Αθηνά Μπαϊρακτάρη

Το «πράσινο» φως για την έναρξη ευρύτατων έργων οδοποιίας στο Δήμο Σαλαμίνας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 2 εκ. ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισήμανε τα εξής:

"Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου των νησιών της Αττικής μας είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας γι΄αυτό και επενδύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μετά από πολλά χρόνια γίνονται εργασίες βελτίωσης και συντήρησης των δρόμων της Σαλαμίνας, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλύτερη προάσπιση της οδικής ασφάλειας του νησιού. Στηρίζουμε ισόρροπα όλες τις περιοχές της Περιφέρειας μας και εστιάζουμε σε παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών".

Σκοπός του έργου αποτελεί η αποκατάσταση φθορών και βλαβών και  γενικότερα η βελτίωση των οδών ώστε να καταστούν ασφαλείς. Ειδικότερα θα γίνουν εργασίες συντήρησης, βελτίωσης, ανακατασκευής του οδοστρώματος αλλά και τοποθέτησης ρυθμιστικών πινακίδων.

Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, τονίζει:

"Υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη την σχετική σύμβαση για το έργο οδοποιϊας ύψους 2 εκ. € στον Δήμο μας. Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο έργο μπαίνει στην τελική ευθεία. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη που και σε αυτό το θέμα στέκεται ουσιαστικά δίπλα στην Σαλαμίνα καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για την πολύτιμη συνδρομή της. Η δημοτική μας αρχή συνεχίζει με συνέπεια το έργο της και αλλάζει την Σαλαμίνα μας. Ευχαριστώ τους δημότες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν και τη στήριξη τους"

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη συμπλήρωσε τα εξής:

"Το έργο Οδοποιίας Δημοτικών Οδών της Σαλαμίνας προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ που εντάχτηκε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων από την νέα περιφερειακή αρχή και υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική της σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είναι ένα μεγάλο έργο εξαιρετικής σημασίας που αφορά την βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού και έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών. Η Περιφέρεια Αττικής έχει την ευθύνη του έργου και ευελπιστούμε άμεσα να ολοκληρώσουμε όλες τις διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει άμεσα το έργο.

Έχουμε αποδείξει ότι στα μεγάλα έργα η Περιφέρεια τα πραγματοποιεί στα χρονοδιαγράμματα που θέτει".

Ο Δήμος Σαλαμίνας ξεκίνησε εντατικό πρόγραμμα απεντομώσεων και μυοκτονιών.

Το πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες γίνεται σε σημεία του νησιού που αποτελούν εστίες συγκέντρωσης.

Τα αιτήματα σας ακούγονται και προχωράμε στην επίλυση τους. Συνεχίζουμε!

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαία του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κάνοντας πράξη την αναβάθμιση των παροχών του, ενημερώνει τους αθλούμενους των κολυμβητηρίων του ότι διευρύνει τα ωράρια λειτουργίας τους τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο.

 

Από το  ερχόμενο  Σαββατοκύριακο  19 - 20 Ιουνίου και έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 όλα τα κολυμβητήρια - Γουδή, Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβας - θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 19:00  για αποκλειστική και μόνο χρήση  από τους αθλούμενους.

 

«Μέλημά μας στον ΟΠΑΝΔΑ είναι να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Στηρίζουμε στην πράξη τη σωματική και πνευματική άθληση βελτιώνοντας με κάθε μέσο την καθημερινότητα των  αθλούμενων.» τονίζει η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Άννα Ροκοφύλλου

Και μην ξεχνάτε:

1.      Η χρήση των κολυμβητηρίων γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας μ’ ένα κλικ στο https://rantevou.opanda.gr/ ή τηλεφωνικά στα κατά τόπους κολυμβητήρια: Σεράφειο τηλ.: 210-3313334, Γουδή τηλ.: 210-7771990 & 210-7794407, Γκράβας τηλ.: 210-2282714, Κολοκυνθούς τηλ.:210-5153725 & 210-5153726

2.      Να προσκομίζετε στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test, rapid test ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που πιστοποιεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.

 

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, την Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιώργος Παναγόπουλος, υποδέχτηκε την Υφυπουργό Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, που επισκέφθηκε την Σαλαμίνα κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου.  Πρώτη στάση στην επίσκεψη της κας. Ζαχαράκη ήταν στο «Περίπτερο του Τουριστικής Πληροφόρησης» του Δήμου Σαλαμίνας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι άφιξης επιβατών των ferry boats.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου μας κατασκευάζεται και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος και με ιδιαίτερη έμφαση στο εν λόγω διάστημα ώστε να ανταποκρίνεται στις τουριστικές ανάγκες του νησιού μας λόγω της μεγάλης διέλευσης επισκεπτών. Αυτή η πρωτοβουλία της Δημοτικής μας Αρχής στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού μας καθώς και για την ανάδειξη και προώθηση της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαλαμίνας

Η Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ενθέρμως στην επιτυχία και σημασία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, ενώ δεν παρέλειψε να ανταλλάξει ιδέες με τον Δήμαρχο και να συζητηθούν περαιτέρω λεπτομέρειες βελτίωσης της τουριστικής προόδου του νησιού. Η επίσκεψη της Υφυπουργού συνεχίστηκε και στο Δημαρχείο, όπου πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου. Κατόπιν η κα. Ζαχαράκη μαζί με Δήμαρχο Σαλαμίνας και τον Βουλευτή Β Πειραιά κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο επισκέφθηκαν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού.

Η παρουσία της κας. Υφυπουργού και τα όσα συμφωνήθηκαν και αφορούν στον σχεδιασμό της πολιτικής της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι ο στόχος μας για μια Σαλαμίνα εξωστρεφή, με το βλέμμα στραμμένο στην τουριστική ανάπτυξη είναι ένα βήμα πιο κοντά.

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου της τοπικής μας Εκκλησίας επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τους νέους, ανακαινισμένους χώρους των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό και του δόθηκε η δυνατότητα να τους ευχαριστήσει και να τους συγχαρεί για την μεγάλη τους προσφορά στο εκπαιδευτικό έργο της Μητροπόλεώς μας, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη σχολική περίοδο που προηγήθηκε.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, μπορείτε στο παρακάτω video να δείτε τους ανακαινισμένους χώρους, στους οποίους οι μαθητές και οι μαθήτριες απασχολούνται δημιουργικά και βάζουν τα θεμέλια πάνω στα οποία θα στηριχθεί το μέλλον τους.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται, σε διαφορετικούς χώρους – επίσης ανακαινισμένους – το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ένα βλέμμα περσινό

ένα νικημένο χέρι

λίγο φως, μετά κενό

 σάπια φρούτα, καλοκαίρι

 κλάμα δίχως αφορμή

σκόνη πάνω στα βιβλία

δάγκωσέ με, όμως μη

μη με φας μελαγχολία

«Μελαγχολία» (μουσική: Γιάννης Χαρούλης, στίχοι: Ελένη Φωτάκη)

Μετά τις δυο sold out συναυλίες του στις 28 και 29 Ιουνίου στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας, ο Γιάννης Χαρούλης θα μας περιμένει και την  Τετάρτη 30 Ιουνίου στο μεγαλύτερο ανοιχτό θέατρο της Αττικής. Το κοπέλι με το λαούτο μας προσκαλεί να γίνουμε συνοδοιπόροι του σ’αυτό το μουσικό ταξίδι με τα τραγούδια να γεμίζουν τις άδειες αγκαλιές μας. Πριν από 18 χρόνια άφησε την Κρήτη και το χωριό του τα Έξω Λακώνια για να μετακομίσει στην Αθήνα. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει μεγάλωσε σ’ένα χωριό που τον βοήθησε να αναπτύξει τη φαντασία και τα όρια της ελευθερίας. Αυτή λοιπόν τη χαρά είναι έτοιμος ξανά να την μεταδώσει στο κοινό του γιατί «είναι ωραίο μετά από μια συναυλία ο κόσμος να φεύγει πέντε πόντους πιο ψηλός».

Σ’αυτό λοιπόν το Κρητικό πανηγύρι μαζί του είναι οι μουσικοί: ΛευτέρηςΑνδριώτης/Λύρα,ΒασίληςΜπαχαρίδης/Κρουστά,ΘανάσηςΤζίνγκοβιτς/Ηλεκτρκή Κιθάρα, Πάνος Τόλιος /Κρουστά, Ορέστης Μπενέκας/Πλήκτρα, Mark Nieuwenhuis/Τρομπέτα

Οι πόρτες ανοίγουν στις 7.00 μ.μ.

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου:

15€ - Γενικό

12€ ανέργων – φοιτητικό – ΑΜΕΑ - άνω των 65 ετών

Προπώληση :  https://www.ticketservices.gr/event/giannis-xaroulis-2021

Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, έξοδο και παραμονή σας στον χώρο είναι υποχρεωτική.

  • • Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.
  • • Αντίστοιχα και η αναχώρηση θα γίνεται τμηματικά, με τον ίδιο τρόπο.
  • • Οι ταξιθέτες θα φροντίζουν για τη ροή του κόσμου, την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή του οποιουδήποτε συνωστισμού.
  • • Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

 ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Επιτόπια επίσκεψη στον προβλήτα του Καματερού Σαλαμίνας μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση του έργου επισκευής του πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος και ο βουλευτής Β Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

Πρόκειται για έργο που με συντονισμένες κινήσεις και κατόπιν της κοινής συνάντησης  Δημάρχου και βουλευτή (με ταυτόχρονη παρουσία του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας Δημήτρη Ελευσινιώτη) τον Φεβρουάριο του 2020 στον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε ενόψει και των εορτασμών των 2.500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Η επισκευή του προβλήτα στο Καματερό ύψους 200.000 ευρώ έρχεται να αναβαθμίσει την περιοχή που παραδοσιακά φιλοξενεί τα ‘ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ’ παρά το γεγονός πως λόγω της πανδημίας πέρυσι αναβλήθηκαν οι εορτασμοί. Ο νέος προβλήτας ταυτόχρονα θα βοηθήσει τους δημότες να ελλιμενίζουν με ασφάλεια τα σκάφη τους και να πραγματοποιούν τις λοιπές παράκτιες δραστηριότητες τους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος «Ένα σπουδαίο έργο, μια μεγάλη ανάπλαση σε μια περιοχή που χρειάζονταν την παρέμβαση μας. Η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων, στην οποία απευθυνθήκαμε, με την ουσιαστική συνδρομή του βουλευτή Β Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλου, έσκυψε άμεσα στο πρόβλημα και έδωσε άμεσα λύση.

Με την σκληρή δουλειά της Διεύθυνσης Τ.Υ. του Δήμου μας το έργο ολοκληρώθηκε σε συντομότατο χρόνο. Πλέον οι κάτοικοι του Καματερού, των Αμπελακίων αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας μπορούν να απολαμβάνουν το έργο αυτό και οι εορτασμοί των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ θα γίνονται σε έναν χώρο αντάξιο της ιστορικότητας της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Β Πειραιώς Δημήτρη Μαρκόπουλο « η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικών Υποθέσεων από την αρχή αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα ενός τόσο σημαντικού έργου για το ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, επιταχύνοντας τις διαδικασίες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η εκταμίευση των πόρων και η κατασκευή του έργου ολοκληρώθηκαν σε άμεσους χρόνους, εντός ολίγων μηνών. Είναι βέβαιο πως το υπουργείο δεν θα μείνει μόνο σε αυτή την παρέμβαση και θα βοηθήσει το νησί και σε άλλες δράσεις».

‘’ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ & ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ’’ (Α’ ALBUM
είναι η νέα συλλογή του τραγουδοποιού και παραγωγού Βασίλη Πάντσιου
Περιλαμβάνει 6 διασκευές γνωστών τραγουδιών που όλοι αγαπήσαμε και γίνονται παραγωγές μέσα από την δική του οπτική ματιά.
Κυκλοφορούν επίσημα με την άδεια των δημιουργών τους από την InRealTime Records.

Πρώτο single του άλμπουμ είναι το ‘’Μικρες Περιπλανήσεις’’. Διασκευή του αγαπημένου τραγουδιού της έντεχνης κομπανίας ‘’Μικρες Περιπλανήσεις’’ από την Κω που είχε κάνει παραγωγή το μακρινό 1992 ο αείμνηστος Νίκος Παπάζογλου.

Μουσική: Νίκος Αρμπιλιάς, Στίχοι: Στέργιος Παπαποστόλου

Ακούστε το εδώ:
YouTube: https://youtu.be/cxknAfR7cTU
Spotify: https://open.spotify.com/album/5hYaCJVro96yyfRa0W5BlH?si=JZ60DoqCRMC3T6Tcb6KkCA
 

Ο Βασίλης Πάντσιος ξεκίνησε από νεαρός το μεγάλο ταξίδι του στο χώρο της μουσικής και στην πορεία τον συγκίνησαν ιδιαίτερα δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών.Έτσι κάποια στιγμή, παράλληλα με τη δική του δισκογραφία, άρχισε να δουλεύει και να ηχογραφεί γνωστά αγαπημένα τραγούδια που τον άγγιξαν, τον επηρέασαν και τον σημάδεψαν. Τραγούδια που έχει ερμηνεύσει πολλές φορές σε συναυλίες του και γνωρίζει καλά την δυναμική τους και πάντα με σεβασμό στο έργο, στον δημιουργό και ιδιαίτερα στην αισθητική του.

Tracklist:

I CAN’T ESCAPE MYSELF – ‘’The Sound’’  (Written By Adrian Kelvin Borland)
ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ – ‘’Μικρές Περιπλανήσεις’’ (Μουσική: Νίκος Αρμπιλιάς, Στίχοι: Στέργιος Παπαποστόλου)
ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ – ‘’Λιζέτα Καλημέρη’’ (Μουσική: Γιώργος Καζαντζής - Στίχοι: Λίλυ Βαρίνου)
ΜΙΚΡΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ – ‘’Υπόγεια Ρεύματα’’ (Στίχοι, μουσική: ‘’Γρηγόρης Κλιούμης’’)
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ – ‘’Γιώργος Δημητριάδης’’ (Μουσική: Γιώργος Δημητριάδης, Στίχοι: Σταμάτης Πανταζόπουλος)
ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ – ‘’Διονύσης Σαββόπουλος’’ (Στίχοι, μουσική – Διονύσης Σαββόπουλος)

Στα τραγούδια “Κάνε Κάτι” και “Μικρές Χαμένες Μέρες” συμμετέχει με την ερμηνεία της η χαρισματική Αλκμήνη Χατζηνάσιου.

Η συλλογή ‘’ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ’’ (Α’ ALBUM) κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά μαγαζιά από την ‘’InRealTime Records’’


iTunes : https://music.apple.com/us/album/agapimena-peiragmena-a-album-ep/1568691173
Amazon:  https://www.amazon.com/dp/B095JBHFD4/
Deezer :  https://deezer.page.link/DZ2JiwMPwcgxmWuo7
Spotify: https://open.spotify.com/album/5hYaCJVro96yyfRa0W5BlH?si=76WwRxVNQ1C1lknzUtQZvA

Σημείωμα του καλλιτέχνη:

''Το ‘’Αγαπημένα και Πειραγμένα’’ δεν ήταν ένα εύκολο project! Ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία και πέρασε από πολλά κύματα και εμπόδια μέχρι να ολοκληρωθεί. Έπρεπε να ταιριάξω μια δαιδαλώδη παραγωγή με ηχογραφήσεις από διαφορετικά στούντιο και ενορχηστρώσεις από διαφορετικούς μουσικούς.Ένα ατελείωτο ταξίδι Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Ένα ατελείωτο editing, μίξεις, κόπος, χρόνος, με περιορισμένο budget. Αλλά κινητήριος δύναμη μου ήταν πάντα η αγάπη μου για τα ίδια τα τραγούδια. Για αυτό τον αόρατο δεσμό που ενώνει τις ψυχές των ανθρώπων και τους φέρνει πιο κοντά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αλκμήνη Χατζηνάσιου για την φιλική της συμμετοχή σε 2 διασκευές και σε  κάθε συντελεστή, μουσικό και ηχολήπτη που με βοήθησε σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε δημιουργό ξεχωριστά που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε την άδεια του για την κυκλοφορία της κάθε διασκευής. Καλό καλοκαίρι σε όλους! Εις το επανιδείν το προσεχές Φθινόπωρο για το δεύτερο μέρος του περιπετειώδους άλμπουμ. ''

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας, προκηρύσσει τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, για το 2021Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στις κάτωθι κατηγορίες από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς.

Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης

Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις κάτωθι μουσικές κατηγορίες:

1.     ΠΝΕΥΣΤΑ (Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο κλασικό, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα)

2.     ΕΓΧΟΡΔΑ (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο)

3.     ΠΙΑΝΟ

4.     ΚΙΘΑΡΑ

5.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (Μπουζούκι, Ταμπουράς, Ούτι, Κλαρίνο, Σαντούρι, Κανονάκι, Λύρα Κρητική – Ποντιακή,  Βιολί παραδοσιακό, Λαούτο)

6.     ΜΟΝΩΔΙΑ

7.     ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 

Για όλες τις κατηγορίες οργάνων ισχύουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες:

A.    ΕΦΗΒΟΙαπό 12 ως 18 ετών (17 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού

B.    ΕΝΗΛΙΚΕΣαπό 18 ως 28 ετών (27 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού

Για τη Μονωδία και το Παραδοσιακό τραγούδι:

            ΕΝΗΛΙΚΕΣαπό 18 ως 28ετών (γυναίκες), από 18 ως 30 ετών (άνδρες)

 Ο 6ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Ο Όμιλος θα απονείμει βραβεία (Α’, Β’, Γ’) και επαίνους και μόνον το Α’ βραβείο (για κάθε διαγωνιστική κατηγορία οργάνων και φωνών) θα έχει το χρηματικό έπαθλο των 300€.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου  Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα), χωρίς την παρουσία κοινού. 

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 (με σφραγίδα ταχυδρομείου).
 

Μέσα στο 2021 θα οριστεί ημερομηνία για την τελετή βράβευσης και συναυλία, όπου θα ερμηνεύσουν οι νικητές του διαγωνισμού, καθώς και οι νικητές του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής 2020.

Αναλυτικά η προκήρυξη και οι όροι συμμετοχής επισυνάπτονται στο παρόν email,  στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:
 
 

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Η Πρόεδρος 
Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη
 
Ο Γενικός Γραμματέας 
Δημήτρης Πολλάτος

Πινέλα θα πάρουν να ζωγραφίσουν όνειρα και δάση, με νότες θα παίξουν να γίνουν μουσική και με αθλητικά παιχνίδια νου και σώμα θα γυμνάσουν. Στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, 120 παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δυο περιόδους: 28/6-9/7 και 12/7-23/7 στους χώρους του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας, Δημοτικού Γυμναστηρίου «Πλάτων» και Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοϊζος». Η υποβολή των αιτήσεων και για τις δυο περιόδους ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει:

«Στη μετά-COVID εποχή το πρόγραμμα του Δήμου μας «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» έρχεται να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών του δημοτικού. Το προσωπικό των Διευθύνσεων Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας έχει διαμορφώσει έναν κύκλο δράσεων προσαρμοσμένο στις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τα παιδιά σε δράσεις που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και παράλληλα να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν τις δεξιότητες και δυνατότητές τους. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της συλλογικότητας. Η πανδημία τα εγκλώβισε πίσω από μια οθόνη και τα απομάκρυνε από την επικοινωνία και τη διάδραση. Το «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» τα επαναφέρει».

 Οι αιτήσεις, μαζί με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερόμενων, θα γίνονται δεκτές στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Αχιλλέως 15 Νίκαια) από τις 7/6/2021-11/6/2021  από τις 8.00 πμ-6.00μ.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2104810729 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nikaia-rentis.gov.gr για το έντυπο συμμετοχής και τα δικαιολογητικά.  Τα αποτελέσματα και για τις δυο περιόδους θα αναρτηθούν, σύμφωνα με τον αριθμό αίτησης, στην ιστοσελίδα του Δήμου την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Σελίδα 1 από 45

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ