ΚΕΝΤΡΙΚΟ Θέμα

Την εξασφάλιση συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» πέτυχε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ανάμεσα στους 16 μεγαλύτερους δήμους της χώρας. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε αποδεκτή τη μελέτη για την Ψηφιακή Στρατηγική του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 €. Σύμφωνα με τη μελέτη στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου θα ενσωματωθεί η ψηφιακή τεχνολογία προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων όπως για παράδειγμα :

  • Δημιουργία Μητρώου Ωφελούμενων Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων
  • Διαχείριση Κοινωνικής Υπηρεσίας και Βοήθειας στο σπίτι
  • Εξ αποστάσεως Αιτήματα Πολιτών για Κοινωνικές Δομές
  • Σύστημα ενεργειακής διαχείρισης και ελέγχου Δημοτικού Δικτύου Ηλεκτρισμού και Ηλεκτροφωτισμού
  • Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Απορριμμάτων
  • Δημιουργία Ψηφιακού Μητρώου Τοπογραφικών Διαγραμμάτων
  • Ψηφιοποιήσεις τεχνικών εγγράφων και σχεδίων
  • Έξυπνο σύστημα διαχείρισης πρασίνου σε Νίκαια και Ρέντη
  • Άμεση Εξυπηρέτηση Εξωστρεφών Συναλλαγών Πολιτών και Επιχειρήσεων
  • Υπηρεσίες αναβάθμισης παροχής Οικονομικών Υπηρεσιών προς τους πολίτες

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις» γιατί αυτό σημαίνει μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη για την πόλη μας. Μέσω  του συγκεκριμένου προγράμματος θα αναπτύξουμε ψηφιακές καινοτομίες προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας. Με τη χρήση νέων τεχνολογιών θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας άμεσα και αποτελεσματικά. Σήμερα που οι κοινωνίες μετασχηματίζονται με γοργούς ρυθμούς, ο Δήμος μας οφείλει να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες εξυπηρέτησης των κατοίκων του, υιοθετώντας νέα μοντέλα ψηφιακής αναβάθμισης. Μ’αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε  τις νέες σύγχρονες προκλήσεις καθιστώντας το Δήμο μας φορέα «Τοπικής Ανάπτυξης» και προσφέροντας πρακτικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών».

Μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της 5ης Φεβρουαρίου 2020, στην Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος Μιχαήλ Σαββάκης, Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Παπαλιός, Γενική Γραμματέας Πετρούλα (Πέννυ) Καλύβα, Ειδική Γραμματέας Ελένη Γκογκώνη, Ταμίας Κωνσταντίνος Σελλούντος, Σύμβουλος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Γεώργιος-Κωνσταντίνος Σπύρου, Έφορος Ελένη Παπαδημητρίου, Μέλη Αμαλία Ρουχωτά και Ελένη Χριστοδούλου.

Εξελεγκτική Επιτροπή Κωνσταντίνα Ραυτοπούλου, Χρυσόστομος Πατούλας και Αντωνία Σέργη.

Εκδήλωση τιμής για την “Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου” θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 7 το απόγευμα στον Οικισμό Σταματάκη, τον πρώτο οικισμό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά στον οποίο εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τον Πόντο, στο Πάρκο Ποντιακού & Μικρασιατικού Ελληνισμού Ρέντη, με διοργανωτές τον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο “Ιωνία”.

Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως “Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου” έγινε από τη Βουλή των Ελλήνων με τον νόμο 2193/1994. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε γιατί αυτήν την ημέρα πριν από 100 χρόνια στη Σαμψούντα συνετελέσθη με εντονότερο τρόπο η συστηματική γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, η οποία κράτησε επτά έτη και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 350.000 Έλληνες.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κος Γιώργος Ιωακειμίδης και η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Ιωνία”, κα Ζέφη Λαυρεντιάδου, ενώ ο Γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης”, κος Ευθύμιος Πριόβολος, θα μιλήσει για το επετειακό της ημέρας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων, καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα της Δημοτικής Ενότητας του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με ενημέρωση του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εξαιτίας του ιδιαίτερα μεγάλου ρήγματος από την υποχώρηση του εδάφους που έχει υποστεί από την προηγούμενη Παρασκευή,  ο χώρος (κύτταρο) εναπόθεσης απορριμμάτων.

Η διαδικασία αποκατάστασης του ρήγματος ή η επιλογή άλλου χώρου, εξαρτάται από τον ΕΔΣΝΑ και αναμένουμε νεότερη ενημέρωση.

Αντιλαμβάνονται όλοι ότι χωρίς χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων,  είναι αδύνατον να εκτελεστεί και το έργο της αποκομιδής από τους Δήμους.

Για τον λόγο αυτό καλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες των δήμων,  να διαχειριστούν με τη  μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματα τους και να μην τα εναποθέτουν στους κάδους.

Η Υπηρεσία της καθαριότητας θα φροντίσει για την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα των πόλεων και την ασφάλεια σε θέματα δημόσιας υγείας.

Πασχαλινές Ευχές από την Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ" σε όλους τους αναγνώστες της...

 

Με την ελπίδα πως οι ευχές μας θα πιάσουν τόπο και δεν θα τις "φορολογήσει" Δ.Ν.Τ. και Ευρώπη... 

Με την ελπίδα που μας προσφέρει απλόχερα το αναστάσιμο φως, πως θα δώσει φώτιση και σκέψη ορθή σε όλους εκείνους που μας περνάνε τα κεφάλια μας στη λαιμητόμο των απειλών για "θανατηφόρα" μέτρα...

Την ώρα που η Ελλάδα ολόκληρη αγωνιά για το "τώρα" και το "μετά "της...

... Η Αδέσμευτη Πολιτική Εφημερίδα "Η ΝΙΚΗ" σας εύχεται, από καρδιάς, 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!...

Χαρείτε τούτες τις Ημέρες, με τις οικογένειές σας και αγαπημένα πρόσωπα...

Ρίξτε ματιά και στον διπλανό σας που το έχει ανάγκη...

Ενα πιάτο φαγητό ζεστό...

Ενα χάδι...

 

Να Αναστηθεί ο Χριστός και στις καρδιές μας...

Το σοκ δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί...

 

Ναι, είναι γεγονός και είναι τραγικό να χάνεται, με αυτό τον τρόπο ένα παλικάρι στα 33 του χρόνια... Τον "έφαγε" η "ιλιγγιώδης ταχύτητα", σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αφού το κοντέρ του πολυτελούς τζιπ εκτιμάται πως σταμάτησε στα ...160km/h!... Ο Παντελής Παντελίδης, το λαϊκό "είδωλο" που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, "έφυγε" νωρίς, με τραγικό τρόπο...

Από χθες τα κανάλια τον ..."κλαίνε", με τις παρουσιάστριες ντυμένες στα μαύρα...

Τα ρεπορτάζ πάνε κι έρχονται και το κυνήγι της τηλεθέασης, επίσης...

Τα social media έχουν πάρει φωτιά με όλα αυτά που γράφουν φίλοι και "φίλοι"...

ΟΛΟΙ τον γνώριζαν, όλοι τον αγαπούσαν...

Και είχαν, μεταθανάτια, μόνο καλό να πουν για "το καλό παιδί" που εν ζωή το αμφισβητούσαν...

Ξεκίνησε να λέει τραγουδιστά τον καημό του για έναν έρωτα που τον "άφησε" στο ytube και έφτασε να ..."μεσουρανεί" στις πρώτες πίστες...

Μεγάλη επιτυχία σε μια τόση δα μικρή ζωή...

Το σοκ δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. 

Το σημείο όπου συνέβη το μοιραίο έχει μετατραπεί σε "προσκύνημα" για τον τραγουδιστή που άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. 

Λουλούδια, κεριά, γράμματα.

Κι είμαστε ακόμη στην αρχή αυτού του δράματος...

 
 

Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το Δημοτικό Θέατρο...

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που σημειώθηκε στο Παρίσι... 

Ατέλειωτος ο πόνος συγγενών και φίλων  των 129 νεκρών, μέχρι στιγμής, των επιθέσεων των τζιχαντιστών, στην καρδιά της Πόλης του Φωτός...

Οι ενέργειες για την σύλληψη τριών ακόμη δραστών των αιματηρών επιθέσεων της "11ης Σεπτέμβρη" της Ευρώπης, είναι σε εξέλιξη. 

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και τρίτος νεκρός, πράγμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να παραμένουν άγνωστες μέχρι  στιγμής οι ταυτότητες νεκρών και συλληφθέντων, ενώ όλοι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν ίχνη στο διαμέρισμα στο Σεν Ντενί του τρομοκράτη Αμμντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος και θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων της Παρασκευής...

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίθεσης, μια γυναίκα ανατινάχτηκε, ενώ συνέλαβαν και γυμνό άντρα, με τα Μ.Μ.Ε. να πιθανολογούν ότι πρόκειται για τον τελευταίο από τους υπόπτους που βρίσκονται μέσα στο κτήριο...   

Το γαλλικό δίκτυο Europe1 μετέδοσε ότι στο διαμέρισμα η αστυνομία βρήκε όπλα, εκρηκτικά και γιλέκα αυτοκτονίας στο διαμέρισμα των βομβιστών...

Στο μεταξύ, με κάθε πράξη οι Ελληνες πολίτες στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς το γαλλικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά...

Με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας το Δημοτικό του Πειριαά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Γαλλικό λαό έπειτα από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής, στο Παρίσι. 

Ο Δήμος Πειραιά, επέλεξε να φωταγωγήσει την πρόσοψη του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης, το οποίο και αποτελεί σύμβολο πολιτισμού. 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: 

"Συμπαραστεκόμαστε στον Γαλλικό λαό και στη Γαλλία, όπως και σε κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη που έρχεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες αφήνουν πίσω τους αθώα θύματα. Ο τρόμος και ο φόβος δεν θα περάσουν".

Θέματα που απασχολούν το πρωτοσέλιδο της"ΝΙΚΗΣ":

 

Μοτο

στα χέρια οικονομικών "τσιχαντιστών" οι Ελληνες...

ΝΙΚΗ θέση Σαν από αρχαία τραγωδία...

...γιατί έκλεισαν τη ρευστότητα των τραπεζών και μετά ένας πρωθυπουργός έκλεισε τις τράπεζες και μετά άφησε, σαν από χορό σε αρχαία τραγωδία, το λαό που τον ψήφισε να στάζει αξιοπρέπεια εγκλωβισμένη για ένα 60άευρω... Να λιποθυμά και να "χαρίζει" στον πλανήτη σκηνές από αυτές που το θέατρο αντιγράφει τη ζωή, που η ζωή δε φτάνει να ξεπατικώσει, στην ολότητα, τον πόνο και την κατάθλιψη ενός περήφανου λαού... Κι αυτό γιατί, μέχρι τώρα, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αντιληφθεί "που μπορεί να φτάσει, αυτός ο λαός, όταν τον ταπεινώσεις"...

Βάρδα να μη "ξυπνήσει"... Τότε θα μιλήσει η έννοια της πραγματικής Δημοκρατίας, στον τόπο, που θέλει το κυρίαρχο λαό στην εξουσία, έμμεσα ή άμεσα...

Όλα τ΄άλλα είναι ...πραξικόπημα...

 

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η μεγάλη απάτη...

ΟΧΙ, με 3ο Μνημόνιο "Τετέλεσθε"...

...και με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διχάζουν τους πολίτες, παίρνοντας ανοιχτή θέση στο Δημοψήφισμα... Ενα Δημοψήφισμα που στοίχισε την Εθνική Κυριαρχία της χώρας, "για να σωθεί η χώρα"...

Ξεχύθηκαν στους δρόμους, διοργάνωσαν φιέστες υπέρ του ΝΑΙ, υπέρ του ΟΧΙ και κάλεσαν τους ψηφοφόρους τους για να τους πείσουν να πράξουν το καθήκον τους να μείνουμε Ευρώπη! Είναι αυτοί που στις Δημοτικές εκλογές, "έκρυψαν" τις πολιτικές τους ταυτότητες για να ταχθούν, "αμερόληπτα", στο πλευρό των πολιτών που ζητούσαν, απεγνωσμένα, την ψήφο τους... Υποψήφιοι όλων των πολιτών, χωρίς χρωματισμούς... Ωσπου ήρθε το Δημοψήφισμα και η πολιτική τους ταυτότητα έγινε και πάλι..."με σημαία" τους "μια φούστα"!

Πρώτος έσυρε το "χωρό" του "διχασμού", ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, κος Γιώργος Πατούλης: "Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ψηφίζουμε ΝΑΙ. ΝΑΙ στην Ευρώπη. ΝΑΙ στο ευρώ. ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης των λαών και των αξιών. Στη νέα εθνική προσπάθεια, η Αυτοδιοίκηση θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής". 

Μάλιστα, η σύζυγος του κου Πατούλη, ξεχύθηκε στους δρόμους, με το ΝΑΙ στα χείλη και σε κάθε εκδήλωση υπέρ... 

Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο Δήμαρχος του Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης"Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και η συμμετοχή της Ελλάδας στον στενό πυρήνα της Ε.Ε. και την Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένοΕίναι μονόδρομος για το μέλλον των παιδιών μας, για την πρόοδο, για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων".

Στο πλευρό του "ΝΑΙ" και μάλιστα, υπέρμετρα ένθερμος υποστηριχτής, τάχθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακόςκος Βαγγέλης Μαρινάκης

Αρκετοί οπαδοί, της ιστορικής Ομάδας τους Πειραιά, εναντιώθηκαν με την απόφαση Μώραλη - Μαρινάκη, να εκδηλώσουν την προτίμησή τους στο πιο κρίσιμο, για τη χώρα, Δημοψήφισμα...

Στο "αντίπαλο" στρατόπεδο, υπερασπιστής του ΟΧΙο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, κος Χρήστος Βρεττάκος: "Τώρα ήρθε η ώρα ο λαός μας να μιλήσει. Ένα ΟΧΙ που θα είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση των ξένων δανειστών μας και των ντόπιων υποστηρικτών τους. Ένα ΟΧΙ που στην ουσία του, όμως, θα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας".

"Είμαστε ταγμένοι στον κόσμο που μας ψήφισε, χωρίς κομματικές ταυτότητες... Βρίσκω μεγάλο ατόπημα το γεγονός ότι αρκετοί από τους Τοπικούς Παράγοντες, προς ίδιον όφελος, οργάνωσαν "φιέστες" για να συμπαρασύρουν τους ψηφοφόρους τους στο πολιτικό τους παιχνίδι, ξεχνώντας πως εμείς ανήκουμε σε όλους τους Δημότες, όποιο κόμμα κι αν πιστεύουν, όποιο χρώμα κι αν τους "πάει", δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, κος Γιώργος Ιωακειμίδης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε "Η ΝΙΚΗ" μαζί του...

Ηταν η προεκλογική δέσμευση πολλών υποψηφίων για το Δημαρχιακό θώκο, στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές, "συμβόλαιο" με τους πολίτες, για ανεξάρτητο Δήμαρχο, Δήμαρχο για όλους... 

Οι προσωπικές φιλοδοξίες μερικών, όμως, ''έσκισε" το συμβόλαιο...

Σε μια χώρα που ανέχεται ακόμη αυτούς που ασκούν εξουσία με κατάχρηση, δίχως έλεος... Ως πότε;  

συνέχεια στη Σελ.:3|

ΝΕΟμνημόνιο πρώτη φορά αριστερά

Ερχονται επιπλέον φόροι, περικοπές μισθών,  συντάξεων

Μια σειρά επονείδιστων μέτρων, που αναφέρονταν σε όλα τα τελευταία προσχέδια Συμφωνίας, που είχαν ανταλλαγεί μεταξύ Αθήνας και δανειστών, μεταξύ των οποίων και η "επίμαχηπρόταση Γιούνκερ, αλλά και παραλλαγές κυρίως εισπρακτικών μέτρων, περιέχεται στο τελικό κείμενο πρότασης Συμφωνίας... Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ύψος του πακέτου μέτρων που προτείνονται, ανέρχεται σε πάνω από 12 δις ευρώ, το οποίο πήρε και το τελικό "ok" 251 βουλευτών (από ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ.- Ν.Δ.- Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ) προς το δρόμο για το Eurogroup... 

Αυτά τα μέτρα, σε λίγο, θα είναι Νόμος του Κράτους!...`

Σελ.:2|

ΝΙΚΗεκτάκτως Ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

► ώρα: 16:15

Την παραίτηση από τη θέση του Γ. Γρ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανακοίνωσε ο Γιώργος Ρωμανιάς!

 

"Δεν πρόκειται να παραμείνω για να εφαρμόσω πράγματα στα οποία δεν πιστεύω. Κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Θα πάρουν στο λαιμό τους τον Τσίπρα"...

 

ΑΚΟΜΗ:

Τα θέματα που απασχολούν το πρωτοσέλιδο της Αδέσμευτης Πολιτικής Εφημερίδας, δια χειρός Κώστα Βλουτή

 

 

ΝΙΚΗ εκτάκτως  ► ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

"Πρέπει να γίνει αποδεκτό το Σχέδιο Συμφωνίας που κατέθεσαν Ε.Ε. -Ε.Κ.Τ. -Δ.Ν.Τ.";

Σε αυτό το ερώτημακαλείται -εκτός απροόπτου- να απαντήσει ο ελληνικός λαός, την Κυριακή5 Ιουλίου 2015. Oι ώρες, για τον τόπο, είναι κρίσιμες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και καταιγιστικές. 

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο άκουσμα του Δημοψηφίσμτος και μόνο, δήλωσε: "Οι Ελληνες θα ψηφίσουν επί μιας συμφωνίας που δεν είναι πια πάνω στο τραπέζι. Ηρθε η ώρα για το  Plan B - Για capital controls θα συζητήσει το Eurogroup"...  

"Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισεκατομμυρίων ευρώ, προς τη χώρα λήγει σήμερα Τρίτη", αναφέρει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων...

"Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης και η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Όμως, Ευρώπη χωρίς Δημοκρατία, θα είναι μια Ευρώπη χωρίς ταυτότητα και χωρίς πυξίδα", είπε ο πρωθυπουργός στο Διάγγελμά του και κάλεσε τους Ελληνες να ψηφίσουν με νηφαλιότητα.... 

Τι θα λέει το δημοψήφισμα Σελ.: 3 |

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  ► Γιώργος Δημόπουλος

"Εδώ και 8 μήνες μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και ο Δήμαρχος Κορυδαλλού δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό"!...

Με την "επίθεσή" του προς τον Δήμαρχο, κο Σταύρο Κασιμάτη, επειδή έχει "απλήρωτους, εδώ και 8 μήνες, τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ (Παιδικοί Σταθμοί), 7 μήνες απλήρωτους στα ΚΗΦΗ ( Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) και τους εργαζομένους στη ΔΗΚΕΚ κ.α.", οΔημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης απαντά στο φλέγον αυτό ζήτημα που έχει προκύψει, αλλά και σε άλλες ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με την κοινωνία και τις αντοχές της, στα χρόνια της κρίσης...

του Κώστα Βλουτή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

► ΚΕΔΕ

"Να εκχωρηθεί ο ΕΝΦΙΑ στους Δήμους"

O πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε ημερίδα που είχε θέμα "Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον", επισήμανε δύο πολύ σημαντικά θέματα.  Την παραχώρηση και την είσπραξη από τους Δήμους του ΕΝΦΙΑ και την απευθείας είσπραξη των δημοτικών τελών κι όχι μέσω της ΔΕΗ

Σελ.: 5 |

 

 

 

 

 

 

 

► ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Πέρασε το νομοσχέδιο για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

Ποιοι την αποκτούν - Βεβαιώσεις

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η ΝΔ.

"Ναι" από ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, «όχι» η ΝΔ, η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ, "παρών" το ΚΚΕ. Διαφοροποίηση Ζουράρι από τους ΑΝΕΛ, ο οποίος ψήφισε υπέρ.

Συνολικά, υπέρ τάχθηκαν 172 βουλευτές, κατά 91 βουλευτές, ενώ τέσσερις δήλωσαν "παρών".

Σελ.: 2|

 

ΚΕΡΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Κοινωνικό Παντοπωλείο με προϋποθέσεις για τους δικαιούχους...

Υποβολή αιτήσεων μέχρι και τις 8 Ιουλίου

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στο πλαίσιο της πολιτικής έμπρακτης στήριξης των λαϊκών οικογενειών της πόλης μας που έχουν πληγεί από την φτώχεια και την ανεργία, προχωράει στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία από την 1η Σεπτεμβρίου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου θα βρίσκεται στο κτήριο της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας (Μ. Ασίας & Μουδανιών), το οποίο έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα.

Όσοι ενδιαφέρονται να υπαχθούν στις υπηρεσίες του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 8 Ιουλίου 2015, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Γ. Αφάρα 101 & Αναλήψεως στην Δραπετσώνα), κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες 9:00 - 13.00

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψήφιους...

Σελ.: 4|

Ο Δημήτρης Καζάκης αποκλειστικά,σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στον Κώστα Βλουτή...

Τα λέει "χύμα", "χωρίς φόβο", αλλά με πολύ πάθος... 

Για την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., για τον Γιάνη Βαρουφάκη, για την "επιστροφή στη Δραχμή"... Εξηγεί γιατί δεν κατέβηκε να "αναμετρηθεί" με το δημιούργημά του, το Ε.ΠΑ.Μ., στο πολιτικό στίβο στις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές, ενώ τώρα δηλώνει "έτοιμος" να μπει ακόμη και στη Βουλή... Αυτό του το λέει, καθημερινά, η επαφή του με τον κόσμο, που τον θεωρεί "αλάνθαστη δημοσκόπηση"!!! 

 Αν και δεν βλέπει, άμεσα, εκλογές ή δημοψήφισμα, εν τούτοις λέει για τον κο Αλέξη Τσίπρα, πως δεν του "εμπνέει εμπιστοσύνη κι αυτό διότι ο πρωθυπουργός τα έχει βρει με τους δανειστές, κάτι τι οποίο θα φανεί πολύ σύντομα, όσο κι αν η παράσταση "σκληρή διαπραγμάτευση" συνεχίζεται"...

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί...

 

Ακόμη:

► ΠΕΡΑΜΑ

Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου

Καταγγέλει, με επιστολή του, την απόλυση 20 εργαζομένων των 200 - 300 ευρώ το μήνα...


 ΕΦΟΡΙΑ

Νέα ταλαιπωρία για άτομα με αναπηρία...

Με ηλεκτρονικό μήνυμα καλούνται, άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, να προσκομίσουν εντός 15 ημερών στην εφορία τους, γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας...

► ΝΙΚΗ social

Ο Δημόπουλος τον Κασιμάτη: "Τον έκανε με τα κρεμμυδάκια"...

Η χρεοκοπία ίσως είναι αναγκαία...

| Άρθρο Θάνου Δημάδη

Δημοσιογράφος

 

Και όπως πάντα...

ΝΙΚΗsport ...με τα αθλητικά γεγονότα του 15νθημέρου...

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ