ίδιων κεφαλαίων.

δ) Δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας έγραφα από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία ταυτότητας για το σύνολο των στελεχών της διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών των μετόχων - νομικών προσώπων της Υποψήφιας Εταιρείας.

ε) Δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας Πιστοποιητικό Γ,Ε.ΜΗ. από το οποίο να προκύπτει ότι οι μετοχές της εταιρείας, με βάση το ισχύον καταστατικό είναι ονομαστικές στο σύνολό τους, που αφορούν τον μέτοχο - ημεδαπό νομικό πρόσωπο: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΌΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.

στ) Δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι μέτοχοι που είναι υποχρεωτικώς φυσικά πρόσωπα της ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ενός εκ των μετόχων της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Πριν από λίγο, είχαμε την πρώτη αντίδραση από την εταιρεία ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ, μετά την απόρριψη αίτησης του Μεγάλου καναλιού για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κρίθηκε από καινοφανή όργανα, "στάσιμη".
Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;
H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία διαθέτει την διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις Τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ.
Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της.
Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματα του πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών”.
Εκτός από την ανακοίνωση με την επίσημη αντίδραση της εταιρείας και σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα υπάρξουν… ανεπίσημα αντιδράσεις και η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ σκοπεύει να κινηθεί νομικά επιθυμώντας να παραμείνει το σήμα του MEGA στο τηλεοπτικό τοπίο…!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ