Κοντά στους μαθητές  ευπαθών κοινωνικών ομάδων βρέθηκε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, προσφέροντας σε 187 οικογένειες τα απαραίτητα σχολικά είδη καθώς και τρόφιμα μακράς διάρκειας. Η ανταπόκριση του κόσμου  στην πρόσκληση του Δήμου ήταν συγκινητική και μ’αυτό τον τρόπο, μαθητές 4-18 ετών,απέκτησαν όλα τα απαραίτητα για τη σχολική περίοδο είδη.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου  παραμένει σταθερά προσανατολισμένη σε προγράμματα που στόχο έχουν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τα είδη μοιράστηκαν στους ωφελούμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Το «Σπίτι της Άρσης Βαρών» μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο και στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πριν λίγες μέρες,  ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ενημερώθηκε από τις Πρυτανικές Αρχές για την εξέλιξη των εργασιών και στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητή κ. Μάρκο Κούτρα και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου κα Χαρά Μπράβου, επισκέφθηκε το ολυμπιακό ακίνητο. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 εξοπλισμένα εργαστήρια για τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ περιβάλλοντος χώρου ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ευχαρίστησε θερμά τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου, για τη χρηματοδότηση του έργου και τόνισε μεταξύ άλλων:

 «Η μετατροπή του Σπιτιού της Αρσης Βαρών σε κέντρο εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς σηματοδοτεί μια σειρά αλλαγών στην εικόνα της πόλης. Μαζί με το Κατράκειο που βρίσκεται παραπλεύρως του Πανεπιστημίου,  το Πάρκο του Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαΐδη», το κλειστό Γυμναστήριο και το πολυσήμαντο έργο του ποδηλατοδρόμου που θα διασχίζει μεγάλο μέρος του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης, ό,τι δηλαδή χρειάζεται μια πόλη σα τη δική μας για να «απογειώσει» από κάθε άποψη τη λειτουργική ταυτότητα της».

Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test) θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Σαλαμίνας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ., για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Τα Rapid Tests θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Μπόγρη του Δημαρχείου Σαλαμίνας τη Δευτέρα 11/10/2021 και από ώρα 09:30 έως 15:00.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν, θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους, τον Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας, κ.λπ.).

Ο Δήμος Περάματος πραγματοποίησε διανομή τροφίμων και προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος της «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδροµής του Ταµείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ), την Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021. Μέσω αυτού του προγράμματος ωφελούνται περίπου 500 νοικοκυριά.

Παράλληλα, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, έγιναν διανομές τροφίμων και προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Περάματος, το οποίο στηρίζει πάνω από 100 νοικοκυριά. Οι ποσότητες των ειδών που διανέμονται είναι ανάλογες των μελών της κάθε οικογένειας.

Οι διανομές αυτές έλαβαν χώρα με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας λόγω της πανδημίας, τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε δήλωσή του τόνισε πως ο Δήμος Περάματος βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών και ιδιαίτερα των πλέον ευάλωτων, οι οποίοι χρειάζονται την αλληλεγγύη και την υποστήριξη όλων μας. Επιπλέον, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία και εξυπηρέτηση των δικαιούχων νοικοκυριών από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Τελετή παράδοσης συσκευής απινιδωτή στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη από τον

Σύλλογο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ιωνικού Νικαίας θα πραγματοποιηθεί την

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 7 το απόγευμα στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άνω

Νεάπολης (Τέρμα Κωστή Παλαμά) παρουσία φορέων και συλλόγων της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Ελευθέριος

Χατζηπαυλίδης, θα παραλάβει ως δωρεά από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιμάχων

(Σ.ΠΑ.Κ.Ι.Ν.), Θεόδωρο Μπολάτογλου, μία συσκευή απινιδωτή για τις ανάγκες του

ανωτέρω κλειστού γυμναστηρίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει σεμινάριο Πρώτων

Βοηθειών από ομάδα Διασωστών (ΕΔΟΚ).

Η δωρεά της συσκευής απινιδωτή ενισχύει τους στόχους της Διεύθυνσης Αθλητισμού του

Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη να εφοδιάσει όλους τους κλειστούς αθλητικούς χώρους της

δικαιοδοσίας του με συσκευές απινιδωτών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται από το

προσωπικό της ύστερα από την ειδική εκπαίδευση για χρήση και λειτουργία αυτών. Οι

απινιδωτές είναι ειδικές συσκευές που μπορούν να σώζουν ανθρώπους χορηγώντας

αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να την

επαναφέρουν στον κανονικό της ρυθμό μετά από καρδιακή ανακοπή και μόνο όταν είναι

απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται ότι η τελετή παραλαβής του απινιδωτή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με

τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν το εν λόγω χρονικό διάστημα για

την διεξαγωγή στης εκδήλωσης στον κλειστό χώρο του Γυμναστηρίου.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου  από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15)  με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “ο Άγιος Παντελεήμων”. Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,   ενισχύει ακόμα περισσότερο τις δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς με τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μείωση των αποθεμάτων αίματος στην χώρα.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, ενώ γιατροί και εξειδικευμένο προσωπικό θα δίνουν οδηγίες και θα ρυθμίζουν την όλη διαδικασία (τήρηση αποστάσεων κ.λπ.), ώστε να υπάρχει ασφάλεια για όλους τους παρευρισκόμενους.  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Της: Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

Προς: Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:  «Μοριακό τεστ κορωνοϊού σε καρκινοπαθείς και χημειοθεραπείες»

Κύριε Υπουργέ,

           

Είναι γεγονός ότι, η πανδημική κρίση του «Covid-19», παρ' όλη την οξύτητα και την σοβαρότητά της, δεν εξαφάνισε την έξαρση των καρκινογενέσεων σε πολλούς συνανθρώπους μας, εφ' όσον τα κρούσματα καρκίνου στη χώρα συνεχίζουν να είναι αυξημένα. Ως εκ τούτου, δε, οι καρκινοπαθείς εξακολουθούν να συνιστούν μία άκρως ευαίσθητη ομάδα ασθενών, έχοντας απόλυτη ανάγκη από τις ακολουθούμενες ασκούμενες σε αυτούς θεραπείες, ειδικότερα, δε, τις χημειοθεραπείες, σε περιπτώσεις όπου η χειρουργική επέμβαση κρίνεται μη εφαρμόσιμη.

           

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον άκομψο, ανήθικο και αναποτελεσματικό, το να σημειώνονται χρονοτριβές στην αντιμετώπιση των καρκινοπαθειών, με απώλεια ζωτικού και πολύτιμου για τον ασθενή χρόνου, εξ αιτίας των επιβαλλόμενων τεστ κορωνοϊού, όπως και των μοριακών ελέγχων, που επιβαρύνουν οικονομικά, ψυχολογικά, αλλά και ουσιαστικά τον ασθενή, φορτίζουν, δε, επιπροσθέτως, κατά τρόπο αρνητικό, την πορεία της υγείας του. Πράγματι, η διενέργεια των εν λόγω ελέγχων, χωρίς να έχει άμεση συσχέτιση με τη διαδικασία αντιμετώπισης των παθήσεων καρκίνου, αποτελεί,  πολλές φορές, εμπόδιο για την ομαλή προοπτική ανάρρωσης του πάσχοντος, την οποία ενίοτε και υπονομεύει.

 

Συνοπτικά, επειδή οι καρκινοπαθείς απαρτίζουν μία άκρως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα ασθενών, ευάλωτη σε εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, όπως είναι η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού και επειδή η καταπολέμηση της πάθησής τους, εκ των πραγμάτων, επιβάλλει μία ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους, είναι αχρείαστο, όσο και επικίνδυνο, το να υπόκεινται σε εξαντλητικούς ελέγχους ιώσεων, οι οποίοι ουδόλως σχετίζονται με την περίπτωσή τους. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται επιβεβλημένη η παράκαμψη ανώφελων, πολλές φορές, ιατρικών πράξεων, που τους εκθέτουν σε επιπλέον κινδύνους, ούτως ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν βέλτιστη αντιμετώπιση της νόσου τους και η αποφυγή άσκοπων ταλαιπωριών και χρονοκαθυστερήσεων.

           

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 1.  Κατά πόσο επιβάλλονται σε καρκινοπαθείς, οι οποίοι χρήζουν άμεσης εκτέλεσης χημειοθεραπειών ή άλλων θεραπειών αποκατάστασης, τακτικοί έλεγχοι για το ενδεχόμενο νόσησης από τον ιό «Covid-19» και σε ποιο βαθμό οι εν λόγω έλεγχοι επιβαρύνουν οικονομικά και όχι μόνο, τους ανωτέρω ασθενείς;
 2.  Προτίθεσθε, σε περίπτωση που η διενέργεια των τεστ κορωνοϊού επιβληθεί στους καρκινοπαθείς, τα δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία να αναλάβουν εξ΄ ολοκλήρου το κόστος τους;
 3.  Έχετε στην διάθεσή σας κλινικές μελέτες και ερευνητικά πορίσματα αρμοδίων φορέων σχετικά με την συμβατότητα των κυκλοφορούντων σκευασμάτων εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την λίστα των φαρμάκων και των χημειοθεραπειών που λαμβάνουν οι καρκινοπαθείς, καθώς και σχετικά με την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού που έχει κάνει το εν λόγω εμβόλιο στις ακτινοβολίες κατά του καρκίνου; Αν ναι, συνηγορούν τα πορίσματα και οι γνώμες των ως άνω ειδικών για την συμβατότητα των σκευασμάτων του εμβολίου με όλες τις ανωτέρω θεραπείες των καρκινοπαθών;

  

Η ερωτώσα βουλευτής

Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Ο Δήμος Περάματος σε εφαρμογή των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 4764/2020, Ν.4807/2021 ΦΕΚ 96/Α΄/11.6.2021) ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από 15.2.2020 μέχρι 30.6.2021 και οφειλών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, συμπεριλαμβανομένων των απωλειών ρυθμίσεων, από 15.2.2020 έως 11.6.2021 έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 20,00 € για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και των 50,00 € για οφειλέτες επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής υπάρχει 100% απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ εάν οι δικαιούχοι υπαχθούν σε πρόγραμμα δόσεων, απαλλάσσονται κατά ποσοστό το οποίο βαίνει μειούμενο ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Βάσει της υφιστάμενης ρύθμισης για τις οφειλές, οι δόσεις και το ποσοστό της έκπτωσης μπορούν να διαμορφωθούν ως εξής:

 • Εάν εξοφληθούν εφάπαξ, απαλλαγή κατά ποσοστό 100%
 • Εάν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 80%
 • Εάν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 70%
 • Εάν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 60%
 • Εάν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, απαλλαγή κατά ποσοστό 50%

Οι δικαιούχοι της ρύθμισης πρέπει να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Περάματος στα τηλέφωνα: 2132037249, 2132037250, 2132037251, 2132037252.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προχώρησε στη δημοσιοποίηση ενός σποτ, μέσω του οποίου θέλει να υπενθυμίσει ότι μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο μας μπορεί να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Στο σποτ συμμετέχουν καταξιωμένοι αθλητές/ολυμπιονίκες (Πετρούνιας-Μιλλούση-Τσαπατάκης), καλλιτέχνες από ολόκληρο το φάσμα των Τεχνών και του Θεάματος (Μαρτάκης, Δαδακαρίδης, Τουμασάτου, Κοντιζάς, Πετρουλάκη, Σκαφιδά, Καραμίχος, Ασημακοπούλου, Χρανιώτης, Μακρυγιάννηπου στόχο έχουν να μας παροτρύνουν να μπούμε κι εμείς στην πιο σημαντική ομάδα, στην Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε την πιο ωραία, σημαντική και ωφέλιμη συνήθεια, δηλαδή την εθελοντική αιμοδοσία. Δίνουμε αίμα και δίνουμε συχνά. Δεν μας κοστίζει τίποτα, είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη, ενώ προσφέρει το μεγαλύτερο δώρο: την ίδια τη ζωή. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, τι θέλεις ή τι σου αρέσει -αλλά τι κάνεις.

Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη να έχει οριστεί για την 14η Ιουνίου, η ανάγκη ωστόσο για την επίδειξη αλτρουισμού προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας είναι καθημερινή. Ειδικά στη χώρα μας που αντιμετωπίζει πάγιες ελλείψεις στις διαθέσιμες ποσότητες αίματος.

Ο Κώστας Μαρτάκης ευαισθητοποιήθηκε στο κάλεσμα του Ε.Κ.Ε.Α. (Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας) να συμμετέχει στην Ομάδα.

Δείτε το σποτ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=l6NXcnugSXE

Στο site του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας ekea.gr  και στη σελίδα Facebook του φορέαhttps://www.facebook.com/ekea.grυπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την ασφαλή, ανώδυνη και ολιγόλεπτη πράξη αλληλεγγύης, την αιμοδοσία.

Τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε πρόσφατη συνεδρίασή του. Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει ως εξής:

« O Μίκης Θεοδωράκης συνέδεσε τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας με τη μουσική δημιουργία και την καλλιτεχνική έκφραση σε πολύ δύσκολες εποχές. Επέτυχε ένα συγκερασμό της έντεχνης αρμονίας και της γνήσιας λαϊκής έκφρασης, καθιστώντας την ελληνική ποίηση τραγούδι σε όλα τα χείλη. Ταυτόχρονα έδωσε πολιτικό νόημα στον πολιτισμό και ανέλαβε πρωτοβουλίες που χάρισαν στην τέχνη του παγκοσμιότητα.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

 • ·        Εκφράζει ομόφωνα τη θλίψη όλων για την απώλεια του οικουμενικού Έλληνα, και αποχαιρετά με σεμνότητα το Μίκη Θεοδωράκη, ευχαριστώντας τον για την πολύπλευρη προσφορά του στην Ελλάδα και τον Κόσμο ολόκληρο, μέσα από τη μουσική του και τους κοινωνικούς του αγώνες.
 • ·        Εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
 • ·        Αποφασίζει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • ·        Αποφασίζει να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ της πόλης μας.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ΑΞΙΟΣ ΕΣΤΙ. Περνά στη σφαίρα της αθανασίας, μέσα από το σημαντικό του έργο, τις ιδέες και τη στάση ζωής του, που θα τον κρατούν για πάντα οικουμενικό και ζωντανό στην καρδιά και τη μνήμη όλων μας».

Σελίδα 1 από 8

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ